Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

"Τα γραπτά μένουν" ... Μας ταράξατε όλοι στο ψέμα !!


Κύριοι (και κυρίες) της κυβέρνησης και τα άλλα παπαγαλάκια της ενημέρωσης:


Αυτό το εγγραφο γιατί δεν μας το είπε κανένας σας; Πότε θα μας πείτε; ΌΤΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΟΛΑ;

Ελλειψη πόρων παραλύει την Αστυνομία

Οχήματα εκτός λειτουργίας, χιλιάδες οδοιπορικά που δεν έχουν καταβληθεί




Tου Γιαννη Σουλιωτη



Για φαινόμενα «παράλυσης και απαξίωσης» της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω έλλειψης χρημάτων κάνουν λόγο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Σώμα, σε χθεσινή επιστολή τους προς τον...

Μια υπόθεση κατασκοπείας που συγκλονίζει τη γειτονική Τουρκία - "Η κατασκοπευτική ομάδα συγκέντρωνε στοιχεία για τα ραντάρ της χώρας ώστε όταν και αν χρειαζόταν να τα πλήξει"


Του Μανώλη Κυπραίου
- Οι εισαγγελικές αρχές της Κωνσταντινούπολης άσκησαν τελικά την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011, δίωξη σε 56 υπόπτους με την κατηγορία της κατασκοπίας σε βάρος της Τουρκίας, από τους οποίους οι 40 είναι στρατιωτικοί εν ενεργεία. Όπως αποκαλύπτει όμως ο τουρκικός τύπος η υπόθεση αποδείχθηκε κατά την πορεία της ανάκρισης πως θέτει σε «απόλυτο κίνδυνο» την ασφάλεια της Τουρκίας, ενώ οι εισαγγελείς ανάμεσα στις κατηγορίες που απάγγειλαν στους κατηγορούμενους ήταν και αυτή της: «συνεργασίας με ξένες χώρες», τις οποίες προς το παρόν δεν κατονόμασαν, γεγονός που κρύβει πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το πώς αυτό το στοιχείο θα χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν από την πολιτική ηγεσία της γειτονικής μας χώρας.

Πανικός από την αποτυχία του Μνημονίου




Σοφία Βούλτεψη





 Εγκλωβισμένη στους όρους του Μνημονίου που συνεχώς επικαιροποιούνται, με νέα μέτρα να προστίθενται συνεχώς, η κυβέρνηση καλεί όλους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ρεαλισμό και ψυχραιμία, αλλά φαίνεται ότι η ίδια έχει χάσει την ψυχραιμία της.




Πανικόβλητη μπροστά στο αδιέξοδο, με τους δανειστές μας να επιμένουν ότι βρίσκεται εκτός στόχων, με την πέμπτη δόση του δανείου κυριολεκτικά στον αέρα, η κυβέρνηση, ζητά από όλους τους υπόλοιπους να μην καταστροφολογούν, να μην κινδυνολογούν και να αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ρεαλισμό, ενώ την ίδια στιγμή συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο:

Απάντηση Τζάκρη για Βορειοηπειρώτες: Σε ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αιτήσεις που εκκρεμούν στο Υπουργείο Εσωτερικών.



Σε ένα χρόνο το πολύ θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες σχετικά με τις αιτήσεις πολιτογράφησης των ομογενών μας Βορειοηπειρωτών που εκκρεμούν στο Υπουργείο Εσωτερικών απαντά η Υφυπουργός, κα. Θ. Τζάκρη, σε σχετική Ερώτηση του Θανάση Οικονόμου. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο δεσμεύεται εντός δύο ετών από την δημοσίευση του νόμου 3838/10 να έχει ολοκληρώσει την εξέταση όλων των αιτήσεων που εκκρεμούν σήμερα στις υπηρεσίες του.



Το Κατάρ εκβιάζει. Θέλει το Ελληνικό με διακρατική συμφωνία αλλά αν γίνει διαγωνισμός δεν συμμετέχει


Ο υπουργός Επικρατείας κος Παμπούκης μετά την επανοδό του από το Κατάρ τόνισε " Η περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού πρέπει να δοθεί στους άραβες επενδυτές από το Κατάρ με διακρατική συμφωνία κι όχι με διαγωνισμό - αν γίνει διαγωνισμός το Κατάρ δεν θα συμμετάσχει"

Το Πείραμα του Stanley Milgram & Το "Πείραμα της Φυλακής"...


Τον Ιούλιο του 1961, ο Αμερικανός ψυχολόγος Στάνλεϊ Μίλγκραμ (Stanley Milgram), πραγματοποίησε ένα πείραμα στο Πανεπιστήμιο του Γιέιλ των Ηνωμένων Πολιτειών, με σκοπό την μελέτη της αντίδρασης των ανθρώπων, όταν αυτοί καλούνται να εκτελέσουν εντολές κάποιας εξουσίας ή αυθεντίας, που έρχονται σε σύγκρουση όμως με την συνείδησή τους.






Το ηθικό ερώτημα, αν πρέπει κανείς να υ

Υάκινθος!!



Η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω, έχει σχέση με την Ελληνική μυθολογία.


Αναφέρεται σε ένα νέο, που ζούσε στις Αμύκλες. Το όνομά του ήταν Υάκινθος. Ο Υάκινθος είχε απίστευτη ομορφιά. Τη παρέα του επιζητούσαν όλοι, Θεοί και άνθρωποι.

Τη διεκδικούσαν ακόμα ο Θεός του ήλιου ο Απόλλωνας με τη μαγική του λύρα, και ο Ζέφυρος, που ήταν ένας δροσερός άνεμος, γιος της Ηώς. Ο κάθε ένας τον ήθελε για αποκλειστικό του φίλο.

Κάποια μέρα που ο Υάκινθος και ο Απόλλωνας έπαιζαν και γελούσαν,ο Ζέφυρος θύμωσε από τη ζήλια του.

Ο Υάκινθος και ο Απόλλωνας,αποφάσισαν να παίξουν δισκοβολία.

Ο καθένας πετούσε το δίσκο, και κέρδιζε ο καλύτερος.

Την ώρα που ο Απόλλωνας ήταν έτοιμος να πετάξει το δίσκο, ο Ζέφυρος φύσηξε για να τ

Περίεργη φίμωση του αἰέν ἀριστεύειν


Από εχθές το απόγευμα στο ιστολόγιο αἰέν ἀριστεύειν δεν μπορούν να αναρτηθούν νέα άρθρα, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Το ιστολόγιο δεν έχει “κατεβεί” αλλά είναι αδύνατη κάθε νέα ανάρτηση, είτε από τους διαχειριστές, είτε από τους υπόλοιπους συγγραφείς κειμένων. Δεν είμαι άνθρωπος που βλέπω παντού εχθρούς, αλλά είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 2 μήνες που γίνεται κάτι τέτοιο. Την πρώτη φορά, αν και παραμονή Χριστουγέννων, το πρόβλημα λύθηκε μέσα σε λίγες ώρες αλλά τώρα σχεδόν συμπληρώνει 24ωρο και βλέπουμε…

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Αντιδράσεις απο την τοπική κοινωνία της Δαφνούλας για την απόφαση του δημάρχου Αγράφων κ.Τάτση για μεταφορά των σκουπιδιών στην θέση "Καγκελάκι"


Λανθασμένοι χειρισμοί και απαράδεκτες περιβαλλοντικά πρακτικές που συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην Ευρυτανία οι οποίες φαίνεται πως κρύβουν σκοπιμότητες και καλύπτουν ευθύνες προσώπων που για πολλά χρόνια άφησαν στην τύχη την υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων , εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον σχεδιασμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του νομού.

κλείνει το στρατόπεδο Θηβας??


Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν το στρατόπεδο (ΚΕΠΒ) πυροβολικού Θήβας να κλείνει. 
Με μεγάλη μου λίπη, διαπιστώνω την Παντελή έλλειψη ενημέρωσης, Κύριοι τι σας έφταιξε το στρατόπεδο Θήβας? και ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την πόλη?
Κύριοι βουλευτές Βοιωτίας περιμένω να πάρετε θέση.

Λιγα λογια για το ΚΕΠΒ

Λιβύη: Πλησιάζει το τέλος του δικτάτορα


Γράφει ο


Δρ. Αθανάσιος Δρούγος
Προ ημερών στο εξωτερικό είπα σε ένα Λίβυο αξιωματικό – και εν μέσω δραματικών εξελίξεων στην Αίγυπτο – ότι πρέπει άμεσα να διώξετε τον πιο άθλιο δικτάτορα από όλα τα απαράδεκτα καθεστώτα του ιστορικού και αξιοπρεπούς αραβικού κόσμου. Κατ΄ ιδίαν – και επειδή μου είχε εμπιστοσύνη – μου είπε ότι «θα πάρει διαστάσεις κάποια στιγμή το θέμα, αλλά να θυμάσαι ότι η πτώση του δεν θα είναι χαλαρή τύπου Τυνησίας, αλλά ούτε της υπομονής που έδειξαν οι διαδηλωτές στην Αίγυπτο». Του λέω συμφωνώ απόλυτα.




Προσωπικά κάνω λόγο για καθεστώς οικογενειακών δολοφόνων. Εγκληματικών στοιχείων. Αργά ή γρήγορα τελειώνει. Καθεστώς ντροπής μιας ξεπεσμένης τζαμαχιρίας και ενός παρανοϊκού συνταγματάρχη, που θα έπρεπε να είχε ανατραπεί από την επομένη του πραξικοπήματος του 1969.


Η… βόμβα


Γράφει ο


Θανάσης Νικολαΐδης
ΕΙΧΕ η χώρα τη διαφθορά της, διέθετε και τους Χριστοφοράκους της. Εκείνους που πάσκιζαν να τους σφίξουν το χέρι πολιτικοί, να φωτογραφηθούν μαζί τους, κάτι ν’ αρπάξουν απ’ τη δόξα κι από… κατσαρόλες. Όταν χρειάστηκε να φύγει ο κ. Χριστοφοράκος φορτωμένος με αμαρτίες κατά του ελληνικού δημοσίου, κανένας τους (καμιά) δεν ανησύχησε και οι «υπεύθυνοι» που άλλαξαν πλευρό, δεν λογοδότησαν. Του εξασφάλισαν το ασφαλές φευγιό για τη Γερμανία και… δεν το πρόσεξαν πως στο δισάκι του κουβάλαγε ό,τι περίσσεψε από μίζες, κρίματα και λαδωτήρια.




ΤΟ πουλάκι πέταξε και καμώθηκαν πως δεν το είδαν. Η εξουσία σφυρίζει αδιάφορα, το κακό έγινε κι εμείς πληρώνουμε.

Ο «Δράκουλας της Τρανσυλβανίας» και οι Δράκουλες της Ελλάδας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Διάλογο για την μείωση του δημοσίου χρέους ζητά και ξαναζητά ο υπουργός των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Και διαμαρτύρεται και εκπλήσσεται και δυσφορεί επειδή η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσέρχονται και δεν κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου.




Κακώς δυσφορεί ο υπουργός. Δεν πρόκειται μόνο για γινάτι, αλλά για πολιτική στάση που ευλόγως κρατά η αντιπολίτευση. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το πικρό ποτήρι θα το πιει μέχρι τέλους μόνη της η κυβέρνηση. Ένα πικρό ποτήρι που έχει καταλήξει σε δηλητηριώδες κοκτέιλ, καθώς έχουν προστεθεί σ’ αυτό και αρκετές σταγόνες εσωκομματικής αμφισβήτησης.


ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Σήμερα, επανέρχομαι με την επίκαιρη ερώτησή μου, για να σας υπενθυμίσω –γιατί σίγουρα το ξέρετε- την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση του οδικού δικτύου του Νομού μου, δηλαδή της Εύβοιας. Είναι ένα οδικό δίκτυο, που, απ’ ό,τι ξέρετε, έχει ένα διαμήκη άξονα από την Αιδηψό μέχρι την Κάρυστο και την Κύμη. Ένα μεγάλο τμήμα, μάλιστα, μέχρι τα Λέπουρα είναι και εθνικό δίκτυο.

Το οδικό δίκτυο του Νομού μου βρίσκεται, κύριε Υπουργέ –και πρέπει να το πω αυτό- στην ίδια κατάσταση που ήταν και πριν τον πόλεμο. Είναι, δηλαδή, στην ίδια κατάσταση από την εποχή που κατασκεύασε αυτό το οδικό δίκτυο στην Εύβοια ο Μεταξάς. Ειλικρινά, θέλω να ρωτήσω: Υπάρχουν άλλες περιοχές στη χώρα μας τόσο εγκαταλελειμμένες όσο είναι το οδικό δίκτυο της Εύβοιας;

Σχέδιο "ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ". Τα έγγραφα που προκάλεσαν τις συλλήψεις.


Η εφημερίδα Ταράφ δημοσιεύει τα έγγραφα που αποτέλεσαν τον λόγο για τον οποίο το δικαστήριο αποφάσισε την σύλληψη 163 αξιωματικών, μεταξύ των οποίων και 29 ανώτατοι. Το 10ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης στην απόφαση σύλληψης για τους 163 εμπλεκόμενους στην υπόθεση Βαριοπούλα κάνει λόγο για ¨ ύπαρξη ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων που καταδεικνύουν ενοχή¨.


Η Αδούλωτη Αθήνα Ξύπνησε! ΒΙΝΤΕΟ.


Γράφει ο Δευκαλίων.


Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πόλη των Αθηνών, έχει ζήσει ιστορικές στιγμές. Απ’ αυτή την πόλη ξεκίνησε η ιδέα της δημοκρατίας και σε αυτή την πόλη ιδρύθηκαν και λειτούργησαν για πρώτη φορά δημοκρατικοί πολιτειακοί θεσμοί. Αυτή η Πόλη αναπτύχθηκε ταυτόχρονα με τον νεοελληνικό κράτος. Σε αυτή την πόλη, την πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους, σε όποιο κεντρικό δρόμο και να περπατήσεις, αντικρίζεις ένα κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.


Απαισιόδοξος ο Παπακωνσταντίνου για την Οικονομία



Σε θύελλα για τον Υπουργό Οικονομικών εξελίχτηκε χθες η ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠαΣοΚ από τις επιθετικές ερωτήσεις των Βουλευτών.Τον σφυροκοπούσαν επί 4,5 ώρες 30 βουλευτές με φανερή την αγωνία για τις εξελίξεις.


Μάλιστα ένας βουλευτής μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε «Ο Παπακωνσταντίνου είναι απαισιόδοξος , πρώτη φορά παραδέχεται ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διάλογοι που έγιναν ήσαν

Επικίνδυνη αποστολή στη μέση ανατολή!!!


Μαίρη Αντωνοπούλου

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις ανησυχίες και τις σκέψεις μου γύρο από το Παλαιστινιακό και την ένταση που επικρατεί στη μέση ανατολή.Τους τελευταίους μήνες παρακολουθώ τις εξελίξεις στη μέση ανατολή και τον αραβικό κόσμο και συγκλονίζομαι όλο και περισσότερο.Η μέση ανατολή αυτή την στιγμή είναι ένα καζάνι που βράζει και η Ελλάδα πρέπει να παρακολουθήσει ποιο στενά την κατάσταση και να δείξει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της. Τον τελευταίο καιρό ακούμε για τις προετοιμασίες που γίνονται στην Ελλάδα από Έλληνες ακτιβιστές για το σπάσιμο της πολιορκίας της Γάζα με την βοήθεια της ηγεσίας του Ιράν,

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

blogs

blogs θηβας

EUROSTAT : ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΖΕΙ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Τις συνθήκες στέγασης των Ευρωπαίων πολιτών κατέγραψε η έκθεση της Eurostat για το έτος 2009 και η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα. Έτσι, σύμφωνα με τη Eurostat, ένας στους έξη Ευρωπαίους ζει σε πολύ μικρό σπίτι, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 4% δεν...


είχε τουαλέτα στο σπίτι του, καθώς και ένα 6% δεν είχε μπανιέρα ή ντους.

Φασιστικό νομοσχέδιο πάει να περάσει ο Καστανίδης


Στη φυλακή και χωρίς καταγγελία του θύματος, όποιος προσβάλλει εθνικά ή θρησκευτικά σύμβολα (εννοείται φυσικά, εκτός της ελληνικής σημαίας), όποιος πεί "λούγκρα" ένα άτομο "διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού", ή "αράπη" έναν αφρικανό (ίσα ίσα που πρόλαβε η Τζούλια κι έλεγε στο DVD "Η τζούλια και δύο μαύροι", "τι μου κάνεις μαύρε μου, τι μου κάνεις αράπη μου;" Με το νέο νόμο, θα είχε πρόβλημα).




Οδεύουμε προς τεχνητή πτώχευση και πρόωρες εκλογές




■Σοβαρές εθνικές εξελίξεις εν μέσω απεργίας


■Προωθούν πρόσωπο λαϊκής επιλογής, αλλά απόλυτα χειραγωγούμενο από το σύστημα



Από τον στενό πολιτικό κύκλο της κυβέρνησης ενημερωθήκαμε για την Συνάντηση «πανωλεθρία» Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ η οποία πλέον εφαρμόζει την πολιτική γραμμή «Ελλάδα Δεν σας Στηρίζουμε πλέον» και δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς μιας ενδεχόμενης πολιτειακής κρίσης εξαιτίας πρόωρων εκλογών. Αντίθετα μάλιστα προτρέπει με μια κίνηση Ρουα- Ματ την κυβέρνηση στην αναδιάρθρωση χρέους διαμέσου Τεχνητής Πτώχευσης.

Εκπληκτικό! Δεν υπάρχει "Βόρειος Ήπειρος" για τη (νέα) Διοίκηση του FM-100!

Απίστευτο και όμως συνέβη!


Η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Σοφία Ασλανίδου κάλεσε σε απολογία (!) τη δημοσιογράφο Δέσποινα Μηλιάδου γιατί σε εκπομπή της σήμερα το πρωί σε εκπομπή της στο FM-100 χρησιμοποίησε τον όρο "Βόρειος Ήπειρος"!!!

Μάριος Νάσιος, ο πληγωμένος αετός (02/02/1987 – 25/11/2003)


Ο Μάριος Νάσιος γεννήθηκε της Υπαπαντής, (2 Φεβρουαρίου 1987, ημέρα Κυριακή). Σε ηλικία 5 ετών άρχισε να παρουσιάζει δυσκολία κατά την βάδιση, αστάθεια, κουραζόταν εύκολα, και είχε δυσκολία για να ανέβει σκάλες ή να σηκωθεί από κάτω. Σε ηλικία 7 ετών ετέθη η διάγνωση: Μυϊκή δυστροφία τύπου Duchenne. Είναι μια σπάνια αρρώστια κληρονομική, που εμφανίζεται στα αγόρια, έχει εξελικτική πορεία και οι ασθενείς στο τέλος ακινητοποιούνται και, λόγω αδυναμίας των μυών της αναπνοής, παθαίνουν αναπνευστική ανεπάρκεια.


Ο Μάριος πέρασε από αυτά τα στάδια, όμως ήταν ένα παιδί χαρισματικό. Αριστούχος μαθητής μέχρι το Λύκειο που πρόλαβε να πάει (17 χρόνων πέθανε).

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ '' ΙΣΤΟΡΙΑ ''



Σάββατο 5 Μαρτίου 2011



Κέντρο '' ΤΖΑΚΙ '' ( Σ.Σ. Θήβας ) Ωρα 21.00


ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ


ΑΟ ΘΗΒΑ - ΓΑΣ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ





Ο Ιστορικός Προσφυγικός ΓΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ πού πρωτο'ι'δρύθηκε τό 1908 στήν Μαρτυρική κοινότητα τών Σωκίων τής Σμύρνης τής Μικράς Ασίας καί μέ τόν Διωγμό τού 1922

από τά πάτρια εδάφη από τούς Τούρκους επαναδραστηριοποιήθηκε στήν Μητροπολιτική Ελλάδα καί τή Θήβα έχοντας συμπληρώσει 103 Χρόνια από τήν πρώτη του ίδρυση ......καί ο ΑΟ ΘΗΒΑ

αναφορικά με την είδηση για τον "καβαλάρη της αποκαλύψεω​ς" στηνπλατεί​α tahrir

Ένα βίντεο από ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου msnbc που δείχνει τα επεισόδια στην πλατεία Tahrir την ημέρα όπου οπαδοί και Mubarak και διαδηλωτές «αντάλλαζαν» μεταξύ τους βόμβες μολότοφ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εξαιτίας αυτού που φαίνεται.

Μαρτυρία θαυμαστής διασώσεως πτήσεως από τους Αγίους Τόπους


Προσκυνήτρια, Α.Π.






Ένα πραγματικό γεγονός που το διηγείται επιβάτης σε αεροπλάνο που επέστρεφε

από τους Αγίους Τόπους στις 29 Αυ­γούστου του 2003.


Ήταν χαράματα Παρασκευής, 29 Αυ­γούστου του 2003. Φεύγαμε με βαριά καρδιά από την Ιερουσαλήμ, με κατεύ­θυνση προς Τελ Αβίβ και από εκεί για Αθήνα.

Είχαμε περάσει υπέροχα. Την προηγούμενη, είχαμε γιορτάσει Πανηγυρικά την Κοίμηση της Παναγίας μας στον Τάφο Της, αφού στα Ιεροσόλυμα η Κοίμη­ση εορτάζεται 13 ημέρες μετά, στις 28 Αυγούστου.


Η γίδα και ο γάιδαρος


Ένας μυλωνάς είχε μια γίδα και ένα γάιδαρο. Τη γίδα την είχε για να του δίνει το γάλα της, και το γάιδαρο τον είχε για όλες τις δουλειές.


Όταν δε φυσούσε ο άνεμος και τα φτερά του μύλου έμεναν ακίνητα, ο μυλωνάς έζευε το γάιδαρο για να γυρίσει τις μυλόπετρες.

Κι όταν πάλι άλεθε τα στάρια και τα καλαμπόκια, τον φόρτωνε με σακιά αλεύρι και τον έβαζε να τα κουβαλάει στο χωριό.

Ο γάιδαρος δούλευε πολύ, γι' αυτό και ο μυλωνάς τον τάιζε καλά. Πάντα στο παχνί του υπήρχαν άφθονο κριθάρι και σανός.

Τη γίδα δεν τη περιποιόταν όσο το γάιδαρο, γιατί όχι μόνο δεν κουραζόταν όσο εκείνος, αλλά και γιατί πίστευε ότι αφού ήταν ελεύθερη όλη μέρα, και μπορούσε να τριγυρνάει, θα έβρισκε πάντα κάτι να βοσκήσει.

Αλλά η γίδα θεωρούσε ότι ο μυλωνάς την αδικούσε και ζήλευε το γάιδαρο, που το παχνί του ήταν πάντα γεμάτο με εκλεκτή τροφή.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Το Μεταναστευτικό Πρόβλημα στην Ελλάδα και την Ευρώπη



Γράφει ο Γιώργος Γκορέζης



Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε τεράστιο κύμα μετακίνησης πληθυσμών λόγω πολέμων, δημογραφικών εκρήξεων, μισαλλοδοξίας, ρατσισμού, φονταμενταλισμού, πείνας, φτώχειας, εκμετάλλευσης, καταστροφής του περιβάλλοντος. Η μετανάστευση που δημιουργείται είναι φαινόμενο κοινωνικό και πολιτικό, και χρειάζεται πολιτικές αντιμετώπισης.Η οικονομική κρίση διχάζει τη στάση της παγκόσμιας κοινής γνώμης.Πολλοί βλέπουν τους μετανάστες ως αντιπάλους στην αγορά εργασίας, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία.

Αφιέρωση...


Αφιερωμένο...




σε όσους ρισκάρουν, γιατί πιστεύουν



σε όσους πονούν, αλλά δε σταματούν



σε όσους αγωνίζονται, γιατί θα κερδίσουν

Φωτογραφίες από τις σημερινές κινητοποιήσεις απο το Spiegel


Δείτε το! Θα συμβεί!

Η εντολή απ' το CB της Αστυνομίας: "Σπάστε την πορεία"!


Συμμετείχα στη μαζική πορεία που διεξήχθη σήμερα στην Αθήνα και η αίσθησή μου είναι ότι υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Δεν είχα όμως πλήρη εικόνα διότι ήμουν πολύ μπροστά και δεν είχα πλήρες οπτικό πεδίο για να διαπιστώσω όλο το εύρος της διαδήλωσης.....


Οι Τούρκοι πιστεύουν σε μια προφητεία πού προβλέπει πώς ή Κωνσταντινούπολη θα ξαναπέσει κάποτε στα χέρια των παλαιών κυρίων της


\
ΤΟ 1793 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ στο Λονδίνο ένα εικονογραφημένο χρονικό περιηγήσεων στην Ελλάδα πού πραγματοποιήθηκαν από τον Μάιο του 1788 ως τον Φεβρουάριο του 1789. Συγγραφέας του αξιόλογου αυτοί οδοιπορικού φέρεται ένας ανώνυμος «Ιταλός τζέντλεμαν». Στον τίτλο, ωστόσο, προβάλλεται ό Άγγλος ζωγράφος και αρχιτέκτονας JAMES STUART, γνωστός από τις εργασίες (μαζί με τον συνάδελφο του REVETT) αποτυπώσεων αρχαίων αθηναϊκών μνημείων. Δημιουργείται έτσι το ερώτημα: ποιος ήταν ό πραγματικός συγγραφέας του χρονικού; Μήπως ό JAMES STUART Αλλά ό Άγγλος καλλιτέχνης και αρχαιολόγος είχε πεθάνει στις αρχές του 1788, πριν ακόμα πραγματοποιηθεί το επίμαχο ταξίδι στην Ελλάδα.


Χρέος θανάτου 340 δις ευρώ και η επιμήκυνση στις Καλένδες


Σοφία Βούλτεψη



Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Η χθεσινή δημοσιοποίηση των στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τα οποία το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 41,8 δις ευρώ το 2010, φθάνοντας τα 340, 28 δις ευρώ αποτελεί την περίτρανη απόδειξη ότι στη χώρα έχει συντελεστεί εθνική προδοσία.




Μια εθνική προδοσία με παρακλάδια και περισσότερους του ενός υπευθύνους. Μια εθνική προδοσία που αποδεικνύει το άθλιο παιχνίδι που παίχτηκε στη χώρα όχι μόνο με τις απίθανες σπατάλες, τους συνεχείς δανεισμούς, τα ληστρικά επιτόκια, τις λογιστικές αλχημείες, αλλά και με μια σειρά μεθοδεύσεις που εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι αποσκοπούσαν στην υποδούλωση της χώρας.

Οταν ο Παπανδρέου ευχαριστεί τη Μέρκελ σκίτσο

Δήλωση του Πρωθυπουργού χθες στο Βερολίνο...


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Οι λίστες του... Mega



Αναρτήθηκαν οι λίστες επιτυχόντων των προαγωγικών εξετάσεων του Mega, για το 1ο δίμηνο του 2011.




Επιτυχόντες:

Αφιέρωμα Αλβανικού καναλιού στην Θεσπρωτία ανέφερε πως η Ελλάδα φοβάτε ότι θα χάσει την Τσαμουριά! Τους απαντάμε: "Κύριοι" (... ) έχουν γνώση οι "φύλακες".



Το αλβανικό κανάλι Top Channel παρουσίασε, μια όψη των ελληνικών διεκδικήσεων επί της Βορείου Ηπείρου, το οποίο είναι το νότιο τμήμα της σημερινής Αλβανίας, θίγοντας, συγχρόνως, το ζήτημα των μουσουλμάνων αλβανικής καταγωγής, οι έφυγαν από την Ελλάδα στο τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, λόγω του ότι είχαν συνεργαστεί με τις ναζιστικές δυνάμεις της Κατοχής.



ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΧΑΖΟ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ..ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ....








ΚΤΕΛ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ Α.Ε.



ΕΣΤΙΑΣ 10 ΘΗΒΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/02/2011 ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΘΗΝΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ



ΘΗΒΑ ΑΘΗΝΑ                                                                 ΑΘΗΝΑ ΘΗΒΑ

6:00                                                                                             6:00

7:00                                                                                             7:00

8:00                                                                                             8:00

10:00                                                                                          10:00

12:00                                                                                          12:00

14:00                                                                                          14:00

15:00                                                                                          16:00

16:00                                                                                           18:00

18:00                                                                                           20:00

20:15                                                                                           21:00

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ύαινες στο εικονοστάσι μας!


Γράφει ο Γρηγόρης Δημ. Ρώντας


«Τώρα είναι η ευκαιρία για τη μεγάλη επίθεση –σκέφτηκαν-. Τώρα που είναι σκυμμένοι και τρέμουν μήπως τα λίγα προς το ζην γίνουν λιγότερα, τώρα που αγωνιούν για το αν θα μπορούν αύριο να ταϊζουν τα παιδιά τους, τώρα θα βρωμίσουμε, θα ταπεινώσουμε και θα ντροπιάσουμε τις ψυχές των νέων και των παιδιών, μαθαίνοντάς τους ότι δεν έχουν κανένα λόγο να υπερηφανεύονται για τους προγόνους τους, ότι δεν είναι Έλληνες αλλά μπάσταρδοι από λογιών-λογιών ράτσες.

Γερμανοί: Οι Ελληνες να επιστρέψουν στην δραχμή


Οι Γερμανοί επιμένουν ότι η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η επιστροφή στην δραχμή Σήμερα η Süddeutsche Zeitung (Διάβασε εδώ) τονίζει «Δώστε στους Έλληνες πάλι τη δραχμή» και συνεχίζει




Συγκρότηση και λειτουργία Σπιθών


Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη είναι πλέον μια δυνατή αγωνιστική πραγματικότητα και η μόνη ελπιδοφόρα πολιτική πορεία, για μια εθνικά ανεξάρτητη και βαθειά δημοκρατική Ελλάδα.


Η κυβέρνηση "σβήνει" τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και κλείνει πρεσβείες;




Επικίνδυνοι χειρισμοί στο θέμα των Βορειο- ηπειρωτών

■Το τηλεγράφημα – σοκ που έστειλε στο ΥΠΕΞ, πρέσβης μας ζητώντας αξιοπρέπεια!

Άρθρο Βόμβα !!! Ελληνικά φαρμακεία, Superpharm και....?


Μπορεί η 24ωρη προπαγάνδα δημοσιογραφίσκων, πολιτικών προσώπων και τηλεκανιβάλων να έχει αποτέλεσμα, αλλά αργά ή γρήγορα, η πραγματική αλήθεια θα λάμψει, από το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που μπορεί ακόμα να μεταδώσει την αλήθεια, το οποίο δεν είναι άλλο από τα ελεύθερα blogs.



Έκλεισαν τον εθνικό μας αερομεταφορέα (ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ), για να φέρουν την Turkish Airlines!


Συνάντηση Σπ. Βούγια με τη διευθύντρια της Turkish Airlines - Τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρο Βούγια επισκέφθηκε σήμερα η Gulay Ozturk, Γενική Διευθύντρια Ελλάδος της Turkish Airlines, εν όψει της έναρξης των απευθείας πτήσεων της εταιρείας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, από και προς την Κωνσταντινούπολη, στο τέλος Μαΐου του 2011. Όπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βέλτιστη λειτουργία της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο πόλεων.


Αυτά δεν θα τα δείτε στα προδοτικά - πουλημένα ΜΜΕ. Ενταση έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου που συμμετείχε ο ΓΑΠ (video)



Να παραιτηθούν όλοι φώναζαν οι εργαζόμενοι των ΕΝΚΛΩ. Εδώ σχεδόν προτρέπουν τους επιχειρηματίες να φεύγουν από την Θράκη και τόλμησε ο ΓΑΠ να επισκεφθεί την περιοχή;


Πουλάνε, πουλάνε και το χρέος ανεβαίνει. Τρύπια είναι τα χέρια τους;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ιδιωτικοποίηση, αποκρατικοποίηση, μετοχοποίηση, πώληση, εκποίηση, αξιοποίηση: Η πλούσια ελληνική γλώσσα έχει μια λέξη για κάθε (προπαγανδιστική) περίσταση. Και το (κάποτε πλούσιο) ελληνικό κράτος χίλιους τρόπους για να γίνει πιο φτωχό.




Στην χώρα μας, η πικρή ιστορία των αποκρατικοποιήσεων έχει εξελιχθεί σε συνώνυμο της πολιτικής ανικανότητας. Τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια πουλάμε, πουλάμε και λεφτά δεν μας μένουν. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ξεπουλάμε. Και πάλι λεφτά δεν μας μένουν. Τρύπια είναι τα χέρια τους;



Στην εικοσαετία 1987 – 2006 η Ελλάδα αποδείχθηκε, αναλογικά με το μέγεθος της εγχώριας αγοράς, πρωταθλήτρια στις αποκρατικοποιήσεις τραπεζών. Το ελληνικό Δημόσιο μόνο από τις αποκρατικοποιήσεις τραπεζών εισέπραξε 4,5 δις ευρώ (2,5% του ΑΕΠ). Το 1991 πουλήθηκε η Τράπεζα Πειραιώς και το 1993 η Τράπεζα Αθηνών. Τρύπια ήταν τα χέρια τους;

Φτάνει πια!


Με όχημα το ασύλληπτο δημόσιο χρέος και με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μια πρωτοφανής επίθεση εκτυλίσσεται στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του ελληνικού λαού. Η ανάδειξη του διλήμματος «μνημόνιο ή πτώχευση» ως μονόδρομος για το ξεπέρασμα της κρίσης ενισχύεται με κάθε μέσο από την κυβέρνηση προκειμένου να ληφθούν επώδυνα μέτρα κατά του Έλληνα πολίτη.


Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο