Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Έκρυθμη κατάσταση και συμπλοκές με τα ΜΑΤ επικράτησαν στο πυρί της Θήβας, στα πλαίσια διαμαρτυρίας των πολιτών για την εγκληματικότητα των Ρομά

Πολίτες Πυρίου Θηβών: «Να φύγουν οι τσιγγάνοι από την Θήβα εδώ και τώρα».

«Έχουμε εξαντλήσει την υπομονή μας» δήλωσαν οι πολίτες του Πυρίου Θηβών, που θεωρούν ότι Δήμος και Πολιτεία δεν σκύβουν στο πρόβλημα που βιώνουν καθημερινά από την εγκληματικότητα των τσιγγάνων. «Κινδυνεύουν τα παιδιά μας και έχουν υποβαθμιστεί οι περιουσίες μας» έλεγαν και ξανά - έλεγαν στο Δήμαρχο και στους ιθύνοντες που έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση για αυτό τον λόγο στο 4 Δημοτικό Σχολείο Θηβών, ενώ δεν έλειψαν και οι συμπλοκές με τα ΜΑΤ στην προσπάθεια πολιτών να κατέβουν στον καταυλισμό των τσιγγάνων την ώρα που μετέβησαν στον κόμβο (Σταματόπουλου) όπου έκλεισαν συμβολικά.

Ηλίας Χατζηδούρος: «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αστικό, αλλά επεκτείνεται και στις περιουσίες, καθώς παρατηρούνται κλοπές σε γεωτρήσεις και αγροτικά μηχανήματα».

Νίκος Τούτουζας: «Υπάρχει μια απίστευτη γραφειοκρατία που παίρνουμε αποφάσεις οι οποίες δεν τηρούνται. Γινόμαστε σωματοφύλακες των παιδιών μας. Υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις στον καταυλισμό των τσιγγάνων. 178 άτομα τσιγγάνοι δημότες Θηβαίων, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να απομακρυνθούν σε σημείο που θα επιμεληθεί ο Δήμος Θηβαίων, μιας και εκείνοι έχουν πρόβλημα».

Σταμάτης Χαλβατζής: «Αν αυτό που κάνουν σήμερα οι τσιγγάνοι, η παραβατικότητα, που δεν δημιουργείται από τσιγγάνους δημότες της Θήβας αλλά από μεταφερόμενους η περιφερόμενους, αν ενδώσουν και οι πολίτες του Πυρίου, τότε θα δημιουργηθεί ένα μείγμα πάρα πολύ εκρηκτικό και κινδυνεύουμε να έχουμε εκρηκτικές καταστάσεις».

Δήμαρχος Θηβαίων: «Δεν είμαι μάγος και δεν γίνεται να πατήσεις ένα κουμπί και να αλλάξουν όλα, σε μια κατάσταση που υπάρχει από το 1998. Έχουμε δεσμευτεί και σαν δημοτικό συμβούλιο με βήματα σταθερά να πείσουμε την κεντρική εξουσία που πρέπει να δείξει πολιτική βούληση.

Για τα παράνομα κτίσματα που έχουμε καταγράψει και κρίνονται κατεδαφιστέα θα ακολουθήσουμε την πορεία που προβλέπεται για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, και αυτό θα το κάνουμε σύντομα» δήλωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Σπύρος Νικολάου.

Νίκος Χατζηδούρος


Συμπλοκή με τα ΜΑΤ για τους ρομά στη Θήβα από LAMIASTARGR


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο