Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τζορτζ Μπους ο πυρηνοκίνητος - Αμερικανικό αεροπλανοφόρο στον Πειραιά

Στα νερά μας πλέει το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ  George HW Bush (CVN 77) που σήμερα θα είναι στον Πειραιά.Την περασμένη Πέμπτη το νεώτερο αεροπλανοφόρο κατηγορίας Νίμιτς των ΗΠΑ πέρασε τα Στενά του Γιβραλτάρ, για μια αποστολή στην Μεσόγειο και την Αραβική Θάλασσα,ουσιαστικά
την 2η επιχειρησιακή του αποστολή.στην περιοχή ευθύνης του 5ου και 6ου Αμερικανικού Στόλου.

Το αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ USS George HW Bush ( CVN 77 ) απέπλευσε από την  Ναυτική Βάση Norfolk , στην Βιρτζίνια, στις 15 Φεβρουαρίου και μεταξύ των καθηκόντων του θα είναι και η  υποστήριξη της επιχείρησης « Διαρκής Ελευθερία» στο Αφγανιστάν . Συνοδεύεται  από ομάδα σκαφών που συνθέτουν την  Carrier Strike Group.

Το USS George HW Bush (CVN-77) είναι το 10ο και τελευταίο Νίμιτς-class αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ  και έχει πάρει το όνομά του προς τιμή  τον 41ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώην διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών George HW Bush , ο οποίος ήταν πιλότος κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.. Η κατασκευή άρχισε το 2003  στο ναυπηγείο της Northrop Grumman Newport News, Dry Dock 12 , ολοκληρώθηκε το 2009 με κόστος 6.200 εκατομμύρια δολάρια. Η πρώτη αποστολή ξεκίνησε το 2011.

onalert

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο