Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Το μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Φανής Παπαθωμά για την ημέρα της Γυναίκας

Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά με αφορμή την 8η Μαρτίου, τιμώντας τον διαχρονικό αγώνα των γυναικών από το 1857, όταν οι υφάντριες της Νέας Υόρκης ξεχύθηκαν στους δρόμους για ίση μεταχείριση στην εργασία, μέχρι το 1910 στην Κοπεγχάγη, όταν καθιερώθηκε η συγκεκριμένη ημέρα ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Για να τη γιορτάσουν
έπειτα, το 1945, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Βερολίνου, ώστε ν΄αναγνωρίσει ο ΟΗΕ επίσημα την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας το 1977. Όπου οι γυναίκες , τραγική ειρωνεία, κάηκαν ζωντανές καθώς ήταν κλειδωμένες στο εργοστάσιο ρούχων του Μπανγκλαντές, αγωνιζόμενες στο όνομα της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.
Από τότε έως σήμερα στο διάβα 150 ετών και πλέον, οι αγώνες για ισότητα στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην πολιτική ήταν και είναι διαχρονικοί. Γυναίκες αγωνίστριες, αξιοπρεπείς, δίκαιες, μάχιμες στην κρίση, οικονομική κρίση με παράλληλη κρίση αξιών της εποχής μας, δε διστάζουν! Γιατί ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος, μιας και η ανεργία πλήττει τις γυναίκες σε μεγάλο βαθμό.
Σήμερα η ημέρα της γυναίκας αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο των γυναικών στην διαμόρφωση της ιστορίας, με την ενεργή τους συμμετοχή στην κοινωνία, ως μητέρες, συζύγους, αδερφές, θυγατέρες, γυναίκες ηρωίδες, που αφήνουν με τη πορεία τους παρακαταθήκες από γενιά σε γενιά, ανήσυχες, δημιουργικές, αισιόδοξες, πιστές στη ζωή, αλύγιστες στις δυσκολίες, με ψυχή, πάντα μπροστά: «να δίνουμε μάχη με μάχη…».

Γιατί σύμφωνα μ΄ένα τραγούδι:

Γυναίκα είσαι ζωή
απ΄τη φωτιά των άστρων
απ΄του Ήλιου το φιλί
πνοή του ανέμου, ανάσα μου
Τραγούδι σε γιορτή.

Αφιερωμένο, σε όλες τις γυναίκες και στην καθεμία χωριστά!!
Xρόνια Πολλά και δημιουργικά!

Με συναίσθηση κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης
Φανή Παπαθωμά
Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο