Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Οι "προστάτιδες δυνάμεις" των ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και οι "αφελείς σωτηρολάγνοι"

Αν υπήρχε η δυνατότητα να βλέπαμε μέσω κάποιας δορυφορικής λήψης τον “συνωστισμό” πολεμικών πλοίων γύρω από την Κύπρο ,τις τελευταίες ημέρες θα τρομάζαμε από το ...διεθνές ενδιαφέρον.

Αμερικανοί, Ρώσοι,Άγγλοι,Γάλλοι,Γερμανοί, Ρώσοι ,Ισραηλινοί ακόμη κι ένα Βραζιλιάνικο πολεμικό έπλεαν γύρω από την Κύπρο. Τα τρία τουρκικά πολεμικά έμοιαζαν …πολύ μόνα ανάμεσα σ΄ αυτή την πολυεθνική αρμάδα που είχε “κυκλώσει” την Κύπρο!


Όχι κανείς απ΄ αυτούς δεν έσπευσε να προστατεύσει το δίκιο της Κύπρου για το οποίο πέρα από μεγάλα αλλά κούφια λόγια δεν ακούμε από το 1974. Δεν ήρθαν για να μάθουν στην “άτακτη” Τουρκία το διεθνές δίκαιο. Το ξέρει καλά και το αγνοεί συστηματικά και επιδεικτικά.

Η "ουδετερότητα" του Στέητ Ντιπάρτμεντ για τις τουρκικές προκλήσεις είναι ενδεικτική.

Τα συμφέροντά τους και τις εταιρείες μεγαθήρια των χωρών τους ήρθαν να διασφαλίσουν .Και να στείλουν στην Τουρκία το μήνυμα ότι το “παιχνίδι” είναι πέρα από τις δυνατοτήτές της κι αν θέλει να συμμετέχει πρέπει να ακολουθήσει άλλο δρόμο.

Η αμερικανική Noble Energy ,η ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS , η γαλλική Total κι άλλες είναι αυτές που φέρνουν στο “άψε σβήσε” ναυτικές αρμάδες με απίστευτη δύναμη πυρός,όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά οπουδήποτε υπάρχει η υποψία έστω για κέρδος.

Όχι δεν είναι μεμπτό για τις χώρες που θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Απολύτως λογικό είναι. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε εδώ στην Ελλάδα. Στην Κύπρο νομίζουμε ότι το έχουν κατανοήσει γιατί το ζουν.

Δεν θα ΄ρθει ούτε το “ξανθό γένος”, ούτε κάνενας άλλος “φίλος” και “σύμμαχος” να μας “προστατεύσει”. Οι “προστάτες” έρχονται πάντα και μόνο για το κέρδος και αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε. Είναι ίσως εύκολα στην ανάγνωση τα “μυθιστορήματα” που διαβάζουμε τις τελεταίες ημέρες από σεναριογράφους που και ο Σπήλμπεργκ ζηλεύει. Ακόμη και για …ύποπτη σιωπή της Τουρκίας για την πτώση του μικρού αεροπλάνου στην Κύπρο διαβάσαμε!

Στην νοτιοανατολική Μεσόγειο γίνεται ένα τεράστιο γεωπολιτικό και ενεργειακό παζάρι. Έχουμε πολύ καλή θέση σ΄ αυτό το παζάρι και εξαρτάται από εμάς πόσο καλά θα διαπραγματευτούμε τα “προϊόντα” μας για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα. Ουδείς θα μας χαρίσει ούτε ένα κυβικό φυσικού αερίου κι ας θεωρούμε ότι είναι δικό μας. 

Κι επειδή σ΄ αυτό το παζάρι υπάρχουν και οι “εξπέρ” στα ανατολίτικα παζάρια Τούρκοι πρέπει να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και συναγερμό.

Ασφαλώς σ΄ όλο αυτό το σκηνικό η στρατιωτική ισχύς έχει τεράστια σημασία. Φάνηκε και στην Κύπρο αυτό. Και γι΄ αυτό διαρκώς αναπαράγουμε την ανησυχία πολλών για την δική μας στρατιωτική ισχύ. Τα όπλα χρειάζονται σε τέτοιου είδους παζάρια γιατί γίνονται εύκολα και “τσακωμοί”. Οι οποίοι έχουν στόχο να σε ανγκάσουν να πας “τον πάγκο σου” πιο πέρα. Όσο πιο δυνατός είσαι και το δείχνεις τόσο δυσκολότερα θα σε πιέσουν. Και οι ανατολίτες του παζαριού αλλά και οι “προστάτες¨ του που κάποιοι εδώ στην Αθήνα εξακολουθούν να τους βλέπουν ως…σωτήρες!

Ο χάρτης αν και είναι πρόχειρος λέει πολλά



onalert

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο