Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.

Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και ακούστηκε σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, ενώ η αστυνομία είχε προλάβει να εκκενώσει τα τα γύρω κτίρια. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 2.51, κατά το οποίο άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας και για έκρηξη εντός 40 λεπτών.


Ο άνδρας είπε με αλλοιωμένη τη χροιά της φωνής του: «Έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Θα γίνει έκρηξη σε 40 λεπτά. Δεν είναι φάρσα».

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ, στο γειτονικό ξενοδοχείο “Αμαλία” και στην κυπριακή πρεσβεία. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε μέσω ωρολογιακού μηχανισμού.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) καθώς και αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες από νωρίς είχε αποκλείσει τους γύρω δρόμους ενώ αυτή την ώρα παραμένει κλειστή μόνο η Ξενοφώντος.

insurancedaily

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο