Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη Αδέρφια! Εύχομαι Υγεία στις Οικογένειές σας, και καλή Λευτεριά στην Πατρίδα μας.

Καλό Πάσχα σε όλους, και στους Έλληνες του εξωτερικού!  

Η ομάδα του thiva post

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού: "Το Βυζάντιο ως μαχητής του Χρόνου".

Πνευματικό κέντρο Αγίου Λαζάρου, Λάρνακα. 
Κυριακή 5 Απριλίου 2015
Μέρος Α'

Το νόημα της Πολιτικής Ανάστασης

Στην Ιστορία της Φιλοσοφίας η Χριστιανική Ανάσταση έρχεται σαν η νέα πρόταση που αντικαθιστά την παλιά ελληνορωμαϊκή πρόταση. Ενώ σ’ αυτή την τελευταία ο άνθρωπος αναζητούσε την θέση του  (μέσα από την πορεία της ζωής του) στον κόσμο εμπνεόμενος από τις αρχές της φύσης, στον Χριστιανισμό μέσω της Ανάστασης προτείνεται η αθανασία. Ο Άνθρωπος δεν πεθαίνει ποτέ. Γεννιέται από τον Θεό και επιστρέφει όταν φθαρεί βιολογικά σ’ αυτόν. Ο Χριστιανισμός είναι ίσως εκείνη η μονοθεϊστική θρησκεία ποτ εισάγει την ανθρώπινη αθανασία ενώνοντας ουρανό και γη μέσω του Χριστού, του θεανθρώπου. Ανάλογες συγγένειες βλέπει κανείς και στον διάλογο «Ίων» του Πλάτωνα, όταν ο έλληνας φιλόσοφος, μιλώντας για την έννοια του ποιητή, λέει ότι αυτός ο τελευταίος, τις στιγμές της δημιουργίας είναι «ένθεος» ή «έκφρων», δηλαδή βρίσκεται σε θεανθρώπινη ενσάρκωση και εκτός καθημερινής, συνήθους λογικής. Διότι η δημιουργική πράξη πρέπει να’ χει πάντα αυτά τα στοιχεία που’ ναι ποιοτικά.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

            Μετά το ξέσπασμα και την αποκάλυψη του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου των “μαύρων ταμείων” της Siemens το 2007, που είχε ως αποτέλεσμα και την αποπομπή – παραίτηση του Μιχάλη Χριστοφοράκου από τον γερμανικό κολοσσό, τα ηνία της εταιρείας στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2009 ανέλαβε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Shell Πάνος Ξυνής, σε μια προσπάθεια “κάθαρσης” των παλαιών αμαρτιών της Siemens. Στη Shell εργαζόταν τα προηγούμενα 25 χρόνια και “αποχώρησε” μετά την επιβολή από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (17/5/2007) βαρύτατου προστίμου 19,7 εκ. ευρώ για τη συμμετοχή της σε εναρμονισμένη πρακτική (καρτέλ) στο χώρο των καυσίμων. Να θυμίσουμε ότι η Shell Hellas ήταν ο βασικός προμηθευτής της Ολυμπιάδας 2004.

Η στρατηγική σημασία του σταθμού υγροποίησης της Κύπρου

Ν. Λυγερός

Η στρατηγική σημασία του σταθμού υγροποίησης της Κύπρου δεν φαίνεται να είναι κατανοητή σε όλους, παρόλο που όλοι ασχολούνται με το θέμα των υδρογονανθράκων του νησιού. Το να είσαι μόνο ένα πέρασμα για τους αγωγούς δεν επαρκεί για να αποκτήσεις σταθερότητα σε εθνικό επίπεδο. Το σημαντικό είναι να είσαι πηγή και να προσφέρεις προστιθέμενη αξία στο προϊόν που παράγεις. Αυτό ακριβώς κάνει ένας σταθμός υγροποίησης, διότι αφού κατεβάσει το φυσικό αέριο στους -162οC, το μετατρέπει σε υγρό και εξοικονομεί 600 φορές τη χωρητικότητα. Επίσης, στην περιοχή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει σταθμό LNG και η Κύπρος είναι ο ιδανικός παίκτης, αφού είναι όσο πιο κοντά γίνεται στα στρατηγικά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου.

ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ

ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΜΕ.Κ.Ε.Α)
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ανορθολογισμοί του πιο άδικου οικονομικού συστήματος στην κατανομή των πόρων, αυτό της οικονομίας της «ελεύθερης» αγοράς, στρέφουν ένα κοινωνικό κομμάτι εναντίον ενός άλλου (π.χ. αγροτικά μπλόκα και φορτηγατζήδες) .
Η πιο συνηθισμένη κατηγορία που προσάπτεται εναντίον των εργαζομένων στην εξορυκτική εταιρία – και τώρα αναμασάται από «αριστερά» στόματα…- είναι ότι ξεπουλήθηκαν σε αυτήν για μια θέση εργασίας, ότι τους νοιάζει μόνο το προσωπικό βόλεμα, ότι αποτελούν τον «ιδιωτικό στρατό» της εταιρείας κλπ… Οι κατηγορίες αυτές ωστόσο κινούνται στα πλαίσια της συκοφαντίας και κάθε συκοφαντία αποσκοπεί στη παραπλάνηση από την πραγματικότητα για την εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Το Πασχαλιάτικο Μήνυμα του Μητροπολίτη Θηβών Και Λεβαδείας Γεωργίου

ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ 2015
Πρός τόν Ἱερό Κλῆρο,
τίς Μοναστικές Ἀδελφότητες
καί τούς εὐσεβεῖς  Χριστιανούς τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Ἀδελφοί μου,
«Ἠγέρθη, οὐκ ἔστιν ὧδε» ἀναγγέλει χαρμόσυνα ὁλευκοφόρος ἄγγελος. «Μᾶς φανερώθηκε ὁ Ἰησοῦς»ὁμολογοῦν οἱ θεόφρονες μυροφόρες γυναῖκες. «Εἴδαμε τόν Κύριο» διαβεβαιώνουν οἱ φοβισμένοι μαθητές. «ΧριστόςἈνέστη» διαλαλοῦν ἀπό τότε μύρια στόματα πιστῶν! Ὁὀγκώδης λίθος τοῦ μνήματος, ἡ τρομερή καί παγερή ταφόπετρα δέν μπόρεσε νά κρατήσει φυλακισμένο τόνἀρχηγό τῆς ζωῆς, τόν πρωτότοκο τῶν νεκρῶν, τήν ἐλπίδα καί τό φῶς τοῦ κόσμου.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Με μικρά προβλήματα κυρίως στα διόδια των Θηβών, με ουρές αναμονής λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων, κορυφώνεται το νέο κύμα εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα προς την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Συνεργεία ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και αλκοτέστ βρίσκονται σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Βοιωτίας στα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει τροχαίο ατύχημα.


Ευχές από τον Σταμάτη Χαλβατζή

Μέσα στις δύσκολες εθνικές και κοινωνικές συγκυρίες, η επαφή με τις ρίζες μας και την ελληνική παράδοση, σε συνδυασμό με το θρησκευτικό συναίσθημα, μπορούν να μας κρατήσουν όρθιους και αισιόδοξους.

Το μήνυμα της Θυσίας και της Ανάστασης του Θεανθρώπου φωτίζει και τις δικές μας καρδιές με αγάπη και αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο και μας δίνει ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα.

«Φιλικός Αγώνας Αγάπης» μεταξύ Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Ήταν όλοι εκεί! Γκάλης, Ιωαννίδης, Τσαρτσαρής, Παπαλουκάς και οι υπόλοιποι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές, δέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόσκληση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών σε φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ με σκοπό την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα. Ημέρα της Σταύρωσης. Κι ο νους μας πηγαίνει προς τους Χριστιανούς που υφίστανται διώξεις, βιασμούς, βασανισμούς και γενοκτονία. Το ισλαμικό κράτος επιδίδεται σε συνεχή τρομοκρατία προς τους Χριστιανούς του Ιράκ, της Συρίας και της Κένυας την προηγούμενη βδομάδα όπου 147 φοιτητές έχασαν τη ζωή τους. Ο Βανδαλισμός των συλλόγων του μουσείου της Μοσσούλης σηματοδοτεί την επιθετική απόπειρα της προπαγανδιστικής στρατηγικής των Ισλαμιστών να σβήσουν την ταυτότητα των λαών. Στο όνομα το Θεού, οι τζιχαντιστές θέλουν να εξαφανίσουν τις πολιτισμικές κι ιστορικές μνήμες για δικούς τους πολιτικούς σκοπούς και σκοπιμότητα. Για να ελέγξουν κάτω από τη δική τους λογική τους λαούς. Η ιδέα του απόλυτου προσηλυτισμού που διαπερνά το Ισλάμ των τζιχαντιστών δεν έχει όρια. Αναμιγνύει τον ιδιωτικό και δημόσιο χώρο μπερδεύοντας έτσι τα όρια δημοκρατίας και θρησκείας. Οι δημοκρατικοί κανόνες βιάζονται διαρκώς.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ & ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI
      --------------------------------------------------------------------------
                               Εισαγωγή-Πρόλογος
                           ------------------------------------                       
Η Μεταναστευτική πολιτική χαράσσεται από τη Παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση-Δικτατορία, και εκτελείται από τις Δυτικές Σιωνιστικές Δυνάμεις  Ε.Ε. & Η.Π.Α. με βάση τη λαθρομετανάστευση.
Εκτελείται από τις τοπικές δουλικές κυβερνήσεις της Ν.Τ.Π.
Η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ έχει- διά των λαθρομεταναστών- επιβάλλει κατοχή στην Ελλάδα.
Ήδη η κατάσταση δεν ελέγχεται πλέον, ομολογούν οι αρμόδιες αρχές.
Η παρουσία εκατομμυρίων λαθρομεταναστών εδώ, μηδενίζει τη Γεωπολιτική, Γεωστρατηγική, & Γεωενεργειακή αξία της χώρας μας.
Οι διάφορες Κυβερνητικές πολιτικές εμφορούνται από «φιλάνθρωπες» θεωρίες της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, φυσικά εις βάρος της Ελλάδος!

Ελληνας παπάς έφτιαξε αεροπορική εταιρεία και θα συνδέει απευθείας την Ελλάδα με ΗΠΑ

Είναι Έλληνας ιερέας, κατοικεί μόνιμα στον Καναδά και από τον προσεχή Μάιο τα... αεροπλάνα του θα συνδέουν απευθείας την Ελλάδα με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Α! Και η πανέμορφη κόρη του είχε εμφανιστεί σε ελληνικό τάλεντ σόου...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟ C O P Y C E N T E R



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Διανομή Τροφίμων για τις ημέρες του Πάσχα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη διανομή τροφίμων για τις ημέρες του Πάσχα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων, που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015. 

Εξιχνιάστηκε η κλοπή καυσίμου από μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αλίαρτο

Ενας 49χρονος συνταξιούχος είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης της κλοπής καυσίμων από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αλίαρτο.

Τα στοιχεία του ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

Οπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2014, ο 49χρονος είχε παρέμβει στον αγωγό καυσίμου που διέρχεται υπόγεια από την αυλή του σπιτιού του, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, με σκοπό την άντληση καυσίμων.

Πασχαλινές λαμπάδες στα παιδιά των οικογενειών-δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων μοίρασε πασχαλινές λαμπάδες στα παιδιά των οικογενειών-δικαιούχων του Κοινωνικού του Παντοπωλείου, την Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, προκειμένου να γιορτάσουν με χαρά της Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις λαμπάδες φιλοτέχνησαν γυναίκες Δημοτικοί Υπάλληλου του Δήμου Θηβαίων, εθελοντικά και με προσφορά αγάπης λόγω των ημερών.

Πρόσκληση στην ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α Ναυάρχου κ. Χρήστου Λυμπέρη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Ε.Δ.-Σ.Α και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας ο “Ιερός Λόχος” σας προσκαλούν στην ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α Ναυάρχου κ. Χρήστου Λυμπέρη, με θέμα “Χειρισμός των Εθνικών Κρίσεων: Θεωρία και Εμπειρίες”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. του Δήμου Θηβαίων.

ΠΑΣΧΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΑΕΙΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΑΦΟΥ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΚΑΛO ΠΑΣΧΑ!..

Πάσχα ξέρουμε τι σημαίνει. Μας βυθίζει στη λήθη του νοήματος του χρόνου υπό την επιβλητική συγχορδία της εόρτιας ατμόσφαιρας και των συνεπειών της. Ευθυμία, πανδαισία, ευχές επισκηνώνουν στο εποχιακό χρονικό άρμα, καλώντας μας να γιορτάσουμε το μυστικό κάλλος της Ανάστασης.

Καλό Πάσχα, λοιπόν. Η ευχή απευθύνεται σ' όσους πιστεύουν. Στους άλλους, καλή Κυριακή. Επειδή,όμως, και η Κυριακή προέρχεται από το όνομα του Κυρίου της Ανάστασης και πάλι θεωρώ ότι δεν σέβομαι την ανεξιθρησκεία τους. Αλλα όσοι δεν πιστεύουν, δεν έχουν θρησκεία, άρα δεν έχει νόημα η ανεξιθρησκεία...

ΕΥΧΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ. 
ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΟΛΩΝ.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Ας γίνει η θυσία του Θεανθρώπου μάθημα αγάπης! 
Ας αναστήσουμε μαζί ενωμένοι τον ΑΝΘΡΩΠΟ! 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΚΑΛΟ  ΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ  ΜΑΣ !

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η συνάντηση που διοργάνωσε η ΟΕΒΕ Θήβας και το Σωματείο Εστιατορίων – Καφετεριών και Συναφών επαγγελμάτων της πόλης μας την Μεγάλη Τετάρτη 08/04/2015 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στη Θήβα το μεσημέρι με την ηγεσία του Δήμου.

ΠΕΛΩΡΙΟ ΤΕΙΧΟΣ ΟΡΘΩΝΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ τα ελληνικά νησιά βουλιάζουν κυριολεκτικά από τους λαθρομετανάστες και ενώ το κύμα αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους θερμούς μήνες χωρίς να υπάρχει κάποια προοπτική να ανακοπεί αυτή η τουρκοκίνητη εισβολή, στην γειτονική Βουλγαρία και ενώ τα σύνορα της με την Τουρκία είναι πολύ μικρότερα από τα ελληνοτουρκικά, η Σόφια ορθώνει ένα απόρθητο τείχος για να σταματήσει η ροή των λαθρομεταναστών.

Τι να το κάνεις το ευρώ όταν δεν έχεις φράγκο;

Έχει νόημα η συζήτηση περί του νομίσματος όταν το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας έχει εντελώς διαφορετικά αίτια; Τυχόν έξοδος προφανώς θα ήταν καταστροφική. Αντίστοιχα επώδυνη όμως είναι και η παράταση της σημερινής αβεβαιότητας...

ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ ΣΑΓΜΑΤΑ ΤΗΝ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αποτελεί κομμάτι της παράδοσης του Συλόγου Δρομέων Μαραθωνοδρόμων Θήβας η ανάβαση στην ιστορική Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρα,στην κορυφή του Σαγμάτιου όρους κάθε Μεγάλη Παρασκευή.Όπως κάθε χρόνο λοιπόν έτσι και φέτος ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας διοργανώνει την Μ.Παρασκευή 10/4/2015 το πρωί ανάβαση δρόμου 5χλμ από το Ύπατο μέχρι τον ιερό χώρο του Σαγματά σε υψόμετρο 747μ.Στην διαδρομή αυτή μπορούν να λάβουν μέρος όσοι δρομείς-μέλη του συλλόγου επιθυμούν να διανύσουν την προαναφερθείσα απόσταση λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

Η Σφαγή στο Δήλεσι

Ένα από τα πιο θλιβερά γεγονότα στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους, που οδήγησε στον διεθνή διασυρμό της χώρας.

Κατά τη μετεπαναστατική περίοδο, η ληστεία βρισκόταν σε έξαρση, παρά τα διάφορα μέτρα που είχαν πάρει οι κυβερνήσεις για την εξουδετέρωσή της. Το αραιοκατοίκητο της υπαίθρου, η ανεπαρκής αστυνόμευση, η χαλαρή φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων και η πολιτική ασυλία κάποιων ληστών, συνέβαλαν στη διατήρηση του φαινομένου καθ' όλο τον 19ο αιώνα.

Ιστορικής σημασίας η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν

Πιθανότητα χρηματοδότησης της Ελλάδας με προκαταβολές μελλοντικών κερδών

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι οποίες δίνουν έμφαση στο σχέδιο για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου καθώς και στη δυνατότητα εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσική αγορά μέσω της ίδρυσης κοινών Ελληνορωσικών εταιριών

Συμφωνία με τους Δανειστές μας επειγόντως, αλλιώς τρισχειρότερη λιτότητα, απομόνωση της Χώρας και χάος

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.Η διαπραγμάτευση με την Ευρωζώνη για να συμφωνηθεί η «λίστα  μεταρρυθμίσεων» και να ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση της παραταθείσης συμφωνίας», ώστε να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις από το «τρέχον Πρόγραμμα του EFSF και το SMP” για το 2014 (όπως ορίζει   η Συμφωνία Κυβέρνησης-Ευρωζώνης της 20ης Φεβρουαρίου) βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμο σημείο.

EUROWORKING GROUP: ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ – ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ

Περίπου 2,5 ώρες διήρκεσε το Euroworking Group στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκε και το ελληνικό ζήτημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την εκτενέστατη συζήτηση για τα μέτρα που έχει παρουσιάσει η Αθήνα, δεν ελήφθη καμία συμφωνία.

Σκόρπισε τον πανικό στους δρόμους της Ερμούπολης

Oι κινηματογραφικές καταδιώξεις στους δρόμους των ΗΠΑ είναι συχνό φαινόμενο, όχι όμως στην Σύρο.
 
Συγκεκριμένα, σε κατάσταση αμόκ βρέθηκε ένας οδηγός  αυτοκινήτου  το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης και έσπειρε τον πανικό στην Ερμούπολη της Σύρου, τρακάροντας όποιον έβρισκε μπροστά του.
Η τρελή του πορεία ξεκίνησε με δύο επαγγελματικά αμάξια ενώ βρίσκονταν εν κινήσει. Ακόμα, στην τρελή πορεία του τράκαρε ένα ταξί και μια μηχανή. 

Η Ευρώπη κλονίζεται… ο Νότος φλέγεται και η Τουρκία κάνει πάρτι

Γράφει ο Ανδρέας Νικηταράς*

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ούτω καλούμενη «ομάδα ευρωπαίων διανοουμένων», η οποία μεταξύ άλλων κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία διότι στέκεται εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, στην ουσία αυτό που υποστηρίζει στην ανακοίνωση της είναι ότι θα πρέπει να θυσιαστούν και να καταπατηθούν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της ΚΔ, ώστε να Εξυπηρετήσουμε την Τουρκία. Θα πρέπει όπως υποστηρίζουν, η Τουρκία να είναι ο στρατηγικός μας σύμμαχος με οποιοδήποτε κόστος. Η αλήθεια είναι ότι η βούληση τους αγγίζει τα όρια και την συμπεριφορά της πραγματικότητας όσον αφορά την πολιτική των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου για τη σφαγή των Αρμενίων

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου στη συνεδρία της Ολομέλειας του Σώματος - Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015
 Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
 Το πρώτο θέμα στη νομοθετική εργασία σήμερα αφορά μία νομοθετική ρύθμιση η οποία δίδει τη δυνατότητα στη Βουλή να αποκαθιστά με ομόφωνες αποφάσεις ή ψηφίσματά της την ιστορική αλήθεια.
 Ειδικότερα, όπως γνωρίζετε, στη χώρα μας ισχύει από το 2011 νομοθεσία που εισήχθη για σκοπούς εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η οποία ποινικοποιεί ορισμένες συμπεριφορές ρατσισμού και ξενοφοβίας συμπεριλαμβανομένων πράξεων επιδοκιμασίας ή άρνησης ή κατάφωρης υποβάθμισης εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όταν τέτοιες πράξεις στρέφονται κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων λόγω των πιο πάνω διακρίσεων και εφόσον εκδηλώνονται κατά τρόπο απειλητικό και υβριστικό που είναι πιθανό να υποκινήσει βία ή μίσος κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της.

Κύπρος: Ποινικοποίηση της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας

Την ποινικοποίηση της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, εν όψει και της 24ης Απριλίου που έχει καθιερωθεί ομόφωνα από τη Βουλή ως Εθνική Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Αρμενικού Εθνους. Σε δήλωση ενώπιον της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι με την ψήφιση της πρότασης νόμου, η Βουλή θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει την ίδια νομοθετική αντιμετώπιση στην υποκίνηση βίας, όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο, εναντίον κάθε ομάδας που έχει θυματοποιηθεί από τέτοια εγκλήματα, έστω και αν αυτά δεν έχουν ακόμα γίνει αντικείμενο απόφασης διεθνούς ποινικού δικαστηρίου.

Διαλέξεις του Ν. Λυγερού: "Ο αλληλοσεβασμός ως δυναμική προσωπικού", "Οι πρόσκοποι της ζωής".


Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: 
"Ο αλληλοσεβασμός ως δυναμική προσωπικού". 
Ίδρυμα για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες «Άγιος Γεώργιος – Χριστάκης Χασάπης», Λάρνακα. 
Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ-ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

«Να κάθεσαι και να κοιτάς»: Προβολή της ταινίας του Θηβαίου σκηνοθέτη Γιώργου Σερβετά

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» προβάλει την ταινία του Θηβαίου σκηνοθέτη Γιώργου Σερβετά: «Να κάθεσαι και να κοιτάς», στο πλαίσιο συμβολής του συλλόγου στην γνωριμία και προώθηση νέων σκηνοθετικών δημιουργιών και της Τέχνης του Κινηματογράφου στην πόλη μας.
Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, Αίθουσα «Αλ.Κοφίνη», στις 8.00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ"

Το Άγιο Φως να φέρει Αγάπη, Ομόνοια, Ελπίδα 
και να ενισχύσει τις δυνάμεις μας να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την κήρυξη του Κωπαϊδικού Πεδίου σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μετά από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις πληγείσες, από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, περιοχές του Κωπαϊδικού Πεδίου.
Μετά τις έντονες και συνεχόμενες βροχοπτώσεις της χειμερινής περιόδου, οι οποίες συνεχίζονται  μέχρι και σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής  Στερεάς Ελλάδας, του Παρνασσού και του Ελικώνα, την αυξημένη απορροή των πηγών της ευρύτερης περιοχής (Πηγές Χαρίτων, Πολυγύρας κλπ), την αυξημένη απορροή του Μέλανα Ποταμού και σε συσχέτιση με την έλλειψη έργων συντήρησης των αποστραγγιστικών τάφρων και καναλιών της Κωπαΐδας  τα είκοσι τελευταία χρόνια , καταγράφεται έντονη πλημμυρική κατάσταση σε εκτεταμένη έκταση, πλέον των 100.000 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας, καταστρέφοντας τις εγκατεστημένες καλλιέργειες  και παράλληλα προκαλώντας αδυναμία εισόδου των καλλιεργητών στα κτήματά τους προκειμένου να καλλιεργήσουν  τις νέες καλλιέργειες, κυρίως βάμβακος.

Ευχές για το Πάσχα από την Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ο Υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ στον Κώστα Μπακογιάννη

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Λαμία με τον Υφυπουργό Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μπακογιάννης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ο.Θ.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ...ΚΤΗΝΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!

Αν ζούσε ο αρχαίος ιστορικός, φιλόσοφος, βιογράφος και δοκιμιογράφος Πλούταρχος την νεοελληνική πραγματικότητα, ιδιαίτερα των ημερών του Πάσχα, όπου υποτίθεται ο μυστικός ψίθυρος του Παντός διαχέεται παντού και η θρησκευτική συνείδηση ενωτίζεται το μυστήριο της παρουσίας του θείου, ίσως να ήταν λιγότερο σοκαριστικός σχετικά με την άποψή του για την κρεατοφαγία...

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ξαναγράφονται οι συμβάσεις για τα μεγάλα έργα - Τι θα γίνει με τον άξονα Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη

Η μείωση των διοδίων και η κατάργηση δυσμενών όρων για το δημόσιο είναι οι κύριοι στόχοι της αναθεώρησης, τονίζει ο Χ. Σπίρτζης. Ποιες συμβάσεις αλλάζουν. Με άλλο μοντέλο οι νέες παραχωρήσεις. Γιατί ο υπουργός θεωρεί πως οι εταιρείες θα προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις.
Την αναθεώρηση όλων των συμβάσεων παραχώρησης, συμπεριλαμβανομένων των πέντε οδικών αξόνων (Ολυμπια Οδός, Ιόνια Οδος, Αξονας Κεντρικής Ελλάδας, Μαλιακός – Κλειδί και Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα), της Αττικής Οδού και της ζεύξης Ρίου – Αντιρρίου, προωθεί η κυβέρνηση, με κύριο στόχο τη μείωση των διοδίων στους οδικούς άξονες. Μάλιστα, όπως προέκυψε από τη χθεσινή άτυπη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη με τους δημοσιογράφους, εντός μηνός θα είναι έτοιμη ώστε να τους καλέσει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αποστολή του Ν. Λυγερού στην Αμμόχωστο. Μικρά Κατεχόμενα. 05/04/2015

Μέρος Α' - Βίντεο

Το Mediterranean College στηρίζει τον «Φιλικό Αγώνα Αγάπης» του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών με τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του αγώνα φιλίας, ανάμεσα στο Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (I.P.A.) Νομού Θεσσαλονίκης,  για την ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.

Ανεπανάληπτο Πάσχα στα Άγραφα


"Εν όψει της γιορτής του Πάσχα σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τον Δήμο μας"

Γράφει ο Θεόδωρος Μπαμπαλής
Δήμαρχος Αγράφων
Τα Άγραφα θεωρούνται ως ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του έτους όντας βάση του εναλλακτικού τουρισμού για όλη την οικογένεια και για όλες τις ηλικίες.
Ωστόσο η εμπειρία του Πάσχα στα χωριά των Αγράφων είναι μαγευτική και ανεπανάληπτη.
Οι πολυάριθμες εκκλησίες και μοναστήρια σε κάθε Δημοτική Ενότητα τα οποία προκαλούν κατανυκτικά συναισθήματα, σε συνδυασμό με τη φύση που μεταμορφώνεται με τον ερχομό της άνοιξης και της Αναστάσεως του Κυρίου προκαλούν δέος στον κάθε επισκέπτη.

Αιτήσεις Ενίσχυσης- Χρηματοδότησης για την υλοποίηση των πράξεων του Μέτρου 2.1 Υδατοκαλλιέργεια - 2.3 Μεταποίηση και Εμπορία


Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς που επιθυμούν να υπαχθούν για οικονομική ενίσχυση – χρηματοδότηση στα πλαίσια του Μέτρου 2.1 «ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ» του ΕΠΑΛ 2007-2013, να υποβάλουν Αιτήσεις Ενίσχυσης – Χρηματοδότησης για την υλοποίηση Πράξεων (επενδυτικών σχεδίων)  που αφορούν  επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια και στις παρακάτω Δράσεις :
 Δράση 1 : Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων.
 Δράση 2 : Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.

Πρόσκληση στην ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α Ναυάρχου κ. Χρήστου Λυμπέρη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Ε.Δ.-Σ.Α και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας ο “Ιερός Λόχος” σας προσκαλούν στην ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α Ναυάρχου κ. Χρήστου Λυμπέρη, με θέμα “Χειρισμός των Εθνικών Κρίσεων: Θεωρεία και Εμπειρίες”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Απριλίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. του Δήμου Θηβαίων.

Ευχές Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα

Οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα φέρνουν το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Σηματοδοτούν τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως και μας υπενθυμίζουν την ανάγκη της κοινωνίας μας για ενότητα και κοινή προσπάθεια.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο