Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

«Σύσταση Σύμπραξης ολοκληρωμένης διαχείρισης παράκτιων ζωνών και νήσων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» με πρωτοβουλία του Δήμου Στυλίδας

Οι παράκτιες ζώνες αποτελούν μοναδική κοινή φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και χρήζουν προστασίας αλλά και ορθολογικής εκμετάλλευσης, τονίζει ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.

Σε εκδήλωση ενδιαφέροντος που αφορά στη σύσταση Σύμπραξης – Δικτύου παράκτιων περιοχών καλεί τους δήμους, τους τοπικούς και οικονομικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.


Στόχος, όπως δηλώνει, είναι η εκπόνηση κατάλληλων και ολοκληρωμένων σχεδίων διαχείρισης των παράκτιων ζωνών, για Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και Παράκτιας Αναγέννησης, «προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις».

Όπως τονίζει ο κ. Γκλέτσος σε δήλωσή του, «θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο, για την Περιφέρεια και τις τοπικές κοινότητες ώστε:
-να κάνουν σταθερά βήματα προς αποτελεσματικές μορφές οικονομικής, βιώσιμης και «χωρίς αποκλεισμούς» ανάπτυξη,
-να «καινοτομήσουν» με όρους αντιμετώπισης των Διατοπικών και Υπερτοπικών προβλημάτων και
-να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή στην Περιφέρειά μας».

Αναφέρει δε ότι οι παράκτιες ζώνες, τα ειδικά παράκτια οικοσυστήματα, τα παράκτια τοπία και οι Νήσοι των θαλάσσιων κόλπων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποτελούν μοναδική κοινή φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και χρήζουν προστασίας αλλά και ορθολογικής εκμετάλλευσης, με σύνεση προς όφελος των σημερινών και μελλοντικών γενεών.

«Με την πεποίθηση ότι ο σχεδιασμός και η ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών που αποτελούν αναντικατάστατο οικολογικό, οικονομικό και κοινωνικό πόρο και με στόχευση τη διαφύλαξη και την αειφόρο ανάπτυξή αυτών των περιοχών, απαιτείται συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», συμπληρώνει ο δήμαρχος Στυλίδας.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο