Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Η νέα ιστοσελίδα της Στερεάς Ελλάδας εργαλείο για τον πολίτη και πηγή διαφάνειας

Σε λειτουργία τίθεται η νέα διαδραστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η ιστοσελίδα έχει ως βάση την «έξυπνη περιφέρεια» και έχει σκοπό την πλήρη πρόσβαση των πολιτών σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά και την παρέμβασή τους σε αυτές.
Βασικό χαρακτηριστικό της ιστοσελίδας είναι η δυνατότητα που παρέχει στους πολίτες προκειμένου να παρακολουθούν τα οικονομικά της περιφέρειας, τις δαπάνες και τα έσοδά της αλλά και το που πηγαίνουν τα χρήματά τους μέσω της κατανομής των πόρων αλλά και της δημοσιοποίησης κάθε απόφασης.
Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι κάθε μεγάλο θέμα για την Περιφέρεια, μέσω της σελίδας, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και ο καθένας θα μπορεί να διατυπώνει δημόσια, την άποψη, την ένσταση ή την ιδέα που έχει.
Το «Θέλω να…» είναι το πεδίο της ιστοσελίδας που αποτελεί τη «ψυχή» της έξυπνης περιφέρειας και δίνει απαντήσεις:
Θέλω να…
1.Δω προκηρύξεις
2.Βλέπω που πάνε τα χρήματά μου
3.Μάθω πότε θα πληρωθώ
4.Πω την άποψή μου
5.Παρακολουθώ το έργο της Περιφέρειας
6.Μάθω τι αναπνέω
7.Αναφέρω πρόβλημα
8.Εξυπηρετηθώ
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για απόλυτη διαφάνεια και εξυπηρέτηση πολιτών και επαγγελματιών περιλαμβάνεται και η άμεση επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος δήλωσε για το θέμα.
«Ζητούμενο για εμάς είναι να είμαστε χρήσιμοι. Δημιουργήσαμε μία ιστοσελίδα που θέλουμε να γίνει ο καθρέπτης της περιφέρειας, να μπορούν να βλέπουν οι πάντες τα πάντα αλλά και να εξυπηρετούνται. Μαζί με την  ηλεκτρονική υπογραφή, αυτό είναι ακόμη ένα βήμα για να μειώσουμε τη γραφειοκρατία. Όταν δεν θα χρειάζεται να χάνει κανείς το μεροκάματό του για να τρέχει από γραφείο σε γραφείο για μία υπόθεσή του και θα εξυπηρετείται από μακριά, τότε θα έχουμε πετύχει το στόχο μας. Σε αυτή τη κατεύθυνση βρισκόμαστε».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο