Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Σεισμός 4,5R στις Αλκυονίδες



 

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010, 22:14
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:04 σήμερα στο θαλάσσιο χώρο του Κορινθιακού Κόλπου κοντά στις Αλκυονίδες νήσους.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12 χλμ. βορειοανατολικά του Ξυλόκαστρου και είχε εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής όσο και στο βόρειο τμήμα της Πελοποννήσου.

η Βάσω Ζητουνιάτη αντιπεριφερειάρχης με τον Νίκο Παπανδρέου

 

O υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Νίκος Παπανδρέου, θα έχει στον συνδυασμό  Ανεξάρτητο Μετώπο Στερεάς Ελλάδας, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη την ιατρό κα. Βάσω Ζητουνιάτη. 


Ο συνδυασμός έχει και την στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ.


Με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Χειμάρας στην Βοιωτία, πρώτον γιατί ο Περγαντάς είναι Βοιωτός και δεύτερον για την άστοχη επιλογή του Αγνιάδη για την θέση του αντιπεριφερειάρχη και τις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει, δεν θα πρέπει να θεωρείτε έκπληξη εάν η Ζητουνιάτη οδηγήσει τον συνδυασμό της στην δεύτερη θέση.

Ανεργία και μείωση του ΑΕΠ

ΕΠΑΝΑΚAΜΠΤΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ..

Ανεργία και μείωση του ΑΕΠ

κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Το μαύρο σενάριο για την εξεύρεση 300 δις ευρώ


Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται…

Γράφει ο Καφενόβιος

Θλιβερός και κακόγουστος ο ανταγωνισμός Παπανδρέου-Σαμαρά για το ποιος από τους δύο είναι ο περισσότερο ψεύτης, ο ασυνεπέστερος, ο πιο επιπόλαιος.
Επί της ουσίας, Παπανδρέου και Σαμαράς ανεβάζουν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς, μόλις ένα μήνα πριν από τις εκλογές, παίρνουν τα μηνύματα ότι οι ψηφοφόροι τους είναι διατεθειμένοι να συμπεριφερθούν χαλαρά, ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
Η γραμμή της αποπολιτικοποίησης, που αρχικώς είχε επιλεγεί με ψηφοδέλτια τύπου Κικίλια, αλλά και Σγουρού, καταρρέει κάτω από το βάρος της επιδεινούμενης οικονομικής πραγματικότητας και της επαπειλούμενης πολιτικής κρίσης. Αν τα δύο μεγάλα κόμματα τώρα δεν σφίξουν τις γραμμές τους, κινδυνεύουν να βρεθούν την επομένη των εκλογών σε συνθήκες πολιτικής κρίσης, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε επίσπευση των βουλευτικών εκλογών. Τα όρια του............
συστήματος του Μνημονίου είναι εύθραυστα.
Η συμπαιγνία βολεύει και τους δύο πρώην συμφοιτητές, απόφοιτους του Χάρβαρντ (με ό,τι αυτό συνεπάγεται…). Οι Ελληνες τους έχουν μάθει τώρα πια.
Ελπίζω να  προσέξουμε τον Νοέμβρη, ώστε να μην πληρώσουμε πάλι εμείς τον λογαριασμό!...

Η Κοινωνική Μηχανική κατασκευάζει πειθήνιους υπηκόους

  • Του Λεωνίδα Αποσκίτη
« ...Η ελίτ δεν θα δίσταζε να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές για να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κοινού και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή παρακολούθηση».
Ζπμίγκνιου Μπρεζίνσκυ σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ

Το "ψηφιακό σχολείο" γίνεται πραγματικότητα»



   «Πριν 12 μήνες όταν ξεκινήσαμε είχαμε θέσει στόχο το "ψηφιακό σχολείο" και σήμερα γίνεται, είναι πραγματικότητα, δεν είναι μια θεωρητική εξαγγελία για το αύριο, σήμερα μπορεί και λειτουργεί», τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στους μαθητές του νεόδμητου 1ου Επαγγελματικού-Γενικού Λυκείου Μούδρου στη Λήμνο.

    Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσημη παρουσίαση της ψηφιακής διάστασης του Νέου Σχολείου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, χαρακτήρισε «ιστορική» και «σημαντική» τη δουλειά που έχει γίνει.

Η επανάσταση δεν περνάει από εδώ...


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Άρθρο 99: Ένα βήμα πριν από την πτώχευση


Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται χιλιάδες επιχειρήσεις, καθώς η δραματική συρρίκνωση της ελληνικής Οικονομίας, σε συνδυασμό με την στάση πληρωμών που έχει κηρύξει στην ουσία το Δημόσιο, τις οδηγούν σε «λουκέτο».


Ποιά είναι η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας;


Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου, ούτε οι μόνοι προβληματικοί.
Παγκόσμιος πόλεμος ισοτιμιών... ο ένας θέλει να εξάγει την κρίση στον άλλον, για να μπορεί να εξάγει προιόντα και να μην μπορεί να εισάγει.

Κλειτοριδεκτομή - Μα τι στον Κόσμο


Την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλουν τα ΚΤΕΛ


Πρόταση εξαγοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέθεσαν την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Υπεραστικών Λεωφορείων Ελλάδας (ΚΤΕΛ) στο υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών, την οποία κοινοποίησαν και στον πρωθυπουργό.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ ΠΟΛΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΌΜΒΟΣ ΑΝΆΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΎΓΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΑΝΑΡΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΘΗΒΑΣ ΡΙΤΣΏΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΆ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΊΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΠΑΡΑΚΆΜΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΣ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΣ

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο