Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Διώρυγα Παναμά



Βραβευμένη αφίσα από την διεθνή έκθεση του Σαν Φρανσίσκο. Θέμα: η διώρυγα του Παναμά. Τίτλος: «Ο 13ος άθλος του Ηρακλή».
Η Διώρυγα του Παναμά είναι η δεύτερη σε ναυτιλιακή σπουδαιότητα, από την άποψη των θαλασσίων μεταφορών, στον κόσμο μετά τη Διώρυγα Σουέζ. Με ανισοϋψείς δεξαμενές ενώνει την επί του Ατλαντικού βόρεια ακτή με εκείνη του Ειρηνικού ωκεανού, νότια.
Έχει συνολικό μήκος 82 ν.μιλ. (περ. 151 χλμ), πλάτος 45 μ. και βάθος 11 μ. Η πρώτη διέλευση πλοίου έγινε στις 15 Αυγούστου 1914. Δυναμικότητα διέλευσης 50 πλοία ημερησίως. Τα πλοία καταβάλουν τέλη (δικαιώματα) βάσει της χωρητικότητας που έχουν (Panama canal tonnage).

[Επεξεργασία] Ιστορία

Κατάθλιψη: Διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών


Κατάθλιψη
Τα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι λίγο πολύ κοινά σε άνδρες και γυναίκες. Ως προς τον τρόπο, όμως, που τα δύο φύλα βιώνουν και αντιμετωπίζουν αυτά τα συμπτώματα φαίνεται ότι προκύπτουν ορισμένες διαφορές.
Ο αριθμός των γυναικών που υποφέρουν από κατάθλιψη είναι διπλάσιος από των ανδρών, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν θεραπεία για αυτό. Οι γυναίκες τείνουν να εμφανίζουν πιο έντονα συναισθήματα θλίψης, χαμηλής αυτοεκτίμησης, ενοχής και απώλειας ενδιαφέροντος για αγαπημένες δραστηριότητες.

Υποβρύχιο Type 214 (Κατσώνης)

Στις 27 Φεβρουαρίου 2001 άρχισε η κατασκευή του πρώτου από τα 3 (σύν 1 option) υποβρύχια Type 214 από την HDW στο Κίελο της Γερμανίας. Το κόστος της προμήθειας ανέρχεται σε 430.000.000.000 δραχμές, ενώ το δεύτερο και τρίτο υποβρύχιο θα κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία Σκαραμανγκά ανεβάζοντας την εγχώρια προστιθέμενη αξία στο 21%.
Άλλες 12 εταιρίες που εμπλέκονται στην συμπαραγωγή (ΜΕΤ.ΚΑ., Siemens Hellas, Intracom, Γερμανός, Πυρκάλ, ΕΜΕΚ, ΕΛΦΟΝ, motomarine, Χουρδάκης κλπ) θα αξιοποιήσουν και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα αξίας 76.000.000.000 δραχμών. Στις 31 Μαίου 2002 η Γ.Δ.Ε. ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της προαίρεσης και για το τέταρτο υποβρύχιο, υπογράφοντας συμβόλαιο αξίας 409.000.000 ευρώ.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Το Πολεμικό Ναυτικό υποβάλει σε αργό θάνατο τα πληρώμα


Κι ενώ πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφαση ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ του τζαμιού στον Βοτανικό, με την άμεση έναρξη των οικοδομικών εργασιών και την κατασκευή του σε έκταση που είχε παραχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ύψους 15.000.000 Ευρώ) παράλληλα την ίδια στιγμή αδιαφορεί παντελώς για τα πληρώματα στα πολεμικά πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού που υποβάλωνται αποδεδειγμένα σε αργό θάνατο εις γνώση τους απο το 2008!!!

Η Γερμανία προγραμματίζει τη χρεοκοπία μας


  • Μετά την βράβευση Παπανδρέου, ετοιμάζουν κάτι και για τους ιθαγενείς...!
  • Προκλητικές οι θέσεις της Budensbank, Α. Βέμπερ
Ο διοικητής της ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας κ. Βέμπερ, ο οποίος θεωρείται και ο πιθανότερος αντικαταστάτης του κ. Τρισέ στη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μόλις λήξει η θητεία του τελευταίου το 2011, προετοίμασε χθες το έδαφος για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Σκληρή πολιτική

16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής


Φτάνει το 1 δις ο υποσιτισμένος πληθυσμός

Τον Οκτώβριο του 1980 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού (ή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής) με κύριο στόχο τον περιορισμό της πείνας στον πλανήτη. Ουσιαστικά, γιορτάζεται η ημέρα που ιδρύθηκε το 1945 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Σήμερα η πείνα απειλεί περισσότερο από 800 εκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη και ο υποσιτισμός, η διατροφική ανασφάλεια και οι άθλιες συνθήκες υγιεινής είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των υπό ανάπτυξη χωρών.
Κατά την Greenpeace, τα στοιχεία για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής είναι τα εξής:

Συντριβή ελικοπτέρου με οκτώ νεκρούς


Συντριβή ελικοπτέρου με οκτώ νεκρούς 
Έξι μηχανικοί της μεξικανικής εταιρίας εξόρυξης πετρελαίου Comesa και οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη το ελικόπτερο μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά την πτήση (από τη νοτιοανατολική πολιτεία Καμπέτσε με προορισμό το Μινατιτλάν).

ΣΑΡΩΝΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ (ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΣ
Όταν ξεκίνησε την προσπάθειά του, ο Νίκος Παπανδρέου, έθεσε έναν και μοναδικό στόχο. Να είναι ο συνδυασμός του εκείνος που θα περάσει στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών για τον αιρετό Περιφερειάρχη. Και σήμερα, προτού καν ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία , βλέπει ότι ο στόχος αυτός μάλλον έχει επιτευχθεί.

Σύλληψη τριών ατόμων για κατοχή – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Θήβας

Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 14-10-2010, στην Θήβα Βοιωτίας, τρεις ημεδαποί, δύο 38χρονοι και ένας 36χρονος, κάτοικοι Πυρίου Θηβών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Η σύλληψή τους επετεύχθη, με συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στα πλαίσια γενικευμένων ελέγχων για την  καταπολέμηση των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι οι δράστες κατέχουν και διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε τοξικομανείς της ευρύτερης περιοχής της Θήβας.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της ιδίας, εντοπίστηκε εντός της πόλης των Θηβών Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και σε έρευνα που διενεργήθηκε, ανευρέθηκαν:

Πόσο κοστίζει το διαμέρισμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα;




Μια μεζονέτα 250 τετραγωνικών με θέα στην Ακρόπολη έχει νοικιάσει το ΔΝΤ για τους ανθρώπους του που παραμένουν στη χώρα μας ή επισκέπτονται συχνά λόγω των εργασιών του Μνημονίου.

Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Βόλο


Και Κοινωνική Αγορά για την προμήθεια ρούχων και οικιακού εξοπλισμού

Στις 21 Οκτωβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου που θα λειτουργήσει ο δημοτικός Οργανισμός Υγείας και Κοινωνικών Θεμάτων (ΔΟΥΚ) Βόλου, με στόχο τη δωρεάν παροχή τροφίμων και άλλων προϊόντων στους άπορους της πόλης. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα στεγαστεί σε νοικιασμένο κτίριο, στη συμβολή των οδών Δον Δαλεζίου και Ρήγα Φεραίου και θα λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα.

Αστυνομικός χτυπά ανελέητα 13χρονο παιδί



ΔΕΙΤΕ: Προσοχή οι σκηνές είναι σοκαριστικές

Η κάμερα καταγράφει έναν αστυνομικό από την Παραγουάη να επ

 

ιτίθεται με μανία σε ένα 13χρονο αγοράκι, χτυπώντας το με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και το στομ

Ο αστυνομικός τοποθετεί μάλιστα έναν κουβά στο κεφάλι του παιδιού και συνεχίζει να «εξασκείται» πάνω στο σώμα του ανήλικου.

Το αγοράκι, που συνελήφθη για κλοπές, τρέμει από τον πόνο και το σοκ.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Παραγουάης γίνεται έρευνα για το περιστατικό και μάλιστα στο στόχαστρο των αρχών δεν βρίσκεται μόνο ο αστυνομικός που διακρίνεται στο βίντεο αλλά και άλλα άτομα, ανάμεσά τους και προϊστάμενοι του δράστη.



Η λίστα της ντροπής


Το Ιράκ μετράει συνεχώς νεκρούς και τραυματίες

Περισσότεροι από 75.000 Ιρακινοί σκοτώθηκαν στην τετραετία 2004-2008, όπως ανακοίνωσαν οι στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Τα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω Πενταγώνου και είναι τραγικά καθώς οι 63.185 είναι άμαχος πληθυσμός ενώ μόλις οι 13.754 άνηκαν στις ένοπλες δυνάμεις ή σε κρατικούς φορείς.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η απόφαση ελήφθη: «Τασάκια από την Κυριακή»

 

«Ας μας κλείσουν πριν κλείσουμε»

Τη δραματική πτώση του τζίρου επικαλούνται οι εστιάτορες μετά και την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα και προειδοποιούν ότι από την Κυριακή θα τοποθετήσουν εκ νέου τα σταχτοδοχεία στα τραπέζια.

Ακυβέρνητο σκάφος στα Ν. Μουδανιά


Λαχτάρησαν οι επιβάτες

Δύο άτομα επέβαιναν στο σκάφος «ΤΙΤΑΝΑΣ» το οποίο έμεινε ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ έπλεε στην περιοχή κόλπου «Τορωναίου».

Κλειστά πάλι τα Τέμπη


Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς

Κλειστή είναι η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, μετά το περιστατικό που συνέβη σήμερα το απόγευμα, όταν μικρός βράχος έπεσε στο οδόστρωμα, προκαλώντας ατύχημα με διερχόμενο φορτηγό.

2,5 δις ευρώ θα είναι τα κέρδη της οικογένειας Παπανδρέου από το κόλπο με το ΔΝT

 

"Χρήματα υπάρχουν"… έλεγε με έναν σχεδόν υστερικό τρόπο ο Γιωργάκης ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές. Με τα αδύναμα ελληνικά του προσπαθούσε πάση θυσία να μας πείσει ότι μας έλεγε την αλήθεια. Με τη ρητορική δεινότητα μιας ξεδοντιασμένης γριάς δεν άφηνε πεζοδρόμιο, μπαλκόνι ή μικρόφωνο, που να μην επαναλάβει τα ίδια. Ο κατά γενική ομολογία κουτός Γιωργάκης προσπαθούσε να μας πείσει ότι "έβλεπε" αυτά, τα οποία δεν "έβλεπε" κανένας άλλος Έλληνας. Τι συνέβαινε; Τόσο βλάκας ήταν; Δεν γνώριζε ότι ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η αλήθεια; Τόσο παθιασμένος ήταν, ώστε να ρισκάρει να καταλάβει την "καρέκλα" της εξουσίας ψευδόμενος και με τον άμεσο κίνδυνο να "καεί" πάνω σ' αυτήν;

420 τράπεζες ζητούν παγκόσμιο νόμισμα


Από: WorldNetDaily (WND)
Σημείωση συντάκτη του WND: Η αναφορά που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το Red Alertτου Jerome Corsi, του τωρινού Νο 1 best-selling συγγραφέα των New York Times με το "The Obama Nation", αρθογράφου του WND και ανώτερου διευθύνοντα συμβούλου της Financial Services Group στοGilford Securities.
Το Institute of International Finance, (Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής), μια ομάδα που αντιπροσωπεύει 420 από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, έχει εκδώσει ακόμη μία έκκληση για ένα παγκόσμιο νόμισμα, αναφέρει ο Jerome Corsi στο Red Alert.

Η πολιτεία των διλημμάτωνσταντίνος


“Οι ικανοί και σοβαροί άνθρωποι έχουν αποχωρήσει για να μην συγκαταριθμηθούν στο “υπό του μηδενός” που επικρατεί.”
Αυτό, είναι ένα κορυφαίο ζήτημα, το οποίο όμως οι κομματικές ηγεσίες επιμένουν και αγνοούν. Κι όχι μόνο αυτό. Πάνε πολύ παραπέρα από αυτό. Καμώνονται και βαυκαλίζονται οι κομματικές ηγεσίες, ότι ΟΛΟΙ οι έλληνες παρακολουθούν τις απόψεις και τις πολιτικές τους με ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ. Κούνια που τους κούναγε.

Συνελήφθη γυναίκα για παιδική πορνογραφία

 


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μία Ελληνίδα, καθώς σε έρευνα μέσω διαδικτύου βρέθηκε να κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας. Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε στη συνέχεια έρευνα στο σπίτι της όπου εντοπίστηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

 

Πλημμύρισε ο Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας

Πλημμύρισε ο Άγιος Κωνσταντίνος Φθιώτιδας

Σπίτια, καταστήματα αλλά και το νηπιαγωγείο πλημμύρισαν στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, από τη δυνατή βροχή που ξέσπασε νωρίτερα.
Η πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά οχτώ κλήσεις από κατοίκους και προχώρησε σε άντληση των υδάτων.

Eλληνικοί υγροβιότοποι διεθνούς σημασίας

Απειλές
Oι υγρότοποι Ραμσάρ αντιμετωπίζουν συνεχείς και σημαντικές απειλές που οδηγούν στην σταδιακή ή/και ραγδαία υποβάθμισή τους. Πρέπει να τονιστεί ότι παρόλο που μπορούν να εντοπιστούν συγκεκριμένα παραδείγματα κραυγαλέων περιπτώσεων καταστροφής, η σταδιακή και σταθερή υποβάθμιση των υγροτόπων αποτελεί εξίσου σημαντική απειλή και συντελεί στην ανησυχητική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Από την έρευνα στην οποία βασίστηκε η έκθεση αυτή προέκυψαν οι εξής συχνότερες και πλέον κρίσιμες απειλές:
- Υποβάθμιση του υδρολογικού καθεστώτος

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Φοβούνται νέα αναθεώρηση του ελλείμματος

 


Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ πιθανόν να ανεβάζει το έλλειμμα του 2009 στο 1

Αντιεξουσιαστές έξω από το Εφετείο

 


Συμπαραστέκονται στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα

Ομάδα 30 αντι

Σαν σήμερα




1863: Ο σουηδός χημικός Άλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει την παρασκευή της νιτρογλυκερίνης. Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.

Έφοδος ΜΑΤ στην Ακρόπολη


Μεγάλη ένταση στη είσοδο του μνημείου

Έφοδο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης κά

Πυροσβέστες θα «κατασκηνώσουν» στο Σύνταγμα10:36 - ΕΛΛΑΔΑ


Αντίσκηνα στην πλατεία Συντάγματος θα στήσουν αύριο, Παρασκευή, οι πυροσβέστες διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματά τους, συνεπεία του μνημονίου με την τρόικα.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Τρεις τραυματίες από την πυρκαγιά στη Χαλυβουργική


 


Τρεις εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία Ελλάδας τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο και διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

400.000 Έλληνες αγνοούν πως πάσχουν από χρόνια πνευμονοπάθεια

Ένα απλό φύσημα στο σπιρόμετρο, το ειδικό όργανο που καταγράφει τη ροή της αναπνοής, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς εάν πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), μία ασθένεια που το 2020 εκτιμάται πως θα αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Η επιστολή του Φόρουμ των Ελλήνων Ακαδημαϊκών

Η επιστολή του Φόρουμ των Ελλήνων Ακαδημαϊκών
Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας
Αθήνα
29η Σεπτεμβρίου 2010
Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης
Αξιότιμοι κ. κύριοι Αρχηγοί των Κομμάτων
Αξιότιμοι κ. κύριοι Βουλευτές

Η Θράκη κινδυνεύει και το ψευδοκράτος των Αθηνών... κοιμάται

Έλληνες Ακαδημαϊκοί ζητούν την προστασία της Θράκης


Ποιοί είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία;

ΛOYIZA BOΓIATZH01 Οκτωβρίου 2003[Image][Image] [Image]Aν η βιογενετική είχε προοδεύσει τόσο και είχε γίνει πραγματικότητα ο εφιάλτης της τράπεζας πληροφοριών για τα γονίδια του συντρόφου μας, τότε είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι θα συνωστίζονταν στο γκισέ των γ

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (1900-1925)








ΙΣΤΟΡΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η ιστορία της νεοελληνικής μετανάστευσης, με την έννοια της μετοίκησης είναι τόσο παλιά, όσο και η ιστορία μας. Για λόγους πού κατά καιρούς διαφοροποιούνται, οι Έλληνες “μοιάζει” πάντα να αποζητούν καινούριες πατρίδες με παραδοσιακούς προορισμούς τα παρευξείνια, τα ανατολικομεσογειακά, τα νοτιορώσικα και δυτικοευρωπαϊκά κέντρα, που έγιναν οι πυρήνες μιας ισχυρής διασποράς.

Τουρκικό εικονικό χτύπημα στο Αγαθονήσι

 


  • Λέτε σιγά-σιγά να παίρνει σειρά και το... Μαξίμου;

Παπανδρέου-Λεφτά υπάρχουν


Κατα καιρούς οι σοφοί μας ηγέτες και πολυχρονεμένοι αφέντες της πολιτικής ελληνικής σκηνής έχουν... εκστομίσει ουκ ολίγα “ μαργαριτάρια” άλλα χαζά και προκαλούν γέλια κι αλλα δείχνουν πόσο τραγικά μικροί και ανίκανοι είναι και δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις..Όπως και να χει όμως ένα είναι σίγουρο:
10. Ρουσόπουλος: “ Είμαι ο υιός ενός ταχυδρόμου”…
(το πήγαινε το γράμμα)!

9. Βουλγαράκης: “ Άλλο το ηθικό, άλλο το νόμιμο”…
(νέος ορισμός του “ έντιμου” πολιτικού)!
……
8. Καρατζαφέρης: “ Πουλούσα γάλατα, και ξεκίνησα την περιουσία μου”…
(Πόσο διάολο τα πουλούσε;)!

7. Γ.Παπανδρέου: “ Καλύτερα λιγότερα στρέμματα γης, παρά ο καθημερινός μας φόβος με τις προκλήσεις των γειτόνων”…
(νέος ορισμός του κλασο-μέντα ηγέτη)!

6. Πάγκαλος: “ Ας πούμε, πως τη σημαία την πήρε ο αέρας”
(Ποιός άνεμος βαρέων βαρών θα φυσήξει επιτέλους για να πάρει κι εσένα να ησυχάσουμε;)!

5. Πάγκαλος Νο.2: “ Τα λεφτά τα φάγαμε μαζί. Πολιτικοί και πολίτες”…
(Την κοιλάρα σου τη ρώτησες;)!

4. Παπαρήγα: “ Το ΚΚΕ δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν”…
(Για αυτό και κανείς, δεν δίνει λογαριασμό στο ΚΚΕ)!

3. Αλαβάνος: “ Είμαι με τη μολότοφ, όχι με τον καναπέ”…
(Σοβαρά ρε φίλε, τι μας λες; Δεν είχαμε καταλάβει τίποτα)!

2. Μητσοτάκης: “ Σε 10 χρόνια, θα έχουμε ξεχάσει το θέμα της Μακεδονίας”…
(ε, Όσο ναʼ ναι, σας πήρε λίγο παραπάνω, ώστε να υποτάξετε τις συνειδήσεις μας)!

και φυσικά…
1. Σημίτης: “ Ευχαριστώ την Κυβέρνηση των ΗΠΑ”…
(Πιό ασχολίαστο από οτιδήποτε ασχολίαστο)!


ΙΚΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης ήταν οι δύο περίφημοι αρχιτέκτονες του δεύτερου μισού του 5ου π.Χ. αιώνα στην αρχαία Ελλάδα. Παρόλο που η φήμη τους ήταν μεγάλη, δεν έχουμε ιδιαίτερες αναφορές για τη γέννηση, τη ζωή και το θάνατο τους. Ωστόσο τα έργα τους, αιώνιες αποδείξεις της ζωής και της δράσης τους, μας μιλούν για αυτούς με τον τρόπο που τα χνάρια στην άμμο μιλούν για το μέγεθος του ανθρώπου που τα σχημάτισε. Οι ναοί και τα έργα που κατασκεύασαν ήταν μεγάλα, σε σημασία και τελειότητα.

Ευρώ: Ένα δείπνο στο χείλος της καταστροφής

Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα ορισμένοι από τους πιο ισχυρούς οικονομικούς και πολιτικούς αξιωματούχους του κόσμου παρακάθισαν σε δείπνο στην Λεωφόρο Πενσυλβάνια 501. Το κτίριο βρίσκεται στην καρδιά του κυβερνητικού κτιριακού συγκροτήματος κι αποτελεί μείγμα μοντέρνου και νεοκλασικού ύφος. Το υπό συζήτηση αντικείμενο ήταν άκρως σοβαρό: πώς θα σωθεί η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση. Στο μυαλό των Υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των G7 που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί, κυριαρχούσε ο κίνδυνος της μετατροπής της ελληνικής κρίσης δημόσιου χρέους σε ευρύτερη ευρωπαϊκή κρίση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει εν τέλει στην αποσταθεροποίηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. 

Νέο κανόνι στην ένδυση;

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε γράψει κατά τακτά χρονικά διαστήματα αναφορικά με διάφορα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εισηγμένες εταιρείες, και όχι μόνο, και σε συνέχεια των πρόσφατων σχολίων μας αναφορικά με προβλήματα ρευστότητας σε εταιρείες του κλάδου ένδυσης, θα προχωρήσουμε σήμερα σε νέες πληροφορίες, οι οποίες και μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου φαίνεται πλέον εξαιρετικά δύσκολο να ξεφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, μιας και η κατάσταση δείχνει ότι επιδεινώνεται συνεχώς.

          Έτσι λοιπόν στα προβλήματα της εταιρείας τα οποία γνωρίζουμε εδώ και μήνες, θα προσθέσουμε σήμερα αφενός τη σημαντική καθυστέρηση πληρωμών στους μισθούς των εργαζομένων, αφετέρου την αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων των πιστωτών. Ξεκινώντας από το πρώτο, μαθαίνουμε ότι ο σημαντικός αριθμός του προσωπικού της εταιρείας (ιδιαίτερα στα καταστήματα) δεν έχει ακόμα πληρωθεί για τον τρέχοντα μήνα, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει και μικρός αριθμός εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονται πλέον 2

Οι πλουσιότεροι Έλληνες του κόσμου

Ελληνικές οικογένειες που κατέκτησαν τον κόσμο και για έναν άγνωστο λόγο παραμένουν άγνωστες(στην πλειοψηφία τους) στην Ελλάδα…Ξεκινάμε με την πιο πλούσια ελληνική οικογένεια των

Μήνυμα στον απανταχού ελληνισμό:όχι στην κάρτα του πολίτη-οι Έλληνες δε θα σφραγιστούν.Αρκετά!!!


 

Ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι φαίνεται πως είναι σε εξέλιξη και έχει την Ελλάδα ως βασικό στόχο συγκεκριμένων κύκλων ανομίας, οι οποίοι επιχειρούν να ελέγξουν τις τύχες ολάκερου του πλανήτη αρχής γενομένης εκ της χώρας μας. Οι οικονομικές πιέσεις και τα δυσβάσταχτα για τον Έλληνα πολίτη φορολογικά μέτρα, που δήθεν αποβλέπουν στην καλυτέρευση της οικονομίας, κρατούν τον πάλαι ποτέ λογιζόμενο ως απείθαρχο Έλληνα (βλ. δηλώσεις Κίσσινγκερ, υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και βασικό μέλος της λέσχης Μπίλντεμπερκ) σε καθεστώς ομηρίας.

Στην ουσία η ιδιότυπη αυτή ομηρία αποτελεί μέρος ενός δολίου σχεδίου που αποσκοπεί στην επιβολή μίας θανατηφόρας, καταστρεπτικής κατάστασης, ενός πλήρους ελεγχόμενου συστήματος ηλεκτρονικού φακελώματος, που σχετίζεται με την λεγόμενη νέα ταυτότητα η έξυπνη ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη!

Σπιναλόγκα. Το νησί που δεν ήθελε κανείς να θυμάται...



 

 «Σ' αυτό το μέρος νοιώθεις ότι υπάρχει μία αόρατη δύναμη, που σε ωθεί να πεις την ιστορία», λέει ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, που μετέφερε στη μικρή οθόνη το μπεστ σέλερ για το δράμα της Σπιναλόγκας. Κάπως έτσι πρέπει να αισθάνθηκε και η Αγγλίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, που αναβίωσε μέσα από το μυθιστόρημα της «Το νησί» μια στιγματισμένη εποχή.

    Μετά το 1957, όταν έφυγε και ο τελευταίος ασθενής, ακολούθησαν χρόνια εγκατάλειψης και ερήμωσης στη Σπιναλόγκα, μήπως και σβηστούν από τη συλλογική μνήμη όσα συνέβησαν στις αρχές του 20ου αιώνα στο νησί «των ζωντανών νεκρών», τόπο εξορίας των Χανσενικών (λεπρών). Μέχρι που, καιρό μετά, το ανακάλυψαν ξανά οι τουρίστες…

Διακόσια ευρώ πληρώνει ο ελληνικός λαός για κάθε δήλωση του Παπανδρέου


Απίστευτο, αληθινό, ελληνικό και σκανδαλώδες. Στην εποχή της κρίσης, ο κ. Πεταλωτής υπέγραψε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για να απομαγνητοφωνούνται όλες οι ομιλίες του πρωθυπουργού αντί του ποσού των...
... 45.000 ευρώ.
είπατε; Μείνατε άφωνοι. Κι όμως είναι αλήθεια. Το κράτος πληρώνει δεκάδες τεμπέληδες δημοσιογράφους στη Γενική Γραμματεία Τύπου, η δουλειά τους είναι ακριβώς αυτή, να παρακολουθούν και να απομαγνητοφωνούν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κι εμείς, για να μην τους κουράσουμε, κάνουμε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για να κάνει τη δουλειά των δημοσιογράφων.
Ε, άμε στο διάολο γελοία υποκείμενα. Ντροπή σας. Ντροπής σας να συντηρείτε στρατιές κηφήνων μόνο και μόνο για τις δημόσιες σχέσεις σας.
Το θέμα το αλιεύσαμε από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

 


Ο Πεταλωτής πληρώνει ανθρώπους για να απομαγνητοφωνούν τις δηλώσεις του πρωθυπουργού).

Αυξάνεται το κρύο... αυξάνεται και το πετρέλαιο

Είναι γεγονός: Το πετρέλαιο θέρμανσης αφού θα είναι ακριβότερο κατά 28% σε σχέση με πέρυσι. Η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί στα 67-68 λεπτά/ λίτρο στα αστικά κέντρα και να φτάσει μέχρι και τα 75-76 λεπτά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, τη στιγμή που πέρυσι η τιμή εκκίνησης ήταν 52-53 λεπτά το λίτρο. Και όλα αυτά την στιγμή που την Παρασκευή αναμένεται να αρχίσει η...

διάθεσή του στην αγορά με ελλείψεις, αφού οι πρατηριούχοι προειδοποιούν για πιθανά σοβαρά προβλήματα στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των βενζινοπωλών συναδέλφων τους εξετάζουν πολύ σοβαρά το

«Η απόφαση της Δικαιοσύνης αφορά όλη την κοινωνία»

 

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, 10:19


Αποστομωτική ήταν η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετά την καταδίκη των δύο ειδικών φρουρών, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, σε ισόβια κάθειρξη και σε 10 χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Άλλος την Παρασκευή, άλλος τη Δευτέρα!


O TSILIADOROS ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ... ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ




Την Παρασκευή έδειχναν τον Καραμανλή, σήμερα δείχνουν τον Παπανδρέου! Εκπληκτική η "αξιοπιστία" αυτού του δελτίου... Φοβήθηκαν μη φάει αγωγή από τον Καραμανλή ο "πράσινος" Καψής, όπως έλεγαν σήμερα οι πληροφορίες, και έτρεξαν να μπαλώσουν τη...


γκάφα τους σήμερα! Για γέλια ο τίτλος του θέματος "ο Γιούνκερ έλυσε τον γρίφο, έδειξε Παπανδρέου"... Το πήγαν στον Παπανδρέου το θέμα... Πολλές γκάφες πάντως τώρα τελευταία. Μια ο "τσάρος", μια ο "πρασινοφρουρός" του MEGA...χαμός!

NOIAZOMAI - ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ: ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ


Ο ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΠΡΟ 12ΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ...

                                
"ΜΟΛΙΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ...ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!!"

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΠΟΛΥ...
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ...."



Είμαι υπεύθυνος για την ψηφιοποίηση του ήχου αυτής της κασσέτας και για την πρώτη κυκλοφορία της στο διαδίκτυο, και εδώ αποκαλύπτω, ότι έχει μαγνητοφωνηθεί πρό 12ετίας και πλέον, από επίσκεψη Κυπρίων γυναικών σε περίπλουν του Όρους όπου ανέβηκε στο πλοίο ο γέρων Ιωσήφ και κατόπιν ερωτήσεων πολλών τους μίλησε για τα επερχόμενα.

Η κασσέτα στην συνέχεια περιήλθε στην κατοχή γυναικείου μοναστηριού, όπου κόπηκε στην επίμαχη και καίρια στιγμή που ο γέροντας λέει ότι "...θα  απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι..."

Σε ερώτηση του φίλου μου που έχει την κασσέτα, πρός τις μοναχές που του την έδωσαν σε αντίγραφο, γιατί έκοψαν το επίμαχο σημείο, απήντησαν :"διότι ο γέροντας διηγείτο τρομακτικά πράγματα που μπορούσαν να ταράξουν τον ακροατή..."

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ 

Qui tacet consentit*: Η συνείδηση των στενοχωρημένων

Γράφει ο Θεόδωρος Κουτρούκης

«Μαζί τα φάγαμε» δήλωσε πρόσφατα υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος επιχειρώντας να κατανείμει τις ευθύνες για την εκτόξευση του δημόσιου χρέους και τα φαινόμενα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.
Εκ πρώτης όψεως η διαπίστωση αυτή δεν φαίνεται παράλογη. Μια αναδρομή στις προσωπικές διαδρομές ζωής των Ελλήνων πείθει για μια κάποια συνενοχή των πολιτών στην πανθομολογούμενη σήψη της νεοελληνικής κοινωνίας:

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο