Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Πότε θα τοποθετηθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα; Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια από τότε που ελήφθη η απόφαση.

Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια όταν, ο τότε δήμαρχος των Αθηναίων, κ. Αβραμόπουλος, έλαβε απόφαση να τοποθετηθεί στην πλατεία Κοτζιά το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μιάς και η πρωτεύουσα των Ελλήνων δεν έχει απαραδέκτως σε θέση περίοπτο το άγαλμα του μεγάλου Στρατηλάτη.



Παραγγέλθηκε το έργο, ετοιμάστηκε από τον περίφημο γλύπτη Γιάννη Παππά, παραδόθηκε στον δήμο, όταν δήμαρχος Αθηναίων ήταν η κ. Μπακογιάννη, και έκτοτε γεμίζει αράχνες και λήθη σε κάποια αποθήκη του Δήμου, θλιβερό ...κατάλοιπο της Ελληνικής θολοκουλτούρας, αναποφασιστικότητας, αδιαφορίας, γραφειοκρατίας, αναισθησίας και περίεργης ενδοτικής αδράνειας.

Ο κ. Αβραμόπουλος και η κ. Μπακογιάννη έφυγαν από τον δήμο αλλά και ούτε από τις άλλες τους θέσεις επανήλθαν βοηθητικώς επί του θέματος. Ούτε βεβαίως και οι άλλοι δήμαρχοι και υπουργοί πολιτισμού.

Το θέμα παραμένει έτσι ως αποκαρδιωτική αίσθηση ιστορικής αντιλήψεως, αγραμματοσύνης και αποκοπής από το ιστορικό παρελθόν.

Ελπίζουμε ότι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης θα ενδιαφερθεί για το θέμα και θα δώσει την πρέπουσα λύση λίαν συντόμως…..

αλεπου του ολυμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο