Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ένοπλη προβοκατόρικη επίθεση στον Σύλλογο Ελλήνων Μουσουλμάνων Κομοτηνής

Τα ξημερώματα της Κυριακής (6/3) δύο ημέρες πριν την άφιξη του Α.Νταβούτογλου και ενώ είχε ανακοινωθεί η επίσκεψή του στην Θράκη, άγνωστοι προβοκάτορες πυροβόλησαν κατά του χώρου που στεγάζεται ο Σύλλογος των Ελλήνων Μουσουλμάνων Κομοτηνής Πος-Πος. Την ώρα των πυροβολισμών δεν υπήρχε κάποιος εντός του κτιρίου με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές. Η επίθεση αυτή είναι το δεύτερο «περίεργο» περιστατικό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο χώρο του Συλλόγου καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής (4/3) άγνωστοι διέρρηξαν τον ίδιο χώρο. Ο Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Κομοτηνής Πος-Πος κατήγγειλε στην εφημερίδα "Φωνή της Ροδόπης" τα γεγονότα των τελευταίων ημερών ενώ μέσω ανακοίνωσης του σημειώνει ότι «δράστες είναι εκείνοι που επιθυμούν το διαχωρισμό της κοινωνίας σε μειονότητα και πλειονότητα, αυτοί που σπέρνουν το μίσος και αυτοί που επιθυμούν να βγάλουμε τη λέξη «Έλληνες» από τον τίτλο του σωματείου μας».






Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Τα ξημερώματα της Κυριακής (6/3) το στέκι του Συλλόγου μας δέχθηκε πυροβολισμούς από άγνωστους. Εκείνη τη στιγμή δεν ήταν κανείς μέσα και έτσι είχαμε μόνο υλικές ζημιές.

Δύο βράδια πριν είχε γίνει διάρρηξη στον ίδιο χώρο. Πριν μερικούς μήνες είχαμε 11 σπασμένες ταφόπλακες στο νεκροταφείο της γειτονιάς μας.

Εμείς, ως Έλληνες μουσουλμάνοι, καταγγέλλουμε το γεγονός και εκείνους που βρίσκονται πίσω από τέτοιες ενέργειες. Είμαστε σίγουροι ότι δράστες είναι εκείνοι που μας ζητούσαν να βγάλουμε τη λέξη «Έλληνες» από τον τίτλο του σωματείου μας, εκείνοι που θέλουν την κοινωνία χωρισμένη σε πλειονότητα και μειονότητα.

Αυτοί που φωνάζουν σε όλη την Ευρώπη για ένα σπασμένο τζαμί, αυτοί οι ίδιοι βάζουν κάποιους να πυροβολήσουν όποιους δεν τους λένε πάντα «ναι».

Ελπίζουμε η Αστυνομία να βρει τους υπεύθυνους και να φανεί ποιος σπέρνει μίσος στην κοινωνία. Εμείς πάντως, ο Σύλλογος Ελλήνων Μουσουλμάνων Πος Πος, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλό των ανθρώπων της γειτονιάς μας και της πατρίδας μας, της Ελλάδας».

Επισημαίνεται ότι τον Οκτώβριο του 2010 οι κάτοικοι της περιοχής είχαν βρει 11 σπασμένες ταφόπλακες στο νεκροταφείο της γειτονιάς. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας προβοκάτορες, μουσουλμάνοι τούρκικης καταγωγής από τη Γερμανία, πραγματοποίησαν αυτή την προκλητική πράξη για να διαταράξουν το ειρηνικό κλίμα συμβίωσης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Στον νεκροταφείο προσήλθαν άμεσα, ο αναπληρωτής Νομάρχη Ροδόπης, Κώστας Κατσιμίγας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι από τη Μουφτεία Κομοτηνής.

Μόλις η Αστυνομία πραγματοποίησε την καταγραφή των ζημιών στο νεκροταφείο, δόθηκε η εντολή να ανοίξουν οι πόρτες του προκειμένου να μπουν μέσα οι μουσουλμάνοι και να δουν και οι ίδιοι της ζημιές στα μνήματα των συγγενών τους. Αντί αυτού οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της περιοχής αρνήθηκαν να εισέλθουν εντός του νεκροταφείου, για να μην αλλοιώσουν τα καταστραφέντα μνήματα και να εξαφανιστούν ίσως κάποια στοιχεία.

Μετά από λίγη ώρα, όμως μερικοί φανατισμένοι μουσουλμάνοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να απαιτούν την παρουσία του Τούρκου πρόξενου Κομοτηνής, Μουσταφά Σαρνίτς, στον χώρο, προκειμένου να εγγυηθεί την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την προστασία τόσο των ίδιων όσο και του νεκροταφείου !!!

Μετά από αρκετή ώρα και αφού ο Τούρκος Πρόξενος δεν προσήλθε στο χώρο, ομάδα μουσουλμάνων αποτελούμενη από 200 περίπου άτομα κατευθύνθηκε προς το τούρκικο προξενείο Κομοτηνής, όπου άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «Που είναι ο πρόξενος».

Στις 02:00 περίπου το βράδυ, ο Τούρκος Πρόξενος, Μουσταφά Σαρνίτς, έκανε την εμφάνιση του στο προξενείο. Κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε με τους συγκεντρωμένους κατοίκους, ο Τούρκος πρόξενος τους δήλωσε ότι «Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν έχω αρμοδιότητα, απευθυνθείτε στην Αστυνομία, στο Δήμο ή στη Νομαρχία. Πηγαίνετε τώρα σπίτια σας και θα τα πούμε από αύριο».

Μετά τη συνομιλία του Τούρκου προξένου το συγκεντρωμένο πλήθος διαλύθηκε, αποθεώνοντας εν μέσω χειροκροτημάτων τον Τούρκο πρόξενο.

Όπως φαίνεται από τα γεγονότα οι γνωστοί άγνωστοι προβοκάτορες θέλουν να προκαλέσουν την ανοικτή αντιπαράθεση όχι μόνο μεταξύ των χριστιανών και των μουσουλμάνων, αλλά και μεταξύ των μουσουλμάνων που δεν έχουν ενταχτεί στη σφαίρα επιρροής του προξενείου γιατί πολύ απλά νοιώθουν και είναι Έλληνες πολίτες και αυτών που έχουν ξεχάσει σε ποια χώρα βρίσκονται.

Άραγε το ελληνικό ΥΠΕΞ τα γνώριζε όλα αυτά όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ ζητούσε να επισκεφτεί ιδιωτικά με συνοδεία δημοσιογράφων και διάφορων παραγόντων της περιοχής την Θράκη, τρείς μόλις ημέρες μετά την ένοπλη επίθεση;





defencenet
 
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο