Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ποιοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες;

Διαβάστε τους πλουσιότερους Ελληνες με βάση τη λίστα του Forbes...




Ο Σπύρος Λάτσης με περιουσία 4,8 δισ. δολαρίων και ο Φίλιππος Νιάρχος με 2,5 δισ. είναι οι μοναδικοί Ελληνες στη φετινή λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, την οποία συντάσσει το περιοδικό Forbes.




Πρώτος στη λίστα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Μεξικάνος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ με περιουσία 74 δισ. δολαρίων, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο δημιουργός της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, με 56 δισ. δολάρια.



Ο Γουόρεν Μπάφετ συμπληρώνει την πρώτη τριάδα με περιουσία 50 δισ. δολαρίων.





Ο πλουσιότερος Ελληνας



Στη 219η θέση της σχετικής λίστας και πρώτος μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται ο Σπύρος Λάτσης, που συνεχίζει την κληρονομιά του πατέρα του στη ναυτιλία, ανοίγοντας παράλληλα τις δραστηριότητές του στον τραπεζικό κλάδο και όχι μόνο.



Το Forbes γράφει ότι τον τελευταίο χρόνο η περιουσία του δέχθηκε πιέσεις από τη μείωση της κεφαλαιοποίησης μίας σειράς επιχειρήσεων που ελέγχει, όπως οι EFG International, EFG Eurobank, Lamda Development, και Hellenic Petroleum.



Είναι επίσης ιδιοκτήτης των ναυλομεσιτικών PrivatAir και PrivatSea για ιδιωτικά αεροσκάφη και γιωτ. Είναι πτυχιούχος του London School of Economics και είναι μέλος του Ινστιτούτου Προχωρημένων Μελετών του Πρίνστον. Το 2011 η περιουσία του εκτιμάται στα 4,8 δισ. δολάρια, από 5,3 δισ. δολάρια πέρυσι, ενώ τη διετία 2007-2008 ανερχόταν σε 11 δισ. δολάρια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο