Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Να γυρίσουμε ή όχι στη δραχμή;

Τελευταία πυκνώνουν οι συζητήσεις, εντός και εκτός Ελλάδας, γύρω από το θέμα της εξόδου από τη ζώνη του ΕΥΡΩ και της επιστροφής στη δραχμή. Εκτός από τις προβλέψεις διεθνούς φήμης οικονομολόγων, όπως ο κ. Ρουμπινί κ.λ.π., προχθές είχαμε και τον οίκο αξιολόγησης S&P ο οποίος έκανε την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα μπορεί να πτωχεύσει μέσα στο 2011 και ότι υπάρχει ενδεχόμενο να εξέλθει από το ΕΥΡΩ. Επομένως δημιουργείται, είτε το θέλουμε είτε όχι, ένα κλίμα επιστροφής στη δραχμή.
Ποιον όμως συμφέρει η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή;…
Είναι τώρα πλέον διαπιστωμένο ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε εισέλθει ποτέ στο ΕΥΡΩ, τουλάχιστον με την ανύπαρκτη παραγωγική μηχανή που έχει. Τώρα όμως τι γίνεται;
Τώρα, την επιστροφή στη δραχμή την επιδιώκουν όλα εκείνα τα κρατικοδίαιτα λαμόγια που έχουν βγάλει δισεκατομμύρια ΕΥΡΩ, από το υστέρημα των Ελλήνων στο εξωτερικό, αλλά και εξωτερικές οικονομικές ύαινες  που περιμένουν την επιστροφή στη δραχμή και την συνακόλουθη υποτίμηση για να κάνουν πλιάτσικο σε βάρος περιουσιών απλών πολιτών.
Περιουσιών  που αποκτήθηκαν πανάκριβα με αίμα και ιδρώτα. Όλοι αυτοί οι ντόπιοι και ξένοι μαυραγορίτες περιμένουν τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή για να αυξήσουν τα πλούτη τους στέλνοντας στην εξαθλίωση τεράστια τμήματα της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων στρωμάτων. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό και φυσικά θα προκαλέσει επανάσταση, όσο καναπεδάτοι και αν είμαστε.
Τι πρέπει να γίνει;
Υπάρχουν τρεις εκδοχές:
1) Να παραμείνει η Ελλάδα στο ΕΥΡΩ και να συντηρείται με δανεικά και μνημόνια, εξαθλιώνοντας το λαό και ξεπουλώντας την περιουσία της.
2) Να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή, στην πείνα, στην εξαθλίωση και στο ξεπούλημα των ιδιωτικών περιουσιών στους μαυραγορίτες και
3) Να επιδιωχθεί η καταστροφή ολόκληρης της Ευρωζώνης και η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα όλων των χωρών της ΕΕ.
Εμείς πιστεύουμε ότι η τρίτη λύση είναι η καλύτερη, αφού θα ανακατέψει την οικονομική τράπουλα και η επιστροφή στη δραχμή θα είναι λιγότερο επώδυνη από την συνέχιση της ύπαρξης του ΕΥΡΩ μεταξύ των υπολοίπων κρατών.
Η Ελλάδα λοιπόν θα πρέπει να κηρύξει μεγάλο μέρος του χρέους της ως επαχθές και να αρνηθεί να το πληρώσει ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να παραμείνει στο ΕΥΡΩ, αφού κανείς δεν έχει δικαίωμα να την πετάξει έξω μέχρι την πλήρη διάλυση της Ευρωζώνης.
Εμείς έτσι κι αλλιώς είμαστε χαμένοι. Ας αποφασίσει λοιπόν η ΕΕ αν θα ενοποιηθεί δημοσιονομικά πλήρως με ταυτόχρονη έκδοση επιπλέον νομίσματος από την ΕΚΤ και απευθείας δανεισμό των κρατών ακόμα και με έκδοση ευρωομολόγων ή θα το διαλύσουμε το μαγαζί.
Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή, αλλά ποτέ δεν είναι αργά…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο