Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Καταργούν τα μυστικά κονδύλια, αφού επί χρόνια τα ξεκοκάλιζαν!

«Δυστυχώς, αν και θα επιθυμούσαμε την πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων, βασική παράμετρος της αδιαφάνειας που χαρακτήριζε τη χρήση των απορρήτων κονδυλίων ήταν η μη ύπαρξη εγγράφων και η καταστροφή κάθε στοιχείου αναφορικά με τη διακίνησή τους». Αυτή ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, σχετικά με τα μυστικά κονδύλια, των οποίων η κατάργηση ανακοινώθηκε.
Μυστικά κονδύλια διέθεταν οι γραμματείες των οποίων προΐσταται, αλλά και το ΥΠΕΞ. Χαρακτηριστικά θα σας πούμε μόνο ότι στη Ζαλοκώστα, επί υπουργίας Δημήτρη Δρούτσα αυτά διπλασιάστηκαν, με λίγα λόγια το ΠΑΣΟΚ έκανε πάλι χρήση και μετά, τα κατάργησε!
Απύθμενη υποκρισία και κοροϊδία του κόσμου, άσχετα αν για τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, τονίστηκε ότι δεν είχε γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2009, χρήση. Έτσι λένε τουλάχιστον.
Καθάρισαν απλά…
Την ίδια ώρα, το σύστημ
α, μέσω του πρώην «Ρηγά» κυβερνητικού εκπροσώπου, με μια δήλωση, καθάρισε τα απόνερά του. Φυσικά. Δεν θα μας έλεγαν ποτέ ποιοι ήταν οι αποδέκτες των μυστικών κονδυλίων, ποιοι θησαύρισαν γιατί είχαν μπάρμπα στην Κορώνη, ή γιατί εκβίασαν, ή γιατί απλά είχαν «κολλητιλίκια» και παρτίδες με το σύστημα.
Η διαφάνεια, για την οποία όλοι τόσο κόπτονται ρητορικά, έχει αφετηρία το σήμερα.
Με λίγα λόγια, «όσοι έφαγαν φάγανε, πάμε παρακάτω». Αυτό μας λένε. Ναι, δεν περιμένουμε να υπάρχουν παραστατικά για τα μυστικά κονδύλια. Η αδιαφάνεια στη διαχείρισή τους, ήταν άλλωστε δεδομένη. Ο χρηματισμός και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης, ήταν οι σκοποί.
Αλλά και η «εξυπηρέτηση» πολιτικών φίλων και «συνεργατών», μιας στρατιάς αργόσχολων, τεμπέληδων και λαμογιών, που πάντα κόβουν βόλτες στους διαδρόμους του συστήματος και αποτελούν τους μεσάζοντες για λογής-λογής συμφέροντα και συμφεροντάκια.
Κάλλιο αργά…
Τα μυστικά κονδύλια, αποτελούν μια από τις παθογένειες του συστήματος. Η απόπειρα του τελευταίου δα μέσου των ανθρώπων του να ρίξουν την ευθύνη για την ύπαρξή τους στον… Ιωάννη Μεταξά, το τεράστιο αυτό ανάστημα, τον άνθρωπο του μεγάλου ΟΧΙ, μόνο το γέλωτα προκαλεί.
Έρχονται διάφοροι πολιτικά τιποτένιοι και μιλούν για τον πρωτεργάτη της αντίστασής μας στον Άξονα, τον άνθρωπο που δημιούργησε το ΙΚΑ και τις βασικές υποδομές του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα, τον άνθρωπο που φρόντισε με τη φιλεργατική νομοθεσία του τον Έλληνα εργαζόμενο, καθιερώνοντας το οκτάωρο…
Εξ άλλου, οι του ΠΑΣΟΚ είχαν από το 1981 την ευκαιρία να καταργήσουν τα μυστικά κονδύλια. Γιατί δεν το έκαναν; Γιατί ήθελαν να «ταΐσουν» κόσμο δικό τους, τη νομενκλατούρα τους, να ξεπληρώσουν χάρες. Και τα καταργούν τώρα, μιας και δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν στην τρόικα. Αλλιώς, δεν θα τα καταργούσαν. Το ίδιο έκαναν οι του ΠΑΣΟΚ και με τις προσλήψεις στο Δημόσιο.
Αφού έβαλαν 500.000 κόσμο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εξασφαλίζοντας την κομματική τους βάση για την επόμενη 50ετία, έφτιαξαν το ΑΣΕΠ (τους) και παριστάνουν και τους… εξυγιαντές! Τελικά, με το ΠΑΣΟΚ της πολιτικής αγυρτείας, ουδείς βγάζει άκρη. Θα βγάλει όλος ο λαός μαζί, στις επόμενες εκλογές. Και τότε, ουαί τοις ηττημένοις!
Του Νίκου Χιδίρογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο