Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Χριστός ανέστη!!


Το thiva- nikolas εύχεται καλή ανάσταση σε όλους υγεία στις οικογένειες σας!!

Η μαγειρίτσα του Νικόλα!



Θα σας πω εύκολα και γρήγορα πως φτιάχνω εγώ την μαγειρίτσα...


έχουμε και λέμε!

Μια συκωταριά από αρνί πλήρες, και όταν λέω πλήρες εννοώ συκώτι πνευμόνι γλυκάδια κτλ.

1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο

3 λεμόνια

3 αυγά

1 ποτήρι κρασί άσπρο

2 μαρούλια

10 κρεμμυδάκια χλωρά

1 ματσάκι άνηθο

Αφού έχουμε πλύνει καλά την συκωταριά την κόβουμε μικρά κομμάτια...

το ίδιο κάνουμε με τα μαρούλια τα χλωρά κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Απάντηση για την υποστολή της σημαίας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

απο Romfea.gr

Με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα κ. Γεώργιο Βασιλείου, επικοινώνησε πριν από λίγο το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων "Romfea.gr", σχετικά με το θέμα που δημιούργηθηκε με την υποστολή της Ελληνικής σημαίας από την αίθουσα του Θρόνου.




Ερωτηθείς ο κ. Βασιλείου να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα, τόνισε: "Όλα αυτά βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας, όλων εκείνων οι οποίοι ως μόνο στόχο έχουν την αμαύρωση της εικόνας του Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου".

Ο ανεύθυνος λαγός!!!! [της Μarymos ]

απο H ISTORIA ARXIZEI

Κάποτε, όταν οι νεράιδες, διαφέντευαν το κόσμο όλο, υπήρχαν κανόνες στο νεραιδοβασίλειο, με τις δουλειές που έπρεπε να κάνει ο καθένας, για κάθε εποχή. Όλες οι δουλειές της Φύσης και της ζωής ανθρώπων και ζώων, γίνονταν χάρη σε αυτούς τους κανόνες και στα πλάσματα που είχαν οριστεί, να φροντίζουν για το κάθε τι στη γη. Υπήρχαν, και πλάσματα που δούλευαν όλο το χρόνο, για να πηγαίνουν όλα σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα,, τις εορταστικές ημέρες, κάθε εποχής.


Κάποια από αυτά τα πλάσματα ήταν και ο κύριος Αυτάρας. Ένας παχουλός λαγός, που ζούσε στη καρδιά του δάσους, μαζί με τη γυναίκα του, τη κυρία Πηδηχτή, και ένα ζωηρό και όμορφο στρουμπουλό λαγουδάκι, που δεν ήταν άλλο, από το γιο τους το Χνούδη.

"Χαμόγελο του παιδιού" : "Πείτε μας τι να του κόψουμε"!

απο  EPIRUS- ELLAS

Για να μην κόψουμε τίποτα, χρειαζόμαστε το ευρώ που δεν σας περισσεύει.


Γιατί χωρίς αυτό, τα 275 παιδιά - θύματα κακοποίησης - που φιλοξενούμε, θα βρεθούν χωρίς σπίτι.



Γιατί η Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους SOS1056 το 2010 δέχτηκε 270.000 κλήσεις για βοήθεια.

Γιατί οι κινητές ιατρικές μας μονάδες που μόνο πέρυσι μετέφεραν 2.360 νεογνά και παιδιά, σώσανε ζωές.

Γιατί 9.344 παιδιά που νοσηλεύονταν το 2010 χρειάστηκαν το....

Στοπ στη μεταφορά μαθητών με το ΚΤΕΛ

απο newsbeast.gr



Παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργείου ότι θα καταβάλει τα οφειλόμενα του 2010 για τη μεταφορά των μαθητών αυτό ακόμα δεν έχει γίνει κι έτσι οι πέντε διοικήσεις των Υπεραστικών ΚΤΕΛ των πέντε νομών της Στερεάς (Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία) απηύθυναν εγγράφως τελεσίγραφο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προειδοποιώντας πως μετά το Πάσχα δεν θα εκτελούνται πια μαθητικά δρομολόγια.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ : ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ - ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ : 2 - 1

Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2011



Γήπεδο Ακραιφνίου


ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ


ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ - ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ : 2 - 1

Παρουσία αρκετών φιλάθλων διεξήχθη στό γήπεδο Ακραιφνίου ο ποδοσφαιρικός φιλικός αγώνας μεταξύ τών παλαιμάχων τού ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ καί τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ πού ανέδειξε νικήτρια τήν γηπεδούχο ομάδα μέ σκόρ 2 - 1 .

Ο αγώνας αυτός πού γίνεται γιά πρώτη φορά αυτή τήν Αγια Ιερή ημέρα σηματοδότησε τήν αδελφοποίηση τών δύο ιστορικών ομάδων τής Βοιωτίας ενώ σύμφωνα μέ δηλώσεις τού Δημάρχου τού Καλλικρατικού Δήμου Ορχομενού κ. Κώστα Ξηρογιάννη ο οποίος τίμησε μέ τήν παρουσία του τήν όλη εκδήλωση καθιερώνεται σάν Θεσμός κάθε χρόνο μέ τήν συμμετοχή τεσσάρων ομάδων στό γήπεδο Ακραιφνίου .

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Θέλω να σε βλέπω να γελάς!! αφιερωμένο...

Κάποιες φορές η Ζωή μας τα φέρνει ανάποδα... θα πρέπει να το θεωρούμε σαν πρόκληση και να ξανά γεννιόμαστε μέσα από τις στάχτες μας, να κάνουμε όνειρα, να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει... και να βάλουμε τις βάσεις που εμείς θέλουμε, και όχι να μας τις επιβάλουν. Oι σκέψεις μου και ειδικά αυτές τις άγιες μέρες, είναι κοντά σε αυτούς που έχασαν τις δουλειές τους, είναι στα παιδιά που σπούδασαν και δεν μπορούνε να βρούνε δουλειά, είναι στα παιδιά που δεν έχουν τα στοιχειώδης, είναι στους παππούδες που τους έκοψαν την σύνταξη, είναι σε κάθε τίμιο Έλληνα που βρίσκετε σε αδιέξοδο.


Καλή ανάσταση αδέρφια!! εύχομαι τα καλύτερα!!


Ο διαχειριστής του blog thiva nikolas


ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ

Η ψήφος του βουλευτή ανήκει στον αρχηγό του κόμματός του και όχι στον λαό.

απο RAMNOUSIA

Ο αρχηγός του κόμματος είναι ο ιδιοκτήτης των ψήφων των βουλευτών του λαού και ο διοικητής της διμοιρίας των βουλευτών.






Βέβαια οι συνταγματολόγοι δεν βλέπουν κανένα ασυμβίβαστο με το (μαγειρεμένο) Σύνταγμα στο σημείο αυτό. Και το κάνουν γαργάρα όλο αυτό που συμβαίνει τόσα χρόνια. Ότι δηλαδή ένας και μόνο άνθρωπος συγκεντρώνει στα χέρια του την πολιτική ισχύ όλων όσων ψήφισαν τους βουλευτές του κόμματός του. Και το χειρότερο, την κάνει και ότι θέλει αυτή την ισχύ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ.

Στην αναγνώριση γλωσσικών μειονοτήτων και στον εκτουρκισμό των Πομάκων προχωρά έμμεσα η κυβέρνηση .

απο ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στην αναγνώριση γλωσσικών μειονοτήτων προχωρά έμμεσα η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σε ερώτηση που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Με ποιο ακριβώς σκεπτικό, ο κ Πρωθυπουργός εξήγγειλε στη Θράκη μας ότι οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών, θα γίνονται στην τουρκική γλώσσα;».Πιο συγκεκριμένα στα μέσα Φεβρουαρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε τα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης όπου και ανήγγειλε την εξέταση των υποψηφίων οδηγών που δεν ομιλούν καλά τα ελληνικά στην τουρκική-μητρική τους γλώσσα.

Ευχές από το "ελληνικό καφενείο"

Καλή Ανάσταση  και να σας συμβούν τα καλύτερα
Φιλικά



ο καφετζής

Kafeneio

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η τρελή επικαιρότητα και μια αισιόδοξη είδηση για τον Έλεγχο του Χρέους

-Ο Πεταλωτής κάλεσε τους ακαδημαϊκούς που άρχισαν να οργανώνουν τις αντιδράσεις τους κατά του Μνημονίου και της πολιτικής υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση, να επιδείξουν ψυχραιμία…
Άρχισαν να θορυβούνται με την ακαδημαϊκή αφύπνιση εκεί στην κυβέρνηση;
Πεταλωτή Πεταλωτή από τ’ άλλο μου τ’ αυτί!!!
Καιρός ήταν ο πνευματικός κόσμος της χώρας να αρχίσει να αντιδράει… Άνθρωποι σκεπτόμενοι με κύρος υπάρχουν πολλοί και ικανοί, αλλά μέχρι τώρα επισκιάζονταν από κομματικά καθοδηγούμενους ακαδημαϊκούς. Καιρός να βγουν φωνές καθαρές στην επιφάνεια, ανθρώπων που μπορούν να καθοδηγήσουν τον λαό που βομβαρδίζετε από βρώμικη προπαγάνδα για να δημιουργηθούν ενοχικά σύνδρομα…
-Άλλο πάλι και τούτο! Ξαφνικά, και ενώ οι δύο πλευρές δείχνουν να λαμβάνουν θέσεις μάχης, ήρθαν στο φως στοιχεία για το μεγάλο φαγοπότι και τα υπερβολικά προνόμια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Τυχαίο ε; Αρχισε ο βρώμικος πόλεμος προφανώς και θα ενταθεί τις επόμενες μέρες, όπως συνέβη και με τους οδηγούς φορτηγών, τους φαρμακοποιούς και όλους όσους θέλει η κυβέρνηση ΓΑΠ να χτυπήσει. Μπορεί όμως να μου απαντήσει κανείς σε μία απορία; Ποιος τους τα έδωσε ρε παιδιά όλα αυτά τα προνόμια; Εγώ ή οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ; Ποιον νομίζουν ότι κοροιδεύουν;_
-Έξαλλος ο Ραγκούσης με τον Παπουτσή. Δεν ήξερε ότι ετοιμάζονταν για εκεχειρία στην Κερατέα και μάλλον κι αυτός απ’  το ραδιόφωνο το έμαθα μαζί με την Μπιρμπίλη… Και να σκεφτείτε ότι αυτόν διάλεξε ο μέγιστων ΓΑΠ για να συντονίζει! Μην τους πείτε ότι έχει καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση και ξυπνήσουν απότομα!

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

απο  FIMOTRO

Κλειστή θα είναι η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών από την Τετάρτη 27 Απριλίου έως την Πέμπτη 28 Απριλίου. Ο λόγος είναι ότι, κατά την πρόσφατη αξιολόγηση των ευρημάτων του τακτικού εξαμηνιαίου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα πρανή της Κοιλάδας των Τεμπών, ειδικοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η...


εξέλιξη των γεωλογικών φαινόμενων στην περιοχή δημιούργησε εκ νέου την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών εκβραχισμού (ξεσκάρωμα) σε σημείο της κοιλάδας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

"Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ..."

Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε;

απο  apneagr

Το ζήτημα δεν αφορά πλέον στα κόμματα.

Δεν αφορά στους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και στα διαπλεκόμενα ΜΜ"Ε".

Ούτε τις οργανωμένες μειοψηφίες, που αγωνίζονται για να διατηρήσουν προνόμια που πληρώνει ακριβά ο απλός φορολογούμενος.

Το ζήτημα αφορά στους πολίτες

Το ζήτημα αφορά στους πολλούς.

1500 ελληνικές εταιρείες “μετακομίζουν” στην Κύπρο

απο cosmo.gr

Σημειώνεται ότι οι Ελληνικές επενδύσεις στην Κύπρο το 2009 ήταν της τάξεως των 710,2 εκατ. ευρώ (κυρίως σύσταση κυπριακών εταιριών ελληνικών συμφερόντων).




Τομείς στους οποίους παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνικών επενδύσεων, όπως αναφέρεται, είναι ο χρηματοπιστωτικός, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών το εμπόριο και οι κατασκευές

ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ....

από gatzoli

Διάλογοι μεταξύ των δύο....


:-Έλληνας Κάθε φορά που σε παρατηρώ πολύ προσεκτικά, έχω την αίσθηση ότι είμαι εσύ

-Πρόβατο: Ξέρεις, ο καλύτερος τρόπος για να με εκδικηθείς, είναι να μου μοιάξεις

-Έλληνας: Εγώ να γνωρίζεις, είμαι αντίθετος με τη σφαγή των αρνιών, όχι επειδή σας λυπάμαι....αλλά επειδή - άλλοι - το φχαριστιούνται .... !!!!

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου-Πέτρος Γαϊτάνος

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ! 21/4/2011

από aplhrotoi ergazomenoi

Αυτή την ώρα οι δημοσιογράφοι συνεδριάζουν για το αν θα κάνουν επίσχεση ή όχι. Οι περισσότεροι συμφωνούν με αυτό το μέτρο. Η επίσχεση θα ξεκινήσει από...






...αύριο το πρωί και για σήμερα Μ. Πέμπτη αποφασίσανε να συμπαρασταθούν στους τεχνικούς (οι οποίοι αν δεν εξοφληθούν σήμερα θα ξεκινήσουν την επίσχεση στις 6 το απόγευμα) με στάση εργασίας. Η ΕΠΗΕΑ ξεκινάει επίσχεση σήμερα στις 4 το μεσημέρι. Όσων αφορά τα χρήματα πληροφορίες λένε ότι μπήκαν σε τράπεζες που πληρώνονται οι εργαζόμενοι, το δώρο και κάτι ψιλά, ώστε να τους δελεάσουν να μην πάνε σε επίσχεση.

ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 1941. ΤΑ STUKAS ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΟ Α/Τ "ΨΑΡΑ".




ΤΡΑΓΙΚΟΝ ΠΑΣΧΑ



Αντιναυάρχου Ιωάννου Ν. Τούμπα


Απόσπασμα από το βιβλίο του Ι. Ν. Τούμπα


«Εχθρός Εν Όψει. Αναμνήσεις του Δευτέρου




Παγκοσμίου Πολέμου», Πειραιάς 2008






Πίνακας του Robert Taylor (http://www.leisuregalleries.com/)



απο Περί Αλός



Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά! Άσπρο Πάσχα ή μάλλον μαύρο Πάσχα!

Αλλεπάλληλοι συναγερμοί εσημάνθησαν την ημέραν εκείνην εις την περιοχήν Αθηνών Πειραιώς, οι οποίοι επρόδιδαν μίαν εξαιρετικήν δραστηριότητα του εχθρού.

Είχα σχεδόν την βεβαιότητα, ότι θα είχαμε κι εμείς την ευεργετικήν μας. Όπως εξέθεσα προηγουμένως, ήτο φυσικόν να προσελκύση τα εχθρικά αεροπλάνα, η συγκέντρωσις τόσων πλοίων εις τα Μέγαρα.

Οι συναγερμοί ήρχισαν από τας 07.30 το πρωί.

Η διαταγή του Αρχηγού του Στόλου, ώριζεν πως όλα τα πλοία ευρίσκονται εις άμεσον ετοιμότητα, ώστε να είναι εις θέσιν να αποπλεύσουν ευθείς ως θα εσημαίνετο συναγερμός.

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου».

εικόνα απο ekfrasis.info
Καθώς πλησιάζει το Πάσχα όλοι νιώθουμε πιο ευάλωτοι πιο εύθραυστοι...και ίσως φέτος περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο Ιησούς Χριστός που σταυρώθηκε για την αγάπη, αυτές τις μέρες μας πλημμυρίζει με την θεία Χάρη, και μας κάνει πραγματικά αυτό που πρέπει να είμαστε, άνθρωποι.Σήμερα θα ακούσουμε το τροπάριο

Μάχη με φαντάσματα την ώρα που κινδυνεύει η χώρα

απο elzoni.gr


Σοφία Βούλτεψη



21η Απριλίου σήμερα, μαύρη επέτειος για την Δημοκρατία στην πατρίδα μας και η χώρα παρουσιάζει τα ίδια σημάδια παρακμής και διχασμού που οδήγησαν τότε στην κατάλυση
των δημοκρατικών θεσμών.




Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ο πολιτικός κόσμος εμφανιζόταν όχι μόνο βαθιά διχασμένος, αλλά και αδύναμος να εντοπίσει τον πραγματικό εχθρό – για παράδειγμα κοιτούσαν προς την πλευρά των στρατηγών, δημοσίευαν άρθρα εκθέτοντας τους λόγους για τους οποίους… «δεν θα γίνει δικτατορία» (τα οποία διεκόπησαν από τις ερπύστριες) και οι συνταγματάρχες του Παπαδόπουλου περνούσαν κάτω από τη μύτη τους, κατέβαζαν τα τανκς και επέβαλαν την δικτατορία τους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Οι Σκοπιανοί χτίζουν ομοίωμα της «Καμάρας» στα Σκόπια!

από EPIRUS- ELLAS

Είχαμε ασφαλείς πληροφορίες ότι στα Σκόπια οικοδομούνται δημόσια κτίρια και μνημεία που να παραπέμπουν σε «μακεδονικό – βυζαντινό» πολιτισμό. Οι Σκοπιανοί, ως Σλάβοι και Βούλγαροι, δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό που κυριάρχησε για αιώνες στην περιοχή.




Αν και τα Σκόπια υπήρξαν ελληνική πόλη στο παρελθόν, κατά το μεσαίωνα και αργότερα, στερούνται μνημείων που να τους δίνουν το αλλυτρωτικό «χρώμα» που επιθυμούν οι τωρινοί τους κυβερνήτες. Έτσι, σκέφθηκαν, αφού δεν έχουμε μνημεία ας φτιάξουμε μερικά. Μνημεία και δημόσια κτίρια που να μας κάνουν να μοιάζουμε με Μακεδόνες, Ρωμαίους και Βυζαντινούς.

Τέλος ο Σόμπολος από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

απο Tromaktiko
Την απόφαση του να φύγει από την ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ο νυν πρόεδρος, Πάνος Σόμπολος…


Όπως είπε δεν θα πάρει μέρος στις επόμενες εκλογές, καθώς έκλεισε ένας κύκλος για αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ θα διεξαχθούν στις 25 Μαΐου.

gossip-tv.gr






Η τελευταία μεγάλη Ελληνίδα. Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ.

απο EPIRUS- ELLAS

"Τα ξερονήσια του Καστελόριζου και της Ρω τ’ αγαπώ. Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο. Με την Ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες… Βέβαια η ζωή στη Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα, χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις τουρκικές ακτές. Την ελληνική σημαία θέλω να μου τη βάλουν μαζί μου στον τάφο".




Η Ρω ή Ρώγη ή Ροπή, όπως την αναφέρουν διάφοροι χάρτες ή παλιά βιβλία, βρίσκεται 4 μίλια δυτικά από το Καστελλόριζο και σε απόσταση 12 μιλίων από τις τoυρκικές ακτές. Είναι το πρώτο νησάκι που βλέπει ο επισκέπτης από το πλοίο λίγο πριν φτάσει στο νησί προερχόμενος από τη Ρόδο, με την Ελληνική σημαία να ανεμίζει και το Κάστρο να δεσπόζει στη μέση και ψηλά, σαν μάρτυρας μιας μακράς Ιστορίας πολυκύμαντης αλλά όχι ξεχασμένης.

Κουλουράκια Πασχαλινά της Αλεξίας, της Βέφας και της Χαράς

Χρόνος ετοιμασίας 30΄







Χρόνος ψησίματος 20΄




4 αυγά






1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου






1 ½ κούπας ζάχαρη


Αποφασίστηκε ανασχηματισμός για λόγους… επικοινωνίας!

απο αἰέν ἀριστεύειν

Σε στρατηγική πολιτικού αιφνιδιασμού, με την ανακοίνωση ανασχηματισμού της Κυβέρνησης μετά την περίοδο του Πάσχα, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και να κερδίσει χρόνο, ανακτώντας παράλληλα την πρωτοβουλία των κινήσεων.


Δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θήβας Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/04/2011

ΘΗΒΑ -ΑΘΗΝΑ              
06.00
08.00
10.00
11.00
12.00
13.00
14.00
15.00
16.00
17.00
18.00
19.15
20.15
ΑΘΗΝΑ ΘΗΒΑ
06.00
08.00
10.00
12.00
13.00
14.00
15.00
16.00
17.00
18.00
19.00
20.00
21.00
ΘΗΒΑ ΣΑΡΑΝΤΙ
13.55
16.00
ΣΑΡΑΝΤΙ ΘΗΒΑ
06.45
15.15
18.30
ΘΗΒΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ
10.00
12.30
13.55
16.00
17.30
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΘΗΒΑ
07.00
09.30
11.45
15.25
18.40

ΤΗΛ.ΚΤΕΛ.ΘΗΒΑΣ 2262027511-12

Ελληνες δικηγόροι μήνυσαν το «Focus» – Δικαστική συνέχεια στο προσβλητικό εξώφυλλο με την Αφροδίτη της Μήλου

απο ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την αντιπαράθεση «Focus» και «Ελεύθερου Τύπου» υπάρχει νομική συνέχεια: ‘Εξι έλληνες δικηγόροι μήνυσαν το «Focus» για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή ελληνικών κρατικών συμβόλων. Η εισαγγελία Αθηνών όρισε στις 29 Ιουνίου για πρώτη φορά έρευνα της υπόθεσης. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα διεξαχθεί δίκη, δήλωσε σήμερα ο Θεόδωρος Φραγκάκης, ένας από τους 6 έλληνες δικηγόρους, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Για τον εκδότη του περιοδικού Χέλμουτ Μάρκβορτ, το φωτομοντάζ με την Αφροδίτη της Μήλου ήταν μια νόμιμη, σατιρική παρουσίαση της κατάστασης, όπως δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο από το Μόναχο. «Φυσικά και το υποστηρίζω. Ήταν τότε κάτι πρωτότυπο», είπε και πρόσθεσε ότι έμαθε για τη νομική έρευνα μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΑΓΑΤΣΑ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ START FM 102,1 τής ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΒΑΤΖΗ

«Με συνεργασία και σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε»!




Την Βουλευτή Βοιωτίας Άρια Αγάτσα φιλοξένησε την Κυριακή 17 Απριλίου 2011 ο ραδιοφωνικός σταθμός της Θήβας START FM και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σοβατζής. Στην δίωρη ραδιοφωνική συνέντευξη η Άρια Αγάτσα, μίλησε εφ` όλης της ύλης, δίνοντας το μήνυμα, ότι η χώρα περνάει μία δύσκολη περίοδο, αλλά με συνεργασία και σκληρή δουλειά, όπως τόνισε, όλων των φορέων, Κεντρικής Εξουσίας, Περιφερειακής Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι εφικτή η διέξοδος από την οικονομική κρίση.



Στην συνέντευξή της η Βουλευτής Βοιωτίας, επέρριψε ευθύνες στην Ν.Δ, για την οποία είπε, ότι γνώριζε ως Κυβέρνηση το μέγεθος του προβλήματος που η χώρα αντιμετώπιζε, το οποίο πρόβλημα αφενός μεν απέκρυψε από τον Ελληνικό Λαό, αφετέρου δε, αρνήθηκε να το αντιμετωπίσει, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.

Αλήθειες για τον κομμουνισμό βίντεο


Πως οι υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης δουλεύουν για το συμφέρον της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας.

απο ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ

Με στόχο να έχουν έναν τόπο λατρείας οι κάτοικοι στην Ξάνθη και το χωριό Σμίνθη, η υπουργός Παιδείας έσβησε πρόστιμο στο τζαμί της περιοχής, ύψους 700.000 ευρώ. Η επιβολή προστίμου ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τελούνταν έργα κατασκευής, χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Πράσινο φως δόθηκε και πάλι στις εργασίες,

«Αναδιάρθρωση χρέους»: Οι νέες αλυσίδες της κατοχής μας

απο Greki

Εντείνονται οι συζητήσεις και οι έσω-καθεστωτικές εντάσεις γύρω από την «αναδιάρθρωση του χρέους».






Αυτό που αποκρύπτεται επιμελώς είναι το ουσιώδες: Ότι η κρίση του συστήματος (καπιταλισμός) είναι αδιέξοδη και θα οδηγήσει όχι μόνο στη χρεοκοπία τις κοινωνίες και τους λαούς (αν δεν αντιδράσουν δυναμικά), ΟΧΙ μόνο θα ξεκληρίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και πολλές ισχυρές οικονομικές μονάδες και τράπεζες.

AΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

απο αἰέν ἀριστεύειν

Άλλη μια απόδειξη πως είμαστε χώρα υπό κατοχή !!!




Απίστευτη αποκάλυψη πριν λίγο στο ΚΟΝΤΡΑ…

Αφιερωμένο σε αυτούς που δηλώνουν τί καλα πέρναγαν οι παππούδες τους με τους Τούρκους στα Ιωάννινα!

 από EPIRUS- ELLAS

ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ¨...



Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 25-3-2011.



Η Αντρέα Βολφ ήταν κοινωνιολόγος και υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 εντάχθηκε στο ΠΚΚ για να καταγράψει την ζωή των ανταρτών. Η Βολφ που ήταν άοπλη κατά την διάρκεια σύγκρουσης, συνελήφθη υγιής και εκτελέστηκε.

Παραχώρησαν το Καστελόριζο στους Τούρκους!

απο ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Όλα τα έχουμε δει στην Ελλάδα, όμως η γκάφα του υπουργείου Πολιτισμού να αναρτήσει στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα τον χάρτη της επικράτειας χωρίς το Καστελόριζο, δεν έχει προηγούμενο! Πρόκειται για το μέρος από το οποίο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες ότι η Ελλάδα μπήκε κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ. Αυτές τις ημέρες όπου το μνημόνιο σύμφωνα με τους συνταγματολόγους έχει καταστρατηγήσει και έχει καταλύσει το Σύνταγμα και η Εθνική Κυριαρχία τίθεται υπό έντονη αμφισβήτηση, ενώ παράλληλα οι «γείτονες» Τούρκοι «γλυκοκοιτάζουν» τα νησιά και δη το Καστελόριζο, το υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να το… παραχωρήσει επιδεικτικά και οικιοθελώς!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!


από aplhrotoi ergazomenoi



Οπως λέει και ο Κούρκουλος σε μια ταινία του "όχι άλλο κάρβουνο". ΗΜΑΡΤΟΝ με το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες μας. Διαβάζουμε σε διάφορα blogs ότι το ALTER κλείνει και μεγαλοδημοσιογράφοι στον αέρα λένε ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και ελπίζουν ότι οι εκπομπές τους θα συνεχιστούν. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!! Θα σας θέσω μια απορία μου...


...Ποιον συμφέρει να κλείσει το ALTER; Τις

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ

Θα κλείσει το 583 Τ.Π. στην Κόνιτσα; Από πέρυσι τα γράφουμε...

από EPIRUS- ELLAS


Γράφει ο admin


Τα γράφαμε από τον Ιούνιο του 2010 (Επιμένετε να κλείσετε και άλλα στρατόπεδα στην Ήπειρο;)



Τι έχει αλλάξει στις στρατιωτικές συμφωνίες Τουρκίας-Αλβανίας:

Η Άγκυρα έχει αναλάβει:

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Κερατέα θα γίνει και η Θήβα...ανησυχία για την ταφή επικίνδυνων αποβλήτων στην Θήβα!!!

«Δεν θα βγάλετε το καλοκαίρι χωρίς αναδιάρθρωση»!


Σοφία Βούλτεψη



απο elzoni.gr

Οι Γερμανοί πλησιάζουν τον στόχο τους



Η συζήτηση για την αναδιάρθρωση δεν βοηθάει, είναι η φράση κλισέ που ακούστηκε και χθες από κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Αλλά στο τέλος θα αποδειχθεί ότι δεν βοηθάει ούτε και η συζήτηση περί της ανάγκης να μην… γίνεται συζήτηση για την αναδιάρθρωση.



ΠΑΛΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΣΚΑΙ

από aplhrotoi ergazomenoi

Αν ακούσετε για διαρρήξεις στο Φάληρο να ξέρετε ότι ευθύνεται ο κύριος Αλαφούζος, ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ και φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει η Ελληνική Αστυνομία. Γιατί? Υπήρχαν 4 περιπολικά (τα 2 μπροστά και τα 2 πίσω από τον ΣΚΑΙ) και 2 αυτοκίνητα της ασφάλειας στην Ποσειδώνος απέναντι από το κτήριο. Περίπου 40 τεχνικοί είχαν μαζευτεί από τις 2 τα ξημερώματα έξω από τον ΣΚΑΙ για να περιφρουρίσουν την 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΤΙΤΑ (ένωση τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης Αττικής). Φυσικά για μία ακόμη φορά εξαιρείται...

"αἰέν ἀριστεύειν" Στηρίζουμε το πλέον δημοκρατικό blog της Ελλάδας

"αἰέν ἀριστεύειν"
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

http://filologos10.wordpress.com/

Ανθελληνικά «παιχνίδια» στη Θράκη από την Αμερικανίδα πρόξενο στη Θεσσαλονίκη!

Η Αμερικανίδα Πρόξενος Θεσσαλονίκης, Κάθριν Κέι (αριστερά) - Δεξιά σε παλιότερη συνάντηση η Υφυπουργός Εσωτερικών κα Θεοδώρα Τζάκρη


απο το Geopolitics

Λεωνίδας Μπλαβέρης




Καταγγελία προς τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντανιέλ Μπένετ Σμιθ, απέστειλε η Ευρωπαϊκή Λίγκα, για τις απαράδεκτες δραστηριότητες, όπως επισημαίνεται στην επιστολή, της Αμερικανίδας προξένου στη Θεσσαλονίκη, Κάθριν Κέι, κατά τις συχνότατες επισκέψεις της στη Δυτική Θράκη και τις εκεί επαφές της με τη μουσουλμανική μειονότητα. Επίσης, η κυρία Κέι υπέβαλε έκθεση για την «καταπίεση», όπως «διαπίστωσε», των ανθρώπινων δικαιωμάτων των εκεί μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών!

Στον Πανάγιο Τάφο

ierapostoli.wordpress.com
Ένα εκπληκτικό πρόγραμμα περιήγησης στον Πανάγιο Τάφο. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο, κρατήστε πατημένο το αριστερό κλικ και κουνήστε το ποντίκι σας έως και 360 μοίρες, και δείτε τις τοποθεσίες σαν να είστε εκεί...

http://www.360tr.com/kudus/kiyamet_eng/index.html




ευχαριστώ τον φίλο STAMATIS K

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποψήφιος για ήρωας…

Πρόσφατα διάφοροι πανεπιστημιακοί και συνταγματολόγοι της χώρας μας διαμαρτυρήθηκαν  για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου καθώς και για τους όρους που το συνοδεύουν….
Κάποιοι από αυτούς ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σταθεί στο ύψος που του υποβάλλει το αξίωμα του και ο θεσμικός του ρόλος  και να αντιταχθεί στο μνημόνιο……
Αυτοί είναι πανεπιστημιακοί και συνταγματολόγοι και κάνανε πολύ σωστά την δουλειά τους ….είπαν τα πράγματα με το όνομα τους και τεκμηρίωσαν σωστά τις απόψεις τους. Τόνισαν ότι ο Πρόεδρος είναι θεσμικός φύλακας του συντάγματος και οι Έλληνες οι υπερασπιστές του ….…..και έχουν δίκιο….
Εγώ δεν είμαι πανεπιστημιακός …ούτε συνταγματολόγος…..θα έλεγα ότι  είμαι ένας αδαής ….τίποτα περισσότερο από ένας απλός, αλλά σφοδρά απογοητευμένος  Έλληνας,   που απλά οι χτύποι της καρδιάς μου υπενθυμίζουν ότι ζω και υπάρχω σε αυτή την χώρα …..είμαι απλά ένας ρομαντικός ….που σταματάει μέρα με την μέρα  και να ελπίζει…..
Παρόλα αυτά βρίσκω το θάρρος  -μέσα από αυτές τις γραμμές -να μοιραστώ με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάτι που μπορεί να μην έχει περάσει από την σκέψη του …..ίσως επειδή θεωρώ ότι εγώ θα το έκανα στην θέση του παρόλο που και για μένα ισχύει το «έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε»…….
Κύριε Πρόεδρε…..

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΕΘΙΜΑ, ΤΕΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΕΙΣ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ιστορική Μελέτη του 1965



The US Brig of War SOMERS


(ΦΩΤΟ: www.history.navy.mil)



απο Περί Αλός

Υπό Πλοιάρχου (Τ) Λ.Σ. ΒΟΛΩΝΑΚΗ Β.Ν.




Αποσπάσματα από την μελέτη του Πλοιάρχου Βολωνάκη


που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,


τεύχος 316, τόμος 82ος, Ιστορική Υπηρεσία Β.Ν./ΓΕΝ, ΝΟΕ-ΔΕΚ. 1965





Το κατωτέρω κείμενον, ενώ απεικονίζει τα ισχύοντα (σ.σ. του 1965) εις το Αμερικανικόν Ναυτικόν εδανείσθη πολλούς θεσμούς από το Βρεταννικόν Ναυτικόν, όπως συνέβη και δια το Ναυτικόν μας. Διότι ακόμη, πολλοί θεσμοί ισχύοντες εις το U.S.Navy είναι ταυτόσημοι προς τα ισχύοντα εις το Ελληνικόν Β. Ναυτικόν, όπως άλλως τε και εις πολλά άλλα Ναυτικά. Και επί όλων αυτών, θεσμών και παραδόσεων, μας δίδονται ενδιαφέρουσαι και χρήσιμαι πληροφορίαι.

Άλλους 18 μήνες θέλει ο Παπακωνσταντίνου για να οργανώσει τους εισπρακτικούς μηχανισμούς!

Άλλους 18 μήνες χρειάζεται λέει ο υπουργός Οικονομικών για την αναδιαμόρφωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, οι οποίοι είναι κοινό μυστικό πως βρίσκονται σε τραγική κατάσταση… Δηλαδή μας λέει πως η κυβέρνηση χρειάζεται συνολικά 3 χρόνια για να οργανώσει τους βασικούς μηχανισμούς που φέρνουν έσοδα στο κράτος και μάλιστα σε περίοδο τεράστιας έως και καταστροφικής ύφεσης. Προφανώς δεν ήταν προτεραιότητα της κυβέρνησης εξ αρχής να οργανώσει σωστά τα πράγματα ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, αλλά ήταν προειλημμένη απόφαση να εντάξουν την χώρα στην μέγγενη του ΔΝΤ και να κόψουν χωρίς έλεος μισθούς και συντάξεις.

«Καταστροφική η αναδιάρθρωση»

Ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ κ. Antonio Borges με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Ουάσινκγτον, Θάνο Δημάδη

απο ΣΚΑΪ

του Θάνου Δημάδη



Τυχόν απόφαση της Ελλάδας να αναδιαρθρώσει ή να μην αποπληρώσει το χρέος της προς τους ξένους πιστωτές της "θα ήταν καταστροφική για τον ελληνικό λαό. Σε αυτό δε χωράει καμία αμφιβολία". Το μήνυμα αυτό θέλησε να στείλει ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για θέματα ευρωπαϊκών οικονομικών υποθέσεων, Antonio Borges μιλώντας αποκλειστικά στον ανταποκριτή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ στην Ουάσινγκτον, Θάνο Δημάδη, λίγες ώρες αφότου έπεσε η αυλαία της εαρινής συνόδου ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τα σκοτεινά μονοπάτια της αρχαιοκαπηλίας .

από EPIRUS- ELLAS

Όποιοι στα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα ταξίδευαν συχνά στην Αλβανία, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις αφηγήσεις των ντόπιων για τις εκκλησίες που η μία μετά την άλλη λεηλατούνταν. Είχαν επίσης τη δυνατότητα να ακούσουν τις αφηγήσεις για τα αρχαία που χάνονταν νύχτα από τα Μουσεία, όπως στο Βουθρωτό.




Μέσα σε τρία χρόνια περίπου, αρχαιοελληνικοί και ορθόδοξοι θησαυροί χάθηκαν για πάντα. Οι πιο μυημένοι από τους Βορειοηπειρώτες γνώριζαν για τους επώνυμους Έλληνες –αυτούς που χαρακτηρίζονται υπέρ άνω υποψίες- οι οποίοι υπό τον μανδύα του εθνικού ενδιαφέροντος, ταξίδευαν δυο και τρεις φορές το μήνα στην περιοχή.

Ο δικός Χριστός



Τι έκανε ο Χριστός; Μήπως έκατσε να συζητήσει με τους εμπόρους; Όχι. Ο Χριστός ήξερε, πως από ένα σημείο και πέρα, δεν έχουν νόημα τα λόγια. Ακόμα και τα δικά Του. Όταν οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν και μετατρέπουν τον οίκο του Πατρός σε οίκο εμπορίου, μόνο μια λύση υπάρχει. Μαστίγιο (όπλο) και διώξιμο.

Ανακωχή λόγω Πάσχα στην Κερατέα

 από  kafeneiο


Μόλις τελείωσε η συνάντηση του Παπουτσή και του δήμαρχου Λαυρεωτικής Κων/νου Λεβαντή με την μεσολάβηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου. Οι δύο άνδρες αποφάσισαν.


Να απομακρυνθούν ταυτόχρονα τα ΜΑΤ και τα μπλόκα και ταυτόχρονα τα μηχανήματα να μεταφερθούν στο βιομηχανικό πάρκο Λαυρίου και θα φυλάσσονται με ευθύνη του Δήμου.





Μετά το Πάσχα ίδωμεν...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο