Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Να πάνε στο διάολο όλοι...!!



από radiogamma


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βόμβα με ΑΟΖ – Γίνεται νόμος του κράτους με προτροπή ΗΠΑ!

απο αἰέν ἀριστεύειν

Ένα ολόκληρο γεωστρατηγικό-οικονομικό παίγνιο στο οποίο είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο – θετικό αυτή την φορά για την Ελλάδα – κρύβεται πίσω από το νέο νομοσχέδιο που προβλέπει την σύσταση του κρατικού φορέα υδρογονανθράκων και την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου, με το οποία θεσμοθετείται πλέον επίσημα η έννοια της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης!

Αγανακτισμένε, που πας;


απο apneagr

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο ποστ, θεωρούμε την κινητοποίηση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα θετική εξέλιξη.

Κατά πρώτο λόγο δείχνει την ανάγκη του Έλληνα για κάτι καινούργιο. Είναι δηλαδή μία πολυσυλλεκτική διαμαρτυρία που περιλαμβάνει όλη το εύρος των κοινωνικών στρωμάτων και που έχει ως απόρρητο βασικό αίτημα μια καλύτερης ποιότητας δημοκρατία. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι από την αρχή οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα δεν αποδέχτηκαν κανέναν από τους παραδοσιακούς φορείς πολιτικής οργάνωσης και έκφρασης. Συνδικαλιστές και ακραίοι κάθε απόχρωσης εκδιώχθηκαν κακήν κακώς, ενώ τα κόμματα δεν αποπειράθηκαν καν να πλησιάσουν.

Ο ασθενής ανοίγει τα μάτια του, αλλά θα σηκωθεί από το κρεβάτι;

απο ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

Πριν προλάβουμε να καταλάβουμε τι μας χτύπησε με το πρώτο Μνημόνιο... η προδοτική αντισυνταγματική κυβέρνηση υπέγραψε το δεύτερο!!!!




Γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Ο λαός δεν πρέπει να προλάβει να αντιδράσει..



Πρέπει να μας πιάσουν κυριολεκτικά στον ύπνο...

Αυτή είναι η συμφωνία των "ελληνων" κυβερνώντων με τους ξένους εντολείς τους.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ !!!

Ο κ. Γιώργος Σοφός Δημοσιογράφος Αθλητικογράφος σήμερα τού Ιντερνετικού Τηλεοπτικού Σταθμού


EYRIPOSNEWS.GR μέ έδρα τήν Χαλκίδα έδωσε τά χέρια χθές Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 σέ γνωστό Καφέ τής Θήβας μέ τόν Πρόεδρο τού Ιωνικού Αστέρα Θηβών

ΚΑΤΑΡΡΈΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΎΘΙ ΤΗΣ “ΙΣΧΥΡΉΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ” ΠΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΉΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟ ΔΝΤ: ΤΡΊΤΗ ΦΤΩΧΌΤΕΡΗ ΧΏΡΑ Η ΤΟΥΡΚΊΑ!

απο olympia.gr



Το "ονειρο" κι ο "στοχος" του ποιητη Τηλεμαχου και της "παρεας"του....


Μια χαρά είναι η Τουρκία !!!! – Ρε δε πάτε απο κεί πούρθατε…

Θράσος ; Βλακεία, δεν μπορείς να καταλάβεις, το σίγουρο είναι ότι πνιγμένοι μέσα στη καλοζωία που τους εξασφάλισε η πολιτική τους δραστηριότητα αδιαφορούν και χαμογελάνε όταν ακούνε για μισθούς 500 ευρώ..ανεργία… πιο χαμηλούς ακόμα μισθούς… αυτοί εκεί!. Χαμογελάνε και το θεωρούν επιτυχία…ότι τους κρατάει στην εξουσία….

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ : Ο ΑΟ ΘΗΒΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !!!

Μετά τά τελευταία δημοσιεύματα , σχετικά μέ τήν πρόθεση τού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή τού ΑΟ ΘΗΒΑ καί ιδιοκτήτη τού THIVA CLUB Καθηγητή Φυσικής Αγωγής μέ ειδικότητα τό ποδόσφαιρο κ. Κώστα Σταμούλη ( δεύτερος από δεξιά στή φωτογραφία ) νά αναμιχθεί στά διοικητικά δρώμενα τού ΑΟ ΘΗΒΑ ,

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5η ΙΟΥΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες,συμπολίτες μας να ενωθούν όλοι μαζί , στην μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ, στο Σύνταγμα την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 6 μμ.




Ετσι θα δώσουμε ένα ξεκάθαρο, αταλάντευτο, απόλυτο μήνυμα ότι ο λαός μας, δεν δίνει την λαική εντολή στην κυβέρνηση για το μνημόνιο.



Έτσι θα δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας για τις πρακτικές ολων των κομμάτων που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

Το thiva nikolas στο σύνταγμα με τους 300 Έλληνες.Δείτε φώτο και βίντεο.


Θέματα συζήτησης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Θήβας

απο exeisminim​a.gr

Θήβα: 3/06/2011


ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Συνεδρίαση: 7η

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Αυτά που κάνουμε στην Ελλάδα, είναι αυτά που έκανε ο καγκελλάριος Μπρούνινγκ σε μας το 1930. Θα προκαλέσουμε εμφύλιο πόλεμο, λέει ο διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου IFO στο τελευταίο τεύχος του Σπήγκελ, τρομαγμένος κι αυτός με την τερατώδη κοινωνική δυναμική που αναπτύσσει ο νεοφιλελευθερισμός (οι μόνοι που δεν την αντιλαμβάνονται, είναι τα απερίγραπτ

Τόμσεν: Ενδεχόμενο αναπροσαρμογής του μνημονίου και στο μέλλον

ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , Πολ Τόμσεν

απο Θάνος Δημάδης, Oυάσινγκτον ΣΚΑΪ.GR

"Η πρόταση της ΝΔ για μείωση της φορολογίας θα στερήσει στην εισροή δημοσίων εσόδων στα κρατικά ταμεία"



Σε κλειστό κύκλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Ουάσινγκτον, μίλησε την Πέμπτη ο Πολ Τόμσεν, λίγες ώρες μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα και έχοντας δώσει το πράσινο φως στην εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα. Στο πάνελ της συζήτησης που είχε τίτλο "η Ελληνική Οικονομία ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο: πρόοδος και προκλήσεις", συμμετείχαν επίσης δύο Έλληνες, πρώην ανώτατα στελέχη που υπηρέτησαν επί χρόνια στο Ταμείο, οι κ.κ. Θάνος Κατσάμπας και Ευάγγελος Καλαμίτσης, καθώς και η διακεκριμένη καθηγήτρια Ειρήνη- Νινέτα Κυριακοπούλου.

Ένας χρόνος αἰέν ἀριστεύειν

Το αἰέν ἀριστεύειν έχει γενέθλια!


Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο ως συνέχεια του προσωπικού ιστολογίου του διαχειριστή (filologos10) στον χώρο των spaces, που πλέον δεν υπάρχει. Άλλαξε ύφος, έγινε πιο ενημερωτικό και ασχολήθηκε με πολιτικά και κοινωνικά κυρίως θέματα μια που η δημιουργία του συνέπεσε με τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της νεότερης Ελλάδος.

Η ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ 433 π.Χ.

Γράφει ο Στέφανος Σκαρμίντζος

sskarmintzos@gmail.com

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ιστορικές Σελίδες»,

τεύχος 29, σελ.54, Ιούλιος 2008, Αμυντική Γραμμή.


Σύγχρονη αναπαράσταση Aθηναίου οπλίτη

του 5ου αι. π.Χ.ΦΩΤΟ: Σύλλογος Ιστορικών

Μελετών «Κορύβαντες»

www.koryvantes.org
Προλεγόμενα       απο  Περί Αλός



Το 444 π.Χ. υπεγράφησαν από τη Συμμαχία της Δήλου και την Πελοποννησιακή Συμμαχία οι «Τριακοντούτεις Σπονδές». Ήταν όμως μια ανάπαυλα βαριά από απειλές, καθώς οι λαϊκιστές πολιτικοί των πόλεων κρατών επιθυμούσαν πολεμικές περιπέτειες που θα τους έδιναν την δυνατότητα να επιβληθούν. Στην Αθήνα οι Περικλής και Εφιάλτης κολάκευαν την ματαιοδοξία και το υπερφίαλο των Αθηναίων εξωθώντας τους σε πόλεμο. Ήδη θεωρούσαν το Αιγαίο Αθηναϊκή λίμνη και έστρεφαν το βλέμμα τους δυτικά. Στην Κόρινθο ανησυχούσαν καθώς ένα δίκτυο αποικιών τους εξασφάλιζε τον έλεγχο του Ιονίου και κατ’ επέκταση του εμπορίου της «Μεγάλης Ελλάδος» στη Δύση.

Το αποκρυφιστικό χρονοδιάγραμμα για την Παγκόσμια Κυβέρνηση, την Παγκόσμια Θρησκεία και τον Παγκόσμιο Ηγέτη.

από ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ

«Πρέπει να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα προς μια Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση και μια Παγκόσμια Θρησκεία κάτω από την ηγεσία ενός Παγκόσμιου Ηγέτη». - Robert Muller, πρώην Βοηθός Γ. Γραμματέας του ΟΗΕ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ

 Βλέποντας τα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά αδιέξοδα τα οποια ορθώνονται μπροστά μας και στραγκαλίζουν την ζωή μας κάτω από την μιζέρια και την διαφθορά που απλόχερα μοιράζουν οι επικίνδυνοι πολητικοί μας, καλώ τους Θηβαίους συμπολίτες μου να παρευρεθούν στην ειρηνική διαμαρτυρία των αγανακτισμένων, την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 8.30 μ.μ. στην κεντρικη πλατεία της Θήβας.      Καλό θα είναι ο καθένας από εμάς να συμμετέχει εκφράζοντας ενεργά την δυσαρέσκειά του ενάντια στους νεκροθάφτες του μέλλοντός μας, πολητικάντηδες.                                                                                                                                                                                                             ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

LIVE CAMERA ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΟΙ 300 ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

απο ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ

Μετά από έναν μήνα με έντονη παρουσία στο διαδίκτυο, με μπανεράκια και αναρτήσεις σε πολύ αξιόλογα ιστολόγια και μετά από επιμονή και κόπο καταφέραμε στις τρείς πρώτες μέρες να έχουμε 250 ανθρώπους το απόγευμα και καθημερινή 24ωρη παρουσία στην πλατεία συντάγματος. Και δεν είμαστε (μόνο) αγανακτισμένοι. Είμαστε αποφασισμένοι.

ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ALTER!!!

από aplhrotoi ergazomenoi

Οι εργαζόμενοι στο ALTER βάζουν στοιχήματα σε ποια εκπομπή θα δουλέψουν. Οι ηλεκτρολόγοι και τα σκηνικά δεν ξέρουν


ποια εκπομπή να στήσουν. Τη μία τους λένε για Χαρδαβέλα και την άλλη για Τριανταφυλλόπουλο και μπορεί και τίποτα! Ο Θεός είναι μεγάλος, θα δούμε τι θα παίξει στον αέρα... Μήπως να παίξετε Μπεμπέ Λιλύ?

Η ΝΤΟΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ... ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ​Υ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι δεν πιστεύει πως όλες οι κινητοποιήσεις κατά πολιτικών είναι αυθόρμητες και πως πρέπει να δημοσιοποιηθεί η χρηματοδότηση της εκδήλωσης με βασικό ομιλητή το Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια!!

Ελάτε στην Ελλάδα για διακοπές. --- Ελάτε στον παράδεισο.

 από ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ



Δεν θα ήταν ίσως υπερβολή να λέγαμε ότι οι οικογενειακές διακοπές στη χώρα μας είναι οι μόνες διακοπές! Σε κάθε περίπτωση, ετοιμάσαμε μια μικρή λίστα με προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον τόπο των αγαπημένων σας διακοπών. Μαμάδες και μπαμπάδες, ετοιμαστείτε να περάσετε όμορφα σε μια χώρα όπου καθένας, μικροί και μεγάλοι, κρύβει ένα παιδί μέσα του, και η «οικογένεια» είναι ακόμη ο ισχυρότερος δεσμός που ενώνει όλους εμάς τους Έλληνες.

Τούρκος στρατηγός ετοίμαζε θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα! Θα κατέρριπταν δικό τους αεροσκάφος!

απο ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ



Νέα επεισόδια στην κόντρα στρατού και κυβέρνησης έχει προκαλέσει η σύλληψη του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγού Μπιλγίν Μπαλανλί. Ο Τούρκος στρατηγός (που είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός στη φυλακή) κατηγορείται ότι ετοίµασε το σχέδιο «Οράζ», το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της περίφημης «Βαριοπούλας». Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Μπαλανλί είχε αναπτύξει στενή συνεργασία με τον επίσης στρατηγό Ιμπραχίμ Φιρτίνα, ο οποίος και θεωρείται ο εμπνευστής του σχεδίου «Βαριοπούλα»

Σοφία Σακοράφα: Ο Γιώργος Παπανδρέου υπηρετεί συγκεκριμένο σχέδιο...

απο ακτιβιστης

■Eίναι τούτη η ώρα της ευθύνης για το νέο ΕΑΜ!


Η προσφυγή στο ΔΝΤ με μαθηματική ακρίβεια θα μας έφτανε εδώ που φτάσαμε, όπως και πολλές άλλες χώρες στον κόσμο. Για τον λόγο αυτό δεν κατηγορώ απλώς την κυβέρνηση για λάθος πρόβλεψη, για ατυχή επιλογή, αλλά για σχεδιασμένη επιλογή με γνωστές τις συνέπειες και τα αποτελέσματα αυτής της επιλογής σημειώνει η ανεξάρτητη εδώ και καιρό βουλευτής Σοφία Σακοράφα.

Πάγωσε ο κόσμος με τα νέα μέτρα – Στο μισό το αφορολόγητο – Μετάταξη προϊόντων στον 23% ΦΠΑ – “ Μαχαίρι” στους μισθούς παντού

απο αἰέν ἀριστεύειν

Η νέα γενιά των 500 ευρώ, χωρίς ασφάλιση και δικαιώματα


- Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων ή αναγκαστική αργία

- Πώς θα μειωθούν οι συντάξεις των συνταξιούχων

- Κινδυνεύουν 100.000 επιχειρήσεις επισητισμού και 700.000 θέσεις εργασίας



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

70 χρόνια μετά και οι δοσίλογοι του έθνους επιστρέφουν

591 ευρώ μικτά, ο βασικός μισθός για τους νέους

απο αυγη

Ταχύτατα σε κόστος εργασίας Ασίας οδηγούν την Ελλάδα της Ευρωζώνης για να γίνει, λένε, ανταγωνιστική! Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εργασίας γενικεύει το καθεστώς της ημιαπασχόλησης και διευρύνεται η χρήση συμβάσεων ορισμένου χρόνου με δυνατότητα ανανέωσης έως και τρεις φορές επί τρία χρόνια! Προβλέπονται μισθοί για τους νέους ώς 25 ετών 591 ευρώ μικτά ή 520 καθαρά.

"Ανατροπή στην Πράξη" για τον Κώστα Μπακογιάννη

απο Prasia.com

Απο το "Κόμμα Ευρυτάνων" ...στο "Κόμμα της ΔΗΣΥ"..

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι κάποια λόγια του "αέρα" δυστυχώς με την πάροδο του χρόνου μας γυρίζουν μπούμερανκ και θα θέλαμε όσο πιο γρήγορα να τα διαγράψουμε.


Δυστυχώς για μας δεν διαγράφονται ..

Έτσι απο την φόλα του ΓΑΠ "λεφτά υπάρχουν" ερχόμαστε στην κωλοτούμπα-ανατροπή του δημάρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη με το περίφημο.. "κόμμα Ευρυτάνων".

Δεν έχει ο Παπανδρέου 151 βουλευτές για να περάσει το μεσοπρόθεσμο

απο αἰέν ἀριστεύειν

Στο σημερινό δελτίο του Αλτερ ο Ν. Χατζηνικολάου ήταν σαφής…




“ Δεν έχει ο Παπανδρέου 151 βουλευτές για να περάσει το μεσοπρόθεσμο”. Αυτό είπε επιβεβαιώνοντας την δήλωση Τσίπρα που έλεγε το ίδιο, στο διπλανό παράθυρο…

Ο κόσμος αγανακτεί γιατί δεν υπάρχει παγκόσμια διακυβέρνηση για τον ΓΑΠ!!!


Η περίπτωση Παπανδρέου χρίζει ψυχολογικής ανάλυσης. Ο άνθρωπος βρίσκεται σε φάση πλήρους άρνησης μην μπορώντας να καταλάβει γιατί οι πολίτες αγανακτούν και τα βάζουν μαζί του, την ώρα που αυτός σώζει την χώρα… Το παίδεψε πολύ και βρήκε την αιτία!!!
Προσέξτε λογική:
“ Ο κόσμος επαναστατεί στην Ελλάδα και σ’ άλλες χώρες διότι, τα εθνικά κράτη δεν είναι ικανά να λύσουν τα σύγχρονα προβλήματα μέσα στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, συνεπώς χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση ικανή να τα λύσει”!!!!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Για τους άσχετους και τους αφελείς, οι οποίοι νομίζουν ότι με την χρεοκοπία έρχεται η παύση πληρωμών...

απο Κατοχηκά Νέα

Μολονότι όπως μαθαίνουμε η χώρα μας βρέθηκε στην ίδια δεινή θέση πριν από αρκετές δεκαετίες, σήμερα οι "διοικούντες" ούτε καν σκέφτονται τι εκπροσωπούν και για ποιόν εργάζονται... ή μήπως οι επιλογές τους φανερώνουν ακριβώς πως τουλάχιστον δεν εργάζονται για το καλό της χώρας αλλά για τις τσέπες των "δανειστών"? ... Δείτε το παρακάτω κείμενο και ξανασκεφτείτε με ποιό τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν πως το "μνημόνιο" είναι καλό...

Δήλωση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου!-Οι καλλιτέχνες στο πλάι του εξεγερμένου λαού



Γιωργος Σαρρης

Σε προσωπική επικοινωνία που είχα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου μου έκανε την παρακάτω δήλωση και μου δήλωσε την επιθυμία του να προωθηθεί μεσα από τα εναλλακτικά δίκτυα ενημέρωσης.


Η δήλωση του έχει να κάνει -με τι άλλο- με τον καθημερινό ξεσηκωμό στις πλατείες όλων όσων υποφέρουν από τα βάρβαρα μέτρα, το μνημόνιο και την απαξίωση της ζωής μας.

Είτε σας αρέσει είτε όχι…


Η Δημοκρατία έχει ανάγκη τον διάλογο.
Και ο διάλογος έχει ανάγκη τεκμηριωμένες απόψεις….
Οι απόψεις χρειάζονται επιχειρήματα…..
Και μέσα από τον διάλογο δίνονται λύσεις….
Όμως το βασικότερο στον διάλογο είναι οι απαντήσεις… και η εφαρμογή αυτών….
Και εδώ και πολύ καιρό ζούμε την πτώση της Δημοκρατίας μας επειδή δεν λαμβάνουμε ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα μας…. και όταν απαντάμε δεν γίνεται η απάντηση αποδεκτή….. και αυτός είναι και ο λόγος που δεν πάμε μπροστά….
Για παράδειγμα….

Ειναι κλεφτες και οι 300?

απο αλεπου του Ολυμπου

Γιατι ο λαος δεν θελει στον σβερκο του κανενα κομμα?

Αυτος δεν ειναι ο ιδιος λαος που τους ψηφισε ολους αυτους?
Ειναι κλεφτες και οι 300?
Δεν ειναι ολοι? Ποιοι δεν ειναι? Μπορει καποιος να μου πει?

Κόλαση για το λαό το μνημόνιο 2- τι περιλαμβάνει…

απο αἰέν ἀριστεύειν

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της τρόϊκας με την κυβέρνηση ώστε τα νέα μέτρα του 2011 και το μνημόνιο 2 να εγκριθούν από το υπουργικό που θα συνεδριάσει την Παρασκευή.Τα νέα μέτρα, τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά που έχει πάρει ποτέ κυβέρνηση από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, στα οποία έχουν συμφωνήσει δανειστές και κυβέρνηση, είναι:

Επικίνδυνα παιχνίδια στο Facebook


Ένας νεκρός από το «πλάνκινγκ»...
Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι να ξαπλώσει κάποιος σε ίσια στάση και να βγάλει μια φωτογραφία; Αρκετά, όπως αποδεικνύει η νέα «μόδα» που ξεκίνησε από το facebook και πλέον έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Στο πρώτο άκουσμα, το πλάνκινγκ, όπως ονομάζεται η νέα αυτή τάση, δεν ακούγεται και τόσο ανησυχητικό.

Η 5η δόση έρχεται… ο “τσάρος” φεύγει

απο αἰέν ἀριστεύειν

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ


Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι, ακόμη και τυχόν απρόβλεπτες αναποδιές της τελευταίας στιγμής, δεν πρόκειται να ανατρέψουν τη συμφωνία με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, και εν…συνεχεία την ομαλή εκταμίευση της 5ης δόσης, που είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα τη στάση πληρωμών τον Ιούλιο.

Παπακωνσταντίνου: Δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα με τους όρους της δανειακής σύμβασης !!!!

απο Έχω μάτια και βλέπω



Απίστευτος, απαράδεκτος και ιδιαίτερα κυνικός, ήταν σήμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του Γ. Παπαδάκη.


Δείτε τι δήλωσε ο υπουργός οικονομικών...

Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας και τα αυτιά μας, με αυτά που είδαμε και ακούσαμε σήμερα..

Ας πρόσεχαν. Οτι έσπειραν θερίζουν!!!!

απο kafeneio

Διαβάζουμε σήμερα στα έντυπα και ακούμε στις τηλεοράσεις , τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν οι γνωστοί παπαγάλοι της εξουσίας για την χθεσινή ενέργεια κάποιων από τους αγανακτισμένους πολίτες να κλείσουν την έξοδο της Βουλής και να απαγορεύσουν για λίγη ώρα σε κάποιους βουλευτές να βγουν από τη Βουλή και να τους αποδοκιμάσουν.

Συγκέντρωση για την "Κάρτα του Πολίτη" στην Κόνιτσα απο την Μητρόπολη Κόνιτσας και το ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ


Άρχισε το τέλος του Ελληνικού σάπιου κομματικού κράτους

απο Ας μιλησουμε επιτελους

Οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, ύστερα από αρκετές ημέρες «χαλαρής» διαμαρτυρίας, χθες βράδυ πολιόρκησαν τη Βουλή και «φιλοδώρησαν» με αυγά αρκετά πολυτελή οχήματα εξερχόμενων βουλευτών, που φυγαδεύτηκαν υπό την προστασία αστυνομικής δύναμης. Αν γνώριζαν τους όρους της συμφωνίας για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ και την έγκριση νέου δανείου για την αποφυγή χρεοκοπίας το 2012-’13, ίσως να μην εκτόξευαν μόνο αυγά...

Μίκης Θεοδωράκης: «Δεν θα γίνουμε κόμμα»

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Μίκης Θεοδωράκης: «Δεν θα γίνουμε κόμμα»
Απόσπασμα από τη χτεσινή ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια

(εκτός χειρογράφου)

Ο προστάτης της αγανάκτησης

απο RAMNOUSIA

Ο Πάγκαλος έκανε ξανά δηλώσεις που πρόκειται να συζητηθούν και να θεωρηθούν προκλητικές.




Όμως ας μην ρίξουμε έτσι εύκολα το ανάθεμα και τις κατηγορίες μας.



Ο αντιπρόεδρος είναι φυσικά θρασύτατος αλλά από την θρασύτητα του ξεπηδούν αλήθειες που καλό θα ήταν να μην τις βάζαμε με ελαφρά τη καρδία στον κάλαθο των αχρήστων.

Νέα δυναμικὴ παρέμβαση τοῦ Μητροπολίτη Κονίτσης: "Στεῖλτε τὴν Τρόϊκα στὸν ἀγύριστο προτοῦ πάρετε καὶ ἐσεῖς τὸν ἴδιο δρόμο"

απο ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ

Ἐν Δελβινακίω τὴ 27η Μαΐου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανὴς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :

« Ἀπὸ τὴν ἐφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» (Κυριακή, 22.5.2011), ἀλλὰ καὶ ἀπὸ ἄλλη ἰδιαίτερα ἀξιόπιστη πηγή, πληροφορήθηκα μὲ ὀδύνη καὶ ἀγανάκτηση, ὅτι ἡ Κυβέρνηση στὰ νέα, σκληρὰ μέτρα λιτότητος, ποὺ θὰ λάβη κατ’ αὐτᾶς, περιλαμβάνει «κούρεμα» τῶν μισθῶν τῶν κληρικῶν, τοὺς ὁποίους θὰ ἀναλάβη νὰ καλύψη μὲ δικούς της πόρους ἡ Ἐκκλησία.

Τίποτα δεν φαίνεται να σταματά τους «Αγανακτισμένους Ελληνες»!

απο αἰέν ἀριστεύειν

Πανευρωπαϊκό ραντεβού την 1η Ιουνίου


Στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν εχθές περισσότεροι από 50.000 πολίτες. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, η διαδήλωση των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα έγινε ένα με την εκδήλωση κατά του μνημονίου και το κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιήθηκε απόψε στα Προπύλαια.

Δήμαρχε σοβαρέψου! Oι "Τουρκογιαννιώτες" δεν έχουν καμιά δουλειά στα Γιάννενα.

απο ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ

Επανέρχεται το θέμα των Τουρκογιαννιωτών (που διχάζει την τοπική κοινωνία) μετά από αφιέρωμα που έκανε ο κ Γ. Παπαδημητρίου και δημοσιεύθηκε σε πρωϊνή καθημερινή τοπική εφημερίδα. Στα ίδια "πατήματα" και οι δηλώσεις του Δημάρχου των Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου. Τι δήλωσε ο κ Φίλιος; "Θέλουμε να γνωρίσουμε αυτούς τους ανθρώπους, όσους έχουν απομείνει. Δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε. . Η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη, σε συνεργασία με τον κ. Παπαδημητρίου, να διοργανώσει ακόμα και μια έκθεση με αντικείμενα μνήμης, όπως φωτογραφίες, βιβλία κ.λπ."

Πόσο πιθανό είναι ένα στρατιωτικό κίνημα στην Ελλάδα σήμερα;

απο defencenet.gr



Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μιλάει για «πραξικόπημα» και ότι «ο λαός αναζητεί σωτήρες», όταν ξένες μυστικές υπηρεσίες κάνουν αναφορά σε «κίνδυνο πραξικοπήματος στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κατάστασης και της απαξίωσης θεσμών», τότε πόσο κοντά βρίσκεται η χώρα σε ένα στρατιωτικό κίνημα;

Δεν χρωστάω , μου χρωστάτε !!! (Ούτε μαζί τα "φάγαμε" , ούτε μαζί θα τις "φάμε")

απο peramatozoaki

Δεν δανείστηκα εγώ αλλά εσείς ! Δεν σας χρωστάω , δεν σας πληρώνω . Μου χρωστάτε !!!


Μου χρωστάτε την Αλλαγή για ένα κράτος δικαίου με σεβασμό στον κοινωνικά αδύνατο

Μου χρωστάτε τις καλύτερες μέρες που μου υποσχέθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 85

Μου χρωστάτε την Κάθαρση του 90 που έλεγε ο Μητσοτάκης

Αυτοί είναι που τα καταφέρνουν...


απο apneagr

Γιατί οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί ώστε να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο είναι και αυτοί που τα καταφέρνουν.



Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

O Καλλικράτης «αφανίζει» τις ορεινές περιοχές

απο Prasia.com



Μπορεί στην αρχαιότητα να ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες, όμως στη σύγχρονη εποχή της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης αποδεικνύεται μάλλον αγεωγράφητος. Για τον «Καλλικράτη» ο λόγος, ο οποίος ελαχιστοποίησε την ορεινή Ελλάδα.


Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το Καρπενήσι, η Δίρφυς, το Αμύνταιο, τα Καλάβρυτα, η Δημητσάνα, η Μάνη, το Μπέλες, ο Χολομώντας, το Πάικο, το Βέρμιο, τα Πιέρια, ο Κίσαβος, το Φεγγάρι της Σαμοθράκης, το Υψάριο της Θάσου, ακόμη και ο Ολυμπος εξαφανίστηκαν διοικητικά από τα ορεινά της χώρας. Οι ημιορεινοί και ορεινοί δήμοι της χώρας από 61,6% επί «Καποδίστρια», έπεσαν μόλις στο 9,5% με τον «Καλλικράτη».

Ρεύμα μετανάστευσης Ελλήνων προς την Αυστραλία

απο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Προτάσεις για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας και την πριμοδότηση επιχειρήσεων



Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας αναλαμβάνει δράση «μεσολαβητή» μεταξύ της αυστραλιανής κυβέρνησης και των εκατοντάδων Ελλήνων πολιτών που προτίθενται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία. Σε τρεις εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με τον υπουργό Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν, όπου θα κατατεθούν προτάσεις για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας ( Κάντε Click Εδώ ) και την πριμοδότηση επιχειρήσεων, που θα προσλαμβάνουν Ελληνες. Τα νέα για τους ενδιαφερόμενους, πάντως, είναι ενθαρρυντικά, καθώς υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας.

Χρηματοδότ​ηση Ομοφιλοφιλ​ικών Συλλόγων από το Υπ. Πολιτισμού

Thousands of Splayed Hands of "Indignant Greeks" Target the Parliament

Thanos Dimadis


Thousands of indignant Greek people, surrounding all these days the heart of Athens and many other cities in Greece, have combined their voices with millions of other citizens of European countries who are protesting throughout Europe against the current economic meltdown, the increasing unemployment and the bad prospects for their future. But in their case, the Greek people are protesting for one more additional reason, much deeper and stronger than simply the harsh governmental austerity measures.

Αποτελέσματα ημερίδας για υπόγεια νερά και αγροτικά προϊόντα

απο exeisminim​a.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Ασφαλή για βρώση τα αγροτικά προϊόντα της Θήβας σύμφωνα με την μελέτη Μιμίδη

Ο Δήμος Θηβαίων διοργάνωσε ημερίδα με θέμα την παρουσίαση των μελετών σχετικά με την Κατάσταση των υπόγειων νερών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων και την Διερεύνηση επιβάρυνσης αγροτικών προϊόντων από τοξικούς ρύπους στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων.

Τεχνογνωσία τη λένε τώρα (την Κατοχή)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
απο elzoni.gr

Καλά και ωραία και ειδυλλιακά όλα αυτά τα περί ανάγκης εθνικής συνεννόησης για να σωθεί η πατρίδα, αλλά ξαναρωτάω: Θα μας πει κανείς για ποιο λόγο και από ποιον πρέπει να σωθεί η πατρίδα;




Θα μας πει κανείς γιατί χρειάζεται να την σώσουμε αυτήν την πατρίδα (που έχει εισπράξει άφθονο εθνικό και κοινοτικό χρήμα, που διαθέτει μοναδικό φυσικό περιβάλλον, κλίμα, πολιτισμό, πνεύμα, που είναι «το καλύτερο οικόπεδο», που, που, πού..);

300 Ελληνες - Ανακοινωση ώρας.

Συνάντηση σήμερα στο Ζάππειο ( στα σκαλάκια) στις; 6 μμ..



Για τους 300 Έλληνες






--


Θωμάς

ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ!!​!!!!!

Συνέχεια αποκαλύψεων για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας!


Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

ΤΑ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚ​Α ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝOYN ΟΙ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​ΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ...




- 360.000 ευρώ το χρόνο λαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

-113.500 ευρώ το χρόνο λαμβάνει ο Πρωθυπουργός

-98.760 ευρώ το χρόνο λαμβάνουν οι Υπουργοί/Bουλευτἐς.Επιπροσθέτως λαμβάνουν επίδομα γραφείου,τηλεφώνου,κίνησης και αυτοκίνητο!

200.000 φτάνει το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής

Ενώ εξακολουθούν να είναι οι δημόσιοι λειτουργοί

με τις μικρότερες μειώσεις μόνο 12% μετά το μνημόνιο!

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Του Αρχιπλοιάρχου (Μ) ε.α. Γεωργίου Κανάκη ΠΝ

Ομιλία στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στις 22/4/2010        απο Περί Αλός



Κλασσική φωτογραφία του ναυτόπαιδα που
καθαρίζει πατάτες...Αρχείο ΣΜΥΝ




Απόψε λοιπόν θα ταξιδεύσουμε στα πελάγη της κουζίνας του Πολεμικού Ναυτικού. Πριν όμως λύσουμε τους κάβους θα ήταν χρήσιμο και επιβεβλημένο να οριοθετήσουμε με όση δυνατή σαφήνεια την ανάγκη της εστίασης, του φαγητού, του κορεσμού της πείνας στα πολεμικά πλοία.

Αναβάλλεται η συζήτηση στο ΣτΕ για ιθαγένεια/συμμετοχή αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές για 02.12.2011

απο Ελληνικό Σύνταγμα

Πληροφορώ το αναγνωστικό κοινό, ότι η συζήτηση της υπόθεσης για ιθαγένεια/συμμετοχή αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές, που είχε προσδιοριστεί για την Παρασκευή 03.06.2011, όπως μας είχε κοινοποιηθεί από μηνών & είχε αναρτηθεί στο έκθεμα ως υπ' αριθμόν 19 προς συζήτηση από την προηγούμενη εβδομάδα, γι' αυτό & υποβάλαμε υπόμνημα την Παρασκευή 27.05.2011, σήμερα την Τρίτη 31.05.2011 & ενώ ο φάκελος είναι πλήρης προς συζήτηση, τροποποιείται χωρίς ουδεμία αιτιολογία ως προς την υπόθεση το έκθεμα & δίδεται αναβολή για την Παρασκευή 02.12.2011

8 Προτάσεις Εξόδου από την Χρεωκοπία προς Αγανακτισμένους και μη

απο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

1)Κρατικό νόμισμα, με κρατικό έλεγχο της κοπής νομίσματος.


Το ευρώ εκ του αποτελέσματος μόνο ζημιά έχει προκαλέσει στην εθνική οικονομία και τα οικονομικά των πολιτών. Και σύμφωνα με την απλή λογική μόνο ζημιά θα προκαλέσει στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον και ακόμη μεγαλύτερη.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ.

Με μεγάλη επιτυχία παρουσία πλήθους κόσμου διεξήχθη τό Σάββατο 28 Μα'ι'ου στό γήπεδο Ακραιφνίου ο Ποδοσφαιρικός Αγώνας Παλαιμάχων του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ με τον ιστορικό ΠΑΝΙΩΝΙΟ Γ.Σ.Σ. Το σκορ περνά σε δεύτερη μοίρα, διότι η δυναμική των δύο ομάδων από ένα σημείο του Β΄ ημιχρόνου και μετά ήταν εμφανής υπέρ τών φιλοξενούμενων πρώην επαγγελματιών τού ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ στάθηκε πολύ καλά στο Α΄ ημίχρονο όπου το σκορ έμεινε στο 1-2. Το τελικό 1-5 διαμορφώθηκε στο Β΄ μέρος και αιτία ήταν οι πολλές αλλαγές που έγιναν.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο