Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Γιαούρτωσαν τον Πρετεντέρη στην Αντίπαρο

Τη βόλτα του στα σοκάκια της Αντιπάρου έκανε αμέριμνος τα ξημερώματα ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews στις 02:15 σήμερα μια νεαρή τουρίστρια – της οποίας το αίμα μάλλον «έβραζε» από αγανάκτηση – μόλις τον εντόπισε μέσα στο πλήθος, χωρίς να διστάσει, αφού προμηθεύτηκε γιαουρτάκι και αυγουλάκι… του τα πέταξε…
Ο κ. Πρετεντέρης, χωρίς να αντιδράσει, αφού άκουσε και τον σχετικό «εξάψαλμο» τα μάζεψε και έφυγε. Αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι δεν έβγαλε ούτε «κιχ».

Έφτιαξαν επιτροπή για τα blogs απο άσχετους με το διαδίκτυο!

Μόνο γέλιο προκαλεί η σύνθεση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα εισηγηθεί (και δεν θα αποφασίσει) για την ταυτοποίηση διαχειριστών με ιστολόγια. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν έχει ιδέα από το τι σημαίνουν υπολογιστές!

Κάποιοι μάλιστα εξ' αυτών στοιχηματίζουμε ότι δεν έχουν διαβάσει ποτέ στην ζωή ούτε ένα blog!

Εάν εξαιρέσουμε τον Μανώλη Σφακιανάκη που έχει τεχνικές γνώσεις και ΔΕΝ έχει -όπως είναι φυσικό- ιδέα από ενημερωτικά ή δημοσιογραφικά blogs, οι υπόλοιποι είναι απορίας άξιον με ποια κριτήρια έχουν επιλεγεί.

Ελπίζουμε όχι με το κριτήριο της ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης. Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του φιλο-μνημονιακού Μανδραβέλη. Θα έχει σπουδαίο έργο να αναλάβει, καθώς 9 στα 10 blogs υποστηρίζουν τις εντελώς αντίθετες απόψεις από τις νεοφιλελεύθερες θέσεις του γνωστού δημοσιογράφου.

Χιροσίμα, 6 Αυγούστου: 66 χρόνια μετά…

Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που με τον τρόμο που προκάλεσε αναδείχτηκε σύμβολο υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης και του πυρηνικού αφοπλισμού. Οδήγησε στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την παράδοση της Ιαπωνίας λίγες μέρες αργότερα.
Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ έλαβε χώρα λίγο πριν τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, στις 6 Αυγούστου 1945 και ήταν η πρώτη πολεμικήπυρηνική επίθεση της Ιστορίας. Η βόμβα ήταν τύπου ουρανίου 235, η οποία είχε λάβει το προσωνύμιο “Little Boy” (αγοράκι) στο κέντρο συναρμολόγησης και δοκιμών Αλαμογκόρντο. Τα αποτελέσματα της έκρηξης δεν ήταν γνωστά εκ των προτέρων, μια και τέτοιου τύπου βόμβα δεν είχε δοκιμαστεί, όπως η βόμβα πλουτωνίου, που ακολούθησε. Τη ρίψη της έκανε ο συνταγματάρχης Πολ Τίμπετς, κυβερνήτης ενός αεροσκάφους Β29 της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο είχε δώσει το όνομα της μητέρας του, “Ένολα Γκαίυ”.

Απολίθωμα εντόμου ηλικίας 145 εκατ. ετών

Γερμανοί επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Στουτγάρδης ανακάλυψαν απολιθώματα εντόμων της Κάτω Κρητιδικής Περιόδου στη Νότια Αμερική ηλικίας 145,5 εκατομμυρίων ετών!
Οι ερευνητές Arnold H. Staniczek και Günter Bechly ονόμασαν τα απολιθώματα που εντόπισαν coxoplectoptera και τα αποτελέσματα των μελετών τους δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Insect Systematics & Evolution», που προσπαθούν να μελετήσουν περαιτέρω την εξέλιξη των εντόμων.
Τα απολιθώματα που βρέθηκαν ανήκουν σε ένα είδος που έχει εξαφανιστεί, με χαρακτηριστικό λεπτό σώμα, πολύ κοντά πίσω φτερά και μεγάλη κοιλιά. Ζουν το πολύ τρεις ημέρες και είναι μία από τις αγαπημένες τροφές των ζώων που κατοικούν σε ποτάμια γλυκού νερού.

Η Παναγία μεσίτρια και βοηθός των ανθρώπων

Στη συνείδηση των ορθοδόξων πιστών η Παναγία έχει καθιερωθεί ως μεσίτρια που ενώνει τη γη με τον ουρανό, τον αισθητό κόσμο με τη νοητή ωραιότητα. Η αλήθεια αυτή αποτυπώνεται στους βυζαντινούς ναούς με την Πλατυτέρα που εικονίζεται στην κόγχη του ιερού. Η Παναγία είναι η κλίμακα από την οποία κατέβηκε ο Θεός στη γη, για να μπορέσει ο άνθρωπος να αποδεσμευθεί από τις συνέπειες της φθοράς και του θανάτου, να ατενίσει την ωραιότητα του προπτωτικού κάλλους και να πορευθεί προς τη θέωση.

Μυστήριο με Καλάσνικοφ που βρέθηκε στην αεροπορική βάση Τανάγρας

Eνα Καλάσνικοφ βρέθηκε προχθές μέσα στην αεροπορική βάση Τανάγρας, σε σημείο όπου στις 21 Ιουνίου είχαν εντοπιστεί από σκύλο φρουρό δύο ύποπτοι, οι οποίοι τελικά διέφυγαν από τα συρματοπλέγματα πυροβολώντας στον αέρα. Η Αστυνομία είχε βρει ένα πιστόλι κρότου και γάντια, ενώ τα δακτυλικά αποτυπώματα στο τιμόνι κλεμμένου Ι.Χ. που μάλλον είχαν χρησιμοποιήσει ανήκαν σε σεσημασμένο Αλβανό.

Τότε εκτιμήθηκε ότι οι δράστες σχεδίαζαν κλοπή στην περιοχή – ίσως καλωδίων χαλκού – και επειδή εντοπίστηκαν από την ΕΛ.Α.Σ μπήκαν στη βαση. Το καλάσνικοφ που δεν είχε εντοπιστεί λόγω της βλάστησης, εξετάζεται από το Εγκληματολογικό.

ΤΑ ΝΕΑ

«Μαστούρωσαν» με την παγκόσμια διακυβέρνηση και θέλουν να μαστουρώσουν και τους πολίτες

Έρχεται κοινωνική καταστροφή! Ο λόγος για την ελεεινή και τρισάθλια «πράσινη» κυβέρνηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που έκατσε στο σβέρκο μας (λόγω της φιλαργυρίας ορισμένων συμπολιτών μας που άκουσαν το «λεφτά υπάρχουν» και την «ψώνισαν») και προσπαθεί να μετατρέψει τη μεστή αρχών, αξιών, εθίμων, παραδόσεων αλλά αυθορμητισμού κοινωνία μας σε άθρησκο, πολυπολιτισμικό, «πολιτικά ορθό» και ελευθεριακό σκουπιδοτενεκέ. Αν αυτό δεν είναι ο πάτος, αν αυτό δεν είναι η παρακμή, πείτε μας εσείς τι είναι…
Το νομοσχέδιο που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση αποποινικοποιώντας τη χρήση ναρκωτικών, δεν είναι καθόλου «αθώο» και φυσικά δεν έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών ή την εκμηδένιση των εμπόρων ναρκωτικών. Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς και δεν πρέπει να πείσουν κανέναν. Είναι απλά άλλη μια μεθόδευση στο πλαίσιο της κοινωνικής μηχανικής που ασκεί η εθνοπροδοτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να μεταλλάξει την ελληνική κοινωνία, με τη συνέργεια της ψευδο-ελίτ: των επιχειρηματιών που το μόνο που ονειρεύονται είναι «αγορές» και της αριστερής διανόησης, που θέλει πολυπολιτισμικότητα και ελευθεριότητα, έχοντας βέβαια πάντα στην άκρη του μυαλού της, την ακολασία… 

Ευτυχως που υπαρχουν οι εθελοντες πυροσβεστες Ολυμπου και ο ΣΕΟ Λεπτοκαρυας και γλυτωσε απο πυρκαγια το βουνο των Θεων...

ΣΟΚ...Δεν εχει χρηματα η Πυροσβεστικη για αγορα ελαστικων ???

Απειληθηκε το βουνο των Θεων απο πυρκαγια χτες αργα το βραδυ ...


Κεραυνος επεσε σε δεντρο σε περιοχη κοντα στο καταφυγιο του ΣΕΟ  και αμεσως πηρε φωτια...


Πολυ γρηγορα βρεθηκαν στο σημειο οι εθελοντες πυροσβεστες Ολυμπου και τα παιδια του ΣΕΟ Λεπτοκαρυας, και εσβησαν  την φωτια πριν επεκταθει....


 Ταυτοχρονα καλεσαν και την Πυροσβεστικη, η οποια εφθασε στο σημειο αρκετο χρονο  αργοτερα.

Οδηγός ακίνδυνων διακοπών

Ξενοιασιά, κολύμπι, έρωτας, ποτό, φαγητό, ήλιος… Όλα όσα απολαμβάνουμε στο έπακρο στις αυγουστιάτικες διακοπές μας.

Όλα όμως, έχουν τους δικούς κανόνες, τις δικές τους νομοτέλειες… Αν δεν τις σεβαστούμε, το πολύτιμο καλοκαίρι μας δεν θα είναι όπως το ονειρευτήκαμε…

Όλοι μας θα πρέπει να προσέχουμε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, να κολυμπάμε με προσοχή, ενώ οι πιο θεριακλήδες θα πρέπει να απολαμβάνουν το ποτό με ρέγουλα…

Οι ειδικοί μας εφιστούν την προσοχή και μας ενημερώνουν, για το πώς να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις, απρόοπτα και περιπέτειες που θα μετατρέψουν τις πολυπόθητες διακοπές μας σε εφιάλτη…

Κυβερνητικός τυφώνας εν εξελίξει

Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι ο τυφώνας Κατρίνα! Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών έχουν σημάνει συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο για το τρέχον δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου κατά το οποίο θα δρομολογηθεί το τελικό στάδιο κατεδάφισης της χώρας: οι αποκρατικοποιήσεις, το γενικότερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, το οριστικό γκρέμισμα της υγείας και της παιδείας, αναμένεται να εισπαραχθεί η νέα σοδειά εσόδων από φόρους κι εισφορές, καθώς και το αποτέλεσμα των νέων μέτρων, θα κορυφωθεί η επίθεση στο Δημόσιο.
Όσο η κρίση στην ευρωζώνη θα βαθαίνει και το χάος στις διεθνείς αγορές επεκτείνεται τόσο οι κινέζοι της Ευρώπης, δηλαδή εμείς, θα φορτωνόμαστε νέα μέτρα ώστε να καλυφθούν οι δανειστές, οι οποίοι μοιραία θα στρέψουν τη δανειοδότηση αλλού και δεν θα συζητούν ούτε για τα προσχήματα, όπως τώρα, τη χορήγηση δήθεν ρευστού στις τράπεζες για την εκκίνηση της ανάπτυξης.

Πανικός στις κεφαλαιογορές με τεράστια "βουτιά" Dow Jones -4,11% στις ΗΠΑ

Τρόμος στις κεφαλαιαγορές από την κατανόηση του κινδύνου πτώχευσης Ισπανίας και Ιταλίας και συνακόλουθα της έλευσης του τέλους του ευρώ. Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με νέα αφορμή τα αδύναμα στοιχεία για την αμερικανική αγοράς εργασίας, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 4,11% ή σχεδόν κατά 500 μονάδες,  με τον S&P 500, τον δείκτη με τις μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο, να καταγράφει την εντονότερη πτωτική τάση εδώ και 2,5 χρόνια…
Ανάλογα, υποχώρησε κατά περισσότερο από 5%, κάτω και από τα 86,50 δολάρια ανά βαρέλι, η τιμή του πετρελαίου, ενώ ακόμη και το ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο που ακούει στο όνομα “χρυσός” έχασε έδαφος υποχωρώντας στα 1.650 δολαρίων ανά ουγκιά.

Φυλακή θέλει να κλείσει ο Ούγγρος πρωθυπουργός τα καθάρματα που οδήγησαν τη χώρα του στο ΔΝΤ!

Την ποινική δίωξη μελών από τις προηγούμενες σοσιαλιστικές κυβερνήσεις δρομολογεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, στην Ουγγαρία, κατηγορώντας τους για λανθασμένους χειρισμούς και παράνομες δραστηριότητες που είχαν ως αποτέλεσμα τη διόγκωση του δημοσίου χρέους. Ειδικότερα στο στόχαστρο βρίσκονται οι Σοσιαλιστές προκάτοχοί του στην πρωθυπουργία κατά το χρονικό διάστημα 2002 μέχρι 2010, τους οποίους και κατηγορεί ως υπεύθυνους για την αύξηση μέσα στην οκταετία, του κρατικού χρέους, από το 53% στο 82% του ΑΕΠ.

«Πρόκειται για πολιτικό έγκλημα. Σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίο, θα υπάρξει και αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας ώστε, με αναδρομική ισχύ, να εξασφαλιστεί η σίγουρη παραπομπή σε δίκη των τριών πρώην πρωθυπουργών», ανέφερε χθες ο εκπρόσωπός του, Πέτερ Σιγιάρτο.

Το δέντρο που γέρασε κάτω από την Αίτνα

Το δέντρο που είναι γνωστό και ως η "καστανιά των εκατό αλόγων" έχει επιβιώσει αναρίθμητες φυσικές καταστροφές. Ο θρύλος λέει πως στις αρχές της προηγούμενης χιλιετίας, μια βασίλισσα βρήκε καταφύγιο από μια ξαφνική καταιγίδα στον κορμό του, και μάλιστα όχι μόνο η ίδια αλλά και οι 100 ιππείς που την συνόδευαν καθώς ήθελε να επισκεφθεί την Αίτνα.

Πέρα από το θρύλο, όμως, σύμφωνα με τους βοτανολόγους, το δέντρο έχει ηλικία 3.000 ετών. Αν έχουν υπολογίσει σωστά, πρόκειται για την πιο γέρικη άγρια καστανιά του κόσμου, που βρίσκεται στους πρόποδες του ηφαιστείου Αίτνα στη Σικελία, κοντά στο χωριό Sant’Alfio. Το 1872, ένας περιηγητής μέτρησε την περιφέρεια του κορμού της και βρήκε πως ήταν 56 μέτρα. Αν λοιπόν η ηλικία αυτού του δέντρου είναι 3.000 χρόνια, η καστανιά της Σικελίας φύτρωσε πριν φτάσουν οι πρώτοι άποικοι από την Ελλάδα.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: «Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;»

Ένας άθεος καθηγητής της φιλοσοφίας συζητά με έναν φοιτητή του στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, για την σχέση μεταξύ... επιστήμης και πίστης στον Θεό.
Καθηγητής: Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
Φοιτητής: Βεβαίως, κύριε.

Καθηγητής: Είναι καλός ο Θεός;

Φοιτητής: Φυσικά.

Καθηγητής: Είναι ο Θεός παντοδύναμος;

Φοιτητής: Ναι

Καθηγητής: Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;

Φοιτητής: ..

Κραυγή αγωνίας από τη Δήμητρα Παπανδρέου...

Τραγικές στιγμές ζει η Δήμητρα Παπανδρέου, όπως ισχυρίζεται, καθώς αναγκάζεται να τα βγάζει πέρα όπως όπως, μόνο με...1.600 ευρώ το μήνα!!Μάλλον η πρώην πρώτη κυρία δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας και πιθανόν να μην αντιλαμβάνεται καν πως υπάρχουν άνθρωποι που συντηρούν οικογένειες με 800 ευρώ το μήνα.


Οι προκλητικές δηλώσεις όμως, της Δήμητρας Παπανδρέου δε σταμάτησαν εκεί...

καθώς ισχυρίστηκε πως έχει σοβαρό πρόβλημα αφού δε βρίσκει αγοραστές να πουλήσει τρία σπίτια τη στιγμή που οι περισσότεροι πολίτες της χώρας μας ζούνε “στο νοίκι.”

Παράλληλα, σε συνέντευξή της στο περιοδικό People δήλωσε πως έτσι όπως ερωτεύτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν ερωτεύτηκε κανένα.

Εικόνες ντροπής σε χώρους άθλησης παιδιών

Επικίνδυνο και απαράδεκτο γήπεδο μπάσκετ στο Πρόδρομο Πρασιάς


Το προφανές και το αυτονόητο για την αναγκαιότητα παροχής ασφαλών παιδικών χαρών και χώρων για τα παιδιά φαίνεται πως είναι κάτι άγνωστο και ξένο για την Δημοτική αρχή των Αγράφων.


Η καταγραφή ατυχημάτων που συμβαίνουν σε παιδικές χαρές φωτογραφίζει το μεγάλο πρόβλημα.

Για την ασφάλεια των παιδικών χαρών από το 1998 υπάρχουν πρότυπα που όμως δεν τηρούνται από την συντριπτική πλειοψηφία των δήμων ή οποιονδήποτε φορέα υλοποίησης .

Μια εικόνα χίλιες λέξεις...

Το άλλο με το γάιδαρο το ξέρετε;

Ο Billy, πήγε στο Τέξας και αγόρασε από έναν αγρότη ένα γάιδαρο, έναντι του ποσού των 100 δολαρίων. Ο αγρότης συμφώνησε να του τον παραδώσει την άλλη μέρα.  Την επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε: «Συγγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε».Ο Billy απάντησε: «Δεν πειράζει. Δώσε μου τα λεφτά μου πίσω». Ο αγρότης του λέει: «Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί ήδη τα έχω ξοδέψει». Ο Billy είπε: «Εντάξει, τότε δώσε μου τον νεκρό γάιδαρο». Ο αγρότης ρώτησε: «Τι θα τον κάνεις;» Ο Billy απάντησε «Θα τον βάλω σε λοταρία». Ο αγρότης του απάντησε με μια δόση ειρωνείας: «Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία το ψόφιο γάιδαρο». Ο Billy απάντησε «Φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα το πω σε κανέναν ότι είναι ψόφιος». 

Vamos alla playa...*(γιατί ο ήλιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, μας εμπνέει, μας οδηγεί και... μας μαυρίζει)

Στις 29 Ιουλίου κατά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Άρτα βλέποντας την παρακάτω φωτογραφία πραγματικά απορήσαμε και αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατόν να έχει απομείνει έστω και ένας οπαδός που να υποστηρίζει ΠΑΣΟΚ και να ψηφίζει ακόμα Γιωργάκη.Μα καλά αυτός δεν βλέπει τηλεόραση,δεν ακούει τι γίνεται γύρω του;Από ποιο βουνό κατέβηκε;
Τελικά για ακόμα μια φόρα πέσαμε έξω...Μόλις σήμερα ανακαλύψαμε και άλλον οπαδό του Γιώργου και του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ακόμα πιο σκληροπυρηνικό!!!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Μυστήριο στη Θήβα με το θάνατο ενός αλλοδαπού

Λίγο μετά τις 5 το πρωί διερχόμενοι οδηγοί ειδοποίησαν την τροχαία ότι στον περιφερειακό της Θήβας, κοντά στον καταυλισμό των αθίγγανων, είδαν μέσα στο δρόμο να κείτεται ένας άνδρας.Οι άνδρες της τροχαίας που έφτασαν επί τόπου διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρός και όλα έδειχναν ότι είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport, πρόκειται για αλλοδαπό ηλικίας περίπου 40-45 ετών.Υπήρξαν μαρτυρίες οδηγών ότι ο άτυχος άνδρας περπατούσε στο δρόμο και προσπαθούσε να πέσει στις ρόδες των αυτοκινήτων

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

102 έλεγχοι, 7 συλλήψεις, 4 'βαποράκια' και συνολικά 53 γρ. κάνναβης - ο αστυνομικός απολογισμός του Άρδα 2011

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 27-7-2011 έως 31-7-2011, στις Καστανιές του Νομού Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας, πέτυχαν τη σύλληψη επτά (7) ημεδαπών, εκ των οποίων έξι (6) άνδρες και μία (1) γυναίκα,  για παράβαση του Νόμου «περί Ναρκωτικών».
Συγκεκριμένα, στην παραπάνω συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε εν όψει πολιτιστικών εκδηλώσεων στον ποταμό Άρδα Ορεστιάδας, κατά το χρονικό διάστημα 27-7-2011 έως 31-7-2011, διενεργήθηκαν αστυνομικοί έλεγχοι σε 102 άτομα.

ΛΑ.Ο.Σ Δειτε τι δηλωσε για τα ναρκωτικα, ο εκπροσωπος του ...

Με αρκετή δόση χιούμορ σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, τις ποινές σε χρήστες και εμπόρους ναρκωτικών που αποφάσισε η κυβέρνηση.

«Προφανώς η κυβέρνηση έχει καταλάβει ότι για να ανεχτούν κι άλλο οι Έλληνες το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ΄ναι μαστουρωμένοι…», είπε.
Αντι να πάρει θέση στο θέμα της αποποινικοποίησης που θα δώσει την χαριστική βολή στην νεολαία μας....

Βάζει τον μπούλη τον Αιβαλιώτη να κάνει άθλιου καφενειακού επίπεδου χιούμορ...

Δηλαδή στην ουσία δεν κάνει τίποτα.Γελοιοποιεί ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Όλα για να μην στενοχωρήσει το φιλαράκι του τον Τζέφρυ.

Μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι, βολεύει το πέρασμα της πολιτικής σας .Ετσι δεν ειναι κ.Καρατζαφερη ,κ.Παπανδρεου ,κ.Σαμαρα?

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απατεώνες «πωλούν» βίζες μετανάστευσης για Αυστραλία

Απατεώνες διεθνούς εμβέλειας φαίνεται ότι είναι αυτοί που «πωλούν» βίζες σε Έλληνες που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.
Όπως αποκάλυψε η ομογενειακή εφημερίδα «ο Νέος Κόσμος» της Πέμπτης, οι ανώνυμοι απατεώνες προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματά τους μέσω της ιστοσελίδας www.Ausfis.org, που λειτουργεί «εικονική εταιρεία» με έδρα τη Μελβούρνη.
Οι ανώνυμοι απατεώνες προσεγγίζουν τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, υποψήφιους μετανάστες, συστήνονται ως «σύμβουλοι μετανάστευσης» και αποσπούν χρήματα υποσχόμενοι να βοηθήσουν τους «πελάτες τους» να εξασφαλίσουν άδεια εισόδου στην Αυστραλία ή να εξασφαλίσουν άδεια μόνιμης παραμονής στην Αυστραλία καθ’ ον χρόνο βρίσκονται στη χώρα.
Οι πρώτες καταγγελίες θυμάτων ή παρ’ ολίγο θυμάτων των πιεστικών απατεώνων, έγιναν στην ελληνική αστυνομία, την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα και στην Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας.

Το αστέρι του εωσφόρου, η νέα εποχή και ο Σισέ.

O ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟO Σισε με μπλουζάκι της φίρμας OBEY (Υπάκουσε) με σήμα τοΑστέρι του Εωσφόρου (το οποίο το βλέπουμε να προβάλει και ως λογότυπος πολλών πολυεθνικών αλλά και Ελλαδικών εταιριών που διαπλέκονται με τα κόμματα του Μεσαίου Χώρου) και το πρόσωπο του Εωσφόρου.
Αλλά και τα τατουάζ του Σισέ δεν πάνε πίσω. Στην πλάτη του έχει "κτυπήσει" τα φτερά του Εωσφόρου με 4 αστέρια, μια κουκουλοφόρα μορφή με το όνομα Prince (πριγκηπας) και στα Γαλλικά τον υπέρτιτλο "Un lion de meurt jamais. Il dort" που σημαίνει "Ενας λεων δεν πεθαίνει ποτέ. Κοιμάται".
Το δε κομποσκοίνι έχει ως χάντρα το σύμβολο του εξαπέταλου άνθους του lilium (Fleur-de-lis) το οποίο συμβολίζει τον αριθμό 6 αλλά και τον εξαγνισμό (!) και τον διαφωτισμό...
Ο Εωσφόρος, ο φέρων το Φως (Lucifer) και τον Διαφωτισμό ταυτίζεται με την θεάΑφροδίτη και τον πλανήτη Αφροδίτη που φέρνει στον κόσμο το φως της Ανατολής της Νέας Εποχής, αλλά και την Ishtar των Βαβυλωνίων την οποία ελάτρευαν οι πολίτες του βασιλείου του Ισραήλ (σε αντίθεση με τους Ιουδαίους του βασιλείου του Ιούδα) πριν γίνει ο συγκερασμός των δυο βασιλείων και ανακατευθούν τα πρόβατα με τα ερίφια.
Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο CD της Kylie Minogue, Aphrodite το οποίο σε ένα πυραμιδωτό όργιο ως άλλη θεά εισηγείται τον πανσεξισμό και την σεξουαλική "απελευθέρωση" στους πιστούς της.
Το ίδιο το CD έχει πάμπολλες αναφορές σε Βαβυλωνιακές απεικονίσεις της Ishtar παρά της εκ Μεσης Ανατολής (εκ Κυπρου) εισαχθείσας Αφροδίτης.
Η εταιρία που κυκλοφόρησε το CD είναι η ΕΜΙ η οποία ανηκει στην Citigroup Corporation. Στον Ελλαδικό χώρο οι δυο εταιρίες συνεργάζονται με την Minos και την Piraeus Ban.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι έχουμε να κάνουμε με EIΣΑΓΟΜΕΝΑ NEANIKA ΠΡΟΤΥΠΑ.
ΤΥΧΑΙΟ;

Η Ελλάδα τον... πίνει

Την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών προωθεί με νομοσχέδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης. Καιρός ήταν να αποποινικοποιηθεί η χρήση ναρκωτικών, αφού το εμπόριο ναρκωτικών έχει αποποινικοποιηθεί εδώ και χρόνια.

Επίσης, τα αδικήματα της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών θα θεωρούνται στο εξής πταίσματα – εκτός αν κάποιος προμηθεύεται ναρκωτικά από αστυνομικούς, οπότε θα θεωρούνται νόμιμα.
Είναι ολοφάνερο πως η κυβέρνηση έχει πανικοβληθεί από τις αντιδράσεις των πολιτών και -εν όψει του Σεπτεμβρίου που θα ξεσπάσει πόλεμος- προβαίνει σε σπασμωδικές κινήσεις και προσπαθεί να μας αποσπάσει την προσοχή. Μετά την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, θα εξαγγείλουν και το διαστημικό πρόγραμμα της Ελλάδας με την αποστολή διαστημοπλοίου στον Άρη.
Ο μόνος τρόπος να αποφύγει η κυβέρνηση το μακελειό που την περιμένει είναι να κάνει τα ναρκωτικά υποχρεωτικά.

[ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ] Αρχαία νομίσματα στη Βουλγαρία

Μακεδονἴα
Στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας, η σκαπάνη Βούλγαρων και Γάλλων αρχαιολόγων έφερε στο φως έναν μικρό αλλά αξιόλογο θησαυρό με ιδιαίτερη επιστημονική αξία.
Σε μια οικία, η οποία εντοπίστηκε στον λόφο της Αγίας Μαρίνας, βρέθηκαν 30 χάλκινα νομίσματα που απεικονίζουν από τη μια πλευρά τον θεό Απόλλωνα και από την άλλη τον Απόλλωνα να κάθεται πάνω σε ομφαλό, που για τους αρχαίους Έλληνες αντιπροσώπευε το κέντρο του σύμπαντος.
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα ευρήματα χρονολογούνται από το 4ο ή 3ο αιώνα π.Χ., ενώ σημαντική θεωρείται και συνολικά η ανασκαφή, αφού είναι τα πρώτα ίχνη κατοικίας που εντοπίστηκαν έξω από τα όρια της πόλης Απολλωνία, όπως ήταν γνωστή κατά την αρχαιότητα η σημερινή Σωζόπολη.

Ο Μεγάλος Αδερφός είναι εδώ! Ένα ακόμη βήμα για τον πλήρη έλεγχο των ζωών μας.

Η πιθανολογούμενη επανάληψη των κινητοποιήσεων από το προσεχές φθινόπωρο οδήγησε χθες τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε να ζητήσει εμμέσως την επίσπευση της υπογραφής των προεδρικών διαταγμάτων, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος για τις κάμερες, που ψηφίστηκε πριν από έξι μήνες.

Αφησε δε να εννοηθεί ότι οι υφιστάμενες είναι κατάλληλες μόνο για την καταγραφή της κίνησης στους δρόμους και όχι για τη λήψη πλάνων από συγκεντρώσεις ή καταγραφής προσώπων.

«Απαιτείται μεθοδικός και προσεκτικός σχεδιασμός της καταδίωξης και της σύλληψης των δραστών διότι οι προχειρότητες οδηγούν σε ματαίωση των συλλήψεων με αποτέλεσμα, όταν αυτές γίνονται, να οδηγούνται ελλείψει στοιχείων σε αθωώσεις στα δικαστήρια», σημείωσε ο δικαστικός λειτουργός, κατά την ομιλία του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που εξετάζει την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας.

Η νηστεία ως στάση ζωής

Υπάρχει αρκετή συζήτηση και σχόλια σχετικά με τον ρόλο της νηστείας ως τρόπου υγιεινής διατροφής. Η θέση αυτή είναι λανθασμένη κατά την άποψή μας. Επιλέγουμε να τοποθετηθούμε μετά την λήξη αυτής της περιόδου.
Η χριστιανική νηστεία είναι μια θεολογικής φύσεως “δοκιμασία”. Αποτελεί μια συμβολική επανάληψη-ανάμνηση της νηστείας των πρώτων αναχωρητών της ερήμου (Ιωάννης Πρόδρομος) αλλά και του ίδιου του Ιησού. Δεν μπορεί λοιπόν να κρίνεται παρά μόνον δογματικά. Άλλωστε δεν πρέπει καν να “κρίνεται”. Όπως δεν μπορεί να ασκηθεί κριτική στο μωαμεθανικό ραμαζάνι, στις εβραϊκές συνήθειες καρσέρ, στον ινδικό σεβασμό στην αγελάδα, ή στην βουδιστική χορτοφαγία.
Η δοκιμασία αυτή βέβαια έχει μεγαλύτερη αξία αν είναι ειλικρινής και αυθεντική. Η αντικατάσταση του γάλακτος από γάλα σόγιας, του τυριού από τυρί “φυτικό” κ.λπ., προκαλούν μειδίαμα. Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος άλλωστε το είχε θέσει σωστά το ζήτημα: “… τι αξία έχει να μην τρώτε κρέας όταν τρώγεστε μεταξύ σας…”.
Όπως φαίνεται και από την ετυμολογία της λέξης, ο νηστευτής πρέπει να έχει και λίγο την αίσθηση της στέρησης, όπως ο νηστικός. Δεν νοείται δοκιμασία νηστείας, αν δεν εμπεριέχει και λίγο “το μαρτύριο” της πείνας.

Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ

Ιστορική μελέτη του 1954!

Περί Αλός

Του Ακαδημαϊκού και Καθ. Πανεπιστημίου
ΦΑΙΔΩΝΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕ

Ελαφρύς πολεμικός δρόμων που φέρει μηχανή εκτόξευσης
υγρού πυρός.
Κατασκευή: Δημήτρης Μάρας.

Δημοσιεύτηκε στη «Ναυτική Επιθεώρηση»,
έτος ΛΕ’, τόμος LX, τεύχος 247, σελ. 305,
Νοε-Δεκ 1954. Αναδημοσίευση στο Περί Αλός
με την έγκριση της «Ναυτικής Επιθεωρήσεως».

Αν ο πεζός στρατός ελέχθη ότι απετέλει  την κεφαλήν και τα νεύρα του Βυζαντινού κράτους, το ναυτικόν υπήρξε «η δόξα της Ρωμανίας». Πολεμούμενον το Βυζαντινόν κράτος από πολλών σημείων είχε ανάγκην να μεταφέρει ταχέως και ασφαλώς τα στρατεύματά του, συγχρόνως δε να προστατεύη τα παράλιά του από εχθρικών και πειρατικών επιδρομών και να εξασφαλίζη τας θαλάσσιας εμπορικάς οδούς, τούτο δ’ εγίνετο δια του στόλου.

Μήπως πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές;

Οι εκλογές δεν είναι το χειρότερο σενάριο. Το χειρότερο σενάριο είναι το ΧΑΟΣ πριν από αυτές.
Και εάν ακόμη μπορεί να μην ξαναδούμε Αγανακτισμένους είναι σίγουρο θα δούμε κάποια άλλη μορφής αντίδρασης. Ο Λαός έμαθε, χειραφετήθηκε ατομικά έστω και ξέρει πλέον ότι μπορεί. Προ μηνός κρατούσε την μεταπολίτευση στα χέρια του. Ακόμη και εαν η καταστολή έκανε κάποια δουλειά το μέγεθος της αντίδρασης καθιστά ανοησία και ψευδαίσθηση των πολιτικών το να πιστεύουν ότι μπορούν να τραβήξουν το σκοινίγια πολυ, χωρίς να ερωτάται ο λαός.
Στην πλατεία και παντού γύρω μας υπάρχει σήμερα ένας χυλός χειραφετημένων πολιτών. Ατομικά χειραφετημένοι ο καθένας. Το πολιτικό σύστημα έχει επιλέξει να τους αγνοεί, να τους κρατά μακριά και να συνομιλεί μόνο με τα ΜΜΕ. Χιλιάδες αιτήματα και φωνές δεν έχουν την αξία και την δύναμη μιας ερώτησης του Παπαχελά η του Τσίμα.

Της Πουτ...το κάγκελο και με παράνομους οίκους ανοχής στην Αθήνα

Οχι μόνο λειτουργούν παράνομα δεκάδες οικοι ανοχής στο κέντρο της Αθήνας ...αλλά όταν τους κλείνουν οι αρχές ξανακοίγουν ...παραβιάζοντας τις σχετικές σφραγίσεις !
"Όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, από τις αρχές του έτους έως τις 12 Ιουλίου, το αρμόδιο γραφείο του δήμου σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, προχώρησε σε 71 σφραγίσεις και 128 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής, λόγω παραβίασης των σφραγίδων.

Μία υπεξαίρεση, μία είδηση, μία τράπεζα και οι εραστές της (ΜΜΕ)

Πριν από 200 χρόνια ο Τόμας Τζέφερσον έλεγε πως «οτιδήποτε δημοσιεύεται σε μια εφημερίδα δεν μπορεί εύκολα να γίνει πιστευτό γιατί ακόμα και η αλήθεια γίνεται ύποπτη όταν τη μεταφέρεις με μολυσμένο όχημα». Σήμερα όμως με τα τεχνολογικά όπλα και τη γενικευμένη καχυποψία όλοι μας κατά βάθος πιστεύουμε ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε την είδηση ανάμεσα από το περίβλημά της αρκεί να διασταυρώσουμε πηγές και πληροφορίες.

Σε έρευνά της στην Ελευθεροτυπία χθες, η ρεπόρτερ Αριστέα Μπουγάτσου αποκαλύπτει ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες ερευνά σκάνδαλο υπεξαίρεσης 51 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank – του γνωστού επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Η αρχή διατάζει μάλιστα το πάγωμα κίνησης των λογαριασμών, των μετοχών αλλά και της ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία.

Το ΠΑΣΟΚ επιδοτεί το πρόβλημα της ανεργίας που ….δημιούργησε

Έχουν πολύ χιούμορ στην κυβέρνηση. Αφού εδώ και 20 μήνες έχουν κάνει τα πάντα για να γεμίσει η Ελλάδα ανέργους, σήμερα έκαναν σύσκεψη για να τους… ενισχύσουν. Βλέποντας ότι η μάστιγα της ανεργίας είναι το νούμερο ένα κοινωνικό πρόβλημα το οποίο θα προκαλέσει τις κοινωνικές εκρήξεις του χειμώνα, ο Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε σύσκεψη για να ανακοινώσει -για ακόμη μια φορά- μέτρα ενίσχυσης των ανέργων. Αντί δηλαδή να προωθήσει πολιτικές που θα φέρουν ανάπτυξη και δουλειές αποφάσισε να επιδοτήσει το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε. Αντί να απορροφήσει η Ελλάδα το ΕΣΠΑ και να γίνουν έργα, ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 3,9 δισ. ευρώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, προφανώς με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ και ίσως και σε κάποια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μετά την κυβερνητική:

Μπράβο κύριε Παπαϊωάνου. Αφού τιμωρήθηκαν όλοι οι εγκληματίες, ας τα βάλουμε με τα blogs!

Όταν ο ΓΑΠ μίλαγε για παγκόσμια διακυβέρνηση, εσύ νόμιζες ότι μίλαγε για Μonopoly. Όταν οι “ανώνυμοι” bloggers έλεγαν για την νέα τάξη πραγμάτων και ότι η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο για την εφαρμογή της, ακολουθούμενη από τα υπόλοιπα “PIGS” με πρώτη την Πορτογαλία, εσύ νόμιζες ότι αυτά γίνονται μόνο στη Μετρόπολη και θα μας σώσει ο Batman. Και μετά άρχισες να καταλαβαίνεις τι παίζεται. Έλεγχος των διαδηλωτών με “τυχαίους” κουκουλοφόρους και πόλεμο χημικών. Συμφωνία για έλεγχο των βασικών υπουργείων απόρροια του μεσοπρόθεσμου. Έλλευση του νέου “Γερμανού” πρωθυπουργού επικεφαλής ομάδας 25 “επίλεκτων”.


Και μετά; Μετά επειδή κάποιοι μονίμως χαλάνε την σούπα, αφού έχουμε ελέγξει τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ καταντώντας τις “εφημερίδες” σε διανομείς CD & DVD, ήρθε ο καλός κύριος Παπαϊωάνου και
αφού χαρακτήρισε τα blogs “κουκουλοφόρους” του διαδικτύου, ετοιμάζει πυρετωδώς το νομοσχέδιο, όχι απλά για το τέλος της ανωνυμίας των blogs, αλλά για τον πλήρη έλεγχο και το κλείσιμο τους. Η νέα τάξη πραγμάτων είναι εδώ.

Τρόμος για τους Χριστιανούς στη Συρία

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, δημοσιογράφος


ΟΡΑΤΗ Η ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ



Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκονται οι Χριστιανοί στη Συρία και ειδικότερα οι Ελληνοχριστιανοί, που αποτελούν τη μεγάλη τους πλειονοψηφία. Είναι ενδεικτικό ότι όλο αυτόν τον καιρό της πολύμηνης αιματηρής εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το Πατριαρχείο της Αντιοχείας, τρίτο στη σειρά των πρεσβείων τιμής μεταξύ των Ορθοδόξων Πατριαρχείων, μετά από αυτά της Κωνσταντινούπολης και της Αλεξάνδρειας, έχει μεταφέρει σημαντικές δραστηριότητες του από τη Δαμασκό στον Λίβανο. Την περασμένη Κυριακή ο Πατριάρχης Ιγνάτιος τέλεσε εις επίσκοπο χειροτονία στο Μπαλαμάντ του βορείου Λιβάνου. Οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί στη Συρία αποτελούν το 65% περίπου του συνόλου των Χριστιανών στη χώρα, που υπολογίζονται περίπου στο 8% του συνολικού πληθυσμού, ή 1,5 εκατομμύρια. Θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους ντόπιου πληθυσμού και είναι υπερήφανοι που μιλάνε την αραμαϊκή, τη γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός. Από εθνοτικής πλευράς στη Συρία το 78% του πληθυσμού είναι αραβικής καταγωγής, το 9% είναι Κούρδοι, το 8% ντόπιοι, Ασσυριακής καταγωγής, χριστιανοί και το υπόλοιπο 5% άλλοι, όπως Κιρκάσιοι και Αρμένιοι.

Ο π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης μαρτυρεί οτι ο γέροντας Πορφύριος έλεγε ότι όταν βιώνουμε το Χριστό δεν υπάρχει αντίχριστος.

23η πρόσκληση συνεδρίαση​ς Οικονομική​ς Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
     ΝΟΜΟΣ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ
        ---------------------                                          Θήβα:  1/08/2011
     ΔΗΜΟΣ  ΘΗΒΑΙΩΝ                               Αριθ. Πρωτ: 21965  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
                                                                     

Συνεδρίαση:  23η
                                     
ΠΡΟΣ : (όπως ο πίνακας αποδεκτών)

 

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής» (Άρθρο    75, Ν. 3852/10)


Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 5η Αυγούστου 2011, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 12:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Είδηση-σοκ και Αίσχος. Πουλάνε την τρίτη παλαιότερη εκκλησία του κόσμου!

Και ενώ λεφτά για τζαμιά υπάρχουν πάρα πολλά, η εκκλησία των Αρχαγγέλων, που είναι 1.227 ετών και βρίσκεται στα Μουδανιά της Προύσας της Τουρκίας, αναζητά νέο ιδιοκτήτη έναντι 400.000 δολ ή αλλιώς 280.000 ευρώ, τη στιγμή που στην Αθήνα θα δοθούν 1.500.000 ευρώ για την ανέγερση τεμένους.
Η εκκλησία αυτή κατασκευάστηκε από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο ΙV, μεταξύ 780-797 μ.Χ, και πριν από 10 χρόνια, την αγόρασε ο Τούρκος επιχειρηματίας, κ. Μετέ Γιαλτσίν, ο οποίος θέλησε να κάνει αναπαλαίωση, αλλά οι αρχές δεν του το επέτρεψαν. Ο λόγος απλός… Δεν δίδεται άδεια αναπαλαίωσης στα ιστορικά μνημεία και αυτή είναι η τρίτη παλαιότερη εκκλησία του κόσμου! Έτσι, λοιπόν, ο επιχειρηματίας θέλει τώρα να την πουλήσει…

[ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ] Η σπηλιά του Κύκλωπα στο νησί Γιούρα των Β. Σποράδων.

Ταχυδρόμος Βόλου
Σπάνια ευρήματα ανακαλύφθηκαν στη σπηλιά του Κύκλωπα, που βρίσκεται στο νησί Γιούρα των Βορείων Σποράδων, στη διάρκεια πολύμηνης ανασκαφικής έρευνας που διενήργησε η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας Νότιας Ελλάδος, με επικεφαλής τον κ. Αδαμάντιο Σάμψων, καθηγητή προϊστορικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Ο ερευνητικός άθλος της ομάδας, που τόλμησε να προσεγγίσει το θρυλικό σπήλαιο κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, απέφερε καρπούς που μεταφράζονται σε εκπληκτικά ευρήματα, τα οποία εκτείνονται από την προϊστορική περίοδο, φτάνοντας έως τα Ρωμαϊκά και Βυζαντινά χρόνια.
Το συγκεκριμένο σπήλαιο, που χρησιμοποιήθηκε 11.000 χρόνια πριν, διερευνήθηκε από το 1992 έως το 1996, αποκαλύπτοντας τα μυστικά που έκρυβε επί πολλούς αιώνες. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πλήθος κεραμικών υψηλής αισθητικής, εργαλεία από πέτρα και οστά ζώων, κοσμήματα φτιαγμένα από θαλασσινά όστρακα και δεκάδες ακόμη αντικείμενα, που αποτελούν τεκμήρια του μακρινού παρελθόντος.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΠΑΣ: Ο Εναλλακτικός Τουρισμός για την Ευρυτανία είναι κυρίαρχος αναπτυξιακός άξονας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας σε συνεργασία με την ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσαν με επιτυχία ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων:
«Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα»,
«Εναλλακτικός Τουρισμός» &
«Εκσυγχρονισμός Χερσαίων Εμπορευματικών Οδικών Μεταφορών» την Πέμπτη 28-7-2011 και ώρα 19.30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Καρπενήσι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Καραμπάς Βασίλης, αφού ευχαρίστησε την ΑΝ.ΔΙΑ για την πραγματοποίηση της Ημερίδας ενημέρωσης, έκανε αναφορά στο οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η περιοχή και η χώρα και στην ανάγκη πραγματοποίησης ευκαιριών για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, γιατί μέσω αυτής θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου

Νηστεύουμε για τον Χριστό. Κάνουμε υπακοή στην Εκκλησία Του.
Νηστεύουμε χωρίς να απολογούμαστε.
Δεν το κάνουμε για να χάσουμε κιλά
Δεν το κάνουμε για το "καλό της υγείας μας"
Αλλά για το καλό της ψυχής μας.
Νηστεύουμε γιατί το πρότυπο μας είναι ο Χριστός και οι Άγιοι μας.
Υπήρξε Άγιος που δεν νήστεψε;
Υπήρξε κάποιος που δεν ωφελήθηκε με τη νηστεία;Η νηστεία δεν είναι μόνο αποχή από την τροφή.
Είναι αποχή από τα πάθη και τις αδυναμίες μας.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Έρχεται το τέλος των Blogs


Τόσο πολύ τους ενοχλεί η ελευθεροτυπία των blogs; Τόσο πολύ μας φοβούνται; Έρχονται δύσκολοι καιροί για τα ελεύθερα και δημοκρατικά blogs. Η δύναμή τους αποδείκτηκε τεράστια τόσο τεράστια που τους τρομάζει η οποιαδήποτε συλλογική αντίδραση πηγάζει από αυτά! Ότι και αν κάνουν όμως εμείς ανώνυμα ή επώνυμα θα αγωνιζόμαστε κόντρα σε όλους αυτούς που το παίζουν δήθεν υποστηρικτές του δημοκρατικού συστήματος.

Απόψεις: "Προσπάθεια να «γκρεμίσουν» τους δύο πυλώνες του Έθνους μας!.."

Γράφει ο Αθανάσιος Δέμος.


Τα τελευταία χρόνια ακούμε τα πιο ανιστόρητα και τα πιο παράδοξα και παράλογα πράγματα. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει και πολύ το γεγονός, όταν λάβουμε υπόψη τον κοινό παρονομαστή, την πηγή από την οποία εκπορεύονται όλα αυτά.





Και η πηγή αυτή είναι η Παγκοσμιοποίηση. Η Παγκοσμιοποίηση είναι μια οργανωμένη προσπάθεια “ομογενοποίησης”, που ξεκινάει μεν από τον οικονομικό τομέα με την προοπτική, όμως, να επεκταθεί και σε όλους τους άλλους τομείς του κοινωνικού βίου και όχι μόνον, αφού αποβλέπει ακόμη και στον επηρεασμό της όλης προσωπικότητος του ανθρώπου. Αυτή η απειλή είναι...

έξωθεν.

ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗ


Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗ


"Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τις πρωτοβουλίες ενάντια στα φαινόμενα της βίας, ο κ. Παπαϊωάννου προειδοποίησε ότι «το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους».

Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί, χωρίς να τίθεται σε αμφισβήτηση η ελευθερία του λόγου και της γνώμης, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και ενημέρωσε τους βουλευτές ότι άμεσα συγκροτείται νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιο Ράντο για την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs, την ταυτοποίηση των χρηστών υπηρεσιών διαδικτύου και τη διεύρυνση των εγκλημάτων για τα οποία επιτρέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών".

Τα Μυστικά Άνθη δρέπω όπως ο Φώτης Κόντογλου (ένα προφητικό κείμενο)

Ασάλευτο θεμέλιοΦώτης Κόντογλου
Σήμερα νομίζεται καλός σε όλα, όποιος είναι αδιάφορος, όποιος δεν νοιάζεται για τίποτα, όποιος δεν νιώθει καμιά ευθύνη. Αλλιώς τον λένε σωβινιστή, τοπικιστή, μισαλλόδοξο, φανατικό. Όποιος αγαπά την χώρα μας, τα ήθη και έθιμα μας, την παράδοση μας, την γλώσσα μας, θεωρείται οπισθοδρομικός. Οι αδιάφοροι παιρνούν για φιλελεύθεροι άνθρωποι, για άνθρωποι που ζούνε με το πνεύμα της εποχής μας, που έχουν για πιστεύω την καλοπέραση, το εύκολο κέρδος, τις ευκολίες, τις αναπαύσεις, κι ας μην απομείνει τίποτα που να θυμίζει σε ποιό μέρος βρισκόμαστε, από που κρατάμε, ποιοι ζήσανε πριν από μας στην χώρα μας. Η ξενομανία μας έγινε τώρα σωστή ξενοδουλεία, σήμερα περνά για αρετή, κι όποιος έχει τούτη την αρρώστεια πιο βαρειά παρμένη, λογαριάζεται για σπουδαίος άνθρωπος.

Η Ελλάδα έγινε ένα παζάρι που πουλιούνται όλα, σε όποιον θέλει να το αγοράσει. Καταντήσαμε να μην έχουμε απάνω μας τίποτα ελληνικό, από το σώμα μας ίσαμε το πνεύμα μας. Το μασκάρεμα άρχισε πρώτα από το πνεύμα, και ύστερα έφθασε και στο σώμα. Περισσότερο αντιστάθηκε σε αυτή την παραμόρφωση ο λαός και βαστάξε καμπόσο, μα στο τέλος τον πήρε το ρεύμα και πάει και αυτός. Μάλιστα είναι χειρότερος από τους γραμματισμένους.

Αυτές είναι οι 10 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας

Οι 10 ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας για το 2011 όπως ψηφίστηκαν από τους χρήστες του facebook.


Εάν σας λείπει κάποια, είναι σίγουρα η 11η που δεν φαίνεται στο βίντεο.

Το βίντεο για την Ελλάδα που κάνει το γύρο του κόσμου !!


«That’s Greece vs That’s Not Greece» είναι ο τίτλος του βίντεο που παρουσιάζει την πραγματική εικόνα της Ελλάδας σήμερα, σε σχέση με αυτήν που κάποιοι θέλουν σκόπιμα να «σερβίρουν» στα διεθνή ΜΜΕ.

Επί ποδός τα ΜΑΤ για Mega

Τέτοια είναι η μιζέρια και κατ΄ άλλους η κατάντια της ενημέρωσης που  δυο – τρεις διμοιρίες ΜΑΤ βρίσκονται επί ποδός κάθε βράδυ κοντά στο κτίριο του Mega  στη Μεσογείων   για να παρέμβουν  σε περίπτωση   που οι ταξιτζήδες επιχειρήσουν να προβούν σε αποκλεισμό του κτιρίου. Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν προειδοποιήσει ότι θα πάνε στο κανάλι σε ανύποπτο  χρόνο  όπως πριν από λίγους μήνες έκαναν και οι οδηγοί των λεωφορείων.

«Κίτρινος» Γόρδιος δεσμός: Ό, τι δεν λύεται κόπτεται!


Χρειαζόταν πράγματι μεγάλο πολιτικό θάρρος για να αλλάξει στάση ο υπουργός Μεταφορών μετά από όσα έχουν μεσολαβήσει.

Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Ραγκούσης παρέμεινε αμετακίνητος και, αφού η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, έστρεψε τα βέλη του προς πάσα κατεύθυνση.

Οι βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Οικονομικών άκουσαν τον κ. Ραγκούση να επιτίθεται σε όλους, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αλλά και χωρίς, όπως φαίνεται, να πιέστηκε για να δώσει απαντήσεις σε σειρά αναπάντητων ερωτηματικών.

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών αφορούσαν στην έλλειψη κυβερνητικής συνέχειας, σε κυβέρνηση αλά καρτ, σε ανησυχίες για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία, αλλά πάντως ο κ. Ραγκούσης δεν χρειάστηκε να απαντήσει για το sms με τις απορίες της τρόικας.

Χαρακτήρισε την συμπεριφορά των οδηγών ταξί «απολύτως αδικαιολόγητη και ακραία αντικοινωνική», επέμεινε ότι υποκινούνται από τη Νέα Δημοκρατία (σκόπιμα αγνοώντας ότι οι πιο σκληρές αντιδράσεις προέρχονται από τις «πράσινες» Κρήτη και Αχαΐα), εστράφη προσωπικά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επέμεινε στην απόφασή του να γνωστοποιήσει τις προτάσεις του στα τέλη του Αυγούστου.

Με τέτοιους ψηφίζονται όλοι οι αντισυνταγματικοί νόμοι κατά των Ελλήνων. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ελενα Παναρίτη: "Δεν είμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα".

Έλενα Παναρίτη, εκπρόσωπος του Έθνους στη Βουλή των Ελλήνων με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Guardian:
When I observe how many Apple computers are in her office, she replies: “That’s because I’m not Greek, I’m American.” Her speech is American-accented and peppered with “darn” and “have a nice day”. When asked to describe how Greece needs to change its economy, her answer revolves around changing its institutions and its structures – in other words, making Greece less Greek. Castigating the bureaucracy, she says: “It’s not a kibbutz, it’s a big country!”
από το antinews
Ελεύθερη Μετάφραση
... Οταν παρατηρώ πόσοι υπολογιστές Apple βρίσκονται στο γραφείο της, απαντάει: "Αυτό συμβαίνει επειδή δεν ειμαι Ελληνίδα, είμαι Αμερικανίδα".

Νύχτα τρόμου στην Κέρκυρα!

Κινδυνεύουν χωριά και κάτοικοι – Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Δύσκολη θα είναι η αποψινή νύχτα για την Κέρκυρα, αφού από το απόγευμα της Τρίτης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των αλλεπάλληλων εστιών φωτιάς, που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών σε ολόκληρο το νησί. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στα νότια του νησιού ενώ στα βόρεια και δυτικά ξέσπασαν περισσότερες από 25 διαφορετικές πυρκαγιές.
Στο μεταξύ οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Άμυνας έφτασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα με C 130 στην Κέρκυρα για να πραγματοποιήσουν αμέσως σύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να εκτιμήσουν την κατάσταση με τα μέτωπα των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει ώστε να γίνει εκ νέου σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙ​Α ΟΤΕ ΘΗΒΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
                  ΔΙΡΚΗΣ 20 – Τ.Κ. 32200 – ΘΗΒΑ – ΤΗΛ. 2262081044 – fax 2262081044
                  Κιν..6978007275         Email: oebethivas@yahoo.gr
Θηβα  2/8/2011

ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΤΕ ΘΗΒΑΣ, Κα.ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

                                                ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1)ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
                                                                               2)ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
                                                                               3)ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΣ
                                                                               4)ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
                                                  ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ?

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΑΛΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΘΗΒΑ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ?
ΓΙΑΤΙ Ο ΘΗΒΑΙΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE?
ΓIATI H ΘHBA ΔEN EXEI CONN-X ?
ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ?
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΤΟ ΣΗΜΑ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΕΩΣ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ,ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΘΗΒΑΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ-ΟΙΝΟΦΥΤΑ-ΧΑΛΚΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΑ!

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο