Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

«Έλληνες, μπορεί να χρειαστεί να πουλήσετε περισσότερα!»

Δεν αποκλείει και νέες αποκρατικοποιήσεις ο Όλι Ρεν
Τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011 κινδυνεύει να χάσει η Ελλάδα και οι διαπραγματεύσεις με τα στελέχη της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι σκληρές, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται στέλεχος προσκείμενο στους ελεγκτές της Τρόικας.
Όπως αναφέρει το capital.gr, τα στελέχη της Τρόικας θα βρίσκονται τη Δευτέρα στην Αθήνα, με αφορμή τον προγραμματισμένο έλεγχο του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, προκειμένου να αποφασίσουν για την εκταμίευση της έκτης δόσης.
«Υπάρχει ακόμη έντονη ανησυχία, όσον αφορά στους στόχους. Οι Έλληνες υποστηρίζουν ότι φταίει η ύφεση, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες αν κάτι τέτοιο οφείλεται εξ ολοκλήρου στην ύφεση» τόνισε το στέλεχος. «Η μη επίτευξη των στόχων θα πυροδοτήσει πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις» συμπλήρωσε.

Ο «δαίμονας» κάνει κουμάντο

 Γράφει η Στέλλα Πριόβολου

Σε έκτακτη συνάντηση, πριν λίγες μέρες, της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί ελήφθησαν αποφάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη. Στην πραγματικότητα, αποφάσισε η Μέρκελ, ο Σαρκοζί συμφώνησε, και οι δύο αρχηγοί (εκ μέρους όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης) ρύθμισαν το οικονομικό της ζήτημα.
Έκαναν, βέβαια, ένα πρώτο βήμα, όμως το κατάντημα της Ευρώπης απαιτεί άλματα. Η Γερμανία και πάλι ηγεμονεύει επικίνδυνα, αντιτίθεται επίμονα στην ιδέα του ευρωομολόγου και, Κύριος οίδε αν, όταν οι Ευρωπαίοι καταφέρουν να πείσουν την Μέρκελ, δεν θα είναι........

Γιατί η σωτηρία της Ελλάδος περνάει μέσα από την καταστροφή των τραπεζών

Του Γιώργου Καισάριου
Χτες η ΑΛΦΑ έπεσε 9% και οι υπόλοιπες τράπεζες από 5% περίπου. Για όσους νομίζουν ότι δεν μπορεί ο ΓΔ να πάει πάνω χωρίς τις τράπεζες, προσέξετε το ταμπλό το επόμενο διάστημα και δώστε προσοχή σε μετοχές και όχι σε δείκτες. Αντιλαμβάνομαι τη σύγχυση που υπάρχει με όλα αυτά που γίνονται και σήμερα θα ήθελα να απαντήσω σε ορισμένες ερωτήσεις από τα σχόλια.

Η μεταβίβαση των τραπεζών υπό κρατική κυριαρχία θα είναι προσωρινή. Ο λόγος που θα γίνει αυτό είναι διότι θα πρέπει να γίνουν αυξήσεις κεφαλαίου έτσι ώστε να αναπληρωθεί το κεφαλαίο που οι τράπεζες έχουν χάσει. Ο λόγος της συμμετοχής του κράτους είναι διότι κανένας άλλος δεν είναι πρόθυμος να βάλει τόσα πολλά λεφτά. Είναι τόσο απλό.

Δεν σώζεις τους μετόχους, σώζεις τις τράπεζες σαν οντότητες και κατ΄ επέκταση, το τραπεζικό σύστημα. Αντιθέτως, οι μέτοχοι θα μηδενιστούν λόγω αλλοίωσης (dilution) και θα είναι πλέον μειοψηφία. Πόσο μειοψηφία, εξαρτάται από το πόσες μετοχές θα εκδοθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αξία των τραπεζικών μετοχών πέφτει πάρα πολύ.

Πειρατεία: Προειδοποίηση ασφάλειας πλοίων ανοιχτά του Μπενίν

Προειδοποίηση ασφάλειας πλοίων (maritime security alert) για τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Μπενίν, εκδόθηκε, μετά την πειρατεία που εκδηλώθηκε στις 20 Αυγούστου στο πλοίο “ MT Emocean” περίπου 50 ναυτικά μίλια ανοικτά του Κοτονού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει χαθεί κάθε επαφή με το πλοίο τα ίχνη του οποίου προς ώρας παραμένουν άγνωστα.

Και Έλληνες στη "μυστική" συνάντηση τραπεζιτών στην Αμερική!

Στη "μυστική" συνάντηση, στο θέρετρο του Jackson Hole των ΗΠΑ κορυφαίων τραπεζιτών,σύμφωνα με πληροφορίες από ομογενείς στις ΗΠΑ, συμμετέχουν και Έλληνες. Ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν ποιοι ακριβώς βρίσκονται στο Jackson Hole από χθες μέχρι και το...
Σαββατοκύριακο, αφού η λίστα των καλεσμένων ελέγχεται πολύ αυστηρά και μόνο πολιτικοί, επενδυτές και οικονομολόγοι με επιρροή καλούνται.
Σ' αυτή τη συνάντηση κάποιοι εκτιμούν ότι θα αποφασιστεί η τύχη του κόσμου. Ενδεχομένως να είναι και υπερβολική μια τέτοια προσέγγιση. Οι λεπτομέρειες για τα θέματα της ατζέντας είναι επτασφράγιστο μυστικό. Στους οικονομικούς κύκλους όμως είναι γνωστό πως αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή να προσκληθεί κάποιος ενώπιον των κορυφαίων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων , που παρευρίσκονται σ' αυτή τη σύσκεψη.

Το Μνημόνιο είναι προμελετημένη εισβολή και κατάληψη της Ελλάδας

Η προπαγάνδα των ΜΜΕ προσπαθεί τόσους μήνες να μας πείσει για την «σκληρή» Α. Μέρκελ που επειδή είναι «άσχετη» και «επιπόλαιη» καταστρέφει την Ευρώπη, ενώ επειδή επιπλέον τρέφει και ανθελληνικά αισθήματά, σπρώχει την Ελλάδα στην καταστροφή.
Τίποτα πιο αναληθές. Πίσω από την Μέρκελ, όπως και πίσω από τον …γίγαντα Σαρκοζί, υπάρχουν μόνο εθνικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα. Πίσω από τους «μικρούς πολιτικάντηδες» της Monde, υπάρχουν αναλυτές, τράπεζες και υπηρεσίες που σχεδιάζουν το νέο παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη και υπαγορεύουν αποφάσεις σε κυβερνήσεις και έθνη.
(Παρένθεση: νομίζετε ότι στην πρόσφατη συνάντησή τους η Μέρκελ και ο Σαρκοζί συζήτησαν την οικονομική κρίση; Χα χα χαααα. Η μοιρασιά στην Λιβύη ήταν το κύριο θέμα, όπου οι Γερμανοί θέλουν την μερίδα του λέοντος στην ανοικοδόμηση επειδή έβαλαν τα περισσότερα λεφτά για την στρατιωτική επιχείρηση).

Η “ ευθιξία” του Χάρη και το τσουνάμι της ανεργίας

Από το Μαρικάκι
Ένα «διπλωματικό» επεισόδιο με τον Παπουτσή έκανε τον Χάρη να επικαλεστεί λόγους «ευθιξίας» και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Ούτε η καταβύθιση της οικονομίας, ούτε το τσάκισμα της κοινωνίας στάθηκαν δυνατό να εγείρουν λόγους ευθιξίας σε κάποιο μέλος του κυβερνητικού επιτελείου παρά ο τσακωμός για τα υπουργεία και οι προσωπικοί ανταγωνισμοί. Ο Τιτανικός βυθίζεται (για να θυμηθούμε κι ένα άλλο «αξιότιμο» μέλλος της κυβέρνησης) κι αυτοί χτενίζονται…
Κι αυτά γίνονται σε μια στιγμή που το υπουργείο Ανάπτυξης από το οποίο την έκανε με ελαφρά ο Παμπούκης μάλλον πρέπει να έχει υπαρξιακά. Και μόνο ο τίτλος του συνιστά ευφημισμό σε μια οικονομία που καταρρέει και πέφτουν στοιχήματα πότε θα ακουστεί ο γδούπος. (Είναι δε απείρως μεγαλύτερη επένδυση να ξοδεύεις για τον καθημερινό επιούσιον, εί δυνατόν να καβαντζωθείς και με προμήθειες σε ξηρά και κονσερβοποιημένη τροφή για παν ενδεχόμενο παρά να πάρεις μετοχές της Εθνικής).

Με τον Γιώργο πρωθυπουργό, δεν μας βοηθάνε ούτε όταν καιγόμαστε!

“ Κόκκινο” από Μόσχα σε Αθήνα για πυροσβεστικά αεροσκάφη!

Η Ρωσία δεν πρόκειται να προσφέρει εναέρια μέσα στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την λαίλαπα των πυρκαγιών που σαρώνουν την χώρα, αντίθετα με ότι έκανε μέχρι τώρα, όταν υπήρχε μεγάλη ανάγκη σε εναέρια μέσα πυρόσβεσης.
Αυτό μεταδίδεται από την ρωσική πρωτεύσουσα και ως επίσημο αιτιολογικό αναφέρεται ότι “ Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στην Ρωσία σε πυροσβεστικά αεροσκάφη και χρειαζόμαστε όλα τα Beriev Be-200, αλλά και τα άλλα εναέρια μέσα. Άλλωστε ούτε η Ελλάδα, μας έχει ζητήσει εγκαίρως να της διαθέσουμε πυροσβεστικά εναέρια μέσα για να κάνουμε τον προγραμματισμό μας”. Έτσι εφέτος δεν θα δούμε στους ελληνικούς ουρανούς τον “ ήρωα” του 2007 το Beriev Be-200, το οποίο είχε σώσει, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους με το τεράστιο φορτίο νερού που μετέφερε.

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Χρεωθήκαμε την ζωή με την γέννηση μας, και όλοι μας θα πληρώσουμε το τίμημα της με τον θάνατο μας!

Όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν ενδιάμεσα θα πρέπει να μας χαρίζονται”


Bill Hicks

Όταν η χρήση του χρήματος, για τον σκοπό της διαχείρισης και ανταλλαγής αγαθών πρωτοεμφανίστηκε στην κοιλάδα της αρχαίας Μεσοποταμίας (σημερινό Ιράκ & Συρία) πριν 5.000 χρόνια, μια θεωρία - η οποία από τότε λυμαίνεται την αντίληψη των ανθρώπων για την ζωή - γεννήθηκε. Ονομάστηκε: «Το Βασικό Πρόβλημα της Οικονομίας» και διακηρύσσεται σαν «Ευαγγέλιο» σ’ όλους του μαθητές του συστήματος της ελεύθερης αγοράς. Δυστυχώς οι αντιδράσεις για την ακεραιότητα του είναι σπάνιες, και οικονομολόγοι όλων των επιπέδων κατηχούνται ακατάπαυστα στο δόγμα του, μ’ ένα άρτια καθοδηγούμενο ψέμα για τα θεμέλια της ανθρώπινης κοινωνιολογίας. Έχει ως αρχή τα παρακάτω:

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕ ΒΑΡΚΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Οι ψευδαισθήσεις κρατούν λίγο. Ενα μήνα πριν, στις 21 Ιουλίου, η κυβέρνηση πανηγύριζε διότι πίστεψε ότι είχε δέσει τους εταίρους για τα καλά στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, με την εκ νέου συμμετοχή του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των ιδιωτικών τραπεζών, σε πείσμα των οίκων που κατέταξαν τη χώρα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας. 

της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

ΟΙ «ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ» εκείνοι σκίασαν μια αράδα του κειμένου των Συμπερασμάτων, που ανέφερε ότι «όταν χρειαστεί, θα υπάρξουν εμπράγματες εγγυήσεις…» (της Ελλάδας προς τους δανειστές της).
ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ όμως δεν ξέχασαν εκείνη τη φράση, και πρώτη πρώτη η Φινλανδία -σε μια επίδειξη πλήρους… κοινοτικής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα- ζήτησε εμπράγματες εγγυήσεις από την Αθήνα, προκειμένου να τη δανείσει μέσω του κοινοτικού μηχανισμού EFSF. 

Οι εννέα βασικές πηγές ορυκτού πλούτου της Ελλάδας

Ο υφυπουργός του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση την πολιτική αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας.
Εννέα ορυκτές πρώτες ύλες που βρίσκονται στο ελληνικό υπέδαφος χαρακτηρίζονται ως «ιδιαίτερης σημασίας για την εξορυκτική βιομηχανία της χώρας» και για την αξιοποίησή τους θα προωθηθεί άμεσα η εκπόνηση σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης. Πρόκειται για τα ορυκτά λιγνίτης, λατερίτης, βωξίτης, μικτά θειούχα, χρυσός, λευκόλιθος, μάρμαρα, μπεντονίτης και περλίτης.
Αυτά προκύπτουν από τις βασικές αρχές της πολιτικής ώστε να επιτευχθούν οι ευρωπαϊκοί στόχοι που περιλαμβάνουν:
- τη διασφάλιση της πρόσβασης στις πρώτες ύλες από τις διεθνείς αγορές υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με τους υπόλοιπους βιομηχανικούς ανταγωνιστές της ΕΕ, τη θέσπιση κατάλληλου κανονιστικού πλαισίου,
- τη δημιουργία πανευρωπαϊκής βάσης γεωλογικών δεδομένων, προκειμένου να προωθηθεί η βιώσιμη παροχή από τα κοιτάσματα ορυκτών πρώτων υλών που ευρίσκονται στο έδαφος της ΕΕ και
- την προώθηση της ανακύκλωσης για να μειωθούν η κατανάλωση πρωτογενών πρώτων υλών από την ΕΕ και η εξάρτηση από εισαγωγές.

Έξι μνηστήρες για την ωραία… ΣΕΚΑΠ

Μένει να ανακοινωθούν επίσημα οι έξι ενδιαφερόμενοι για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΣΕΚΑΠ από τον γαλλικό οίκο αξιολόγησης Deloitte.

Η άμεση πληροφόρηση του ThrakiToday λίγο μετά την εκπνοή του καταληκτικού χρόνου κατάθεσης των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους που ήταν η 17.00 σήμερα, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011, κατέγραψε τους έξι ενδιαφερόμενους μνηστήρες για την αγορά της Ελληνικής τσιγαροβιομηχανίας.

Το γκρούπ των επιχειρήσεων του ινδού μεγιστάνα Boomidala συμπληρώνουν στη λίστα ο πολυεθνικός κολοσσός Imperial, το Κρατικό Μονοπώλιο με τις φήμες να θέλουν σημαίνον πολιτικό στέλεχος της περιοχής μας να έχει άμεσο ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα για την αγορά της ΣΕΚΑΠ. 

Μέτρα καταπολέμησης κουνουπιών περιστατικό μόλυνσης στην περιοχή του Μελισσοχωρίου Θηβών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στα πλαίσια της καταπολέμησης των κουνουπιών και έπειτα από ένα περιστατικό μόλυνσης στην περιοχή του Μελισσοχωρίου Θηβών, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει ξεκινήσει ψεκασμούς σε εστίες που εντοπίστηκε αύξηση του πληθυσμού κουνουπιών στην τοπική κοινότητα καθώς και προληπτικά σε επιλεγμένες εστίες σε όλο το Δήμο Θηβαίων με σκοπό την προστασία της υγείας των κατοίκων.

Μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων το πρωί της Παρασκευής, ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Κων/νος Μπακομήτρος ενημέρωσε ΑΜΕΣΑ τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου για το περιστατικό και το απόγευμα της ίδιας μέρας προκάλεσε, με τη βοήθεια του Δήμου Θηβαίων, συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού για ενημέρωση από ιατρό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και προσωπικό της εταιρείας που έχει αναλάβει τους ψεκασμούς σ' όλη τη Βοιωτία

πρόσκληση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής


ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»
    (Άρθρο 75, Ν.3852/10)




Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 30 του μηνός Αυγούστου έτους 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Τα “ σέρνει” στον Σαμαρά ο Χάρρυ Κλυνν

Είναι γνωστό ότι όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο Χάρρυ Κλυνν, περνά «γενεές δεκατέσσερις» τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Όμως μετά την συναίνεση στο νομοσχέδιο της Άννας Διαμαντοπούλου, ο ταλαντούχος δημιουργός έγραψε πολύ καυστικά σχόλια στον λογαριασμό του στο twitter: 
«Αντώνη Σαμαρά, η κατάρρευση του Καραμανλή και της ΝΔ ουσιαστικά άρχισε με τα τερτίπια της Μαριέττας Γιαννάκου σε σχέση με εκείνο το σχολικό βιβλίο ιστορίας «περί συνωστισμού» της κυρίας Ρεπούση…

συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας

       


ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Κοινότητας Θήβας» (Άρθρο 88 του Ν. 3852/10)




Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας που θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο (Κύπρου 3) την 30η του μηνός  Αυγούστου έτους 2011, ημέρα Τρίτη  και ώρα 19.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ Α' 87).

Από «δήμαρχος κλητήρας» κινδυνεύει να γίνει ο Βενιζέλος

Τα αυγά και τα πασχάλια έχει  χάσει ο Βενιζέλος  στο υπουργείο Οικονομικών που προσπαθεί  να  καταλάβει τι γίνεται με τους αριθμούς, όταν στην προηγούμενη πολιτική και επιστημονική του διαδρομή δεν είχε  καμία σχέση με αυτούς. Το κακό είναι  ότι χειρίζεται την υπόθεση και με εντελώς λανθασμένο τρόπο.  Από τη μια μεριά καλλιεργεί προσδοκίες  ,  όπως συνέβη  με τις εγγυήσεις στη Φιλανδία , με τις δηλώσεις για αποκρατικοποιήσεις , με το  μέγεθος της ύφεσης και εσχάτως με τον ΦΠΑ στην εστίαση  και από την  άλλη αναγκάζεται μετά να τα πάρει όλα πίσω  ή  προσπαθεί να μεταθέσει  τις ευθύνες του σε άλλους.

Δ.Τ. Για κουνούπια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ.


Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, ο Δήμος Θηβαίων στην προσπάθεια για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των δημοτών του, παραθέτει τα μέτρα που συντελούν στην προστασία από τα κουνούπια, έτσι όπως έχουν προσδιορισθεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. – (http://www.keelpno.gr/), για την προστασία τους και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου προσβολής.
Να σημειωθεί ότι έντυπα ενημερωτικά φυλλάδια έχουν ήδη διανεμηθεί σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και στα Κ.Ε.Π.
Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Αεί ο Θεός ο μέγας γεωμετρεί… (κοινός τόπος φιλοκαλίας + φιλοσοφίας)

Όσο ο άνθρωπος, αναζητεί τόσο θα το βρίσκει.

Πως θα αποτυπωνόταν πρωτότυπα και κατοπτρικά ο Ποιητής Ουρανού και Γης, από τους αρχαίους Έλληνες σοφούς που μας προικοδότησαν το: ‘’π’’ όταν δλδ Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί…;

παρά ως:
999 (ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ*)= Αληθινός Ποιητής ουρανού και γης
. . . . . .
666 (ΙΑΠΕΤΟΣ) = αληθοφανής ποιητής ουρανού και γης

(για αυτόν τον φιλαλήθη λόγο ο Δίας ( + ) τον δέσμευσε στα τάρταρα. )

9
• (δια χ - χιαστί ενωτικών γραμμών )

6 χρήσιμα tips για το κινητό σου


Τι να κάνω όταν δεν έχω σήμα; Σε ποιο δίκτυο ανήκει ο αριθμός που με πήρε; Άγνωστες λειτουργίες και πληροφορίες που θα σού φανούν χρήσιμες στις διακοπές!
Μπορεί να αντμετωπίζουμε καθημερινά διάφορα μικροπροβληματάκια με το κινητό μας. Από το να μην έχουμε καλό σήμα και να πήραμε μια ελαττωματική συσκευή, μέχρι να βρεθούμε σε μια κατάσταση ανάγκης και να μην ξέρουμε που να απευθυνθούμε. Για αυτά, καθώς και για άλλα έχουμε κάποιες μικρές και πρακτικές πληροφορίες.
Δεν έχω καλό σήμα!
Όταν έχουμε πρόβλημα με το σήμα του κινητού μας μια πρώτη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιωσουμε την ισχύ του είναι να απενεργοποιήσουμε το 3G από το κινητό μας (εφόσον βέβαια έχουμε 3G συσκευή). Αυτό γίνεται μεταβαίνοντας από το Αρχικό Μενού της συσκευής, στις Ρυθμίσεις Δικτύου, έπειτα Λειτουργία Δικτύου και επιλέγουμε Μόνο GSM (σε ορισμένες συσκευές αντί για ρυθμίσεις δικτύου επιλέγουμε Συνδεσιμότητα από το Αρχικό Μενού). Eάν και μετα από αυτό δεν εξασφαλίσουμε μια ανεκτή ποιότητα επικοινωνίας, ίσως έχει έλθει η ώρα να αλλάξουμε δίκτυο!
Σε ποιο δίκτυο ανήκει ο αριθμός που καλώ?

rock - metal documentar​y

Δείτε για την heavy metal μουσική και όχι μόνο, εκπληκτικά ντοκυμαντέρ  με πλήθος από ντοκουμέντα:
Hell's Bells - The Dangers of Rock 'n Roll S2EP1 - pt.01/19,  σε 19 συνέχειες
SATANISM AND MODERN CULTURE 1 of 14 (4 steps shift in moral values, aleister crowley) σε 14 συνέχειες

They Sold Their Souls for Rock N Roll part 1 www keepvid com,  σε 54 συνέχειες

συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

  
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας» (Δ4/86/11-12-1987 Υπ.Απ.)



Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 30 Αυγούστου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Πλαστογραφούν την ιστορία τα σχολικά βιβλία στην Αλβανία! Ποιά είναι η θέση της Ελληνικής κυβέρνησης;;;

Με την έναρξη τον Σεπτέμβριο του νέου σχολικού έτους 2011-2012 στην Αλβανία, τα Ελληνόπουλα, όχι μόνο στις λεγόμενες «μειονοτικές ζώνες» αλλά και στις περιοχές της Χειμάρας, της Πρεμετής, της Κορυτσάς και σε άλλα μέρη της Αλβανίας που έχουν διασκορπιστεί οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες, θα διδάσκονται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, ότι η Ήπειρος από τον Σκούμπη ποταμό ως τον Αμβρακικό Κόλπο και η Δυτική Μακεδονία είναι εδάφη αλβανικά, τα οποία «άρπαξαν» οι Έλληνες σοβινιστές και τα κατέχουν.Όλα τα βιβλία, κυρίως, της ιστορίας και γεωγραφίας βρίθουν από ανθελληνικό μένος, δημιουργώντας μια κατάσταση, η οποία καθόλου δεν βοηθάει τις φιλικές διακρατικές σχέσεις. Με τέτοιες ανθελληνικές θέσεις, με τέτοια παραληρήματα και ιστορικές παραποιήσεις, δεν νομίζουμε ότι η Αλβανία μπορεί να περιμένει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η επόμενη μέρα στην Λιβύη



ΑΝΑΛΥΣΗ: ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΠΟΧΗ


Με το σύνθημα «Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία», στις 27 Φεβρουαρίου του 2011, δηλαδή δέκα ημέρες μετά την πρώτη «ημέρα οργής», κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 22 Λίβυοι αντικαθεστωτικοί, σχηματίσθηκε το «Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο» (National Transitional Council - NTC).

Έκτοτε, το NTC λειτουργεί ως η πολιτικο-στρατιωτική ηγεσία των αντικαθεστωτικών. Συνίσταται από 33 μέλη, κάποια από τα οποία εκπροσωπούν διάφορες λιβυκές περιοχές, ενώ κάποια άλλα είναι υπεύθυνα για τομείς όπως οι πολιτικές υποθέσεις, τα οικονομικά, τα νομικά θέματα, η νεολαία, οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι στρατιωτικές υποθέσεις. Όπως αναφέρεται και επίσημα, το NTC θα ασκεί εξουσία μέχρι τη διεξαγωγή ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών.

Αποκαλύψεις-σοκ για τον Κεμάλ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ


Μέσα στην πληθώρα των δημοσιευμάτων για τη Λιβύη και την πτώση του καθεστώτος Καντάφι, παραμελήσαμε μια ενδιαφέρουσα  είδηση που αφορά την ημερομηνία  θανάτου του Κεμάλ.

Ο εγγονός της αδελφής της Λατιφέ χανίμ (σύζυγος του Κεμάλ) κ. Μεχμέτ Σαντίκ Οκέ έγραψε μαζί με τον Φατίχ Μπαϊχάν ένα βιβλίο με τίτλο «Η θεία μου η Λατιφέ», στο  οποίο κάνει χειμαρρώδεις  αποκαλύψεις για τη ζωή του Ατατούρκ.

Ο κ. Οκέ μιλά για το γάμο και το διαζύγιο της αδελφής της μητέρας του με τον Κεμάλ. Αποκαλύπτει τη δολοφονία της Φικριγέ χανίμ, του μεγάλου έρωτα του Κεμάλ, από τον Ρουσουχί εφέντι. Ο θάνατος της Φικριγέ που την είχε εγκαταλείψει ο Κεμάλ για να παντρευτεί τη Λατιφέ χανίμ,  είχε παρουσιαστεί επίσημα ως αυτοκτονία.

Μαλώνουν για το λιμενικό σε μια πτωχευμένη χώρα!


Η χώρα έχει πτωχεύσει, το Ελσίνκι δεν υποχωρεί από τις αξιώσεις του για εγγυήσεις, διάφορες περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται και η κυβέρνηση εμφανίζει μια εικόνα εσωτερικού σπαραγμού, με αιχμή του δόρατος την… αρμοδιότητα για το λιμενικό!

Η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Χάρη Παμπούκη, οι διαφωνίες στα θέματα της αύξησης του ΦΠΑ και οι βολές για τον τρόπο χειρισμού των κρατικών μέσων ενημέρωσης, ανέδειξε χθες το κεφαλαιώδες πρόβλημα της κυβέρνησης, που είναι η αδυναμία να αντιληφθεί τα αυτονόητα και την ανάγκη να συντονίζονται οι υπουργοί μεταξύ τους.

Η κυβέρνηση ερημώνει την περιφέρεια – Νέο χτύπημα του νεο-πατριωτισμού

Μήπως η Αθήνα εγκαταλείπει την ακριτική Ελλάδα;
Μήπως ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε τελικά πωλητήριο στα σύνορα της χώρας;
Σήμερα αποκαλύπτουμε ένα θέμα που πέρασε στα ψιλά γράμματα της ειδησεογραφίας. Πρόκειται για ένα θέμα ιδιαίτερα “ευαίσθητο” καθώς έχει να κάνει με την επιδότηση αγοράς ή ανέγερσης κατοικίας, από δημοσίους υπαλλήλους, σε υπηρεσία προβληματικής περιοχής.
Στις 4 Αυγούστου ψηφίστηκε από την Βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση της επιδότησης αγοράς ή ανέργεσης κατοικίας στις προβληματικές – παραμεθόριες περιοχές της χώρας. Για να λάβει την επιδότηση ο δημόσιος υπάλληλος έπρεπε να έχει παραμείνει 5 χρόνια στην παραμεθόρια περιοχή και αφού λάβει την επιδότηση να παραμείνει εκεί άλλα 10 χρόνια. Η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου υποστήριζε ότι “η παροχή του κινήτρου καταργείται δεδομένου ότι εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους θεσπίστηκε.” Δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα στις περιοχές αυτές και δεν υπάρχει λόγος να ενισχυθούν οι εκεί τοπικές κοινωνίες.
Εμείς θα δείξουμε τα στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία για να καταλάβουμε όλοι τι κατάσταση επικρατεί στις περιοχές αυτές…

Εσείς εκεί στα ΙΚΕΑ σταματήστε να σφραγίζετε τα παιδιά μας!

Γράφει ο Τρύφωνας.


"Ωραία κόλπα" κάνετε εσείς εκεί στα ΙΚΕΑ, στον παιδότοπο...

Προσπαθείτε να γίνει βίωμα στους πολίτες το σφράγισμα;

Είστε και εσείς εντολοδόχοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων; ή σας χρησιμοποιούν για πείραμα;

Για να δούν αν θα αρχίσει να γίνεται καθημερινότητα στη ζωή μας;

Για να δούν αν θα αντιδράσουμε ή όχι;

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Είναι πιθανή η χρεοκοπία τράπεζας στην Ελλάδα; Αν υποθέσουμε ότι συμβαίνει τι θα πρέπει να γνωρίζετε και ειδικά οι καταθέτες;

Χρεοκοπία τράπεζας είναι πιθανή στην Ελλάδα;
Ακραίο και επικίνδυνο ερώτημα θα διερωτηθείτε αλλά σκοπός αυτού του ρεπορτάζ είναι μόνο να ενημερώσει και όχι να «δημιουργήσει» την εντύπωση ότι θα χρεοκοπήσει τράπεζα στην Ελλάδα. Το κείμενο που ακολουθεί δεν έχει σκοπό να σπείρει πανικό στην κοινωνία ή να προκαλέσει το τραπεζικό σύστημα. Τουναντίον επιδιώκει να ενημερώσει χωρίς εξάρσεις.
Για να τεθεί ακόμη πιο ξεκάθαρα. Ναι υπάρχει πιθανότητα χρεοκοπίας αλλά η Τρόικα μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει διασφαλίσει 1000% ότι ακόμη και να βρεθεί τράπεζα στα όρια χρεοκοπίας…δεν θα χρεοκοπήσει. Τα δυτικοευρωπαϊκά μοντέλα και όχι τα αμερικάνικα δεν είναι συνηθισμένα σε χρεοκοπίες. Έτσι λοιπόν ακόμη και αν κινδύνευε να χρεοκοπήσει μια τράπεζα το σύστημα που έχει δημιουργηθεί για την προστασία των τραπεζών θα την διασφάλιζε σε ρευστότητα και κεφάλαια. Πρακτικά και να ήθελε να χρεοκοπήσει τράπεζα το σύστημα δεν θα την άφηνε να καταρρεύσει.

Θεατρική Πράξη νο 123456789123445!!!


Γράφει η Σόφη

Εισαγωγή στο Έργο: Η Λιβύη κατέχει σημαντική θέση στην παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου με τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Αφρική αφού παράγει περίπου 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ εξάγει περισσότερο από το 85% της παραγωγής της. Είναι μέλος του ΟΠΕΚ με αποθέματα 47 δισεκατομμυρίων που την φέρνουν στην 9η θέση πετρελαϊκών αποθεμάτων… Κι εδώ κάπου μπαίνουν οι πετρελαϊκές εταιρίες και τα συμφέροντά τους.
Πλοκή: Είναι λίγο θολό το τοπίο για την κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Λιβύη, δεδομένου ότι οι πληροφορίες διοχετεύονται από πηγές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου συμπεριλαμβανομένου του al-Jazeera και δεν φαίνεται να είναι και τόσο αντικειμενικές. Όμως το σενάριο έχει ήδη γραφτεί.
Αν το ΝΑΤΟ δεν είχε παρέμβει ο Καντάφι θα έλυνε το θέμα της Βεγγάζης είτε με στρατιωτικά μέσα είτε με παραχωρήσεις.. το θέμα ήταν αλλού… ότι ο Λίβυος ηγέτης αντιτάχθηκε στα τεράστια κέρδη των πετρελαϊκών εταιριών σε βάρος των εσόδων της χώρας κι αντιστάθηκε στην επέκταση στρατιωτικής παρουσίας στην Αφρική της AFRICOM.

Αρνούμαι να βγάλω το σκασμό…3η Σεπτέμβρη…

Εκθέτουν τη χώρα και με τα μυστικά κονδύλια


Της Σοφίας Βούλτεψη

Όταν κυβερνάς μια χώρα με 16.000 χλμ ακτογραμμής και παγκοσμίως πανίσχυρη ναυτιλία και θεωρείς ότι δεν χρειάζεσαι υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, είσαι επικίνδυνος.

Το να μην αντιλαμβάνεσαι το εγκληματικό λάθος – ή να παριστάνεις ότι δεν το αντιλαμβάνεσαι – δεν αποτελεί απλή ηλιθιότητα. Σημαίνει ότι οι ενέργειές σου χαρακτηρίζονται από δόλο.

Είναι ως εάν να μην είχαν υπουργούς πετρελαίου οι πετρελαιοπαραγωγές αραβικές χώρες.

Αν πάλι όλο αυτό το επί δύο χρόνια αλαλούμ με την Ναυτιλία οφείλεται στον διαμοιρασμό ιματίων εξουσίας – ενώ η χώρα έχει πτωχεύσει – επειδή ο κ. Χρυσοχοΐδης προηγουμένως και ο κ. Παπουτσής τώρα θέλουν να έχουν τον έλεγχο του Λιμενικού Σώματος, τότε μιλάμε για εγκληματικές ενέργειες.

Ο κ. Παμπούκης το κατάλαβε, αλλά κάπως αργά, κάτι που δεν δικαιολογείται για έναν άνθρωπο του δικού του κύρους.

Δ.Τ. για απαγόρευση κυκλοφορία​ς σε περιοχές Δήμου Θηβαίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων

Μετά το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και με βάση το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τον οποίο η πιθανότητα εκδήλωσης και ανάπτυξης πυρκαγιάς για τη Βοιωτία θεωρείται πολύ υψηλή ( κατηγορία κινδύνου 4), ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτης αποφάσισε για το Δήμο Θηβαίων ότι :

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ-3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ…
ΟΛΟΙ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
TO BINΤEO ΕΙΝΑΙ Από 
http://real-democracy.gr/


ΓΙΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Εμείς απλά προσθέσαμε στην εισαγωγή από την τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας  το τραγούδι που ζητήσατε 
Είναι του Μανου Χατζιδάκι απο το δίσκο 15 εσπερινοί Νυχτερινός Περίπατος!
αλήθεια μέσα σε 6 χρόνια απο τότε τι απέγινε η Ελλάδα;
γιατί δεν μιλάει κάνεις για τα ολυμπιακά ακίνητα;
πόσο μπήκαμε μέσα;
ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο PETER ΕΔΩ
Τώρα, έπειτα από 168 χρόνια,  στις 3 του Σεπτέμβρη και πάλι, πρέπει να βγούμε στις πλατείες, όχι αγανακτισμένοι, αλλά αποφασισμένοι αυτή τη φορά, ξανά με το ίδιο αίτημα, όπως και τότε: ΣΥΝΤΑΓΜΑ για Άμεση Δημοκρατία. ΣΥΝΤΑΓΜΑ για κατάργηση της κληρονομικής ολιγαρχίας στη χώρα και άνοιγμα της Δημοκρατίας στους πολίτες. ΣΥΝΤΑΓΜΑ για συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις που μας αφορούν και καθορίζουν τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. 


Τώρα κατάλαβες...

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε «γραφικό», όταν έλεγες πως ζεις στην καλύτερη χώρα του κόσμου; (Οχι από πλευράς υπηρεσιών, για να εξηγούμαστε)...
 
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα.
 
Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που προσπαθούν να μας σερβίρουν.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;

Καταργούν τα μυστικά κονδύλια, αφού επί χρόνια τα ξεκοκάλιζαν!

«Δυστυχώς, αν και θα επιθυμούσαμε την πλήρη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων, βασική παράμετρος της αδιαφάνειας που χαρακτήριζε τη χρήση των απορρήτων κονδυλίων ήταν η μη ύπαρξη εγγράφων και η καταστροφή κάθε στοιχείου αναφορικά με τη διακίνησή τους». Αυτή ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου, σχετικά με τα μυστικά κονδύλια, των οποίων η κατάργηση ανακοινώθηκε.
Μυστικά κονδύλια διέθεταν οι γραμματείες των οποίων προΐσταται, αλλά και το ΥΠΕΞ. Χαρακτηριστικά θα σας πούμε μόνο ότι στη Ζαλοκώστα, επί υπουργίας Δημήτρη Δρούτσα αυτά διπλασιάστηκαν, με λίγα λόγια το ΠΑΣΟΚ έκανε πάλι χρήση και μετά, τα κατάργησε!
Απύθμενη υποκρισία και κοροϊδία του κόσμου, άσχετα αν για τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, τονίστηκε ότι δεν είχε γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2009, χρήση. Έτσι λένε τουλάχιστον.
Καθάρισαν απλά…

Οδηγοί προσοχή πού και πώς οδηγείτε

Αν σχεδιάζετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών σας σε χώρες του εξωτερικού, πρέπει να έχετε κατά νου μία σειρά ιδιόμορφων νομοθετημάτων που αφορούν την οδική συμπεριφορά.

Στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, οι γυναίκες οδηγοί απαγορεύεται να φορούν ρόμπα ή μπουρνούζι όταν οδηγούν. Στην Κύπρο δεν επιτρέπεται η κατανάλωση νερού ή άλλων υγρών κατά τη διάρκεια της οδήγησης

O Πατριάρχης Ιεροσολύμων & πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Ειρηναίος Α' και οι συνθήκες διαβίωσης του. Αναφορά στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Συνθήκες διαβίωσης - Δεν του επιτρέπεται να βγεί από το κελί του. Είναι κλειδωμένος από έξω, σε 24ωρη βάση. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν (φίλους, υποστηρικτές, προσκυνητές, ποίμνιο) να τον επισκεφθεί. Απέρριψε τον ισχυρισμό του Θεόφιλου ότι αρνήθηκε τροφή που του προσφέρθηκε και δήλωσε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν του προσφέρθηκε τροφή από τον Θεόφιλο. Έχει προμήθειες φαγητού στο ψυγείο του και στο κελί του προερχόμενες από φιλικά άτομα και υποστηρικτές του. Δεν του επιτρεπόταν να επισκεφθεί και να λειτουργήσει στην μικρή εκκλησία της Αγίας Θέκλας που βρίσκεται δίπλα στο κελί του. Δεν του προσφέρονται καθόλου διευκολύνσεις όσον αφορά ιατρική περίθαλψη και υπηρεσίες καθαριότητας. Καθαρίζει ο ίδιος το κελί του. Η λεγόμενη εκθρόνισή του ήταν και είναι παράνομη και ενάντια σε όλους τους κανόνες του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Ελλληνορθόδοξης Εκκλησίας. Σχετικά με αυτό επικαλέστηκε τη γνώμη του κ. Σπυρίδωνα Κοντογιάννη. Καθηγητή Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέχρι και 160 εκατ. ευρώ θα στοιχίσει η Κάρτα του Πολίτη

Αμφισβητούμενη η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών

Στα 160 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει ο προϋπολογισμός του εγχειρήματος αντικατάστασης των αστυνομικών ταυτοτήτων των Ελλήνων με την Κάρτα του Πολίτη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, που διατύπωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Σωκράτης Κάτσικας, στο περιθώριο του διπλού συνεδρίου για την ασφάλεια του Διαδικτύου και την ηλεκτρονική δημοκρατία, στη Θεσσαλονίκη. Διευκρίνισε, βέβαια, ότι τα 160 εκατ. είναι τάξη μεγέθους, καθώς το τελικό κόστος θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Επίσης, θεωρείται σχεδόν αδύνατη η πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.
«Το όλο εγχείρημα βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της διακυβερνητικής διαβούλευσης. Οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν το συντομότερο», δήλωσε ο Σ. Κάτσικας, μιλώντας, όπως διευκρίνισε, με την ιδιότητα του ακαδημαϊκού (είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πειραιώς) και όχι του στελέχους της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικές αποφάσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να παραμένει ασαφές το πότε οι πολίτες θα βάλουν την κάρτα στο πορτοφόλι τους.

Αγαπητέ πρωθυπουργέ, ιδού η νέα εθνική αφήγηση. Έχεις τα κότσια;

γράφει ο Βασίλης Μπόνιος
Αγαπητέ πρωθυπουργέ,
Μετά από συζήτηση με τους πυρηνικούς εγκεφάλους της κυβέρνησής σου αλλά και τους ακριβοπληρωμένους συμβούλους που έχεις, αποφάσισες να μας μιλήσεις για την νέα εθνική αφήγηση.
Εθνικό και με
γαλοπρεπές δεν λέω, μόνο που σου διαφεύγει ότι έχουμε ήδη εγκαταλείψει τον «ΤΙΤΑΝΙΚΟ» και κολυμπάμε στα παγωμένα νερά, ενώ από πάνω μας κόβουν βόλτες τα ελικόπτερα του Χριστοφοράκου, του Καραβέλα ενώ περνάνε ξυστά από τα σωσίβιά μας οι θαλαμηγοί των αγαπημένων σου νταβατζήδων.
Παρόλα αυτά έστω και την ύστατη ώρα σου προτείνω να… μας εκπλήξεις ευχάριστα, πριν σε καταχωνιάσει η ιστορία σε κάποιο λαγούμι της, όπως έκανε και με τους προκατόχους Σημίτη και Καραμανλή.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΟΕΔΒ
    Πλησιάζει ο Σεπτέμβρης και τα σχολεία θα ανοίξουν.
   Το τύπωμα των βιβλίων μόλις ξεκίνησε. Η καθυστέρηση δεδομένη. Το δήλωσε, άλλωστε, και το Υπουργείο. Γιατί να υπάρχει καθυστέρηση; Αφού- έτσι κι αλλιώς- το κράτος θα τα πληρώσει. Γιατί να χρεωθεί το πολιτικό κόστος και την αναστάτωση της καθυστέρησης; Υπάρχει λόγος;
   Προφανώς υπάρχει λόγος. Έπρεπε να απαξιώσουν τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων (ΟΕΔΒ)  και τον τρόπο έκδοσης των βιβλίων από την Πολιτεία. Του χρόνου, λοιπόν, θα  κατηγορούν τον… κρατικό  ΟΕΔΒ ότι έφταιγε για όλα και όχι τη δική τους ανικανότητα μιας και παράγγειλαν το χαρτί στις 8 Αυγούστου. Θα τα δώσουν σε ιδιωτικούς εκδοτικούς οίκους με μεγαλύτερο κόστος και όχι με 85 λεπτά που κοστίζει κάθε βιβλίο στον ΟΕΔΒ. Και εμείς θα αναρωτιόμαστε- για άλλη μια φορά- πού οφείλεται το έλλειμμα του κράτους και οι διογκωμένες δαπάνες του. Η κυβέρνηση, πάλι, θα λέει ότι το έλλειμμα οφείλεται στους τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους που καλοαμείβονται.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πάμε για τις 500 μονάδες; Τι θα σημάνει το ελληνικό κραχ

Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει χωρίς πάτο. Το όριο των 900 μονάδων έσπασε και το επόμενο όριο προς τα κάτω, που μπορούμε να υπολογίσουμε είναι στις 500 μονάδες. Ταυτόχρονα τα spread, για τα ελληνικά ομόλογα έχουν σημειώσει αρνητικό ρεκόρ από την ίδρυση της ευρωζώνης .
Το κλίμα στο εσωτερικό της Ευρώπης είναι ασαφές, ρευστό και με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την δυσαρμονία των επιμέρους πολιτικών των κρατών μελών. Το καθεστώς εγγυήσεων σε ρευστό , στο οποίο συμφώνησε με την Φινλανδία η Αθήνα και οι Παπανδρέου- Βενιζέλος δημιούργησε αλυσιδωτές εξελίξεις, τινάζοντας στον αέρα κάθε έννοια συγκρότησης στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστική η σημαντική διαφωνία Βερολίνου -Ελσίνκι για τις ελληνικές εγγυήσεις, με τη Φινλανδία να επιμένει στη συμφωνία, που έχει γίνει με την Αθήνα. Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι και στην ίδια τη γερμανική κυβέρνηση δεν υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εργασίας, την ίδια στιγμή που η Μέρκελ πιέζει για την αναστολή καθεστώτος εγγυήσεων , μιλά σε δημόσιες δηλώσεις της για εγγυήσεις σε χρυσό, έναντι της χρηματοδότησης στην Ελλάδα.
Η «φούσκα» της Ευρώπης

Να γιατί έφυγε ο Παμπούκης…

Από πέρυσι τον Οκτώβριο είχαμε εντοπίσει το θέμα και γράφαμε αναλυτικά πως και γιατί ο Παμπούκης  ήρθε σε ρήξη με τον αδελφόθεο και την λοιπή κουστωδία των κρατικοδίαιτων δήθεν “managers”..Παμπούκης: “Με τα πράσινα λαμόγια, μόνο λαμόγια κάνουν δουλειές”.
Είχαμε αποκαλύψει τότε ότι ο Ν. Παπανδρέου βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω αποκαλύψεων της “μυστικής του δράσης”.Η πρώτη όπως είχαμε αποκαλύψει ήταν αυτή:1,32 Δις Ευρώ “δωράκι” από την τσέπη του λαού και αθώωση των μιζαδόρων. Αυτές ήταν οι “κωλοτούμπες” του Αδελφόθεου.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου  γιατί θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την σημερινή παραίτηση και την προιστορία.
Ο λόγος λοιπόν για τη σημερινή αγιογραφία είναι το ΚΑΤΑΡ και ο πόλεμος που ξέσπασε αιφνιδίως μεταξύ Παμπούκη – Νίκου Παπανδρέου και βγήκε στην επιφάνεια μέσω δημοσιευμάτων σε γνωστές “αμερόληπτες” εφημερίδες. Σήμερα, η σύγκρουση πλέον είναι απροκάλυπτη αφού μαζί με την αγιογραφία του Βήματος, το ανανεωμένο VETO σε πρωτοσέλιδο κάνει μία κατά μέτωπον επίθεση στο πρόσωπο του Νίκου Παπανδρέου. Επίθεση με πολλούς αποδέκτες και βαθύτερα νοήματα.

Η μυστική εγκύκλιος του Ι.Καποδίστρια κατά της μασονίας...Εν Πόρω τη 8 Ιουνίου 1828...Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο!

Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, και την αναλήθεια που γράφουν ότι υπήρξε μασόνος διαβάστε το ακόλουθο αντίγραφο αρχείου:
EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αριθ. 2953

Μυστική Εγκύκλιος

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προς το Πανελλήνιον

Προς τους κατά το Αιγαίον Πέλαγος και την Πελοπόννησον Εκτάκτους Επιτρόπους και τους Αρχηγούς των κατά ξηράν και θάλασσαν Δυνάμεων.

Γνωρίζει η Κυβέρνησις, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες και τους άλλους πείθοντες, ότι αι μυστικαί Εταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια εις την Πατρίδα, ή τουλάχιστον Αιγίδα υπό την οποίαν συνδεόμενοι μεταξύ των οι άνθρωποι δια μυστικών δεσμών δύνανται να απολαύσωσιν εντός της Πατρίδος των και δια της ξένης επιρροής αξιώματα, τιμάς, και το πλέον τύχην, ό εστι χρήματα.

Όσον και αν ελεεινολογή η Κυβέρνησις την απειρίαν των Ελλήνων των από τοιαύτας εισηγήσεις παρασυρομένων δεν ήθελε δώσει την προσοχήν της, αν δεν ήτο καταπεπεισμένη πόσον ολέθρια αποτελέσματα δύναται να φέρη εις την κρίσιμον ταύτην στιγμήν η περί τούτων γνώμη, την οποίαν οι εχθροί της Ελλάδος ήθελον συστήσει και εις τον Κόσμον, και εις τας Ευρωπαϊκάς Κυβερνήσεις.

Θαυμαστή εμφάνιση κηλίδων αίματος στον τόπο που μοναχοί σφαγιάστηκαν από τους Τουρκους μετά τη μάχη με τον Γεωργάκη Ολύμπιο (Μονή Σέκου,1821)

Η Μονή Σέκου βρίσκεται στην Β.Α.Ρουμανία. Εκεί κατέφυγε μετά την αποτυχία του κινήματος των παραδουνάβιων χωρών ο Γεωργάκης Ολύμπιος και ο Ιωάννης Φαρμάκης με 380 αγωνιστές. Η Μονή Σέκου η οποία είναι χτισμένη σαν ένα μεσαιωνικό κάστρο πρόσφερε ασφάλεια. Οι Τούρκοι προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να μπουν στο μοναστήρι αλλά δεν τα κατάφεραν. Έκαψαν το ξύλινο εκκλησάκι του Αϊ Νικολάου για να καταλάβουν τα τείχη, αλλά τίποτα. Στις 8-9 Σεπτεμβρίου 1821 οι Τούρκοι κάνουν νέα επίθεση και τους ζητούν να παραδοθούν.

Συζητούν τώρα για εγγυήσεις από το «καλάθι» της δημόσιας περιουσίας


Υπουργικό συμβούλιο, ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομίας, δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών για το ευρωομόλογο, νέα διελκυστίνδα για τις εγγυήσεις, που τώρα κινδυνεύουν να γίνουν εμπράγματες, χάος στη Λιβύη.

Αλλά στην ελληνική πολιτική επικαιρότητα κυριάρχησε η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία με την οποία ψηφίστηκε χθες ο νόμος-πλαίσιο για την παιδεία και το διαρκές από το βήμα της Βουλής «λιβάνισμα» της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 12 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαμία 24/ 8 / 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Αριθ. Πρωτ: 403
ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Άρθρο165 του Ν.3852/2010
Αριθμ. Π.Σ. 12
Θ Ε Μ Α : Πρόσκληση συνεδρίασης του Π.Σ.
Προς : 1.- Περιφερειάρχη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά Κλέαρχο.
2.-
Γεώργιο, Μπουραντά Αθανάσιο, Στάϊκο Θωμά.
Τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες: Γαζή Γιώτα, Καραμπά Βασίλειο, Μουλκιώτη
3.- Τους κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους:
1. Μπακομήτρο Κων/νο
2. Παρχαρίδη Παναγιώτη
3. Παπαθωμά Γιαννιού Φανή
4. Μπέτσιο Νικόλαο
5. Ζιώγα Γεώργιο
6. Καπελέρη Σταμάτιο
7. Βουρδάνο Δημήτριο
8. Σανίδα Ηλία
9. Ριζάκο Παναγιώτη
10. Αγδινιώτη Αναστάσιο
11. Ντάνο Γρηγόριο
12. Ψυχογιό Γεώργιο
13. Πίσχινα Ανέστη
14. Καρακάντζα Αθανάσιο
15. Παπαναγιώτου Νικόλαο
16. Μπαράκο Νικόλαο
17. Μπαντούνα Γεώργιο
18. Κατσίκα Ιωάννη
19. Κουλουρίδη Κων/νο
20. Κακάτσο Γεώργιο
21. Καράντζαλη Λουκά
22. Αλεξίου Γεώργιο
23. Παπαργύρη Γεώργιο
24. Καραβά Τριανταφυλλιά
25. Λατσούδη Αθανάσιο
1. Χειμάρα Αθανάσιο
2. Κοντογεώργο Κων/νο
3. Κουτσογιαννακόπουλο Κων/νο
4. Αγνιάδη Παναγιώτη
5. Γκάβαλη Σταμάτιο
6. Παπαθανασίου Κων/νο
7. Καραϊσκο Περικλή
8. Αργυρίου Δημήτριο
9. Μακρή -Θεοδώρου Ελένη
10. Καράμπελα Ιωάννη
11. Βαρδακώστα Απόστολο
12. Φατούση Νικόλαο
13. Λετώνη Ιωάννη
1. Χρονά Αναστάσιο
2. Ντούρου Ιωάννα (Σοφία)
3. Γκικόπουλο Γεώργιο
1. Παπανδρέου Νικόλαο
2. Τουσιάδη Θωμά
1. Σπανούδη Δέσποινα
1. Στουπή Νικόλαο
26. Παπαϊωάννου Πανουργιά
27. Μπεχλιβανίδη Παναγιώτη
28. Σκλαπάνη Ταξιάρχη
29. Τσιτσάνη Λάμπρο
30. Βεργέτη Βασίλειο

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο