Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Kυριακάτικες Εφημερίδες

 

9-10-11

......










Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.

του Κώστα Χαρδαβέλλα
«Στο τέλος του 2012 θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα μας». Αυτό αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στον REALFM.
Όπως δεσμεύτηκε, οι έρευνες στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Κατάκολο, Κέρκυρα, Πατραϊκός Κόλπος) το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα του 2012 θα δώσουν τα πρώτα αποτελέσματα οπότε θα μπορούμε να υπολογίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια το τι κρύβεται στο ελληνικό υπέδαφος.
Θα έχει προηγηθεί στις αρχές του 2012 μία ανοιχτή δημόσια πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης προς όλες τις ξένες εταιρείες που επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εξόρυξη πετρελαίου στην χώρα μας.

Αφόρητες πιέσεις της Τρόικα για μέτρα-«φωτιά»

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της Τρόικα, που ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για την προώθηση των σκληρών μέτρων.
Η τριμερής επιτροπής ζητεί την επίσπευση των μέτρων της περιόδου 2013-2014, άμεσες αποκρατικοποιήσεις και το πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Επίσης στο στόχαστρο των τεχνοκρατών βρίσκονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα ζητώντας τη μείωσή τους, προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
Εξάλλου τη Δευτέρα η Τρόικα θα έχει εκ νέου συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.

Η “Ματωμένη Κυριακή” για την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Bloody Sunday λοιπόν… Για την Ελλάδα, την Ευρώπη, πιθανόν για ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Η αυριανή συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Νικολά Σαρκοζί στο Βερολίνο, έχει χαρακτήρα προπαρασκευής της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 17 και 18 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.
Αύριο ωστόσο θα διαμορφωθεί η ατζέντα εκείνης της Συνόδου, από την οποία η Ελλάδα περιμένει να υπάρξει δέσμευση για πολιτική λύση στην κρίση χρέους της Αθήνας. Που δεν θα μείνει στα λόγια και τα χαρτιά, όπως συνέβη με τη Συμφωνία των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου, αλλά θα υλοποιηθεί άμεσα, με θέρμη και αποφασιστικότητα.
Οι ηγέτες των δυο πλέον παρεμβατικών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, έστω κι αν κοινός στόχος είναι η διάσωση της ευρωζώνης, που περνάει αναπόφευκτα μέσα από τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
Η Άνγκελα Μέρκελ και η Γερμανία επιχειρούν να επιβάλλουν ως μονόδρομο λύσης την αναθεώρηση της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, στην κατεύθυνση του περαιτέρω «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Από το 21% που προβλέπεται ήδη, τουλάχιστον έως το 50%. Έχοντας μετρήσει ότι η έκθεση των γερμανικών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα, δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση τη ρευστότητά τους, πόσο μάλλον δεν θα προκαλέσει επικίνδυνους κλυδωνισμούς.

ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ: ΜΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Σχόλια, Αθανασόπουλος Περικλής
Μια φράση που για πρώτη φορά στην χώρα μας πολύ έξυπνα χρησιμοποιεί  τις τελευταίες μέρες ο κ. Μόσιαλος  είναι το «μη μισθολογικό κόστος»…!!!
Τι εννοεί όμως με αυτή την φράση ο ELIA MOSSIA (ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ)  εκπρόσωπος της ΕΛΛΗΝΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;
Ας δούμε όμως αναλυτικά το κόστος εργασίας στην Ελληνική αγορά.
Προς ασφαλιστικούς φορείς 38-44 %
Προς κοινωνικούς φορείς (Ο.Ε.Κ.  Ο.Ε.Ε.  Ο.Α.Ε.Δ… κλπ)  2,5-3,5%
Προς εργαζόμενο 52-60%
Αυτά μέχρι σήμερα είναι σε ενιαία βάση και μοιράζονται αναλογικά.

Επόμενος “εθνικός στόχος” του ΠΑΣΟΚ η χρεοκοπία της χώρας!

του Κώστα Ροδινού
Οι πληροφορίες που έρχονται  κατατείνουν στο ίδιο γεγονός. Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι έχει αποδεχθεί και συμφωνήσει σε κάποιας μορφής  συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας μας, εντός του ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες ομολογιούχοι, το οποίο μπορεί ενδεχομένως να ξεπεράσει ακόμα και το 50%! Διευκρινίζεται ό,τι τα διακρατικά δάνεια, όπως και εκείνα του ΔΝΤ, παραμένουν άθικτα! Δηλαδή, τα 110 δις ευρώ του Μνημονίου θα τα αποπληρώσουμε μέχρι τέλους.

Μπόμπολας στηρίζει Παπανδρέου σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας

Η χώρα είναι αυτή τη στιγμή σε πλήρες αδιέξοδο, οικονομικό αλλά και πολιτικό. Από τη μια κινείται στην κόψη του ξυραφιού, μεταξύ ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και «κουρέματος» 50% κι από την άλλη έχουμε μια κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα τρομερά της λάθη, στις δεσμεύσεις της προς την τρόικα, στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, εντός και εκτός κόμματος, που δε θέλει ούτε τις μεταρρυθμίσεις.
Για τα θέματα της χρεοκοπίας, συντεταγμένης, ή χαοτικής και περί του τι μέλλει γενέσθαι έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και δεν έχουμε καμιά απολύτως εμπλοκή ως χώρα. Απλός παρατηρητής είναι η Ελλάδα και η κυβέρνηση της στις δραματικές εξελίξεις. Οι ξένοι κάνουν κουμάντο δυστυχώς. Και όλοι κρεμόμαστε από τις ορέξεις της Μέρκελ ή ακόμη και από τις επιθυμίες του απίστευτου αυτού Βιετναμέζου – Γερμανού που με τρομερή αλαζονεία δείχνει να το ευχαριστιέται που κρατά την τύχη εκατομμυρίων ανθρώπων στα χέρια του. Πιθανότατα οι αποφάσεις που θα ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου θα κρίνουν τα πάντα. Οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να περάσουν αργά και βασανιστικά οι μέρες, χωρίς εμείς να μπορούμε να ελέγξουμε τις εξελίξεις, εκτός κι αν υπάρξει κοινωνική έκρηξη.

Ποιοι πιέζουν την τιμή για το «Ελ. Βενιζέλος»;

Την περασμένη εβδομάδα κάναμε πρωτοσέλιδο το μεγάλο θέμα του εξευτελιστικού τιμήματος για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» (ΔΑΑ). Τρεις μέρες νωρίτερα, ο γ.γ. Αποκρατικοποιήσεων Γιώργος Χριστοδουλάκης εμφανιζόταν... αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση ίσως ανακοίνωνε ακόμη και την περασμένη εβδομάδα τη συμφωνία για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης, αλλά τα πράγματα φαίνεται να μην εξελίσσονται όπως τα είχαν σχεδιάσει στο υπουργείο Οικονομικών.

ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ: ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ !... AΦΟΠΛΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ!

Ο πατρο-Κοσμάς ο Αιτωλός, ήταν σαφέστατος όταν έλεγε πως "θα σας ζητήσουν τα ντουφέκια.... Να έχετε διπλά. Να δίνετε το ένα και να κρατάτε το άλλο. Ένα τουφέκι θα σώσει εκατό ζωές"... Μερικοί ίσως να σκεφτούν πως οι προφητείες είναι αστειότητες. Μήπως όμως πρέπει να αναρωτηθούν
πόσο αστεία είναι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα και κατά πόσο μπορούν να θεωρηθούν συμπτώσεις, όταν "ταιριάζουν" τόσο πολύ με αυτά που σήμερα βιώνουμε;



ΠΗΓΗ: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/06/blog-post_1229.html#ixzz1aC0KcGug

Ποιες ομάδες πάνε Euro 2012

Αγκαλιά με την πρόκριση βρίσκεται πλέον η Εθνική Ομάδα στα τελικά του Euro 2012, που θα φιλοξενηθεί του χρόνου του καλοκαίρι στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Εκεί έχουν ήδη εξασφαλίσει παρουσία οι δύο διοργανώτριες χώρες αλλά και αρκετές ακόμα ομάδες, μία αγωνιστική πριν το τέλος των προκριματικών....



Ήδη πριν τις αναμετρήσεις της Παρασκευής είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους οι Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία. Την Παρασκευή η Αγγλία έγινε η έβδομη ομάδα που εξασφάλισε μαθηματικά τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Euro 2012, μετά την πολύτιμη ισοπαλία με 2-2 που πήρε στο Μαυροβούνιο.

ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ....... ΒΙΝΤΕΟ

Συγκεκριμένα τολμηροι μοναχοι επιτέθηκαν με φραστικές ύβρεις και απειλές εναντίον του αποκαλώντας τον "προδότη" και "εγκάθετο του Πάπα", παρουσία δεκάδων αστυνομικών και άλλων δυνάμεων ασφαλείας.
Οι γενναιοι μοναχοι αποκρούσθηκαν από τους αστυνομικούς και απομονώθηκαν ενώ συνέχιζαν να φωνάζουν «έξω ο πάπας» και άλλα συνθήματα.

Mister Rοesler RAUS...... (κ. Ρέσλερ πάρε δρόμο).

Η είδηση από την Ελευθεροτυπία:

«Πρόσκομμα» χαρακτήρισε τις αποζημιώσεις που διεκδικούν εκατοντάδες Έλληνες πολίτες από την γερμανική κυβέρνηση για τις θηριωδίες των Ναζί και κάλεσε τους Έλληνες να το ξεχάσουν και να επικεντρωθούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν γνωρίζει πότε θα καταβληθούν αυτές οι αποζημιώσεις ή αν θεωρεί ότι έχουν παραγραφεί και δεν θα πρέπει να καταβληθούν στους Έλληνες πολίτες, απάντησε: “Αν έχω την ιδέα είπατε, έχω τη βεβαιότητα ότι αυτή η συζήτηση στη βάση της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, θα αποτελέσει ένα πρόσκομμα"
.


Δηλαδή κ. Γερμανοβιετναμέζε Ρέσλερ σας ενοχλεί να ζητάμε αυτά που μας αρπάξατε πριν από 60 χρόνια; Σας ενοχλεί που ζητάμε να αποζημιωθούν οι συμπατριώτες μας που καταστρέψατε;...
Σας ενοχλεί που ζητάμε τον χρυσό που μας άρπαξε επισήμως η Γερμανία;...
Φτιάξατε μια πανίσχυρη οικονομία στηριγμένοι σε ξένα χέρια. Σε χέρια λαών που τους πτωχεύσατε και τους λεηλατήσατε....

Η ΕΤ1 ενσωματώνεται

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΡΤ «εγέννησε» ΕΡΤ για να προκύψουν ΕΤ1 και ΕΤ2 και η τελευταία να γίνει ΝΕΤ. Με την…υψηλή επιστασία του Κράτους, εκπεφρασμένη με την «ιδεολογία» και την πρακτική των κυβερνήσεων. Άλλη μια (τεράστια) αποθήκη που τράβηξε, διαχρονικά, με τη χοάνη της «ημετέρους». Πτυελοδοχείο πολιτικών (και η ΕΡΤ) που φάνταζε γυαλιστερό και επιχρυσωμένο σε ανυποψίαστους, τροφός και μάνα υπεράριθμων άεργων που έφτιαξαν περιουσίες μετά βιλών και…πισινών δημοσία δαπάνη. Εξασφάλιζε το Κράτος τα δανεικά του, πορεύονταν κι αυτοί/αυτές με τον μισθό τους, μόνιμοι, άτρωτοι και σταθεροί στο χρόνο.
ΚΑΙ πώς «τρέφεις», σήμερα, αυτόν το «στρατό» υπό τα…όπλα; Σχεδιάζεις την κατάργηση της ΕΤ1 και την απορρόφησή της απ’ την ΝΕΤ και την ΕΡΤ3. Με το επίπεδό τους και αυτές, τα προγράμματα και τα ντοκιμαντέρ, χωρίς φαινομηρίδες και μεσημεριανούδες. Κι ύστερα; Ξεσηκώνονται οι «ενδιαφερόμενοι», συζητούν δημόσια (στη ΝΕΤ), αλλά χωρίς αντίπαλο και αντίλογο. Όλοι συμφωνούν (και συμφωνούμε) πως «όταν κλείνει ένα κρατικό κανάλι, ανοίγει ένα ιδιωτικό» και αλίμονο στην κουλτούρα, τη μόρφωση και την αισθητική μας, αλλά…

Η …ρόμπα του Ρομπόπουλου “ ξεκουμπώθηκε” κι άλλο!

Τον θυμάστε τον απίθανο αυτόν τύπο τον Θ. Ρομπόπουλο, βουλευτή Θεσσαλονίκης, που το έπαιζε επαναστάτης κατά του Μεσοπρόθεσμου;
Αυτός ο ανεκδιήγητος τύπος πριν λίγα λεπτά σε δηλώσεις του στον Real FM, έγινε μεγαλύτερη …ρόμπα απ’ότι ήταν μέχρι τώρα!
Εκτός του ότι φάνηκε πως δεν κατάλαβε ότι το μεσοπρόθεσμο που θα μας έσωζε απ’την χρεοκοπία απέτυχε παταγωδώς, δεν έσωσε κανέναν αλλά ακόμη μιλάμε για περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας και μάλιστα ανεξέλεγκτη, δήλωσε χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι είναι προτιμότερο να πτωχεύσουν όλοι οι Έλληνες παρά η χώρα, σε ελεύθερη μετάφραση δηλαδή, να πεινάει ο λαός αλλά το κράτος να συνεχίσει να πληρώνει τους δανειστές!!!
κι έχει και συνέχεια…

Πάγκαλος με μισθό... εφοπλιστή!

162.812 ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ έχει ο Πάγκαλος και του πληρώνουμε και 46.319 ευρώ το κινητό ....Δείτε και επειδή μαζί τα φάγαμε...καλή χώνεψη
ΕΓΓΡΑΦΑ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Προφανώς ο Πάγκαλος μας δούλευε όταν μας έλεγε πως δεν έχει λεφτα να πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων!!! 162.812 ευρώ βάζει στην τσέπη του βασικό μισθό ενώ τα κινητά του (για να παραγγέλνει γυρόπιτες προφανώς,γιατί δεν κάνει άλλη δουλειά) μας στοιχίζουν 46.319 ευρώ. Επειδή μαζί τα φάγαμε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Η κυβέρνηση και ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης επιλέγουν την ποινικοποίηση και τον εκφοβισμό των εργαζομένων που αγωνίζονται για την ανατροπή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που καταστρέφει τη ζωή μας, τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα.
Με προσφυγή του στην Εισαγγελία Αθηνών, ο Δήμαρχος της Αθήνας ζητάει την ποινική δίωξη όλων όσων ευθύνονται για το κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής, λειτουργώντας για άλλη μια φορά σαν «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ». Προφανώς ο κ. Καμίνης θεωρεί πως η οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η απόλυσή τους που προωθεί το κατατεθέν πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και της τρόικας, εξυπηρετεί το «όραμα του» για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης.
Τους ενοχλεί η δυναμική, αγωνιστική και ενωτική αντίδρασή μας και γι’ αυτό προσπαθούν να την καταστείλουν ώστε να περάσει η νέα «σφαγή» στο εισόδημά μας και να ανοίξουν διάπλατα, με την εργασιακή εφεδρεία, οι απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Δεν θα τους αφήσουμε. Γι’ αυτό την ΠΑΡΑΣΚνισχύουμε την περιφρούρηση και την παρουσία μας στο Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής.
ΕΥΗ, το ΣΑΒΒΑΤΟ και  την ΚΥΡΙΑΚΗ 7, 8 και 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ε
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις καταλήψεις των Δημοτικών κτιρίων, Γκαράζ και των Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας.

Οι Κρητικοί δίνουν απάντηση στους μογγόλους.. ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ και ΑΠΕΙΛΟΥΝ


ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της 5 Οκτωβρίου 2011 και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν βροντερό παρόν και απάντηση στη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης και τρόικας.



Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. ήταν στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα και με τη μεγάλη τους συμμετοχή στην απεργία, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις σ’ όλη τη χώρα εξέφρασαν δυναμικά την πρόθεσή τους, να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ​.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗ​ΣΕΩΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), μετά και τη μαζική συμμετοχή των υπαλλήλων στην 24ωρη απεργία της 5ης Οκτωβρίου 2011, καθώς επίσης και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν ανά τη χώρα, ανακοινώνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων της έως και τη νέα 24ωρη απεργία που έχουν αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011.




Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. συνεχίζουν και κλιμακώνουν την αγωνιστική τους δράση ενάντια στα μέτρα εξόντωσης της κυβέρνησης με κατάληψη όλων των Δημοτικών κτιρίων, των γκαράζ και των Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας. Οι καταλήψεις θα διαρκέσουν μέχρι την προσεχή ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011. Για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στις καταλήψεις πραγματοποιούνται ήδη Γενικές Συνελεύσεις και γίνονται συντονισμένες δράσεις με άλλους τοπικούς φορείς.

Το θηρίο της επίσημης τρομοκρατίας είναι εδώ…

Από το Μαρικάκι
Τη μέρα που τα ΜΑΤ ψέκαζαν και ξυλοκοπούσαν απεργούς και διαδηλωτές στο Σύνταγμα κι έφτασαν ως του σημείου να εισβάλουν στο Μετρό του Συντάγματος, έγινε γνωστή η αναστολή εκτέλεσης ποινής του Βασίλη Σαραλιώτη, του ειδικού φρουρού που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη ως συνεργός του Ε. Κορκονέα στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορρόπουλου το Δεκέμβριο του 2008. Ο Σαραλιώτης αποφυλακίστηκε υπό όρους επικαλούμενος ανεπανόρθωτη βλάβη, δηλαδή σοβαρή οικονομική δυσχέρεια της οικογενειάς του και σοβαρό πρόβλημα υγείας του πατέρα του.
Μία μέρα μετά συλλαμβάνεται ο αυτουργός της επίθεσης στη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη την ώρα που εκείνη βρισκόταν επί το έργο φωτογραφίζοντας τις αγριότητες των ΜΑΤ, και λίγες ώρες μετά αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα από πταισματοδίκη για τα περιστατικά που συνέβησαν.

Αποκάλυψη: Το μοιραίο λάθος του Κούρδου τρομοκράτη, από τον Κώστα Τζεβελέκο

Οι αρχές Ασφαλείας της χώρας μας βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα τρομοκρατίας που αποκαλύπτεται πίσω από την πρόσφατη έκρηξη στη Θεσσαλονίκη. Νέα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα το “Newsbomb” αναφέρουν ποιο ήταν το μοιραίο λάθος του 32χρονου Κούρδου διπλωμάτη.

Σκοτώθηκε την ώρα που προσπαθούσε να κατασκευάσει κάποια βόμβα την οποία θα πυροδοτούσε με τηλεχειρισμό και κατά πάσα πιθανότητα έκανε λάθος στη συνδεσμολογία! Με αυτό το δεδομένα προκαλούνται τα εξής ερωτήματα:

Ο γιος Υπαστυνόμο​υ της πιο μάχιμης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, που είναι η ΕΚΑΜ, βρίσκεται πίσω από την κινηματογρ​αφική ληστεία

Γράφει ο Βασίλης Χήτος.....

Ο γιος Υπαστυνόμου της πιο μάχιμης υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, που είναι η ΕΚΑΜ, βρίσκεται πίσω από την κινηματογραφική ληστεία που έγινε στην τράπεζα Πίστεως στο αεροδρόμιο των Σπάτων, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όπως αποκαλύπτει το Crimes on air τα 740.000 ευρώ που εντοπίστηκαν χθες σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια, τα είχαν στην κατοχή τους, ο γιος του Υπαστυνόμου και ο Αλβανός συνεργός του. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί και μια γυναίκα. Ο γιος του Υπαστυνόμου είχε διοριστεί υπάλληλος στην τράπεζα Πίστεως του αεροδρομίου και έτσι πρόδωσε το μυστικό περί εργασιών συντήρησης και επισκευής ΑΤΜ κ.τ.λ. Ποιος όμως είναι.....

ΜΑΝΤΕΨΕ....


ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ :


"μαντεψε τι κανει η γυναικα σου αυτή τη στιγμη!"

Ό,τι υποφέρει σήμερα η χώρα και ελληνικός λαός, έχει σημείο αναφοράς τον Γιώργο Παπανδρέου!

Ο Γ. Παπανδρέου, είναι ο άνθρωπος των Αμερικάνων στην Ελλάδα! Αυτός που όπως επιβεβαιώνεται μέσα από τα απόρρητα τηλεγραφήματα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα (τα αποκάλυψε το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ), ήρθε στην εξουσία με το «λεφτά υπάρχουν», εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» της χώρας μας και του λαού της!
Ό,τι βιώνει ο ελληνικός λαός τους τελευταίους 22 μήνες, οφείλεται στο καλά οργανωμένο σχέδιο των ΗΠΑ με εκτελεστικό όργανό τους,  τον Παπανδρέου: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε προτεκτοράτο της Αμερικής, ο φυσικός της πλούτος και η δημόσια περιουσία της παραδίδονται στα γεράκια του θανάτου, ο δε λαός εξαθλιώνεται για να μετατραπεί σε σκλάβο των κατακτητών, επειδή έτσι συμφώνησε ο Παπανδρέου με τους εντολοδόχους του!

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη υπάλληλος της τράπεζας για την μεγάλη ληστεία του αεροδρομίου!

- Νεαρός υπάλληλος της τράπεζας συνελήφθη για την ληστεία - μαμούθ με λεία 1,4 εκ. ευρώ
- Έχει συγγενική σχέση με υπεύθυνο της ασφάλειας του υποκαταστήματος, που πιθανόν όμως δεν εμπλέκεται

- Φέρεται να γνώρισε τον δράστη σε μπαρ που διατηρεί ο δεύτερος
- Συνολικά πέντε άτομα ανακρίνονται από την αστυνομία
- Πληροφορίες ότι το ζευγάρι που προσήχθη είναι συγγενείς γνωστού επιχειρηματία.
Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της κινηματογραφικής ληστείας με λεία 1,43 εκ. ευρώ την περασμένη Κυριακή στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με ενδείξεις για "δουλειά από μέσα".

Συγκεκριμένα....

"Το πολιτικό κατεστημένο έχει εξασφαλίσει την ευθανασία του".Άποψη

Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε προφανή και πρωτοφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα. Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τα κόμματα έχει καταρρεύσει. Το κοινωνικό συμβόλαιο διαρρηγνύεται βίαια.

Η  κυβέρνηση, αφού κατέκτησε την εξουσία με ένα πελώριο ψεύδος («λεφτά υπάρχουν»), έχει στραφεί με μανία εναντίον της κοινωνίας, την οποία κατακρεουργεί  προκειμένου να περισώσει τα ολιγαρχικά της προνόμια. Η άγρια φορολογική επιδρομή, που αναιρεί την ίδια την έννοια της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας, είναι το υποκατάστατο της περικοπής δαπανών. 

Στον Πλαταμώνα επαιξε ΛΟΤΤΟ 3 ευρώ και κέρδισε 1,8 εκατομμύρια

Ενας υπερτυχερός από την περιοχή του Πλαταμώνα Κατερίνης, συμπλήρωσε ·ενα δελτίο ΛΟΤΤΟ της χθεσινής κλήρωσης, αξίας μόλις 3 ευρώ, το οποίο τελικά κέρδισε το ποσό των 1.820.691,49 ευρώ της πρώτης κατηγορίας (6άρια). Ένα ακόμη...
τυχερό δελτίο βρέθηκε και στη δεύτερη κατηγορία (5+1), το οποίο κέρδισε 50.000 ευρώ. Ήταν αξίας 7 ευρώ και παίχτηκε σε πρακτορείο στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Σε τοκογλύφους παραδίδουμε τις ζωές μας;

Η ιστορία που θα σας αφηγηθώ είναι πέρα για πέρα αληθινή. Αφορά ένα πολίτη, ο οποίος ζει μεν στο εξωτερικό, αλλά εργάζεται για εταιρεία που έχει έδρα την Αθήνα. Άρα, έχει τον ίδιο πόνο όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, και επηρεάζεται το ίδιο -ίσως και χειρότερα- αφού η μείωση των μισθών στην Ελλάδα κτύπησε άγρια και τον δικό του. Σημειώστε ότι στη χώρα που ζει, το ενοίκιο ενός μικρού διαμερίσματος...
σε μία μέτρια γειτονιά -γύρω στα 75 τετραγωνικά μέτρα- αγγίζει τις 2000 ευρώ. Άρα, οι απώλειες του είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Μια ηλιαχτίδα και ύστερα … μπαμ!

αρισταρχος
25 Αυγούστου 1972. Πεδίο βολής ΣΕΑΠ Νέα Αλικαρνασσό Ηράκλειο Κρήτης. 12 Στρατιώτες με τα όπλα έτοιμα και ένας υπολοχαγός, περιμένουν έχοντας απέναντί τους στημένο με δεμένα τα χέρια και τα μάτια τον τελευταίο θανατοποινίτη, Βασίλη Λυμπέρη. Ο νόμος είναι σαφής «Ο προς εκτέλεσιν θανατοποινίτης πρέπει να δει την πρώτη ακτίνα του ανατέλλοντος ηλίου» Τα δευτερόλεπτα κυλούν αδυσώπητα αργά. Σε κάποια στιγμή, «σηκώνει» το βλέφαρο ο ήλιος και λούζει το αχνιστό πρωινό τοπίο.
«Πυρ». Ξερή δυνατή φωνή χωρίς να μπορεί να κρύψει την συγκίνηση. Η ομοβροντία από τις σφαίρες των 6 όπλων, έριξαν στο χώμα σφαδάζοντας το σώμα του εικοσιεπτάχρονου Λυμπέρη. Στυγερού δολοφόνου. Κατέκαψε την πεθερά του, την γυναίκα του και τα δύο αγγελούδια του Παναγιώτα 3χρόνων και Γιωργάκη ενός έτους.

Ο "θησαυρός" του Β.Αιγαίου: Επιβεβαιωμένα 5,5 δισ. βαρέλια πετρελαίου!

Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβει, θαμμένα! Oπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr στη μεν λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Προειδοποίηση πριν από λίγες ώρες προς την Ελλάδα από την Πρόεδρο της Αργεντινής Κ. Φερνάντεζ: «Το ΔΝΤ θα έχει άσχημο τέλος στην Ελλάδα»

Η πρόεδρος της Αργεντινής (παθούσας από το Δ.Ν.Τ.), Κριστίνα Φερνάντεζ Ντε Κίρχνερ, απηύθυνε προειδοποίηση πριν από λίγες ώρες προς την Ελλάδα, σχετικά με τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας τα οποία και δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου. «Αυτά τα άγρια μέτρα λιτότητας σίγουρα θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα. Τα οικονομικά μέτρα που πήραν θα πυροδοτήσουν σφοδρές κοινωνικές αναταραχές, σαν αυτή που αντιμετώπισε η χώρα μας την περασμένη δεκαετία» δήλωσε η Φερνάντεζ.


Χαρακτήρισε τις συνταγές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα ως «ταυτόσημες» με αυτές που εφαρμόστηκαν στην Αργεντινή το 2001, επισημαίνοντας τις ομοιότητες μεταξύ της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και της οικονομικής και κοινωνικοπολιτικής κρίσης που «χτύπησε» την Αργεντινή 10 χρόνια πριν, προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι να πούνε»


«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
 πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι –το σωστό– εις όλην την ζωή του.»
Κ. Καβάφης
ΝΑΙ-ΟΧΙ… 2 λέξεις… 3 γράμματα… όλη μας η ζωή…μέχρι να μάθουμε πότε να λέμε ναι και πότε όχι…μάθημα ζωής, σωστά;
Συχνότερα λέμε το ναι… ίσως από συστολή, από φόβο, από ανασφάλεια, από ευγένεια, ενίοτε από αγάπη… και μας παίρνει ίσως και χρόνια μέχρι να μάθουμε να λέμε το όχι και πότε… μέχρι που φουσκώνει αυτό το όχι μέσα μας… κι ανεβαίνει.. κι ανεβαίνει… και μας πνίγει … και γίνεται κραυγή……. ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
Και τώρα, βρισκόμαστε σε μια στιγμή που πρέπει να πούμε και τα δυο…

160 αστυνομικοί για να φρουρούν την οικογένεια Παπανδρέου στο Καστρί

Γράφει ο Στέφανος Χίος
Την ώρα που οι κουκουλοφόροι ληστές με τα καλάσνικοφ αλωνίζουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν στήσει άγριο παραβατικό χορό με δύο ένοπλες ληστείες ημερησίως τις τελευταίες εβδομάδες, μερικές εξ αυτών φονικές και αιματηρές, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας» νέο αίτημα για φύλαξη της πρωθυπουργικής οικογένειας έχει φέρει σε αδιέξοδο την αστυνομική ηγεσία.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες αστυνομικές πηγές, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φέρεται να έχει εγκρίνει ειδικό σχέδιο έκτακτης προστασίας του προέδρου της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου στην οικία του στη Νέα Ερυθραία, αλλά και πρόσθετα μέτρα φύλαξης του αδελφού του πρωθυπουργού και μη θεσμικού προσώπου, Νίκου Παπανδρέου. Εάν συνυπολογιστούν οι αποσπασμένοι σωματοφύλακες της μητέρας του κ. Παπανδρέου, Μαργαρίτας (στο κτήμα της Αλμυρής Κορινθίας αλλά και στα βόρεια προάστια), και του έτερου αδερφού, Αντρίκου Παπανδρέου, συμπεραίνεται ότι στο δικό του σπίτι απασχολείται ένα τάγμα μισθολογικά πετσοκομμένων αστυνομικών το εικοσιτετράωρο για να φυλάει τη «δυναστεία».

"Δουλεύω σε "μαύρη εργασία" για να ζήσω κ.υπουργέ".Αξιωματικός ομολογεί...

Μετά από 20 χρόνια, και με μόνο εισόδημα πάντα τον μισθό μου,βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να μην μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου.
Και με πιάνει τρέλα.

Δεν κάνω τίποτα υπερβολικό. Οι έξοδοι μου από πέρσι τον Οκτώβριο , είναι 2 παραστάσεις της Λυρικής, 1 παράσταση στην Επίδαυρο, 1 στο Ηρώδειο και 1 στο Μέγαρο μουσικής, κανένα θέατρο, κανένα σινεμά και κανένα εστιατόριο.

Η ανάλυση για να δείτε πόσο έχει πέσει το βιοτικό μου επίπεδο.

Όλες οι επιπτώσεις του εφαρμοστικού.Ειδικός σας εξηγεί τα πάντα.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΔ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του εφαρμοστικού νόμου για εν ενεργεία και απόστρατους.Σας έχουμε όλες τις απαντήσεις. Ο κ.Ιωάννης Κοτσαρίδης Στρατιωτικός Οικονομολόγος -Σχης ε.α και Φοροτεχνικός Α'-Μέλος ΟΕΕ μελέτησε όλο τον εφαρμοστικό και έχει κανει σχετικές σημειώσεις σ΄ όλα τα επίμαχα σημεία. Μπορείτε πατώντας το λινκ να δείτε όλο τον εφαρμοστικό και εκεί να πατάτε στα μπλε πλαίσια του  κειμένου  που έχουν σημειωθεί για να βλέπετε τα σχόλια.

Κρίσιμη η υποβάθμιση της Ιταλίας και της Ισπανίας

Εντείνεται περαιτέρω η οικονομική κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της παγκόσμιας οικονομίας γενικότερα. Ο βρόγχος της οικονομικής ύφεσης και της αδυναμίας αντίδρασης φαίνεται ότι σε λίγο καιρό θα αρχίσει να πιέζει και τις «ισχυρότερες» χώρες της Ευρωζώνης. Και η κατάσταση αυτή θα βαίνει όλο και πιο προβληματική λόγω της μη λήψης ουσιαστικών πολιτικών μέτρων από την πλευρά των ισχυρών οικονομιών.
Σήμερα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch προχώρησε στην υποβάθμιση της Ισπανίας και της Ιταλίας. Πιο συγκεκριμένα, υποβαθμίστηκε η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες, από το ΑΑ+ στο ΑΑ-, και της Ιταλίας, από το ΑΑ- στο Α+.

Ο Ελληνισμός δεν είναι «θνητός» για να πεθάνει!

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη το τρομοκρατικό σενάριο περί πτωχεύσεως της χώρας. Συγνώμη, σήμερα πτωχεύει η χώρα; Η χώρα έχει πτωχεύσει πάνω από μία δεκαετία. Το θέμα δεν είναι αν έχει πτωχεύσει η χώρα ή όχι. Το θέμα είναι να διευκρινίσουμε μεταξύ μας οι νεοέλληνες τον όρο …«πτώχευση».
Τι εννοούμε με τον όρο «πτώχευση»; Πτώχευση κοινωνική; οικονομική; τι πτώχευση; πτώχευση σε όλα τα επίπεδα; Η ιστορία γράφει πως περίπου πάντα, το κράτος που οδηγήθηκε σε οικονομική πτώχευση πρωτίστως είχε δεχτεί σημαντικές αλλοιώσεις στο τομέα της παιδείας του. Κοινώς υπάρχουν στάδια στη πτώχευση. Πτωχεύει πρώτα η παιδεία μας, και στο τέλος η οικονομία μας.

«ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ» ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ

Εγκύκλιο που θα διαβαστεί σε όλους τους ναούς την Κυριακή εξέδωσαν οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να συμπαρασταθούν «σε όσους πλήττονται καίρια από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσεως». Οι ιεράρχες χρησιμοποιούν ακόμη και συνθήματα για να διαμηνύσουν ότι...
πρέπει να σταματήσει πλέον η φορολόγηση στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους.

«Φθάνουν πια οι επιβαρύνσεις στους αδελφούς μας που έχουν χαμηλό εισόδημα και χαμηλή σύνταξη. Φθάνουν πια οι φόροι και οι περικοπές των χαμηλών εισοδημάτων. Φθάνουν πια οι στρατιές των ανέργων. Αναζητήστε τους φοροδιαφυγάδες και ελέγξτε το κεφάλαιο» αναφέρει η εγκύκλιος.

Ελέγχει …τους ελεγκτές το ΣΔΟΕ

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Δεν εμπιστεύεται τους ελεγκτές του το ΣΔΟΕ και με ένα τεράστιο ηλεκτρονικό μάτι από τις κεντρικές υπηρεσίες θα τους παρακολουθεί όταν θα κάνουν φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα.

Από την 1η Νοεμβρίου οι 750 ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα έχουν πάντα μαζί τους όταν πηγαίνουν για....
έλεγχο φορολογούμενων ένα laptop.

Στη διάρκεια του ελέγχου το laptop του κάθε ελεγκτή θα είναι συνδεδεμένο με ένα κεντρικό computer στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης του ΣΔΟΕ , όπου εκεί άλλοι ανώτεροι υπάλληλοι θα παρακολουθούν τη διαδικασία του ελέγχου και θα καταγράφουν τα στοιχεία του ελέγχου που γίνονται.

Παραιτήθηκε ο ΓΓ Επικοινωνιών του υπουργείου Υποδομών

Την παραίτησή του στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση υπέβαλλε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών, Σωκράτης Κάτσικας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κάτσικας ήταν ο τελευταίος συνεργάτης του Δημήτρη Ρέππα που παρέμεινε στο υπουργείο Υποδομών. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου διευκρίνιζαν ότι η παραίτηση του δεν σχετίζεται με διαφωνία του κ. Κάτσικα με την πολιτική ηγεσία, αλλά οφείλεται στην επιθυμία του να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Ραγκούσης έκανε με λύπη δεκτή την παραίτηση.
Ο κ. Κάτσικας είναι καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου είναι και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Τεχνο-οικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Συστημάτων.

Η προφητική ανάλυση του Κώστα Τσάκωνα από το φιλμ "Μάθε παιδί μου γράμματα" (1981)



Δείτε τις αλήθειες που έλεγε πριν από 30 χρόνια!

Τουρκική φρεγάτα βγαίνει για να αντιμετωπίσει την "Ύδρα"

Τουρκικές κινήσεις εντυπωσιασμού κατά Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
Σε νέες προκλήσεις είναι αποφασισμένη να προβεί η Τουρκία, ενοχλημένη από τον απόπλου της φρεγάτας ΥΔΡΑ (F-452) του Πολεμικού Ναυτικού με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο και ενώ η παρουσία της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου τείνει να παγιωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται από τη τουρκική πλευρά, τις προσεχείς ημέρες δεν αποκλείεται να σημειωθεί έξοδος της νεότευκτης κορβέτας HEYBELİADA (F511) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο, προκαλώντας ήδη ενόχληση στη διοίκηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, καθώς ως γνωστόν η Ελληνική φρεγάτα συμμετέχει στη ΝΑΤΟϊκή αποστολή ACTIVE ENDEAVOUR.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο