Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΝ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

Άρθρο «κειμήλιο» του Περί Αλός του 1924!

Περί Αλός

Α. Α. Λεοντοπούλου, Πλωτάρχου.

1938 - ΕΚΠ ''ΑΡΗΣ''. Ο ΠΙΟ ΨΗΛΟΣ
 ΚΑΙ Ο ΠΙΟ ΚΟΝΤΟΣ ΝΑΥΤΗΣ.
 (Αρχείο Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος).

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τεύχος 42, σελ. 119, ΦΕΒ. 1924. έκδοση  ΓΕΝ /
 Ιστορική Υπηρεσία Β.Ν. Αναδημοσίευση στο Περί Αλός
με την έγκριση της «Ναυτικής Επιθεωρήσεως».

Τα κατωτέρω περί ψυχαγωγίας του πληρώματος έχουσι ληφθή εκ σχετικών σημειώσεων του Αρχηγού του Επιτελείου της τέως Βρεταννικής Ν. Αποστολής υποναυάρχου G. Chetwode, περιέχουσι δε εν συνόψει τας αρχάς των οποίων δέον να εμφορώνται γενικώς οι αξιωματικοί του Ναυτικού εις τας απέναντι του πληρώματος υπηρεσιακάς αντιλήψεις.
Κρίνεται ότι το οικογενειακόν, ούτως ειπείν, ενδιαφέρον πρέπει να πρωτεύη προς επίτευξιν όχι μόνον της κατά το δυνατόν ευζωϊας, αλλά και του καλώς εννοουμένου συναδελφικού πνεύματος δια πάντας τους εντός πλοίου διαβιούντας.

ΕΕ προς Ελλάδα: "Αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία και έχετε 6 μήνες το πολύ"!

Η συμφωνία των ηγετών της ΕΕ για το ελληνικό χρέος είναι ουσιαστικά η "τελευταία ευκαιρία διάσωσης" της χώρας μας, που δεν πρέπει επ' ουδενί να χαθεί, σύμφωνα με το μυστικό τελεσίγραφο των 6 μηνών που έχουν θέσει οι ξένοι δανειστές στους Έλληνες κυβερνώντες.



Όπως γράφει στο πρωτοσέλιδο θέμα του το «Πρώτο Θέμα», τον Απρίλιο του 2012, λήγει ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση για να αποδείξει στους δανειστές της ότι μπορεί να υλοποιήσει το κομμάτι της συμφωνίας που την αφορά, κάνοντας τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν και κλείνοντας τις "μαύρες τρύπες" των δημόσιων ταμείων. Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας επισήμαναν στους Έλληνες συνομιλητές τους ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν οι καθυστερήσεις.

Το "κούρεμα" ανοίγει νέο (φαύλο) κύκλο για το Ασφαλιστικό

Το "κούρεμα" των ομολόγων των Aσφαλιστικών Ταμείων φαίνεται να οδηγεί σε διάφορα... δεινά, μεταξύ των οποίων και η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς τα Ταμεία βρίσκονται ούτως ή άλλως υπό κατάρρευση.







Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, οι απώλειες από το κούρεμα των ομολόγων υπολογίζεται στα 12 δισ. ευρώ, ενώ η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο και οι εισφορές μειώνονται. Το άνοιγμα της πόρτας στις επιχειρησιακές συμβάσεις και η αποδιοργάνωση του τοπίου στην εργασία σημαίνει νέες απώλειες.

Πάνος Καμμένος: Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός δεν ανεφέρθη στην εθνική εορτή!

Στο διάγγελμα του την παραμονή της 28 ης Οκτωβρίου, για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργόςδεν ανεφέρθη στην εθνική εορτή ούτε καν ευχήθηκε.
Μην απορήσετε αν του επιβάλει ο Γερμανός υπερπρωθυπουργός, να καταθέσουν αύριο στεφάνι στο γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο στη μνήμη της Βέρμαχτ και των Ες-Ες.
Αίσχος …

Το μόνο που κουρέψατε είναι τα όνειρα μας

Το μόνο που κουρέψατε είναι τα όνειρα μας Μας έχουν πραγματικά κουράσει τόσες μέρες με το περίφημο ύψος του "κουρέματος" του χρέους της χώρας μας. Είναι μακράν η λέξη που έχει ειπωθεί τις περισσότερες φορές απ όλους μέσα σε ελάχιστες μέρες.Μια σκέψη όμως με βασανίζει και θέλω να την φωνάξω δυνατά! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!Εμείς που είμαστε γύρω στα 30 και δεν έχουμε καμία ευθύνη για κανένα χρέος, εμείς που δε σας ψηφίσαμε ποτέ για να μας κυβερνάτε τώρα 37 χρόνια, εμείς που δε φάγαμε τίποτα μαζί με κανέναν και δουλεύουμε 12 ώρες τη μέρα απλά για να ζούμε, σας λέμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας ότι σας έχουμε σιχαθεί ΟΛΟΥΣ, γιατί απλά καταφέρατε να τσακίσετε τα όνειρα μας. Πρέπει εμείς τώρα να πληρώσουμε τα δικά σας "σπασμένα" και είναι άδικο!Είμαστε μια γενιά που έχει χρέος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πει "ως εδώ κύριοι"! Να τραβήξει τις δικές τις κόκκινες γραμμές. Να αναλάβει τις τύχες της, μόνη της, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος που μας έφεραν σ' αυτό το αδιέξοδο. Όσοι νιώθουν τα όνειρα τους να πνίγονται μέσα σε αριθμούς και πράξεις πρέπει να δράσουν άμεσα γιατί σε λίγο δε θα υπάρχει επιστροφή…www.Panagiotisiliopoulos.com

"Τα στερνά τιμούν τα πρώτα" Λαική ρήση!!!

Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα οι δύο μεγαλύτεροι Στρατοί της Ορθοδοξίας, ο Ελληνικός και ο Ρωσικός, ενώθηκαν και παρέλασαν για πρώτη φορά

Λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα οι δύο μεγαλύτεροι Στρατοί της Ορθοδοξίας, ο Ελληνικός και ο Ρωσικός, ενώθηκαν πριν λίγο και παρέλασαν για πρώτη φορά, μαζί, στην ίδια διάταξη (προηγήθηκαν των Ελλήνων), σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους χιλιάδες κατοίκους της ακριτικής Αλεξανδρούπολης που τους αποθέωσαν (ακούστε σε αυτό το πρώτο βίντεο που αποκλειστικά φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr, τις ουρανομήκεις επευφημίες των πολιτών την ώρα που περνούν τα τμήματα της ελληνικής 12ης Μεραρχίας και οι Ρώσοι πεζοναύτες).

Το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει την Ελλάδα με ποσοστό 14,7%!


54,2% ζητάει επικύρωση της συμφωνίας με δημοψήφισμα…
Η διαφορά που έχουν τα δύο κόμματα στην πρόθεση ψήφου, δεν έχει (στο 7,5 είναι) πλέον καμιά σημασία, καθώς και τα δυο μαζί, συγκεντρώνοντας ποσοστό 36,9% , αποτελούν πια μειοψηφία στο λαό. Η δημοσκόπηση της…

Η Ελληνική Σημαία

Η Ελληνική Σημαία έχει πέντε λουρίδες μπλε και τέσσερις λευκές, και στην κορυφή έχει το σταυρό. Οι μπλε αντιστοιχούν με τις συλλαβές Ε-ΛΕΥ-ΘΕ-ΡΙ-Α, και οι λευκές με το Η-ΘΑ-ΝΑ-ΤΟΣ . Ο σταυρός συμβολίζει το “ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ” που ανέφερεν ότι είδε στον ουρανό ο Μέγας Κωνσταντίνος . Τα χρώματα συμβολίζουν τη μπλε βράκα που φορούν οι νησιώτες μας και το λευκό της φουστανέλας των ορεινών και των {Τσολιάδων}.
Η επίσημη κρατική Σημαία έχει γύρω γύρω κρόσια , που συμβολίζουν τις ψυχές των πεσόντων υπέρ της πατρίδος . Εύχομαι δε να μην ξανασυμβούν κρούσματα βεβήλωσης του Εθνικού μας συμβόλου, γιατί είναι προσβολή σ’αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι . Είναι επίση προσβολή στον ηρωικό τσολιά “Κώστα Κουκίδη” , που ήταν φρουρός της στις 27 Απριλίου 1941 και που όταν οι Γερμανοί τον διέταξαν...

Θερμή παράκληση. Διαβάστε τις παρακάτω γραμμές...

Πρόκειται για μια απόφαση της γενικής γραμματέως ισότητας των φύλων, η οποία στηρίζεται, μεταξύ άλλων στο Ν. 3833/2010 (ΦΕΚ 40/Α/2010) "Προστασία της εθνικής οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης"
Διαβάστε λοιπόν το διατακτικό της αποφάσεως, η οποία αν και είναι γραμμένη στα Ελληνικά, (τουλάχιστον αναγνωρίζω τις λέξεις), οι πεπερασμένες γνώσεις μου στην Ελληνική γλώσσα δεν μου επιτρέπουν να αντιληφθώ το νόημα της. Αν λοιπόν κάποιος Χριστιανός καταλαβαίνει το νόημα, ας βοηθήσει και εμένα να βγάλω άκρη, για ποιο λόγο θα δαπανηθούν δεκαεπτά χιλιάδες εννιακόσια πενήντα οχτώ (17.958,00) ευρώ.

« ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την ανάθεση του έργου της εκπόνησης μελέτης ωρίμανσης που θα διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους οργανώνεται η έμφυλη συμμετοχή στις επίσημες συλλογικότητες του καλλιτεχνικού χώρου στην Ελλάδα και θα επεξεργαστεί τα στοιχεία
τα οποία αφορούν τις καλλιτεχνικές συλλογικότητες από τη σκοπιά του φύλου. Θα εκπονηθούν α) κατάλογος των επαγγελματικών φορέων των καλλιτεχνών με την επίσημη εκφορά κάθε συλλογικότητας

Γιώργο μην φύγεις. Τώρα αρχίζει το γλέντι.

Κύριε Παπανδρέου.

Μέχρι χθες ο λαός ανέχτηκε πολλά. Ανέχτηκε την πολιτική εξαπάτηση με το «λεφτά υπάρχουν». Ανέχτηκε να προσπαθήσεις και εσύ να μας σώσεις, έστω και αν άλλαξες από τις προεκλογικές σου υποσχέσεις, κατά 180 μοίρες. Αρχικά σου συγχώρεσε αυτό το πολιτικό ολίσθημα. Σου συγχώρεσε ακόμα και την επικαλούμενη από εσένα άγνοιά σου για τα οικονομικά της χώρας. Ανέχτηκε τα όσα έλεγες διεθνώς για τη χώρα και το λαό της και ακόμα, αν και με δυσκολία, ανέχτηκε το μνημόνιό σου με την τρόϊκα, αφού υποσχέθηκες ότι πολύ γρήγορα, θα βγαίναμε από αυτό. Έτσι, ανέχτηκε επί δύο χρόνια, τα...
απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, μέχρι που μας οδήγησες στην πτώχευση.


Ξέρεις κύριε Παπανδρέου τι άλλο μεγάλο έκανε αυτός ο υπομονετικός λαός; Ήταν έτοιμος ακόμα και να δεχτεί την χρεοκοπία της χώρας που επέβαλαν προχθές οι Γερμανοί και ακόμα, με πολύ πάντως μεγάλη δυσκολία, ίσως και την επιτροπεία της τρόίκας, μιας και κατάλαβε ότι το πολιτικό σας σύστημα είναι ανίκανο να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Χτυπήστε πρώτα το παρεμπόριο και μετά πηγαίνετε στις Λαικές…

Δήλωση σχετικά με την έφοδο του ΣΔΟΕ στην Λαική Αγορά της Αμαλιάδας το περασμένο Σάββατο, έκανε ο Γραμματέας του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ηλείας κ.Διαμαντής Καρασούλας. Στην παρέμβασή του ο κ.Καρασούλας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“”Οπως πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο, το περασμένο Σάββατο, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο στη Λαική Αγορά της Αμαλιάδας όπου πραγματοποίησαν ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων και την ύπαρξη ταμειακών μηχανών. Από τη στιγμή που το κράτος επέβαλε αυτό τον τρόπο φορολόγησης στους εμπόρους των λαικών...

Άντρο διακίνησης ναρκωτικών τα προπύλαια,καταγγέλει ο πρύτανης.Τον έχουν όλοι ... γραμμένο

Σε 8 διαφορετικούς αρμοδίους έχει προσφύγει το τελευταίο διάστημα ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών,για να καθαρίσουν τα προπύλαια από τους εμπόρους ναρκωτικών που ...

κάνουν πάρτυ καθημερινά εκμεταλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο.Ο πρύτανης έχει στείλει επιστολές , στον δήμαρχο Αθηναιών,στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου,στον Αρχηγό της Ελληνικής αστυνομίας,στον Αστυνομικό διευθυντή,στον προϊστάμενο της υποδιεύθυνσης ναρκωτικών, στον υπουργό Πολιτισμού, στον υπουργό δικαιοσύνης και στον υπουργό προστασίας του πολίτη.ΟΛΟΙ τον έγραψαν μέχρι σήμερα κανονικά.Κανείς δεν έχει κάνει τίποτα.Η κατάσταση παραμένει άθλια στο χώρο των προπυλαίων ,που φοβάσαι να περάσεις από το πεζοδρόμιο μέρα μεσημέρι.ΑΙΣΧΟΣ!!!

Αυτός είναι ο Νο 1 φοροφυγάς στην Ελλάδα

Τον μεγαλύτερο οφειλέτη του Ελληνικού Δημοσίου, τον «βασιλιά της φοροδιαφυγής» που είναι Νο 1 στη λίστα που έστειλε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Πρόκειται για τον λογιστή Νίκο Κασιμάτη ο οποίος με την μέθοδο των εικονικών τιμολογίων έφτασε να χρωστά το ποσό των 636 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο και να βρίσκεται στις φυλακές για να εκτίσει ποινή φυλάκισης ...504 ετών!
Ο 57χρονος Θεσσαλονικιός οικονομολόγος ο οποίος εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών αποκαλύπτει στην εφημερίδα ότι στις πρώτες 15 θέσεις της λίστας Βενιζέλου με τους πρωταγωνιστές της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα βρίσκονται παλιοί γνώριμοι του από το κύκλωμα που συμμετείχε με συνολικές οφειλές περί τα 2,5 δισ. Ευρώ.

Ενδιαφέρον​τα event στο facebook

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά στο ΥΠΕΚΑ...

...με θέμα την πορεία έργων περιβάλλοντος στη Στερεά Ελλάδα, με έμφαση στη διαχείριση απορριμμάτων.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του Υπουργού Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, στην οποία συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι Δήμων και ΦΟΔΣΑ της Στερεάς Ελλάδα, καθώς και στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης και του Υπουργείου. 

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΥΠΕΚΑ (ΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ)

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κο Γ.Παπακωνσταντίνου
                Σας διαβιβάζω το από 25/10/11 με αριθ.πρωτ.1200 έγγραφο του Ε.Α.Σ Λιβαδειάς σχετικά με τους όρους διασύνδεσης των δικτύων των αγροτών από την Δ.Ε.Η. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι οι όροι σύνδεσης ξεπερνούν τις 40.000 Ευρώ. Μετά από επικοινωνία με την Δ.Ε.Η προέκυψε ότι στις προαναφερθείσες περιπτώσεις το υπάρχον δίκτυο του παρόχου δεν δύναται να ανταπεξέλθει σε επιπλέον σταθμούς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η δαπάνη αναβάθμισης του δικτύου να επιβαρύνει τον αγρότη.
                Από την πρώτη στιγμή η Ε.Α.Σ Λιβαδειά κινητοποιήθηκε και στάθηκε στο πλευρό των αγροτών παρέχοντας υποστήριξη σε όσους θέλησαν να εγκαταστήσουν φωτοβολταικούς σταθμούς. Προκειμένου όμως να μπορέσει να προστατευθεί το εισόδημα των αγροτών αλλά και να προχωρήσουν και οι διαδικασίες επένδυσης, η Ε.Α.Σ Λιβαδειάς ζητά την επίτευξη συμφωνίας με την Διοίκηση Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε και να γίνει και επανεξέταση των όρων σύνδεσης.

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τους εργαζομένους όλων των υπηρεσιών του Δήμου παραμονή της 28ης Οκτωβρίου .


Με τους εργαζόμενους όλων των υπηρεσιών του Δήμου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ Σπ. Νικολάου,  παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, προκειμένου να τους ευχηθεί «χρόνια πολλά» αλλά και να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και στις εργασιακές σχέσεις οι οποίες έχουν φέρει μεγάλη αναστάτωση και αναταραχή σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Ενταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Βελτίωση ύδρευσης Ελαίας» στην Φωκίδα

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Βελτίωση ύδρευσης Ελαίας» στην Φωκίδα προϋπολογισμού 789.620 €.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το έργο βελτίωσης της ύδρευσης στην Ελαία Δήμου Δωρίδας στη Φωκίδα με προϋπολογισμό 789.620€.

Η Σημαία που μου έδωσε ο παππούς μου...

Γράφει ο Τρύφωνας.

Αφιερωμένο στα παιδιά μου, που με τη σειρά μου όταν έρθει η ώρα μου θα τους την παραδώσω...
Πάντα κι όπου σ' αντικρίζω,
με λαχτάρα σταματώ,
υπερήφανα δακρύζω,
ταπεινά σε χαιρετώ.

Μπράβο ρε Γκλέτσο!!

-Ο Δήμαρχος και όλοι οι επίσημοι κατέβηκαν από την εξέδρα για να ανέβουν οι ήρωες του 1940, που πολέμησαν στην Πίνδο...
-"Θα έπρεπε να μας δέρνουν με τις μαγκούρες", δήλωσε στο LamiaReport ο Απ. Γκλέτσος...

Αυτό που έκανε ο Δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος στην παρέλαση της Στυλίδας ήταν εντελώς διαφορετικό από τις άλλες πόλεις και φυσικά δεν άφησε και πολλά περιθώρια για διαμαρτυρίες προς τους επισήμους...Κάτι ήξερε η Κατερίνα Μπατζελή, που πήγε στην Στυλίδα και όχι στην Λαμία.
http://www.lamiareport.gr

Ξεπουλάνε ύπουλα τα "Κρατικά Λαχεία" παρουσιάζοντας ψευδός μηδενικά κέρδη

Τη μεθοδευμένη εκποίηση των κρατικών λαχείων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων. Παραθέτοντας τα οικονομικά στοιχεία της υπηρεσίας, που λειτουργεί επί 82 χρόνια στηρίζοντας κοινωνικές ανάγκες, ενώ συμμετέχει στα δημόσια έσοδα, ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας για την αποκρατικοποίησή τους.
Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναγνώρισε το «λάθος» τη στιγμή που οι εργαζόμενοι απειλούν να προσφύγουν δικαστικά.
«Ψευδή στοιχεία»

Εξαιρούνται οι αποσπασμένοι των πολιτικών από όλα τα ….δεινά .

Το νέο, ενιαίο μισθολόγιο προβλέπει ότι οι αποσπασμένοι υπάλληλοι σε πολιτικά γραφεία βουλευτών και υπουργών, πέραν του μισθού τους, θα απολαμβάνουν και επιπλέον χρήματα που αντιστοιχούν σε 90 υπερωρίες μηνιαίως !!!
Ναι, καλά διαβάσατε. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που στελεχώνουν τα πολιτικά γραφεία βουλευτών και υπουργών, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, θα δουν τον μισθό τους να αυξάνεται κατά 50% περίπου για όλη την βρώμικη δουλειά που κάνουν για λογαριασμό των αφεντικών τους.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - Ουίνστον Τσώρτιλ : Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες / 28 October 1940 - Winston Churchill : The heroes fight like Greeks.

Γεώργιος Κοτσώνας

Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ

Η Βουλευτής Ευβοίας του ΛΑ.Ο.Σ κα Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη, παραβρέθηκε ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής στην Κάρυστο όπου παρακολούθησε την δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καρύστου και κατόπιν κατέθεσε στεφάνι αναγορευόμενη από τους υπευθύνους της εκδήλωσης ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου...

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ KYΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αιφνιδιασμός από Fitch: Μας κηρύσσει σε "ολική χρεοκοπία"!

Mια εξαιρετικά δυσάρεστη και απρόσμενη εξέλιξη είχαμε πριν μερικές ώρες, εξέλιξη που αν «τριτώσει» μπορεί να έχει κρίσιμα αρνητικές παρενέργειες ακόμα και αε αυτή την θνησιγενή απόφαση του «κουρέματος» κατά 50% του ελληνικού χρέους της Συνόδου Κορυφής: Ο τρίτος μεγαλύτερος οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings μας βγάζει σε καθεστώς κανονικής χρεοκοπίας (!) λόγω του 50%, δεν δέχεται τον εθελοντικό χαρακτήρα δηλαδή, του «κουρέματος» και πέρα από αυτό η όλη πρόβλεψή της για την Ελλάδα είναι «μαύρη».

Λαϊκή επανάσταση η φετινή επέτειος του ΟΧΙ! Η Μπάντα Δήμου Πατρέων και πολίτες τραγουδούν και ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και το “ Σώπα που να’ναι θα σημάνουν οι καμπάνες”

Ανατριχίλα!


αἰέν ἀριστεύειν

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ: Σήμερα ημέρα Εθνικής γιορτής, να επέμβει ΣΗΜΕΡΑ,ΤΩΡΑ για να σωθεί αυτή η Πατρίδα …

ΑΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ( ξέρουμε πως,Ναί) ΟΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ:
ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!! !!! !!!
ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΤΩΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ. ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ?

Κροκοδείλιο Έθνος, εκνευρισμένη Δημοκρατία

28η Οκτωβρίου 2011. Και ξαφνικά, εκνευρισμός και κροκοδείλια δάκρυα για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, για τους εθνικούς αγώνες, την εθνική υπερηφάνεια και για την ίδια τη Δημοκρατία. Καταδίκη του κοινωνικού διχασμού από αυτούς που κομματο-σκυλοκαυγαδίζουν ή σκυλοβρίζονται το απόγευμα στη Βουλή και το βράδυ τα πίνουν μαζί (ή και χώρια, από το εθνικό ταμείο όμως πάντα)

Πού ήταν όλοι αυτοί οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι όταν καταρρακωνόταν κάθε έννοια Συντάγματος

103 χρόνος Αριστείδης Κασσαρας και ο 92χρόνος Αριστοτέλης Παπαντώτης απο την Αιτωλοακαρνανία θυμούνται την Ιταλική επίθεση που εκδηλώθηκε στις 05:00 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου


Ήταν ντυμένοι στρατιώτες στο Ελληνοαλβανικό Μέτωπο.


Η ανεπίσημη αφήγηση τους μιλάει στην καρδιά


103 χρόνος Αριστείδης Κασάρας και ο 92χρόνος Αριστοτέλης Παπαντώτης θυμούνται την Ιταλική επίθεση που εκδηλώθηκε στις 05:00 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου


Θυμούνται την σάλπιγγα που έδινε τό σύνθημα τής μάχης ως ένα προσκλητήριο στόν υπέρτατον αγώνα για την Ελευθερία.






Οι Ιταλοί είχαν εξαπολύσει τίς ταξιαρχίες

Ανακαινίστηκε και άνοιξε ανανεωμένο το PLAISIR CAFE BAR THIVA

Ένα ζεστό και όμορφο περιβάλλον σας περιμένει να απολαύσετε τον καφέ και το ποτό σας στο κέντρο της Θήβας.
Το blog thiva nikolas εύχεται τα καλύτερα στην διεύθυνση του καταστήματος.


Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

Επεισόδια ( αναμενόμενα) στην παρέλαση στο Ηράκλειο από αγανακτισμένους πολίτες που αντέδρασαν στην εικόνα των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ .

Κλέφτες, προδότες και όχι άλλο , φώναζε ο κόσμος με την συνοδεία αυγών και μπουκαλιών νερού.

Ο μόνος που διασώθηκε ήταν ........


ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος του  στους πολίτες του Ηρακλείου.

Όλοι η Αστυνομική δύναμη χρησιμοποιήθηκε για την προστασία και την φυγή των πολιτικών και η παρέλαση έγινε κανονικά και χωρίς την παρουσία καν της Αστυνομίας.

Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε μεγάλη πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.

Εδώ να τονίσουμε ότι μετά την εκδίωξη των πολιτικών από τους αγανακτισμένους Ηρακλειώτες δεν κυκλοφορούσε στην πόλη ούτε ένας αστυνομικός.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


ΓΙΑ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ


Σας προσκαλούμε όλους την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 και ώρα 11:00 πμ στο σπίτι μας στην


ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ (Θέση Θέατρο)


ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ «ΑΝΟΙΚΤΗ» Η ΑΓΚΑΛΙΑ του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»


Στο σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου (http://www.hamogelo.gr/137-1/6/To-spiti-mas-sthn-Arxaia-Korintho) σήμερα μένουν συνολικά 44 παιδιά, ηλικίας από 4,5 έως 26 ετών, ενώ απασχολούνται 29 εργαζόμενοι.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Μ. Γλέζος: Αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της επετείου

Ως αποκατάσταση του πραγματικού νοήματος της επετείου της 28ης Οκτωβρίου χαρακτήρισε ο Μανώλης Γλέζος τις σημερινές απρόσμενες κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν στο σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας τονίζοντας ότι σήμερα ο λαός «διατρανώνει το ΟΧΙ στην υποταγή της χώρας στην τρόικα» και υπογραμμίζοντας ότι το κράτος «αυτοκαταλύθηκε».
Αναλυτικά η δήλωση του Μανώλη Γλέζου σχετικά με την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη:
"Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα...

Κυριακάτικες Εφημερίδες από το Σάββατο

 

29-10-11


.....









Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Θήβα Παρασκευή 28η Οκτωβρίου 2011
Όπως κάθε χρόνο ετσι καί φέτος τό Προσφυγικό στοιχείο τής Θήβας τίμησε μέ τήν παρουσία του τόν Εορτασμό τής Εθνικής Επετείου τού
'' ΟΧΙ '' .
Παιδιά τής ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ κατέθεσαν στεφάνι στό μνημείο τής Ελευθερίας , καί παρέλασαν όπως καί τά παιδιά τού 3ου Δημοτικού Σχολείου τού Προσφυγικού Συνοικισμού τής Θήβας , ενώ τίμησε μέ τήν παρουσία του τόν Εορτασμό τού '' ΟΧΙ '' καί ο Επίτιμος Πρόεδρος τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ
κ. Ευάγγελος Αραμπατζιδάκης .

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο