Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Κρατικό κανάλι της Γερμανικής ARD ΔΕΙΤΕ ΤΟ ! ΕΧΘΡΙΚΟ !!!



Aκόμη αγοράζετε Γερμανικά προιόντα????????????
Μήπως πρέπει να πάψουμε να είμαστε κότες και να βάλουμε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του?


Σας αρέσει να ξεφτιλίζουν την Ελλάδα με αυτό τον τρόπο?

Την Ελλάδα που σκόρπισε σε όλο τον κόσμο πολιτισμό...

Τα “ Μνημόνια” τελείωσαν, αρχίζει ο Αρμαγεδώνας

Ένα από τα… προσφιλή θέματα συζήτησης, έως και τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ήταν το ενδεχόμενο μιας πιθανής πυρηνικής σύγκρουσης μεταξύ των δυο υπερ-δυνάμεων, των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης.
Θεωρίες επί θεωριών και σενάρια επί σεναρίων.
Χιλιάδες βιβλίων γράφτηκαν για το θέμα.
Δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για την έρευνα που δήθεν θα απέτρεπε τις συνέπειες μιας τέτοιας σύγκρουσης (με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την «Αμυντική Στρατηγική Πρωτοβουλία» του Προέδρου Ρήγκαν που έμεινε γνωστή και ως «Πόλεμος των Αστρων»).

Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Το Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως μεταξύ των αρμοδιοτήτων και των επιδιωκομένων σκοπών του έχει και τη συλλογή, επεξεργασία μα και μεταλαμπάδευση της γνώσης, για τους ιερούς τόπους της ρωμιοσύνης, τις αλησμόνητες πατρίδες των Ελλήνων… Ταυτόχρονα, βασική του επιδίωξη, σκοπός ιερός, η προτροπή των μαθητών για γνώση της παράδοσης, αλλά και των ιδιαίτερων προγονικών εστιών…

Κωνσταντινουπολη η πολη που αγαπησα και εκλαψα

ΣΟΚ : Eκατοντάδες οικογένειες παραδίδουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία

Απελπισμένες οικογένειες προσέρχονται καθημερινά στους δικαστικούς λειτουργούς ζητώντας να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους στέγη και ένα πιάτο φαγητό σε κάποιο ίδρυμα, μέχρι να ορθοποδήσουν.


Κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά της ένα μικρό αγοράκι, η νεαρή μητέρα μπήκε δειλά δειλά στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων της Αθήνας, χαμήλωσε το βλέμμα της στο πάτωμα και με φωνή που μόλις ακουγόταν είπε: ....

Σοκ με τα συσσίτια στις ΕΔ!Στο 100% η συμμετοχή!

Η καθολική συμμετοχή του προσωπικού των ΕΔ στα συσσίτια των μονάδων,προκάλεσε πραγματικό σοκ στην στρατιωτική ηγεσία και έκανε σαφές ότι το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί ξεπερνά και τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις.


Το μέτρο της σίτισης του προσωπικού των ΕΔ, ακόμη και για το προσωπικό που δεν έχει υπηρεσία ήταν ιδέα του Α/ΓΕΕΘΑ.Ο στρατηγός Κωσταράκος και οι επιτελείς του πίστεψαν ότι το μέτρο θα αφορούσε κυρίως τους νέους ΕΠΟΠ και υπαξιωματικούς.Όμως τις πρώτες εβδομάδες υλοποίησης του μέτρου διαπιστώθηκε ότι στις περισσότερες μονάδες των ΕΔ η συμμετοχή του προσωπικού από Ανθυπολοχαγό και κάτω είναι καθολική!

Η φτώχεια πνίγει την χώρα μας

Της Μιχαλούς
Οι δάσκαλοι βγαίνουν ζητιανιά για ένα πιάτο φαγητό για να ταΐσουν τα παιδιά στο σχολείο που πεινάνε, οι άνεργοι αυξάνονται και οι τυχεροί που έχουν ακόμη δουλειά παίρνουν αντίδωρο αντί μισθού και δεν προλαβαίνουν να πληρώσουν φόρους.
Βιώνουμε τα  μεγαλύτερα ποσοστά εξαθλίωσης, με περισσότερη φτώχεια και ανέχεια.
Κάθε μήνα προστίθενται 20.000 άνθρωποι στη μαύρη λίστα της ανεργίας! Οι δε απασχολούμενοι έχουν μειωθεί κατά 315.386 άτομα και ο αριθμός τους διαμορφώθηκε σε 4.051.109 άτομα. Πλέον, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός είναι μακράν μικρότερος, αφού φτάνει τα 4.440.050 άτομα.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ.

ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. E-mail: panosmandalos@yahoo.gr.
Ας ρίξουμε μια ματιά στον κόσμο γύρω μας και θα δούμε ότι όλοι μιλάνε για το Ελληνικό χρέος. Αλλά είναι έτσι ή εμείς έχουμε γίνει τα πειραματόζωα; Αναφερότανε για την Ελλάδα και την μείωση του δημόσιου χρέους, μόνο. Και θα ερωτήσω. Αν το δημόσιο, έχει χρέος με τους οργανισμούς του δεν είναι το ίδιο με το ιδιωτικό χρέος που έχουν οι άλλοι. 
Και εννοώ. Αν ο δικός μας ΟΤΕ που ήταν δημόσιος και υπερκερδοφόρος ήταν παθητικός δεν θα ήταν το ιδιο με το να μπει μέσα όπως λέμε η ΦΙΑΤ ατην Ιταλία ή η Φολξβάγκεν στην Γερμανία; Ή μήπως μας κούμπωναν τα κέρδη που αποκόμιζε το Ελληνικό κράτος συν τους φόρους; Ή αν το ΑΛΤΕΡ δεν πληρώνει και μπει στα διάφορα άρθρα απόσβεσης χρέους δεν είναι το ίδιο με την κρατική ΕΡΤ που από ποιότητα όμως είναι ...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ SOS ΘΡΑΚΗΣ

Η ευαισθησία και η κινητοποίηση όλων μας θα συμβάλει ουσιαστικά στην πραγματοποίηση αυτού του σκοπού. Ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες που επηρεάζουν όλους μας, είναι σημαντικό το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων: - Συσκευασμένα είδη τροφίμων (λάδι, γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, όσπρια, μέλι, ζάχαρη, κόρν φλέϊξ, σάλτσα ντομάτας). - Είδη ατομικής υγιεινής(σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας). - Είδη οικιακής χρήσης (χαρτί κουζίνας, χλωρίνη, σκόνη ....

30η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθ. πρωτ.  39539/9-12-2011  πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η  θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 14 του μηνός ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:30 σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης,  για ενημέρωσή σας : 

Απόψεις: "Φάτε Χάγη ... τώρα."

Γράφει ο Δ. Παπαγεωργίου.
Επί δεκαετίες, ο ελληνικός μύθος της εξωτερικής πολιτικής μας έλεγε ότι η προσφυγή της χώρας μας στα διάφορα "ευρωπαϊκά" όργανα, θα είχε ως αποτέλεσμα την δικαίωση της χώρας μας. Με μία μεταφυσική σχεδόν πίστη, σε ένα "δίκαιο" το οποίο αποτελούσε την ... καλύτερη υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Η σημερινή σφαλιάρα, που μας ήλθε από το καθ' ύλην αρμόδιο όργανο, για την επίλυση των...

Αποκλειστικό για τον Χ. Παπουτσή! Πως στήνει τις δουλειές το κράτος μαζί με τους μπαχαλάκηδες του!

Φωτορεπορτάζ αναγνώστη μας, αφιερωμένο στον Χρήστο Παπουτσή, με την απορία: σε δουλεύουν ή μας δουλεύεις;
Η «κυβέρνηση» ή εσύ δίνεις πιστοποιητικά παρακρατικής δράσης στο ΛάΟΣ;
01 Οι μαθητές στην πλατεία αποχωρούν χωρίς...
επεισόδια…

Πόσα λεφτά έφαγαν τελικά οι σύμβουλοι του κ. Παπανδρέου;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με την ευκαιρία της αποκάλυψης περί της αμοιβής Αθεμπίγιο, μήπως μπορούμε να πληροφορηθούμε αν εξακολουθεί να πληρώνεται η στρατιά ξένων «σοφών» που ο κ. Παπανδρέου είχε προσλάβει και εγκαταστήσει στο Μαξίμου προκειμένου να αναδιοργανώσουν το πρωθυπουργικό γραφείο, το κράτος και δεν ξέρω τι άλλο;

Διότι, ως γνωστόν – ή μήπως όχι; - αυτοί απέκτησαν μισθό από την πρώτη στιγμή και με νομοθετική ρύθμιση.

Και επίσης θα θέλαμε να μάθουμε: Τι έγινε; Το αναδιοργάνωσαν το… τιμημένο ή όχι ακόμη;

Βέβαια, το ποσό που έλαβε ο κ. Αθεμπίγιο θεωρήθηκε αμελητέο για το διαμέτρημά του από τους… large της ψωροκώσταινας.

Τι ψυχή έχουν 180 ψωροχιλιάρικα;

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Η παράμετρος του ανορθόδοξου πολέμου
Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός Αναλυτής
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό « Στρατιωτική Ισορροπία
και Γεωπολιτική» τεύχος 21, Νοέμβριος 2011, Αιγίς Εκδοτική.

Υ/Β Type 209 "ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ" (S117).
ΦΩΤΟ: Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου

Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στα βάθη της Ανατολικής Μεσογείου εκτείνεται το σκοτεινό και σιωπηλό πεδίο στο οποίο θα δράσουν τα υποβρύχια Ελλάδας, Τουρκίας και Ισραήλ, όταν έλθει η «ώρα 0» και αφού λάβουν συγκεκριμένες διαταγές, οι οποίες θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου. Οι επιχειρήσεις υποβρυχίων αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς από την επιτυχία τους θα εξαρτηθεί ή ακόμη και θα ...

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Οι φωτογραφίες του Stanley Kubrick’s το 1940 στην Νέα Υόρκη

Πρίν γίνει διάσημος σκηνοθέτης ο  Stanley Kubrick ήταν ένα φτωχό παιδί απο το Bronx και δούλευε σαν  φωτορεπόρτερ στο περιοδικό Look το 1940 στην Νέα Υόρκη.Δείτε μερικές απο τις φωτογραφίες του

«Πρόσκληση σύγκλησης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 14 του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Συνημμένα:

Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ

Αγαπητοί φίλες, φίλοι,


Σας γνωστοποιώ το πρόγραμμα ενημερώσεων - ομιλιών – ανταλλαγής απόψεων του Σαββατοκύριακου 10 – 11 Νοε. 11 του κόμματός μας, του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ, στη Βορ. Ελλάδα:


ΞΑΝΘΗ Σάββατο 10 Νοε. 11 στις 12.00 στο ξενοδοχείο Ξανθίππειο,

ΚΟΜΟΤΗΝΗ Σάββατο 10 Νοε. 11 στις 18.00 στο ξενοδοχείο FILIA,

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κυριακή 11 Νοε. 11 στις 11.00 στο ξενοδοχείο Holliday In.

Παρών στις παραπάνω εκδηλώσεις θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος μας κ. Νίκος Αλικάκος.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις στη ΒΔ Μακεδονία.

Οι νέοι μπαίνουν στην αγορά εργασίας αγανακτισμένοι

Ο Γιάννης είναι 29 χρονών. Πτυχιούχος Πολυτεχνικής με μεταπτυχιακό. Από τον περασμένο Μάιο, οπότε κι έχασε τη δουλειά του ως επιβλέπων μηχανικός μεγάλων έργων, έχει στείλει πάνω από 100 βιογραφικά. Σήμερα, εργάζεται ως πωλητής τεχνικών προϊόντων, ενώ παράλληλα κοιτάζει καθημερινά τις αγγελίες για κάποια θέση στο αντικείμενό του, στις χώρες του Κόλπου.


Η Εύα πήρε το πτυχίο του Τμήματος Οικονομικών με βαθμολογία 9,6. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της το 2008, και έπιασε αμέσως δουλειά. Όταν το 2009 βρέθηκε άνεργη, αναγκάστηκε να διεκδικήσει και να αποδεχτεί δουλειά με σημαντικά χαμηλότερες απολαβές και σε άλλο επαγγελματικό κλάδο, θεωρώντας μάλιστα τον εαυτό της τυχερό, που ξαναβρέθηκε τόσο γρήγορα «μέσα» στην αγορά εργασίας.

Κόλαφος η Πιπιλή για Παπουτσή: «Αυτός δεν έχει δουλέψει ούτε ώρα στη ζωή του»

Προειδοποίησε ότι από τη Δευτέρα θα συνεχίσει το θέμα χωρίς να διευκρινίσει με ποιόν τρόπο.
Απασφάλισε κυριολεκτικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή μιλώντας στο «Marconi Radio 96,1 F.M.» του Βόλου και στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα» του Αντώνη Κουμιώτη.
Η κα Πιπιλή συνεχίζοντας την κόντρα της με τον κ. Παπουτσή, αποκάλυψε ότι η Ε.Ε. θα χρηματοδοτήσει με 440 εκατομμύρια ευρώ την Τουρκία, ενώ σε εμάς δεν δίνει ούτε ευρώ εξαιτίας του συγκεκριμένου υπουργού.
Μιλώντας με πολύ έντονο και άκρως σκληρό τρόπο, η κα Πιπιλή δήλωσε χαρακτηριστικά πως «έχει το θράσος να βγάλει αυτό τον γελοίο, συμπλεγματικό λίβελο εναντίον μου, υπονοώντας ότι συμμετείχα στο φιλανθρωπικό «Dancing With The Stars», δεν είχε δηλαδή το αντριλίκι να το πει ευθέως…

Πανάκριβες οι Εργατικές Κατοικίες στη Θήβα

Σοκ έπαθαν οι δικαιούχοι εργατικών κατοικιών στη Θήβα, όταν κλήθηκαν να παραλάβουν οριστικά τα παραχωρητήρια για τα σπίτια τους. Ενημερώθηκαν ότι το κόστος των κατοικιών, που παρέλαβαν, ανέρχεται σε 418 ευρώ το τ.μ.


Η τιμή αυτή θεωρείται ιδιαίτερα υψηλή, αλλά το κυριότερο είναι απαγορευτική για το εισόδημα των εργατικών οικογενειών της περιοχής. Το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή, μετά από ερώτηση, που κατέθεσαν 3 βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Ευβοιώτης Γιώργος Μαρίνος.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το παρακάτω:

Φεύγει το πυροσβεστικό κλιμάκιο από τα Δίκαια,στο έλεος το Τρίγωνο

Τις τελευταίες μέρες όλο και πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν να καταργείται το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στα Δίκαια.Το ζήτημα εγείρει πολλά ερωτήματα καθώς κανείς δεν ξέρει πως θα προστατεύεται όλη η περιοχή του Τριγώνου ,που είναι μέχρι και σήμερα...

Μάκης Βορίδης: o νεολαίος με το τσεκούρι έγινε ο “Υπουργός με τα φουρνέλα”

O Μάκης Βορίδης, είναι Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Τα μεταλλεία χρυσού προφανώς δεν ανήκουν ούτε στην κατηγορία των Υποδομών, ούτε των Μεταφορών, ούτε των Δικτύων.

Ο Μάκης όμως φαίνεται ότι την έχει δει Υπερυπουργός και ως τέτοιος είχε συνάντηση με τον Καναδό πρέσβη για το θέμα της επένδυσης των Χρυσωρυχείων Θράκης στο νομό Έβρου. Βεβαίως! Μένει το ερώτημα ο Πρέσβης γιατί πήγε να το συζητήσει με τον Μάκη ειδικά.

Έτσι λοιπόν, στην παρθενική του συνέντευξη τύπου για θέματα του Υπουργείου του, με έκπληξη οι δημοσιογράφοι τον άκουσαν να τάσσεται ανοιχτά υπέρ της επένδυσης χωρίς να του έχει γίνει σχετική ερώτηση (εδώ). Είχε καημό να το πει και το είπε βρε αδερφέ!Είναι βέβαια αναμενόμενο για έναν άνθρωπο με την ιδεολογία και την ιστορία του Μάκη Βορίδη να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την ΟΜΟΦΩΝΗ αντίθεση της τοπικής κοινωνίας των Νομών Ροδόπης και Έβρου και του συνόλου των αιρετών τους εκπροσώπων στη συγκεκριμένη επένδυση. Η Δημοκρατία δεν ήτανε ποτέ το δυνατό του σημείο.

Έκθεση τέχνης: Χρώματα και Θαύματα στη Θήβα

Το βιβλιοπωλείο «Ν. & Σ. Μπατσιούλας» και οι Εύη Καραχλή και Νικόλ Παπάκου


σας προσκαλούν στην έκθεση τέχνης με τίτλο

«Χρώματα και Θαύματα»

που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

και ώρα 19:30

...

Η πατρίδα που γίνεται όνειρο και η χώρα που έγινε χώρος

Η έννοια του κράτους σε ετούτη την ταλαίπωρη πατρίδα αποτελεί αριστοφανικό όρο που χλευάζει την λογική. Το κράτος, που είναι ένα τεράστιο τίποτε, αλλά και μία θηριώδης θηλιά που πνίγει τους άμοιρους κατοίκους αυτής της χώρας. Ένα κράτος που ουσιαστικά είναι ένα τεράστιο τίποτε, με ένα Σύνταγμα που πετάχτηκε στα σκουπίδια σαν χρησιμοποιημένο προφυλακτικό και με τακτικές πόρνης του δρόμου επιλέγει το «όπου κάτσει» από το «όπως πρέπει»…

Κατακόρυφη αύξηση βλέπει η στρατιωτική ηγεσία ότι θα παρουσιάσει η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο

Κατακόρυφη αύξηση βλέπει η στρατιωτική ηγεσία ότι θα παρουσιάσει η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, με πρόβλεψη για επιδείνωση της κατάστασης τους αμέσως επόμενους μήνες, μετά και την προχθεσινή επιθετική… διάθεση που έδειξαν τα τουρκικά μαχητικά σε ολόκληρο το Αιγαίο. Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το ΓΕΕΘΑ και είναι σε γνώση και της «δημοκρατίας», μόνο τους δύο τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των «συμβάντων» στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις (πρώτη φορά πάνω από το Καστελόριζο μόλις πριν από λίγες ημέρες) αλλά και εμπλοκές.

Εκπληκτικό βίντεο: Επιστήμονε​ς απεικονίζο​υν την ανάπτυξη του εμβρύου από τη σύλληψη μέχρι τη γέννηση.

Εκπληκτικό βίντεο από το Yale, οπού επιστήμονες απεικονίζουν την ανάπτυξη του εμβρύου από τη σύλληψη μέχρι τη γέννηση.


Ο Αλέξανδρος Τσιάρας, επικεφαλής της επιστημονικής απεικόνισης στο Τμήμα της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Yale, χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες απεικόνισης για να προβάλει το ανθρώπινο σώμα. Για αυτό που ανακάλυψε, μας λέει, "μόλις δημιουργήσαμε ένα θαύμα".
Χρησιμοποιώντας μικρομαγνητική τομογραφία, ο κος. Τσιάρας παρακολούθησε την ανάπτυξη του βρέφους από τη σύλληψη μέχρι τη γέννηση. (Δείτε το βίντεο παρακάτω)

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

αντιμετωπιση ΔΕΗ 1

Αγαπητοί,


σας προωθώ ένα ενημερωτικό κείμενο για το θέμα της σύνδεσης (σχέσης) του Έκτακτου (μόνιμου) Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Ένα κείμενο που αντιμετωπίζει νηφάλια τον κυβερνητικό εκβιασμό (Ν.4021/11) και τη νεοταξική αντίληψη της έννοιας "πολίτης". Το κείμενο παραθέτει πολιτικό σκεπτικό και σχέδιο αντίδρασης που βασίζεται στην κοινωνική αλληλεγγύη. Αναφέρεται σε πρωτοβουλία Θεσσαλονικέων, όμως αφορά τους πάντες. Ας ενημερωθούμε και ας δράσουμε (όσο είναι ακόμα καιρός).

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Πόσο θα κρατήσει η Βαβέλ;


Αφού επί μία και πλέον εικοσαετία, μεθοδευμένα, κατάφεραν να υπερχρεώσουν πολίτες και χώρες, ήρθαν τώρα και πατώντας φρένο απαίτησαν.
Σ’ αυτήν την εικοσαετία παράλληλα με τα δάνεια δώσαν επιδοτήσεις για ξήλωμα αμπελώνων, για πολύχρονες αγραναπαύσεις. Έκλεισαν με τον ένα ή άλλο τρόπο όλες σχεδόν τις βαριές βιομηχανίες. Έκλεισαν σχεδόν όλα τα ζαχαρουργεία, έφτασε η χώρα μας να μην παράγει ούτε τσατσάρες.  Να εισάγουμε τα πάντα. Ακόμα και πατάτες!
Πλημμύρισε η Ελληνική αγορά με Γερμανικά μαγαζιά … παντοπωλεία! Σε τέτοιο σημείο, που αρχίσαμε να ξύνουμε τα κεφάλια μας και να αναρωτιόμαστε πόθεν θα εξεβρεθούν τόσοι πελάτες, τόσα λεφτά.

Το βράδυ τον εκλογών (όποτε αυτές γίνουν) θα “πέσει” πολύ γέλιο... θυμηθείτε το!


Μετά από κάθε δημοσκόπηση που διαβάζω, και πέρα από τα προφανή μαγειρέματα ανάλογα με αυτόν που την παρήγγειλε και με τον διαπλεκόμενο που την εκτέλεσε, τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξα από την πρώτη στιγμή της επαίσχυντης συμφωνίας για την συγκυβέρνηση, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ.

Θα γελάσουμε με τα μονοψήφια ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (εκτός αν φύγει τελικά ο ΓΑΠ, οπότε τα πράσινα βολεμένα ζώα θα ξαναψηφίσουν μονοκούκι το κόμμα της Αλλαγής και του σοσιαλισμού).

Θα γελάσουμε με τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας που...

«Κάντε κάτι! Ο κόσμος υποφέρει..»

Άρθρο του Δημήτρη Ματσικούδη
Ήταν οι τελευταίες λέξεις του ταξιτζή που με άφηνε στο σπίτι, μετά από μια μακρά διαδρομή κι ενδιαφέρουσα κουβέντα. Στον αγωνιώδη λόγο του είχα να αντιτάξω τα επιχειρήματα της διακήρυξης της νεόκοπης Ενωτικής Κίνησης, όπως μπορεί να τα βρει κανείς στην http://www.enotikinisi.gr.
Την χαρά για την ίδρυση μιας αντιμνημονιακής πολιτικής κίνησης, που μπορεί να έχει μια εκλογική δυναμική πάνω από 60%, διαδέχθηκε ο σκεπτικισμός: “ H Ενωτική Κίνηση κάλεσε αντιμνημονιακά κόμματα και κινήσεις της ευρείας δημοκρατικής παράταξης,  να έλθουν να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι για σχηματισμό ενός ενιαίου μετώπου προκειμένου να σταματήσει η λεηλασία του τόπου. Το ΚΚΕ θα το αφήσει η γερουσία του να έλθει; Κι έστω ότι ήρθε.

Που υπάρχει πετρέλαιο-φυσικό αέριο στην Ελλάδα.Όλοι οι χάρτες!

Αναλυτική ενημέρωση για τα κοιτάσματα πετρελαίου,φυσικού αερίου αλλά και του ορυκτού πλούτου της χώρας,έκανε ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης.

Για τα τρία κοιτάσματα που θα γίνει άμεσα διεθνής διαγωνισμός, είπε:

Fetih 1453 (σύντομα στις οθόνες σας)


Κι ενώ ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί το Hollywood δεν επένδυσε αρκετά σε αρχαία Ελλάδα και καθόλου στο (ψευδεπίγραφο) Βυζάντιο, έρχεται μια παραγωγή για την ΑΛΩΣΗ (προφανώς για καταν-άλωση) που, όπως την είδαμε στο διαφημιστικό, κάτι μας θύμισε από "1821" του ΣΚΑΪ και τον καταιγισμό των τούρκικων σήριαλ, τη στιγμή που στη χώρα μας τα μνημόνια - μεσοπρόθεσμα - έκτακτα τέλη - "όλοι μαζί τα φάγαμε" πέφτουν κατά ριπάς.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ "ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ" ΜΗΝ ΤΟΝ "ΚΛΕΨΟΥΝ" ΟΙ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΚΑΙ ΕΤΣΙ "ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ" ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΨΟΦΑΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ!

H Αμερικανική επιτροπή για την βιοασφάλεια, φοβάται την εμπλοκή τρομοκρατικών οργανώσεων που θέλουν να κλέψουν την μυστική φόρμουλα ενός ιού που παρήχθη σε ερευνητικά εργαστήρια. Για τον λόγο αυτό εισηγήθηκε την απαγόρευση της δημοσιεύσεως των εργασιών για το νέο ιό, που μεταδίδεται στον άνθρωπο και είναι θανατηφόρος.

Ο νέος ιός, παραλλαγή του Η5Ν1, που ευθύνεται για την γρίπη των πτηνών, παρασκευάσθηκε στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας από τον ερευνητή Ron Fouchier και τους

συνεργάτες του. Σε αντίθεση...

Κίνδυνος για τα ιστολόγια μέσω...στατιστικών

Τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι συζητήσεις μεταξύ μπλόγκερς, για έναν απρόσκλητο επισκέπτη εν ονόματι domar.ru!

Εμφανίζεται στα στατιστικά ως σελίδα παραπομπής με αξιόλογες επισκέψεις αναλόγως το σύνολο της ημερησίας επισκεψιμότητας έτσι ώστε να τραβήξει την προσοχή του διαχειριστή, και να μπει στον πειρασμό να την επισκεφτεί...

Γεμίσαμε …κουκουλοφόρους

Μέχρι πριν λίγο μόλις καιρό κρυβόντουσαν, προσπαθούσαν να κρατήσουν τα προσχήματα μίας ανύπαρκτης αλλά βιασμένης δημοκρατίας. Οι κουκουλοφόροι του συστήματος, σε αγέλες και τελείως απροκάλυπτα, έχουν αρχίσει να επιδίδονται στο έργο τους, την τρομοκράτηση των πολιτών. Ντυμένοι με πολιτικά, με κουκούλες, κρύβοντας τα πρόσωπά τους, χωρίς κανένα απολύτως διακριτικό, προχωρούν σε συλλήψεις. Η χούντα είναι εδώ. Και τα πρόσωπα των πραιτωριανών της ακάλυπτα. Έχουν πέσει οι μάσκες. Η μετεξελιγμένη χούντα του Γιώργου Παπανδρέου, η νέα τραπεζική χούντα του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, κυκλοφορεί...

Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ

Οι επιτυχίες των αθλητών του Γ.Σ. Πίνδαρου άρχισαν με το καλημέρα της προετοιμασίας τους. Οι αθλητές μας διέπρεψαν στο σχολικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου Αλιάρτου καταλαμβάνοντας στα 4.000μ. τις κάτωθι θέσεις :


Δεύτερος : Κουτσοδήμος Κυριάκος

Τρίτος : Μπουντούλης Χρήστος

Πέμπτος : Μάριος Χριστοδούλου

Έκτος : Κουτσοδήμος Βασίλης

Τα συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο μπράβο από το Διοικητικό Συμβούλιο...

Τον «Ποδηλάτη του Κόσμου» υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων

Με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου συναντήθηκε, το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου 2011, ο ποδηλάτης του κόσμου Γρηγόρης  Βερροιώτης, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στην πόλη της Θήβας, μεταφέροντας το μήνυμα φιλίας και συνεργασίας και την πρόταση για την δημιουργία δικτύων σε φορείς και φυσικά πρόσωπα με το σύνθημα ότι «όλοι μαζί μπορούμε όταν είμαστε ενωμένοι».

Ο κ. Δήμαρχος υποδέχθηκε τον ποδηλάτη στο γραφείο του μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Δ. Κουντούπη, όπου μίλησαν για τους λόγους που ξεκίνησε το ταξίδι...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ…

Επειδή, “ ούτε φωνή ούτε ακρόασις” από το Υπουργείο Οικονομικών, ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ σε όλους την από 25-11-11 επιστολή μου προς τον Υπουργό κ. Ευ. Βενιζέλο, γιατί ΔΕΝ αντέχω ως πατέρας οκτώ(8) παιδιών (τα έξι-6-ανήλικα) άλλη περιφρόνηση…
Αν η Ελλάδα πεινάει, να ΜΕΙΩΘΟΥΝ  ΑΜΕΣΑ οι 50 υπουργοί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και οι 300 βουλευτάδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και οι ΧΙΛΙΑΔΕΣ διευθυντάδες στα Υπουργεία και στις διάφορες υπηρεσίες που εξυπηρετούν ΜΟΝΟ κομματικούς σκοπούς….ή να μειωθούν οι μισθοί τους στα επίπεδα του μέσου έλληνα…ΤΕΡΜΑ η κοροϊδία του Ελληνικού λαού…Να πληρώσουν τα…σπασμένα οι ΚΛΕΦΤΕΣ και όχι οι αθώοι πολίτες…Τα λεφτά υπάρχουν κάπου κρυμμένα…Ας τα βρουν…Είναι πανεύκολο, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ!!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!!!!!!!!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!!!!
Κ. ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ
Πάτρα 25-11-2011
Εξοχότατο
Υπουργό Οικονομίας  & Οικονομικών    

Κάλεσμα Αγάπης του Δήμου Θηβαίων.

           Ενόψει των Αγίων ημερών των Χριστουγέννων, συνηθίζεται ο Δήμος Θηβαίων να συγκεντρώνει τρόφιμα για τους απόρους και τους άστεγους πολίτες της Θήβας.
          Παρακαλούμε και φέτος για τη δική σας συνδρομή στο κοινωνικό αυτό έργο του Δήμου. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Δήμου Θηβαίων τηλ: 2262350600 2262350601, κ. Περικλή Λαλιώτη  Δημοτικό Υπάλληλο.

Οι συμπολίτες μας, μας έχουν ανάγκη….


To T.E.I. Θήβας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων

Το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού «Logistics» του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, που λειτουργεί στη Θήβα, στις πρώην κτιριακές εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Γ.Ε. & Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α «Δήμητρα», επισκέφτηκε  το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, έπειτα από προγραμματισμένη συνάντηση με τη Διευθύντρια του Τμήματος κ. Μαρία Πάντα, στα πλαίσια της γνωριμίας και της καλής συνεργασίας που επιθυμεί ο Δήμος με το Τ.Ε.Ι. και τους φοιτητές του.

Ο κ. Δήμαρχος ενημερώθηκε για τον αριθμό των σπουδαστών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τ.Ε.Ι. θέλοντας να έχει μια συνολική εικόνα, προκειμένου να βοηθήσει, όπου οι δυνατότητες του Δήμου το επιτρέπουν, στην επίλυσή τους.

Παράλληλα, συζητήθηκαν προτάσεις για κοινές δράσεις, με σκοπό την πνευματική ανάπτυξη σπουδαστών και τοπικής κοινωνίας, όπως η διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων, με θέματα που θα υποδείξει το επιστημονικό προσωπικό του Τ.Ε.Ι και ο προγραμματισμός, από πλευράς Δήμου, ξενάγησης των φοιτητών στην ευρύτερη περιοχή των Θηβών, προκειμένου να γνωρίσουν τις ομορφιές του Δήμου, να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό του, να δουν από κοντά τους αρχαιολογικούς χώρους.

Στο Τ.Ε.Ι. της Θήβας φοιτούν σήμερα 1.000 σπουδαστές, από τους οποίους όμως μόνο οι 200 περίπου μένουν στη Θήβα.,

Όπως δήλωσε ο κ. Δήμαρχος :

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθούν οι καλύτερες προϋποθέσεις, έτσι ώστε ο αριθμός των φοιτητών, που διαμένουν στην πόλη της Θήβας, να αυξηθεί, προς όφελος της τοπικής οικονομίας αλλά και των φοιτητών, που ταλαιπωρούνται από την καθημερινή τους μετακίνηση. Προς αυτή την κατεύθυνση, στα άμεσα σχέδια μας θα είναι και η επικοινωνία με συλλόγους και φορείς της περιοχής, έτσι ώστε από κοινού να σχεδιάσουμε τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής των φοιτητών. Το Τ.Ε.Ι. της Θήβας το θέλουμε και το αγαπάμε. Επιθυμούμε μια γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας. Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο του». 

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΙΟΥ Ε.coli ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!!

Μία είδηση βόμβα παρουσιάζει πρώτο στην Ελλάδα το XrimaNews.gr, σύμφωνα με την οποία η πηγή του ιού E.coli, που οι Γερμανοί έδειξαν πώς ήταν τα ισπανικά αγγούρια, βρίσκεται στην πραγματικότητα στη Γερμανία, σε μία βιολογική αγροκαλλιέργεια στο Uelzen, της νότιας Σαξονίας.

Η αγροκαλλιέργεια, ονομάζεται Gδrtenhof Bienenbόttel και η πηγή φαίνεται σύμφωνα με τις έρευνες να είναι η σόγια.

O Gert Lindemann, Υπουργός Γεωργίας της περιοχής, είπε πως είναι τόσο σίγουροι ότι αυτή είναι η πηγή ώστε παρόλο που τα εργαστηριακά αποτελέσματα αναμένονται έχει ήδη προβεί σε ανακοίνωση να σταματήσει άμεσα η κατανάλωση της σόγιας.

Άρχισε η κλοπή της Ελλάδος. Πράξη Νο1 . Ουράνιο!!!

Κάποιοι σύντροφοι παλιοί και καλοί από το Παρανέστι Δράμας, με πήραν τηλέφωνο την περασμένη εβδομάδα και μου είπαν:
« Ρε συ, γράψε ότι κάθε ξημέρωμα και κάθε σούρουπο αυτές τις τελευταίες ημέρες, για να μην τους δει ίσως πολύς κόσμος, κάτι περίεργοι με τζιπ που μιλάνε εγγλέζικα έρχονται, ανεβαίνουν εδώ στα βουνά με κάτι όργανα και μετρητές στα χέρια και κάτι ψάχνουν στη γη. Για μάθε ρε, τι είναι αυτοί οι τύποι γιατί σίγουρα έχουν έρθει εδώ κάτι να μας αρπάξουν».
Έχουν δίκιο οι δικοί μου εκεί πάνω στη Δράμα. Το έψαξα. Κι αυτό που έμαθα τα στέλνω σήμερα πεσκέσι στα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών και Ασφάλειας, μπας και ξυπνήσουν και πάρουν στο κυνήγι αυτά τα κοράκια των θησαυρών της ελληνικής γης.
Γιατί για κοράκια made in USA πρόκεται.
Προσέξτε τι συμβαίνει: Αρχές Φεβρουαρίου 2010 ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής...

Οι «καυτοί» φάκελοι για τον Νίκο στα χέρια εκδοτών, επιχειρηματιών και πρωτοκλασάτων υπουργών

Στα χέρια επιχειρηματιών και εκδοτών βρίσκονται φάκελοι με επιχειρηματικές δραστηριότητες του Νίκου Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, αντίγραφα των φακέλων βρίσκονται και στα χέρια υπουργών της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ανθρώπους οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για το περιεχόμενο των συγκεκριμένων φακέλων, το περιεχόμενο είναι «καυτό» και δημιουργεί τεράστια ερωτήματα, όχι μόνο για τις δραστηριότητες του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και για τη σκοπιμότητα κάποιων κυβερνητικών αποφάσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν, το newpost.gr είχε αποκαλύψει ότι στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός, ένας τέτοιος φάκελος είχε φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, προκαλώντας ανησυχία προβληματισμό και συσκέψεις.

Πώς ο Βενιζέλος κορόιδεψε τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και τους οδηγεί στην εξαθλίωση

Μπορεί ο Ευ. Βενιζέλος να δήλωσε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι δεν γνώριζε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μετατροπή τους σε δημοσίους υπαλλήλους, αλλά τα γεγονότα τον διαψεύδουν.
Το Newpost.gr φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα την απόρρητη αλληλογραφία μεταξύ του μέχρι προ ημερών προέδρου της ΕΡΤ Θανάση Παπαγεωργίου με το υπουργείο οικονομικών και συγκεκριμένα με τον ΓΓ Ηλία Πλασκοβίτη και τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού, Κώστα Γουβάλα.

Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ !!!

Ο Ανδρέας Γραμματικός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τού ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΥ στά τέλη τής δεκαετίας τού 1970 αλλά καί τής ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ αργότερα , σήμερα Πρόεδρος τού Συλλόγου τών Παλαιμάχων της , δέν κρύβει τήν Αγάπη του καί τήν Εκτίμηση του γιά τόν ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ .
Πρόσφατα βρέθηκε στό Θήβα τήν Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου καί αγωνίστηκε στό Δημοτικό Στάδιο τής Θήβας στό Αγώνα τών Παλαιμάχων μεταξύ τού ΑΟ ΘΗΒΑ καί τού ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΥ στήν '' Εκδήλωση Ανθρωπιάς '' γιά τήν οικονομική ενίσχυση τής Τράπεζας τής Αγάπης τής Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών καί Λεβαδείας .
Σέ συνάντηση πού είχε μέ τόν φίλο του , Γενικό Γραμματέα τού Συλλόγου... τών Παλαιμάχων τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ κ. Δημήτρη Σοβατζή τόν ενημέρωσε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το Ελληνικό Δίκαιο που ίσχυε κατά τον 5ο π.Χ. αιώνα, δηλαδή τον Χρυσό Αιώνα της Δημοκρατίας της … Ελλάδας ΜΑΣ.
Οι νόμοι είναι του Σόλωνα.
Aναφέρεται εδώ η περίπτωση του πολίτη που ήθελε να γίνει βουλευτής.
Ο νόμος απαιτούσε τα  εξής: ….1)  Να είναι Έλλην πολίτης
2)  Nα κατέχει την Ελληνική θρησκεία και παιδεία
3)  Nα ΜΗΝ είναι κίναιδος και
4) Να καταγραφεί ΟΛΗ η περιουσία του κυρίου, μέχρι και τα σανδάλια που φοράει, καθώς και η οικογενειακή του περιουσία.
Εάν τηρούνταν όλα αυτά, τότε ο εν λόγω κύριος, μπορούσε να γίνει βουλευτής.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ '' ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ '' ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΑΟ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΥ

Ενεργό συμμετοχή είχαν Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ τήν Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 στό Δημοτικό Στάδιο Θήβας στήν Ποδοσφαιρική Εκδήλωση '' Ανθρωπιάς '' όπου συμμετείχαν οί Παλαίμαχοι τού ΑΟ ΘΗΒΑ καί τού ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΥ μέ σκοπό τήν οικονομική ενίσχυση τής Τράπεζας τής Αγάπης τής Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών καί Λεβαδείας .
Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν 4 Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ πού ο καθένας έχει γράψει τήν δική τού ιστορία αγωνιζόμενος μέ τήν ένδοξη φανέλα τού ΑΟ ΘΗΒΑ στό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τής Β ' Εθνικής Κατηγορίας τά παλαιότερα χρόνια καί είναι οί :

Περίεργη πρόταση για μετατροπή όλων των εκπαιδευτικών σε ωρομίσθιους

Ανησυχία και προβληματισμό έχει προκαλέσει η πρόταση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΘεσπρωτίας κ.Ευάγγελου Τζάνη, περί σύνδεσης της μισθοδοσίας των εκπαιδευτικών με τις ώρες που δουλεύουν.
Με εισήγησή του ο κ. Τζάνης προς την αρμόδια περιφερειακή διευθύντρια Ηπείρου κ. Νόκα, τονίζει ότι πρέπει “να συνδεθεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτικών με τις ώρες διδασκαλίας, διότι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα γίνεται άμεση διάθεση των καθηγητών για συμπλήρωση ωραρίου αλλά και οι μαθητικές δραστηριότητες, όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, προγράμματα κ.λπ., θα λειτουργούν νωρίτερα”.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ.

Ανενεργά είναι εδώ και καιρό τα αντιεροπορικά συστήματα τύπου Crotale της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού, όπως αποκαλύπτει σχετικό έγγραφο του υπουργείου Αμύνης με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου 2011. Ο λόγος: Η έλλειψη χρημάτων - περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να εξευρεθούν εδώ και μερικά χρόνια! Στο ίδιο έγγραφο η προμήθεια περιγράφεται ως «επείγον» και ως απαραίτητη για την ικανοποίηση εκκρεμούσων αιτήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι τα σχετικά ανταλλακτικά «απαιτούνται για την ενεργοποίηση» των πυροβολαρχιών.
Η έλλειψη ανταλλακτικών: Το υπουργείο Αμύνης βρίσκεται σε επαφή με την γαλλική εταιρία Thales για την αποκατάσταση των συστημάτων. Η ελληνική πλευρά ελπίζει να μπορέσει να αποκτήσει υλικό που βρίσκεται στις αποθήκες της γαλλικής εταιρίας Thales, έτσι ώστε οι πυροβολαρχίες να αποκατασταθούν εντός του 2011.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

08.12.2011 Συζήτηση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τις βιομετρικές κάμερες της Εθνικής Τράπεζας

Συζητείται την Πέμπτη 08.12.2011 & ώρα 10.00 πμ στην έδρα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, 11523 Αθήνα (Στάση Μετρό: Αμπελόκηποι)  στον 1ο όροφο η υπόθεση των βιομετρικών καμερών στις εισόδους των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας. Σημειώνεται, ότι το θέμα αναδείχθηκε ύστερα από καταγγελίες 17 πολιτών (μεταξύ των οποίων & η δική μου) οι οποίες υποβλήθηκαν το 2008 & 2009. Ακολούθησε η υπ' αριθμόν 45/03.06.2009 απόφαση της ΑΠΔΠΧ η οποία επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, διότι προχώρησε σε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των συναλλασσομένων χωρίς άδεια της Αρχής & της επέτρεπε δοκιμαστικά για 1 έτος να διατηρήσει τις κάμερες μόνο στα 152 καταστήματα, που είχε ήδη εγκατασταθεί το σύστημα. Κατά της απόφασης υποβάλαμε αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο & εγώ προσωπικά. Η υπ' αριθμόν 45/2009 απόφαση ανακλήθηκε μεταξύ άλλων τελικώς από την ίδια την Αρχή με την υπ' αριθμόν 73/09.05.2011 απόφαση της λόγω κακής συνθέσεως, όπως απεφάνθη η νομολογία του ΣτΕ & στις 15.11.2011 έλαβα κλήση να παραστώ στην εκ νέου συζήτηση της νομιμότητας των βιομετρικών καμερών. Η κλήση ήταν για την Πέμπτη 24.11.2011, αλλά η συζήτηση αναβλήθηκε για την Πέμπτη 08.12.2011 ύστερα από αναβολή, που ζήτησε η Εθνική Τράπεζα. http://syntagmagr.blogspot.com/2011/10/2.html
Οι συζητήσεις των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών είναι δημόσιες & ανοικτές στο κοινό, ενώ όσοι πολίτες θέλουν να αποστείλουν επώνυμες μαρτυρίες, μελέτες & άρθρα, βίντεο, νομοθεσία & νομολογία για την υπόθεση & ευρύτερα βιομετρικών εφαρμογών (ηλεκτρονική δακτυλοσκόπηση, γεωμετρία χειρός (παλαμοσκόπηση), ιριδοσκόπηση & γεωμετρία προσώπου) στην Ελλάδα & το εξωτερικό, μπορούν να στείλουν σχετικό email στο andriopoulos@bluewin.ch έως την Τετάρτη 07.12.2011 για να εξετάσω, αν μπορούν να αξιοποιηθούν στη συζήτηση 
Δύναται σε κάθε περίπτωση να υποβληθεί & ατομική καταγγελία στην ίδια την Αρχή http://www.dpa.gr  τηλ. 2106475600 & fax 2106475628 contact@dpa.gr με παράλληλο αίτημα, όπως συσχετισθεί με την υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου Γ/ΕΞ/7581/15-11-2011 κλήση


Ιωάννης Ανδριόπουλος, Δικηγόρος-Διεθνολόγος

Τελετή Κοινής Δήλωσης της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και του Αρχιραββίνου του Ισραήλ Yona Metzger

Πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου η τελετή συνυπογραφής Κοινής Δήλωσης, μεταξύ του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου και του Αρχιραββίνου του Ισραήλ Yona Metzger, την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011.


Στην Κοινή Δήλωσή τους, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ αναφέρουν ότι έχουν αναπτυχθεί νέες αμοιβαίες σχέσεις μεταξύ της Χριστιανικής και της Ιουδαϊκής κοινότητας.

Βουλγαρική "ταφόπλακα" στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης!!!

Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας προτείνει σε Ελλάδα και Ρωσία να τερματίσουν με αμοιβαία συγκατάθεση την τριμερή συμφωνία του 2007 ........GGH. Η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε, σήμερα, να τερματίσει τη συμμετοχή της στο έργο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ.

Διοργάνωση Σεμιναρίου απο τον Ναυτικό Ομιλο Θήβας

Ο Ναυτικός όμιλος θήβας διοργανώνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρου του Δήμου Θηβαίων σεμινάριο με θέμα "Το υποβρύχιο ψάρεμα και οι τεχνικές του".Ομιλιτές θα είναι οι γνωστοί πρωταθλητές στο αγωνιστικό ψαροντούφεκο Γιάννης Σιδέρης και Τάσος Χάλαρης,οι οποίοι και θα αναφερθούν στις βασικές τεχνικές και παραλλαγές αυτών που εφαρμόζονται σε μια ψαρευτική εξόρμηση με στόχο την πιο αποτελεσματική προσέγγιση του θηράματος.Η είσοδος είναι ελεύθερη για όποιον θέλει να παρακολουθήσει το σεμινάριο.

«Η Αστυνομία άφησε να φύγουν αυτούς που πέταξαν μολότoφ και έπιασε αθώους»

Σοβαρή και επώνυμη καταγγελία κατά των αστυνομικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης έκανε μια 56χρονη γυναίκα σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν σήμερα στην συμπρωτεύουσα.


Σύμφωνα με email που ήρθε στο iefimerida.gr, και κοινοποίησε η ίδια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σήμερα το μεσημέρι και ενώ είχε διέλθει η πορεία των μαθητών, μια μηχανή με δυο 30ηδες που φορούσαν κράνη βρισκόταν σε σημείο κοντά στην 56χρονη. Μόλις προσπέρασε η πορεία, και μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων που την ακολουθούσαν, ο συνοδηγός της μηχανής πέταξε μολότωφ σε σκουπίδια. Αμέσως μετά η μηχανή τράπηξε σε φυγή περνώντας μέσα από τους αστυνομικούς οι οποίοι απλώς... παραμέρισαν για να φύγει. Μάλιστα, όπως καταγγέλει η 56χρονη, οι περαστικοί υπέδειξαν στους αστυνομικούς τη μηχανή. Ωστόσο, συνεχίζει η καταγγελία, οι αστυνομικοί προτίμησαν να κινηθούν στην αντίθετη κατεύθυνση και να πιάσουν δύο παιδιά.

Βγάζουν τις νέες ισοτιμίες: “ Στις 760 δραχμές το 1 ευρώ”!!!

Πλουσιότεροι τουλάχιστον κατά 57,6% θα γίνουν όσοι έχουν εκτός ελληνικού τραπεζικού συστήματος τις οικονομίες τους σε ευρώ, μέσα σε μία πενταετία το πολύ, καθώς σε αυτό το επίπεδο αναμένει να υποτιμηθεί το νέο ελληνικό εθνικό νόμισμα έναντι του ευρώ, σε ορίζοντα πενταετίας, ο ιαπωνικός οίκος Nomura!
Ο διεθνής οικονομικός ιαπωνικός οίκος Nomura, προβλέπει στην τρίτη κατά σειρά έκθεσή του πως σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης και επιστροφής στα εθνικά νομίσματα των ευρωπαϊκών κρατών, η υποτίμηση της “ νέας δραχμής” θα αγγίξει το 57,6% έναντι του ευρώ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι για το ελληνικό εθνικό νόμισμα η υποτίμηση θα περιοριστεί στο 57,6%. Π.χ. το ίδρυμα Ρουμπινί προβλέπει περίπου αύξηση κατά 120% της ισοτιμίας που είχε η δραχμή το 2001, δηλαδή από τα 340,75 ευρώ θα φτάσει περίπου στις 760 μονάδες η ισοτιμία του νέου εθνικού νομίσματος έναντι του ευρώ!

Παράνομη η εγγραφή της εθνικότητας στα ληξιαρχεία, σύμφωνα με το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας

Μετά από εφτά μήνες ανακοινώθηκε επίσημα η απόφαση

Για ποιο λόγο καθυστέρησε η εξαγγελία

Μετά από επτά ολόκληρους μήνες, ανακοινώθηκε επίσημα, η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας για την ακύρωση του νόμου «Περί Ληξιαρχείων». Για την ακύρωση του συγκεκριμένου νόμου είχαν προσφύγει τα πρωτοδικεία των Αγίων Σαράντα, Σκόδρας, και Πρεμετής. Υποκινητής της προσφυγής ήταν ..

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο