Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ανάρτηση σχόλιο αναγνώστη, σχετικά με την ανάρτηση...


...Για να μη ξεχνιόμαστε: α) Ποιός χρηματοδοτεί τα Σκόπια? και β) Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού…
"Από χρόνια τώρα το γειτονικό κράτος που αποτελείται από Αλβανούς και Βουλγάρους και Σλάβους";;; Κι ύστερα μας φταίει ο Σόρος;;; Ο Σόρος τη δουλειά του κάνει!
Η Πελαγονία, που καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα του κράτους των Σκοπίων, θεωρείται από πολλούς ιστορικούς η κοιτίδα των Αχαιών και των Αιολέων. Στο Μοναστήρι (σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων) –δεύτερο σημαντικότερο διοικητικό και πληθυσμιακό κέντρο της χώρας– βρίσκεται η αρχαία Ηράκλεια, πόλη που ίδρυσε ο Φίλιππος Β' o Μακεδών. Το Μοναστήρι πριν από έναν αιώνα ήταν κέντρο Ελληνισμού.
Το 1903, σε υπόμνημα που απέστειλε η Ελληνική Κοινότητα της Πελαγονίας προς τις Μεγάλες Δυνάμεις, περιγράφεται με σαφήνεια η πολιτιστική και εθνική...

ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ Ο ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ...... ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ..!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΠΕΡΕΣ!


Με τον ΣΤΑΥΡΟ ανάποδα, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία: Μην τολμήσει κανείς και πει ότι ήταν...

Όλα τα καριόλια στην Ελλάδα...

Σήμερα μιλούσα με την κόρη μου στο τηλέφωνο...Την απέλυσαν από την εργασία της...Κι απάνω στην κουβέντα θυμήθηκα την προτροπή του λεμέ,του Καρατζαφύρερ του αρχιμαφιόζου και τρελάθηκα...


Ξαφνιάζεστε από το ύφος;Ποιό,...του Αλφειού;Ή του αιδοιόπανου του Καρατζά...-μπερντέ;Ή των λάθρο-νόμο-έτσι-εισβολέων;...ΠΟΛΕΜΟΣ....ΠΟΛΕΜΟΣ...ΠΟΛΕΜΟΣ!Τώρα ξέρουμε και τους εχθρούς και τους συνεργάτες τους!Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ...

Ο καλύτερος Τράγκας ever!


Αρχίσαμεεεεεεε… Δεν είναι δεδομένη η 7η δόση λέει η τρόικα!

Η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη την εκταμίευση της επόμενης δόσης είπε αξιωματούχος της τρόικας στο Reuters!


Δεν πέρασαν δηλαδή, λίγα 24ωρα από την εκταμίευση της 6ης δόσης που καθυστέρησε μισό χρόνο και συνοδεύτηκε από τη διάλυση της ελληνικής οικονομίας.

Μας προετοιμάζουν για αυτά που θα μας ζητήσουν για την επόμενη δόση;

Αν περάσαμε τα πάνδεινα για την 6η, τι θα γίνει στην επόμενη;

Επιχείρηση πρώην: Ξεμάλλιασμα ή αδιαφορία

Τι πρέπει να κάνουμε όταν συμβεί το μοιραίο.


Το καινούργιο σας αγόρι δεν είναι άλλο ένα περαστικό φλερτ από εκείνα που δε θυμάστε καν μερικές μέρες μετά. Δεν πρόκειται για τον ενοχλητικό στο γειτονικό μπαρ που σας κερνάει ασταμάτητα σφηνάκια, ούτε για τον άλλο που άρεσε στη φίλη σας ενώ παράλληλα σας ζάλιζε φλυαρώντας για τους αγαπημένους του οίκους και τα χρηματικά ποσά που ξοδεύει για παλτό.

Όχι, το μουσάτο αγόρι το συμπαθήσατε, το διεκδικήσατε, στην πορεία θα το αγαπήσετε και δεν πρόκειται να αφήσετε τίποτα να μπει ανάμεσά σας. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Η κλιματική αλλαγή είναι πολιτική και όχι επιστήμη!

Καθημερινά ακούμε "νέες αποκαλυπτικές" αναφορές για την παγκόσμια υπερθέρμανση εξαιτίας του ανθρώπου.

Και όμως αρκετοί καταξιωμένοι επιστήμονες ότι αυτή η θεωρία δεν έχει καμιά λογική. Και μάλιστα τα επίσημα επιστημονικά στοιχεία λένε πως δεν υπάρχει αναλογική αύξηση της θερμοκρασίας με το CO2, και αυτό προφανώς γιατί το CO2 δεν μπορεί να επηρεάσει την πορεία του κλίματος. Οι  (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)...

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ FBI ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ- Βίντεο

Ο πρώην αρχηγός του FBI και πρώτος που έβγαλε στη φόρα το θέμα των χημικών αεροψεκασμών και είπε πως μας σκοτώνουν και αυτό είναι το σχέδιο τους δολοφονήθηκε με αρσενικό!!!


Εσείς ακόμα να πιστέψετε στις χημικές ουρές;;;

Τα αντίγραφα των «Μαγεμένων» από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη το 2012

Τη χρηματοδότηση της επιστροφής των αντιγράφων και των εκμαγείων των «Μαγεμένων» ανέλαβε η Έλενα Αμβροσιάδου, ανταποκρινόμενη στις πολύμηνες προσπάθειες του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Η κ. Αμβροσιάδου, έπειτα από συνάντησή της με τον Γιάννη Μπουτάρη στις αρχές Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, απέστειλε επιστολή στον Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη να διαπραγματευθεί και να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια της πόλης να έρθουν από το Λούβρο τα εκμαγεία και τα αντίγραφα των «Μαγεμένων», καθώς και τα δικαιώματα για παραγωγή αντιγράφων των αγαλμάτων με αποκλειστικά δικαιώματα, που δεν θα έχει κανείς άλλος φορέας, μουσείο ή αρχαιολογική υπηρεσία.

Βιο-έντομα Morgellons και Γενετικοί Δείκτες

Η κρυμμένη ιστοσελίδα NIH καταχωρεί το Χρωμόσωμα 1q42 ως υπεύθυνο για την αρρώστια των Morgellons !!!!! (duplication/trisomy of 1q42 11 q42 12). Αυτό το κάνει το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ !!!!! Η ιστοσελίδα δεν είναι πλέον διαθέσιμη, Ο Γελαστούλης είναι έκπληκτος
Τι μας τσαμπουνάγανε τόσα χρόνια οι γιατροί κυρίως στις ΗΠΑ ? Την έκφραση (Παραισθησιακή Παρασίτωση tres sick, πολύ μα πολύ sic !!!). Δεν πάνε να κάνουνε κανένα κρύο ντους λέω εγώ. Εδώ δεν μπορώ να εκφραστώ όπως αρμόζει για αυτές τις Επιστημονικές Οργανικές Πυλάρες. 



ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ-15-12-2011-ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ Κ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

VIDEO] Ο γλοιώδης Καρατζαφέρης προτείνει να δίνουμε τα παιδιά μας και τις γυναίκες μας στην τρόικα > ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!



ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ…

ΧΟΡΗΓΗ ΑΔΕΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Αγαπητέ συνάδελφε,


Σε απάντηση της ερώτησής σας, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή της ΚΥΑ 150559/10-6-2011 με την οποία καθορίζονται «οι διαδικασίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού» σας γνωρίζουμε ότι, ως αιρετή Περιφέρεια συμμεριζόμαστε την αγωνίας σας για τους αγρότες μας οι οποίοι εκτός των χρονιζόντων προβλημάτων που τους απασχολούν, βιώνουν όπως όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπεράσπιση του μόχθου τους και να διευκολύνουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας το έργο τους.

Άφησε 2.000.000 ευρώ και 30 διαμερίσματα

Την εποχή που το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας εξέπεμπε σήμα κινδύνου για τους περίπου 80 ηλικιωμένους του, ήρθε το μεγαλύτερο «δώρο» που θα μπορούσαν να φανταστούν οι υπεύθυνοί του. Ηλικιωμένη Λαρισαία κληροδότησε όλη την περιουσία της στο συγκεκριμένο ίδρυμα! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έγινε ποτέ, αφού στη διαθήκη της περιλαμβάνονται 30 διαμερίσματα και καταστήματα, αλλά και μετρητά ύψους 2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας».

Fitch: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΑΑΑ της Γαλλίας, υποβαθμίζει το outlook

Επιβεβαίωσε την κορυφαία αξιολόγηση ΄AAA΄ της Γαλλίας η Fitch Ratings, ωστόσο υποβάθμισε το outlook σε αρνητικό από σταθερό προηγουμένως επικαλούμενη τους αυξημένους κινδύνους από την κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρώπη.


Το αρνητικό outlook υποδεικνύει πιθανότητα ελαφρώς μεγαλύτερη του 50% για υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης σε ορίζοντα δύο ετών.

Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση επιβεβαιώθηκε στο ΄F1+΄.

Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης ΄AAA΄ αποδίδεται από την Fitch στην "πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία" της Γαλλίας αλλά και στους αποτελεσματικούς κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς και στη χρηματοδοτική ευελιξία που διαθέτει η χώρα. Σημειώνει παράλληλα ότι η γαλλική κυβέρνηση υιοθέτησε σειρά μέτρων για να ενισχύσει την αξιοπιστία της προσπάθειας για τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Σχετικά με διόδια και χαρτάκια...

Ειμαι πρωην συμβασιουχος των διοδιων στη περιοχή Αφιδνων και θα ηθελα να σας πω οτι μεχρι πριν την ιδιωτικοποηση των διοδίων, υπηρχε ολοκληρο κολπο για...


"χαρτζηλικι", και μαλιστα απο την πρωτη ημερα εργασιας εσπευσαν οι μονιμοι να μας ενημερωσουν να μη μιλαμε στον κοσμο και τους καλομαθαινουμε οπως και για το πως μπορουμε να βγαζουμε τα εξοδα μας...

Πραγματικά δεν μπορεις να καθεσαι σε μια καρεκλα 8 ωρες και να προλαβαινεις να μιλας σε ολους ειδικα σε μερες οπου εχει κινηση (Χριστούγεννα, Πάσχα κτλ) με αριθμο διελευσεων 1500 αυτοκινητα ανα ταμειο και βαρδια αλλα δεν μπορεις και να μην πεις ενα "γεια σας" ή "ευχαριστουμε"

Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 65 ΕΤΩΝ !!!

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών καί Φίλων τού Ιωνικού Αστέρα Θηβών προσκαλεί τά μέλη , τούς φίλους του καί όλο τόν κόσμο τό Σάββατο 14 Ιανουαρίου τού 2012 καί ώρα 21.00 στό κοσμικό κέντρο '' ΤΖΑΚΙ '' ( Σ.Σ. Θήβας ) στήν ετήσια εορταστική Χοροεσπερίδα του όπου μέ τιμή Πρόσκλησης μόνο !!! 15 Ε θά προσφερθεί πλούσιο Εορταστικό Δείπνο μέ απεριόριστο κρασί βαρελίσιο καί τήν συνοδεία τής Αττικής Κομπανίας πού θά διασκεδάσει τό κοινό μέ ζωντανή παραδοσιακή , λα'ι'κή καί ρεμπέτικη μουσική , ενώ πολλά χάπενινγκ καί εκπλήξεις αναμένεται νά χρωματίσουν εντυπωσιακά τήν εορτασική εκδήλωση .

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΚ στην ΠΑ: Έκοψαν το δώρο Χριστουγέννων στους πιλότους!

Τελικά η «θεόσταλτη» αυτή κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της μένοντας στην ιστορία του νέο-ελληνικού κράτους όχι μόνο ως η πλέον κοινωνικά ανάλγητη αλλά πλέον και ως η πιο επικίνδυνη για την ίδια την εθνική ασφάλεια.


Όπως αναφέρει το YENED.blogspot.com έκπληκτο το προσωπικό της ΠΑ και ιδιαίτερα το ιπτάμενο, οι πιλότοι δηλαδή που πραγματοποιούν τις αναχαιτίσεις στο Αιγαίο ή σβήνουν τις πυρκαγιές στα δάση διαπίστωσαν σήμερα πως δεν πρόκειται να λάβουν δώρο Χριστουγέννων!

Το «μπάχαλο» της εφεδρείας

Σε φαρσοκωμωδία χωρίς τέλος εξελίσσεται η εφεδρεία στο Δημόσιο. Από την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έξι μήνες πριν, ανακοίνωσε την εφαρμογή της, το «γαϊτανάκι» του παραλόγου εγκαταστάθηκε για τα καλά στην κεντρική πολιτική σκηνή, με τους συναρμόδιους υπουργούς να πετούν την καυτή πατάτα της υλοποίησης του μέτρου ο ένας στον άλλο. Το μόνο που τους απασχολούσε τελικά ήταν να τροφοδοτούν την καθημερινότητά μας με ψευτοερωτήματα, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, για να κρύψουν τη γύμνια της πολιτικής τους. Πόσοι θα μπουν σε εφεδρεία; Θα επιτευχθεί ο στόχος για 30.000 εφέδρους μέχρι το τέλος του έτους; Γιατί απέτυχε το μέτρο; Ενας φαύλος κύκλος από ερωτήσεις, στην πλάτη ενός διαλυμένου κρατικού μηχανισμού. Δύο είναι τα ενδεχόμενα που ανοίγονται μπροστά σε εκείνα τα κυβερνητικά μυαλά του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κατέστρωσαν το «μεγαλόπνοο» σχέδιο της εφεδρείας, προκειμένου ως νεόκοποι «ανθρωπιστές» και σύμφωνα με τις δηλώσεις τους να μην υπάρξουν άμεσες απολύσεις εργαζομένων.

Εκατομμυρι​ούχοι βουλευτές σε φτωχές πολιτικές


Του Κώστα Βαξεβάνη

Ποιά τρόικα; Ποιό μνημόνιο; Ποιά πολιτική επιχειρηματολογία; Ξεδιάντροπος πολιτικαντισμός, με λέξεις που τις έχουν ξεφτιλίσει, πριν ξεφτιλίσουν ολόκληρο λαό. Πώς να αντιμετωπίσεις με ευπρέπεια αυτόν που δεν έχει καμία;

Στο πολιτικό προσωπικό της χώρας αναφέρομαι.

Ας αφήσουμε στην άκρη αν χρειάζεται μνημόνιο, αν η τρόικα είναι κακή, ή αν το φως στην άκρη του τούνελ είναι το τραίνο της ιστορίας που έρχεται κατά πάνω μας. Ας πάμε στην ηθική των στάσεων. Αυτή την απλή ηθική που έπρεπε να είναι το αυτονόητο στοιχείο στην πολιτική και κατέληξε να είναι το ζητούμενο.

Για πόσο επιτέλους θα συνεχιστεί αυτή η ανωμαλία;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η χώρα, πτωχευμένη, καθημαγμένη και ταπεινωμένη, ζει μια από τις πλέον ανώμαλες περιόδους της Ιστορίας της.

Τουλάχιστον το 85% του λαού έχει απορρίψει το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό συνεχίζει να κυβερνά!

Μπορούμε επιτέλους να πληροφορηθούμε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε ο σχηματισμός της παρούσας κυβέρνησης;

Πάει πάνω από ένας μήνας από την πανηγυρική ανακοίνωσή της και κοντεύουν δύο μήνες από τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου.

Στο διάστημα αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!

Δεν έχει αλλάξει τίποτε, δεν έχει δημιουργηθεί ούτε μια αχτίδα φωτός, δεν φαίνεται στον ορίζοντα καμιά προοπτική ανάκαμψης.

Ακόμη οργανώνονται συσκέψεις για τον…

Που πάει η Ελλάδα;

UDemand Προσεγγίσεις


Τον τελευταίο καιρό τα διεθνή δεδομένα αλλάζουν με τέτοια ταχύτητα ώστε τα think tanks θα πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση με σενάρια που δεν τους βγαίνουν.

Ιδιαίτερα για την Ελλάδα έχει πλέον μεταστραφεί άρδην το γεωπολιτικό κλίμα.

Ποια ήταν τα δεδομένα:

Παγώνουν οι πλειστηριασμοί και το 2012

Παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τις τράπεζες έως το τέλος του 2012 θα προβλέπει πράξη νομοθετικού περιεχομένου την οποία θα καταθέσει στις αρχές της εβδομάδας για άμεση κύρωση στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Η απαγόρευση των πλειστηριασμών αφορά δάνεια ύψους έως 200.000 ευρώ για πρώτη κατοικία η οποία κανονικά λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2011. Προκειμένου όμως να μην υπάρξει κύμα πλειστηριασμών μετά την αύξηση των δανείων σε καθυστέρηση εξαιτίας της κρίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της απαγόρευσης για ακόμα ένα έτος.

Προς κάθε ανώμαλο που βρίσκεται εντός της Βουλής


«Μου θυμίζει μια ταινία που είδα πρόσφατα... Μετά τον πόλεμο στην Ιταλία παρελαύνουν οι στρατιώτες που πολέμησαν και οι Ιταλίδες μάνες με τα παιδάκια τους και τους χειροκροτούν. Κάποιοι τα χαϊδεύουν, τους πιάνουν τα ποδαράκια κλπ καταλαβαίνετε τώρα... Και μάλιστα οι Ιταλίδες μάνες τα σπρώχνουν κιόλας! Μια Αμερικανίδα μάνα βλέπει το σκηνικό και ρωτάει: "μα τι μάνες είναι αυτές; Να σπρώχνουν τα παιδιά τους;" και μια άλλη Ιταλίδα της απαντά: "ε, τι να κάνουν; Από το να τα δούνε νεκρά....

Εκ νέου γκρίνιες για τα Σφαγεία στην Θήβα!!!

Οι γιορτές φέρνουν γκρίνια έλεγαν οι παλιοί και είχαν απόλυτο δίκιο, καθώς τα ίδια συνεχίζονται μέχρι σήμερα…


Και δεν μιλάμε για το δεδομένο σύνολο των Ελλήνων πολιτών, στα σπίτια των οποίων έχει εγκατασταθεί μόνιμα η γκρίνια λόγω της οικονομικής ανέχειας, αλλά για τους Βοιωτούς κρεοπώλες, που για άλλη μια φορά θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για τις ανάγκες των γιορτών, λόγω έλλειψης σφαγείων …

Ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών Θήβας Γ. Ματσαγγούρας εξαπολύει, αγανακτισμένος, μύδρους εναντίον όλων και για όλα….

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ;

Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ*
Τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης βομβαρδίζουν καθημερινά την κοινή γνώμη με το στερεότυπο μιας Ελλάδας- μεταμοντέρνας Ψωροκώσταινας, που δεν παράγει τίποτα, είναι αναγκασμένη να τείνει διαρκώς το καπέλο του ζητιάνου στους δανειστές της για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, επομένως δεν της μένει καμιά επιλογή παρά να σφίγγει διαρκώς το ζωνάρι και να υπακούει αγόγγυστα στους όποιους όρους των Γερμανών. Το ίδιο στερεότυπο έρχεται να στηρίξει την ιδεολογική τρομοκρατία για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, που εμφανίζεται περίπου ως επιστροφή στη Λίθινη Εποχή, αφού μια Ελλάδα που δεν θα παράγει τίποτα και δεν θάχει να δανειστεί κι από κανένα, δεν θα μπορεί να εισάγει ούτε τρόφιμα, ούτε πετρέλαιο και θα πρέπει να επιβιώσει ως έθνος τροφοσυλλεκτών, που θα φοράνε προβιές και θα ζεσταίνονται γύρω από τη φωτιά.

«Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Κοινότητας Θήβας»

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας που θα διεξαχθεί στο Παλαιό Δημαρχείο την 16η του μηνός Δεκεμβρίου έτους 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10 (ΦΕΚ Α' 87).

Στη θέση του ηλιθίου βάλτε το κράτος και στη θέση του πονηρού εργολάβου τον Μπόμπολα.

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε για παράδειγμα γνώση της έννοιας της αντιπαροχής.


Κάποιος έχει ένα οικόπεδο και καλεί έναν εργολάβο να το χτίσει. Εξ’ αρχής καθορίζονται τα ποσοστά της αντιπαροχής. Ο καθένας βάζει ό,τι μπορεί σ' αυτόν τον "συνεταιρισμό" και ξεκινάνε την οικοδομική δραστηριότητά τους.

Ο ένας βάζει το οικόπεδο και ο άλλος βάζει τα χρήματα της κατασκευής. Στο τέλος μοιράζονται τα διαμερίσματα. Ακόμα και ο πιο αφελής πολίτης αυτό το κατανοεί και μπορεί να το δρομολογήσει. Ο πιο βλάκας να είσαι, γνωρίζεις πώς γίνεται μια τέτοια μοιρασιά.

Υπάρχει άνθρωπος που να έχει οικόπεδο, να βάζει τα χρήματα για την κατασκευή και στο τέλος να την παραδίδει ατόφια στον εργολάβο; Να βάζει το οικόπεδο, να βάζει τις αποταμιεύσεις του, να βάζει τις επιδοτήσεις που δικαιούται και στο τέλος να παραδίδει τα πάντα στον εργολάβο; Όχι βέβαια. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνον ένας ηλίθιος.

Αυτό έγινε στην περίπτωση...

Αποκλειστική Συνέντευξη της SamanthaFox στο LifeEdite.gr


Τα 80's είναι εδώ...για την ακρίβεια δεν έφυγαν ποτέ! Οι ντίσκο γεμίζουν, οι Djs ξεκινούν το πρόγραμμα, τα αίματα ανάβουν και ο κόσμος δεν σταματά να χορεύει.


Ένα τέτοιο σκηνικό ζήσαμε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο STUDIO54 Athens, με την υπέροχη pop idol, Samantha Fox! Ήρθε στην χώρα μας να μας παρουσιάσει την νέα της συνεργασία με τους ταλαντούχους Zante Dilemma και να ξεσηκώσει με τα old time classic κομμάτια της, τους αιώνιους fans της.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΔΟΡΥΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tου Γεωργίου Μαντζούρη
Γ΄ χρηματικό βραβείο, διαγωνισμού μελετών,
Nαυτικής Eπιθεωρήσεως έτους 2009
Δημοσιεύθηκε στην «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τεύχος 573, σελ. 43, ΙΟΥΝ-ΙΟΥΛ- ΑΥΓ. 2010
Εκδόσεις ΥΙΝ/ΓΕΝ. Αναδημοσίευση στο Περί Αλός
με την έγκριση της «Ναυτικής Επιθεωρήσεως».

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο όρος «Mικροδορυφόρος» περιγράφει ένα διαστημικό αντικείμενο το οποίο έχει σχεδιαστεί με σκοπό να επιτυγχάνει τις απαιτούμενες εργασίες (π.χ. συλλογή πληροφοριών θαλασσίων περιοχών) καλύπτοντας τις ελάχιστες δυνατές διαστάσεις του διαστημικού χώρου. Αρχικά, όλα τα οχήματα με μικρό όγκο και βάρος ονομάστηκαν ...

Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Τρόικα: Να φύγουν 150.000 υπάλληλοι από το Δημόσιο

«Κεντρικός στόχος είναι η μείωση του αριθμού των απασχολουμένων στο Κράτος μέχρι το 2015 κατά 150 χιλιάδες, τουλάχιστον. Ο σχετικός προγραμματισμός αποχωρήσεων – προσλήψεων αναμένεται σε μελέτη που θα παραδοθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας και οι υφυπουργοί του Ντίνος Ρόβλιας και Παντελής Τζωρτζάκης συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τους εκπροσώπους του Μηχανισμού Στήριξης Ματίας Μορς, Μαρκ Φλάναγκαν και Μπομπ Τράα και συμφώνησαν ότι ο περιορισμός του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 εργαζόμενους είναι το μεγάλο ζητούμενο.

«Ο Κόσμος Μιλάει» μόνο για ανεργία, διαφθορά και φτώχεια

Ο φόβος της ανεργίας μεγαλώνει συνεχώς, όπως προκύπτει από ετήσια έρευνα του BBC. Η έρευνα, με θέμα «Ο Κόσμος Μιλάει» (The World Speaks) διεξήχθη μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Globescan, ύστερα από ανάθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας του BBC, σε δείγμα 11.000 ατόμων σε 23 χώρες, θέτοντας σειρά ερωτημάτων για καίρια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

ΜΥΘΟΣ ότι ο καφές βοηθάει στο πρωινό ξύπνημα!

Πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε ένα φλιτζάνι καφέ για να «ξυπνήσουν» και να ξεκινήσουν με ενέργεια την μέρα τους. Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή η «πρωινή τόνωση» δεν βρίσκεται ίσως στην καφεΐνη αλλά στο μυαλό τους.

Τα «ντεκαφεϊνέ» πειράματα

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου πραγματοποίησαν έρευνα με 88 άτομα ηλικίας 18-47 ετών που έπιναν τουλάχιστον δύο φλιτζάνια καφέ την μέρα και αυτοπροσδιορίζονταν ως λάτρεις του ροφήματος.

3.818.286,51 €, σε δύο μήνες, για τα …μεταφορικά των εφημερίδων !!!


Ενώ αποφάσισαν να φορολογήσουν τις συντάξεις πάνω από 500 ευρώ, ενώ κόβουν τα επιδόματα πρόνοιας, ενώ καταργούν τις απαλλαγές των πολυτέκνων, με μία υπογραφή δίνουν 3.818.286,51 € (ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΔΕΚΑ ΟΚΤΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΟΓΔΟΝΤΑ ΕΞΙ ΕΥΡΩ και ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΑ), και επιδοτούν την διακίνηση του ημερησίου και περιοδικού τύπου στο εσωτερικό της χώρας, για δύο μήνες, Μάρτιο και Απρίλιο 2011. Έτσι οι χρεωκοπημένοι εκδότες τρίβουν τα χέρια τους και στηρίζουν λυσσασμένα ΠαπαΠΑΣΟΚ. Αν λάβουμε υπ΄ όψη ότι για το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2011, έδωσαν   3.896.826,16 € για τον ίδιο λόγο, τότε η διακίνηση των εφημερίδων, κοστίζει στους έλληνες πολίτες, 23.000.000 €, ετησίως.
Και το κερασάκι στην τούρτα της οικονομικής και πολιτικής αλητείας, το βάζει απόφαση με την οποία οι έλληνες πολίτες πληρώνουν 613.401,03 € (ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΔΕΚΑ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ και ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ) πάλι για την μεταφορά του τύπου στο εσωτερικό της χώρας, από την εταιρεία ΑΕΡΟΛΑΝΤ, το Β΄ Εξάμηνο του 2010 (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2010).
Το πάρτυ δεν έχει τέλος. Στην υγεία των κορόϊδων, και να μην θυμώνετε όταν ο Πάγκαλος σας αποκαλεί μ@λ@κες. Κάτι ξέρει….

Αργησε αλλά τελικά θα "χτυπήσει" και πάλι ο Παπακωνσταντίνου. Υπογράφει τρελές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εν μέσω κρίσης!!!

Η είδηση προέρχεται από την Ημερησία:
Την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ εξετάζει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όπως δήλωσε ο ίδιος χθες, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε για την κλιματική αλλαγή.

Σε πλήρη πολεμική έγερση το Π.Ν. - Όλος ο Στόλος βγήκε στο Αιγαίο

Σε πλήρη πολεμική έγερση βρίσκεται ο Στόλος και γενικότερα το Π.Ν. από την ερχή της βδομάδας, καθώς στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, πραγματοποιούνται τρεις συνδυασμένες ασκήσεις-επιχειρήσεις του ΠΝ που περιλαμβάνουν το σύνολο σχεδόν των πλωτών και εναέριων του μέσων του σε μία σπάνια - πλέον - επίδειξη δύναμης και ετοιμότητας.


Οι τρεις αυτές ασκήσεις είναι η «Αστραπή» της διοίκησης Φρεγατών, η «Ορμή» της διοίκησης Ταχέων Σκαφών και η άσκηση «Βροντή» της διοίκησης Κανονιοφόρων.

Ανώνυμη διαρροή από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος για την πραγματική οικονομία και το έλλειμμα στο πρακτορείο Dow Jones Newswires

  • ”Το 2012, θα είναι το πέμπτο συνεχόμενο έτος αρνητικής ανάπτυξης. Δεν έχει ξανασυμβεί σε χώρα του αναπτυγμένου κόσμου”
  • ”Ολοταχώς στο 10% του ΑΕΠ το έλλειμμα για εφέτος – Πάει ο αναθεωρημένος στόχος του 9%”
  • ”Η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί περισσότερο από -6% φέτος, έναντι εκτιμήσεων της κυβέρνησης για 5,5%”
  • ”Δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη, οι τράπεζες δεν δανείζουν, η ανεργία αυξάνεται και οι άνθρωποι ξοδεύουν μόνο για τρόφιμα. Η αγορά έχει στεγνώσει εντελώς”

New York Times: Επιστροφή στη δραχμή και … πραξικόπημα!!!

Καθώς το «κούρεμα» ναυαγεί, μαζί με τα σχέδια των Μέρκελ – Σαρκοζί και ο ….Βενιζέλος ετοιμάζεται να αποσταθεροποιήσει Παπαδήμο, Ελλάδα και …εαυτόν έρχονται και οι New York Times να κινδυνολογήσουν με σενάρια επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, συνοδευόμενης από …πραξικόπημα.
Λέτε να ήταν τυχαία η πρόσφατη καλλιέργεια ανάλογης κινδυνολογίας από το «Βήμα»  με αφορμή το … άσμα στην σχολή Ευελπίδων;
Θα απαντούσα όχι, αλλά καθώς μπήκα στο site της Καθημερινής είδα στην πρώτη σελίδα ένα δημοσίευμα  για  “πάγωμα των καταθέσεων, δραχμοποίηση δανείων προς το εξωτερικό, σφράγιση χαρτονομισμάτων” και άλλα τέτοια και φοβερά που θα συμβούν με την “επιστροφή στη δραχμή” και το ξανασκέφτηκα.

Γέμισε η χώρα ανίκανους γυρολόγους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν θυμόμαστε καλά το ΠΑΣΟΚ είχε χαλάσει τον κόσμο επειδή η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει στην απογραφή.

Έκτοτε, έχουν γίνει τόσες πολλές απογραφές, που πια έχουμε χάσει τον λογαριασμό.

Με πρόσκληση του κ. Παπανδρέου και των συν αυτώ μας… απέγραψαν όλοι: Το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ, η Eurostat δια της ΕΛΣΤΑΤ.

Χρησιμοποιώντας αμφιλεγόμενα στοιχεία ανεβάζουν το έλλειμμα, κατεβάζουν το ΑΕΠ, μετρούν την αποδοτικότητα του Δημοσίου, μοιράζουν χαρακτηρισμούς, ταπεινώνουν τη χώρα, στοχοποιούν τους Έλληνες.

Και αφού συμβούν όλα αυτά, εμφανίζονται οι εγχώριοι σωτήρες και με το πιο μπλαζέ ύφος της οικουμένης, σχολιάζουν: Μα αυτά είναι γνωστά, δεν μας είπαν δα και κάτι το καινούργιο!

Όλα στον αέρα: Μνημόνια, συμφωνίες, και… Παπαδήμος

Στην Ελλάδα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι οι πολιτικοί δε δρέπουν δάφνες διορατικότητας. Περισσότερο λειτουργούν με ένα ένστικτο αυτοσυντήρησης, ενώ έχουν μια έφεση στο πως θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στον αντίπαλό τους, με πρώτη προτεραιότητα τον εσωκομματικό. Πρωταρχικό τους μέλημα να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα στα καφενεία (και στο διαδίκτυο). Όσον αφορά τα θέματα που έχουν να διαχειριστούν, έχει ο Θεός, στην Ελλάδα ζούμε, όλο και κάτι θα γίνει την τελευταία στιγμή.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΡΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘ​ΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΠΑ,ΕΠΑΑ,​ΕΠΑΛ


Στην 3η Διάσκεψη των Προέδρων Επιτροπών Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, ΕΠΑΑ και ΕΠΑΛ, που έγινε στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου, συμμετείχε, ως μέλος της, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς. Στη Διάσκεψη των Προέδρων συμμετείχαν ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ.κ. Μ. Χρυσοχοϊδης και Θ. Μωραίτης, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν, ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, οι Περιφερειάρχες, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς Υπουργείων, καθώς και κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Για να μη ξεχνιόμαστε: α) Ποιός χρηματοδοτεί τα Σκόπια? και β) Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού…

α) Από χρόνια τώρα το γειτονικό κράτος που αποτελείται από Αλβανούς και Βουλγάρους και Σλάβους, ψάχνει να βρει ταυτότητα για να μην απορροφηθεί από τις γειτονικές της χώρες (Βουλγαρία και Αλβανία).


Ο μόνος τρόπος για να μην απορροφηθούν εφόσον δεν είχαν ταυτότητα ήταν να δημιουργήσουν. Όταν λέμε ταυτότητα εννοούμε ιστορία. 

Έτσι λοιπόν το μικρό κρατίδιο προσπαθεί να δημιουργήσει ιστορία κλέβοντας τον Αλέξανδρο και την Μακεδονία από εμάς. 
Δεν θα ασχοληθώ να αποδείξω τα αυτονόητα γιατί είναι αστείο, όποιος λέει ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική είναι εφάμιλλος στην καλύτερη, με πίθηκο!!

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, ούτε τόσο προφανή, αν εξετάσουμε τα πρόσωπα που εδώ και περίπου 100 χρόνια προσπαθούν να αποκόψουν...

Μία Πρόταση για Εκπαίδευση Ελλήνων -Εφέδρων -Πολεμιστώ​ν ...Γιατί ο πόλεμος έρχεται !

Γράφει ένας Πολίτης-Οπλίτης-Πολεμιστής

Εξαιρετικά εύστοχες , καίριες και επίκαιρες οι επισημάνσεις του Ανιχνευτή. Το εφεδρικό κίνημα οφείλει να σταθεί με μεγάλη προσοχή σε αυτές και να επιδιώξει με κάθε τρόπο να ενσωματώσει στην εκπαίδευση τους τρεις «ομόκεντρους» κύκλους : Την ατομική εκπαίδευση, την εκπαίδευση επιπέδου Ομάδος και την εκπαίδευση επιπέδου Διμοιρίας.

Από τη βασική αυτή διαπίστωση τίθενται δύο θεμελιώδη προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν με τον πιο πρακτικό τρόπο: Το πρώτο πρόβλημα η επιλογή των αντικειμένων της εκπαίδευσης στα τρία αυτά επίπεδα (ατομικό – Ομάδος – Διμοιρίας). Το δεύτερο ακανθώδες πρόβλημα είναι...

Συγχαρητήρια Επιστολή Δημοτικής Κοινότητας Θήβας προς τους Θηβαίους αθλητές που συμμετείχαν στον υπερμαραθώνιο «Σπάρταθλο»

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα.


Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Ο Βενιζέλος πυροδοτεί εξελίξεις

Μαθαίνω από αξιόπιστη πηγή-πιο αξιόπιστη δεν γίνεται- ότι εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση στη κυβέρνηση. Εξελίξεις που θα έχουν εκλυτικό αίτιο τη διεκδίκηση της ηγεσίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Τα όσα είπε προχθές αποτελούν μια πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν. Κι αυτό γιατί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν φαίνεται πλέον διατεθειμένος να φορτωθεί τις αμαρτίες του Παπακωνσταντίνου και να παίξει το παιχνίδι του Παπανδρέου.

Η πείνα έρχεται - Ελλείψεις τροφίμων το 2012

Άλλα ράφια θα αδειάσουν κι άλλα θα γεμίσουν...
 

Για εικόνες Αργεντινής, όπου τα σούπερ μάρκετ δεν είχαν τρόφιμα στα ράφια, προειδοποιούν ανοιχτά πλέον η αγορά και η βιομηχανία ακόμα και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν χρεοκοπήσει αλλά απλώς συνεχίσει να βιώνει τον ιδιότυπο εμπορικό αποκλεισμό της.
Το άτυπο εμπάργκο στο οποίο υποβάλλονται ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας και της δυσκολίας εισαγωγής πρώτων υλών, οδηγεί σε αδιέξοδες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ντροπή και αίσχος άθλιοι!!! Αστυνομικό μπλόκο στα ΑμεΑ

Φωτογραφίες από τη σημερινή διαμαρτυρία στο κέντρο
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς τους, ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας.
Στόχος των διαδηλωτών ήταν να φθάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο όταν έφτασαν στο Σύνταγμα, η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν προς τον προορισμό τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση.
Τα ΑμεΑ συγκεντρώθηκαν στις 11 στην πλατεία Ομονοίας, ζητώντας...

Οι περιεργοι θανατοι των αρχαιων σοφών

mysticumofthegrandmagus.blogspot.com
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΙ ΕΔΩ ...ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΡΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΡΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ...ΕΤΣΙ, ΜΕ ΄΄ΤΥΧΑΙΑ΄΄ΣΥΜΒΑΜΑΤΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΟΛΗ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ...ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...

ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ vs ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΝΑΝΑΣ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Π. Τόμσεν: Έγιναν λάθη

Ο Π. Τόμσεν σε προηγούμενη συνέντευξή του με τον Θάνο Δημάδη
Μετά την παρουσίαση της έκθεσης για την ελληνική οικονομία, ο Πόουλ Τόμσεν απάντησε στην ερώτηση που του έθεσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Ουάσινγκτον, Θάνος Δημάδης για το «αν ο ίδιος και το ΔΝΤ είναι έτοιμοι να παραδεχτούν λάθη ή αστοχίες που έκαναν κατά τον σχεδιασμό του προγράμματος εξυγίανσης για την Ελλάδα».

Ο κ. Τόμσεν παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη που είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι υπερεκτιμήθηκε η ικανότητα άντλησης εσόδων στα δημόσια ταμεία του κράτους από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο Βενιζέλος εκφώνησε τον … επικήδειο του μνημονίου και της κυβέρνησης Παπαδήμου

«Δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος του μνημονίου δεν επιβεβαιώθηκαν. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για το μέγεθος της ύφεσης, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις για τον χρόνο επανόδου στις διεθνείς αγορές, δεν επιβεβαιώθηκαν οι προγνώσεις σε σχέση με τη δημοσιονομική προσαρμογή γιατί δημοσιονομική προσαρμογή υπό συνθήκες διογκούμενης και σωρευμένης ύφεσης και με αυξημένο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους δεν μπορείς να πετύχεις εύκολα.

Όταν η βλακεία ... μεγαλουργεί!

Γράφει ο Τρύφωνας. 
Μέχρι τώρα είχα δει ηλιθιότητες ( χαρακτηρισμός λίαν επιεικώς) από ΑντίΧριστιανούς... ανεξαρτήτου εθνικότητας. Μερικοί άνθρωποι όμως είναι γεννημένοι για να είναι ηλίθιοι! Είναι η προσωποποίηση της βλακείας... πως να το κάνουμε! 

Και το να είσαι βλάκας, ε εντάξει... Αλλά να είσαι βλάκας και να προκαλείς κιόλας, αυτό που το πας; Έτσι λοιπόν έτυχε να δω και την παρακάτω φωτογραφία (δείτε τη στο ολόκληρο κείμενο, μην τους κάνω και διαφήμιση...) αναρτημένη σε ένα ρώσικο blog. Βέβαια έχει και άλλη θεματολογία, αλλά...

Μα τι είπε ο "ναύαρχος";

Γράφει ο Τρύφωνας.Διάβασα σήμερα στο defencenet.gr δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου, που  ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει πως πρέπει να τον ανακηρύξουμε σε εθνικό ήρωα!  
"Είμαι εξουθενωμένος, μένω εδώ από εθνικό καθήκον"... αυτή ήταν η βαρυσήμαντη δήλωση του κ Βενιζέλου και συνέχισε λέγοντας "Δυστυχώς, όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος (του Μνημονίου) δεν επιβεβαιώθηκαν..."

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΤΖΑΚΗ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΟ 1955!


"Στους Έλληνες δόθηκε η αποστολή να μεταμορφώνουν την δουλεία σε Ελευθερία..."

13 Δεκεμβρίου 1943: Η τραγική Σφαγή των Καλαβρύτων

panoramio.com
Στους χαλεπούς και σκοτεινούς καιρούς που ζούμε, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική και ζωτική η ανάγκη να ανατρέχουμε στις μεγάλες δραματικές στιγμές της Ιστορίας μας, όσο οδυνηρό κι αν είναι αυτό. Η συλλογική ιστορική μνήμη παραμένει εσαεί πολύτιμη, για πολλούς και ευνόητους -σε όλους- λόγους.


Ήταν 13 Δεκεμβρίου του 1943, όταν στο τρίγωνο Καλάβρυτα, Κερπινή, Ρογοί, κορυφώθηκαν οι θηριωδίες των ναζιστικών δυνάμεων στην περιοχή, με τη μαζική εκτέλεση Καλαβρυτινών στη μαρτυρική κωμόπολη.

Κανένας Έλληνας θυσία στην χούντα τους: Πρέπει να είμαστε όλοι εδώ και ΖΩΝΤΑΝΟΙ!

Γράφει ο Νικολόπουλος Βασίλης,

Ψυχίατρος.

Εχασα την δουλειά μου και είμαι στενοχωρημένος δεν είναι φυσιολογικό;

Έχω χρέη που δεν μπορώ να αποπληρώσω και δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ είναι παθολογικό;

Είμαι άνεργος και δεν έχω όρεξη για τίποτα δεν είναι δικαιολογημένο;

Γιατί θα πρέπει να “ψυχιατρικοποιούμε” τα πάντα;

Χρήζει αντιμετώπισης μια φυσιολογική στενοχώρια λόγω κρίσης;

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο