Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ο Ενεργός Άνεργος

Ξεκινώντας, πρέπει να πω πως δεν επιθυμούσα να γράψω για το πως νιώθει ένας άνεργος, αλλά για το τι μπορεί να κάνει. Όλη αύτη η μιζέρια και η κατήφεια, οι αϋπνίες και η ενοχή που δημιουργείτε, μπορούν να σταματήσουν. Έτσι για να ξέρεις αναγνώστη μου, υπήρξα άνεργος για πάνω από ένα και μισό χρόνο καθώς πάλευα με το μαγαζί που βούλιαζε, όμως είναι άλλη ιστορία αυτή.

Πως μπορούμε λοιπόν εμείς οι πολλοί να κάνουμε κάτι ώστε να αλλάξουμε όλα αυτά που μας ταλαιπωρούν? Πρώτα από όλα πρέπει επιτέλους να απαλλαχτούμε από όσους μας κυβερνούν και φυσικά να απαλλαχτούμε από την κακή νοοτροπία της δουλοπρέπειας μας. Μη τυχόν και ξαναπιστέψετε σε κανένα πολιτικάντη βουλευτή, αλλά πιστέψτε στον εαυτό σας.

Για να νιώσεις ενεργός πρέπει πρώτα από όλα να νιώσεις ζωντανός. Σήκω από τη μιζέρια του καναπέ και γίνε μέλος σε ένα σύλλογο ή δημιούργησε εσύ ένα. Γίνε εθελοντής, ακτιβιστής, βρές και άλλους σας εσένα που μοιράζεστε τα ίδια προβλήματα ή ακόμη καλυτέρα που μοιράζεστε τα ίδια όνειρα. Αντιμετώπισε τη ζωή δημιουργώντας όχι μουχλιάζοντας. Κάνε καινούριους φίλους και γνωστούς. Μην ψάχνεις για δουλειά σκέψου πως θα δημιουργήσεις.

Γύρισε στο χωριό σου και καλλιέργησε την ευλογημένη γη σου και το ξεχασμένο χωράφι σου. Αν έχεις φυσικά είσαι τυχερός, πολλοί από εμάς δεν έχουμε. Μάθε από τα προηγούμενα λάθη σου και συγκέντρωσε τις σκέψεις σου για να ¨γεννήσεις¨ κάτι νέο, προς εσένα αλλά και προς την κοινωνία και την Πατρίδα σου. Αν δεν καταλάβεις ότι εσύ είσαι η Ελπίδα, τότε πες μου ποιος περιμένεις να είναι?

Συγκέντρωσε τις δυνάμεις σου στις ανάγκες της εποχής σου. Ταξινόμησε της δικές σου ανάγκες και όχι αυτές που σου έχουν επιβάλει και τις έχεις συνηθίσει. Μην αφήνεις κανέναν να σε ταπεινώνει διότι κανείς δεν είναι πιο πάνω από εσένα. Διεκδίκησε το δίκιο σου χωρίς να φοβάσαι τους χαρακτηρισμούς. Έτσι και αλλιώς κάτι θα βρουν να πουν.

Κατάλαβε επιτέλους πως το χρήμα είναι απλώς ένα κομμάτι χαρτί το οποίο φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας και όχι για να το υπηρετούμε. Ξεκίνα τις ανταλλαγές αγαθών και προϊόντων. Ρίξε μια ματιά στο σπίτι σου και δες πόσα πράγματα στα αλήθεια δεν χρειάζεσαι. Πέταξε τα, χάρισε τα, πούλησε τα, αντάλλαξε τα. Ψάξε τρόπους διαφορετικούς και εναλλακτικούς για να επιβιώσεις, πάντοτε τίμια εννοείτε, ξεχνώντας για λίγο τους παραδοσιακούς τρόπους ψάχνοντας για δουλειά, που ούτως ή άλλος δεν υπάρχει.

Ξεκίνα το περπάτημα και την άθληση, διάβασε βιβλία ή γράψε εσύ ένα.  Γέμισε τα κενά σου. Για όνομα του Θεού, μη κάθεσαι σα βλάκας χωρίς να κανείς απολύτως τίποτα. Είσαι Έλληνας, είσαι δημιουργικός γιατί είσαι δημιουργός. Γίνε καλύτερος από πριν, μην έχεις κατά νου να γίνεις αυτός / αυτή που ήσουν κάποτε. Ήσουν ψέμα , γίνε αλήθεια. Μην περιμένεις από τους γηραιότερους να αποφασίσουν πάλι για σένα. Πως περιμένεις από ανθρώπους που δεν έχουν μέλλον μπροστά τους, να σου μιλήσουν για το μέλλον σου;

Αν έκανες τον κόπο και διάβασες τούτο το κείμενο, τότε είμαι σίγουρος πως θα κατέβασες άλλες τόσες ιδέες. Είδες λοιπόν για πόσα πράγματα είσαι ικανός; Σήκω Έλληνα, σήκω σήμερα και τώρα, χθές όχι αύριο.

Πηγή: ηλ.τα (Χαζαριδης Ιωαννης < argonautis73@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο