Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Έτσι αξιοποιούν τις ιαματικές πηγές σε αυτή τη χώρα(!)

Ο Δήμος Λαμιέων καταγγέλλει την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου για την εγκατάλειψη των  Μπορεί ο νομός Φθιώτιδας να θεωρέιται "ευλογημένος", αφού είναι ο νομός με τις περισσότερες Ιαματικές πηγές στην Ελλάδα, από την άλλη όμως είναι και η "κατάρα", όλων των ανίκανων του δημοσίου, που δεν έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν αυτό το δώρο της φύσης.
Ιαματικών πηγών...

Ο λόγος για τα Υδροθεραπευτήρια των Ιαματικών Πηγών των Λουτρών Υπάτης και των Θερμοπυλών, τα οποία δεν φτάνει, που δεν τα έδωσαν όπως θα έπρεπε, στο Δήμο να τα αναπτύξει και να τα λειτουργήσει, αλλά αδιαφορούν και καθυστερούν αδικαιολόγητα την έναρξη λειτουργίας τους.


Η κατάσταση όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες είναι τραγική. Διαβάστε την καταγγελία του Δήμου Λαμιέων, που επανέρχεται για πολλοστή φορά στο θέμα:

<<Δυστυχώς για πολλοστή φορά και παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις επανερχόμαστε στο θέμα της έναρξης λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών των Λουτρών Υπάτης και των Θερμοπυλών, αφού βρισκόμαστε ήδη στον Ιούλιο και τα Υδροθεραπευτήρια παραμένουν κλειστά, ενώ επικρατούν άθλιες κυριολεκτικά συνθήκες στις εγκαταστάσεις τους, είναι δε άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει η λουτρική περίοδος, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας.

Σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τόπο, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, θα περιμέναμε από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, να δείξουν τουλάχιστον μια ιδιαίτερη ευαισθησία και να μην επαναλάβουν δυσλειτουργίες και προβλήματα του παρελθόντος.

Αντ’ αυτού όμως, με διάφορες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στερούν από την τοπική κοινωνία την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων που διαθέτει η περιοχή μας.


Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς και οι εκπρόσωποι του Δήμου μας στον Σύνδεσμο Δήμων & Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Συλεούνης και Μαρία Ραφτοπούλου, καταγγέλλουν την αδιαφορία της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου στην οποία ανήκουν οι Ιαματικές Πηγές, για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έναρξης της λειτουργίας των Ιαματικών Πηγών των Λουτρών Υπάτης και των Θερμοπυλών, που είναι βασική πηγή εισοδήματος για την τοπική αγορά και της στερεί κάθε δυνατότητα αναζωογόνησης και ανάπτυξης και καλούν, έστω και τώρα, να συναισθανθούν την ευθύνη που φέρουν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Ενημερώνουμε επίσης τους δημότες μας, ότι σε πρόσφατη επίσκεψη τους στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Λαμιέων πρότεινε ακόμη και την με δημοτικές δαπάνες επισκευή και αποκατάσταση της αθλιότητας της πισίνας και του περιβάλλοντα χώρου του Υδροθεραπευτηρίου στα Λουτρά Υπάτης.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η ανάπτυξη δεν έρχεται με την υποβάθμιση των φυσικών πηγών πλούτου που διαθέτει η χώρα μας και κάθε καθυστέρηση στοιχίζει ακριβά σ’ όλους μας.>>


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο