Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο.Α.Ε.Ε

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνων Επαρχιας Θηβων απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας,
Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση, προς τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Νικόλαο Νικολόπουλο,  προς την Διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε., κα. Γεωργία Κωτίδου και κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αντώνη Σαμαρά, με θέμα την οικονομική πορεία του Οργανισμού αλλά και την αναγκαιότητα λήψης άμεσων οικονομικών μέτρων στήριξης του Οργανισμού.
Η επιστολή αναλυτικά έχει ως εξής:
«Με το έγγραφό μας αυτό, θέλουμε να σας γνωρίσουμε το οικονομικό αδιέξοδο του Ο.Α.Ε.Ε. που τον οδηγεί, απ’ ότι φαίνεται, σε μεγάλες περιπέτειες συνεπεία των αναφερομένων σε έγγραφο του Οργανισμού (με ημερομηνία 25/6/2012) ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό του 2012 γενικώς και στον κλάδο σύνταξης.

Εάν, συνεπώς, δεν ληφθούν άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης του Οργανισμού, τότε οι ασφαλισμένοι του θα κινδυνεύουν με την παύση κάθε συνταξιοδοτικής και υγειονομικής περίθαλψης.
Η Διοίκηση, μάλιστα, της Ομοσπονδίας προς τον σκοπό να βοηθήσει την ομαλοποίηση της κατάστασης, εισηγείται την λήψη των κατωτέρω μέτρων:
.
1)        Ένταξη στο μηχανογραφικό σύστημα όλου του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων έως 31/12/2014. Αυτό θα αποτελέσει σημαντική μεταρρύθμιση με κορυφαίο πρόταγμα την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων εντός ενός μηνός.
2)        Δημιουργία γραφείου εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων (συνταξιοδοτικός και ασφαλιστικός σύμβουλος) για να ελαχιστοποιηθεί το παζάρι που γίνεται και η διαφθορά που γεννιέται.
3)        Ενιαία εφαρμογή του Π.Δ. 258/06 για τις συνταξιοδοτήσεις με κάποια προσαρμογή των συντελεστών απόδοσης του άρθρου 37, για να μην υπάρξει βίαια ανατροπή. Αυτό σημαίνει κατάργηση των καταστατικών διατάξεων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ για συνταξιοδοτικές παροχές.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εφαρμογή των ανωτέρω προτάσεων μαζί με την αύξηση της χρηματοδότησης από το Κράτος στο ταμείο θα ενεργήσουν θετικά και ως προς το σκέλος των εσόδων και ως προς την περικοπή δαπανών.
Τελειώνοντας, θέλουμε να κάνουμε μια γενική παρατήρηση:
Ανέκαθεν, οι καταβαλλόμενες ασφαλιστικές εισφορές αφαιρούνταν κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, γεγονός που αποτελούσε κίνητρο για την κανονική και εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών.
Με τις αλλαγές που έχουν επέλθει, όμως, στην φορολογική νομοθεσία το κίνητρο αυτό έχει σταματήσει και πολύ φοβόμαστε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη μείωση στις εισπράξεις του ταμείου από εισφορές σε συνδυασμό και με την μη αποδοχή μέχρι σήμερα των προτάσεων που έχουν γίνει από την Ομοσπονδία μας για την καταβολή των καθυστερούμενων εισφορών σε πάνω από 60 δόσεις και με μικρή προκαταβολή.
Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες σας».

                               Για την Ο.Ε.Β.Ε
                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                         ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο