Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ο Φυτογενετικός Πλούτος των Νησιών του Αιγαίου

«Ο Φυτογενετικός Πλούτος & η Αγροτική Παράδοση των Νησιών του Αιγαίου» AGRIC 2012, στις 6-7 Ιουλ 2012, στην Σαντορίνη, που διοργανώνεται στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων με οργανωτή την ΗΛΙΟΤΟΠΟΣ, 22863024758, agric@heliotopos.net.
είναι το αντικείμενο του φετινού συνεδρίου
Με μια πολύ «δυνατή» Συμβουλευτική Επιτροπή το AGRIC2012 θα υποδεχθεί συνέδρους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στην Σαντορίνη από το πρωί (09.30) της Παρασκευής, 6 Ιουλίου 2012.
Την Συμβουλευτική Επιτροπή του AGRIC 2012 αποτελούν οι: Καθ Μπέμπελη Πηνελόπη (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Δρ Γιαννοπολίτης Κων/νος (Εκδότης Agrotypos), καθ Χαρουτουριάν Σέρκος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Καφούρος Μαρκος (Πρόεδρος Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων), Knüpffer Helmut (Leibniz Institute of Plant Genetics and Crop Plant Research, Germany), Καθ Κουτσικα-Σωτηρίου Μεταξία (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Dr Maxted Nigel (Birmingham University, UK), καθ Σκαλτσούνης Λέανδρος (Πανεπιστήμιο Αθηνών), καθ Σταυρακάκης Μανώλης (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Δρ Θανόπουλος Ροίκος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), καθ Τσάρτας Πάρης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), καθ Βέμμος Σταύρος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Την Παρασκευή, 6 Ιουλ 2012, στις 20.00, στην βεράντα της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, προσκαλούνται όλοι και όλες στην ανοικτή εκδήλωση με μια ανοικτή εισήγηση στο θέμα «Επιστροφή στην γη», συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Γαστρονομία & Τουρισμός σε εποχή κρίσης», τιμητική βράβευση, διαγωνισμό «τοματοκεφτέ» με ντόπιες νοικοκυρές και γευσιγνωσία με τοπικά ακούσματα της Σαντορίνης, στο καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα στην καλντέρα. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση προϊόντων των νησιών του Αιγαίου, με γευσιγνωσία προϊόντων και προσωπική γνωριμία με τους παραγωγούς τους.
Το AGRIC 2012 είναι μέρος της σειράς των φημισμένων επιστημονικών αγροτικών συνεδρίων της Σαντορίνης που ξεκίνησαν το2002. Το AGRIC 2012 έχει σκοπό την παρουσίαση του Φυτογενετικού Πλούτου και συζήτηση της Αγροτικής Παράδοσης των νησιών του Αιγαίου με σκοπό να αποτυπώσει την προϊστορική και ιστορική τους διάσταση, τον ρόλο που έχει η χλωριδική ποικιλότητα και η αγροβιοποικιλότητα, ιδιαίτερα οι τοπικές ποικιλίες, στοιχεία που είναι άρρηκτα δεμένα με το αγροτικό τοπίο, τα ήθη, τα έθιμα και τη γαστρονομία του Αιγαίου.
Οι Θεματικές ενότητες του AGRIC 2012 είναι: Βιοποικιλότητα Χλωριδική Ποικιλότητα, Αγροβιοποικιλότητα (Τοπικές ποικιλίες, άγριοι συγγενείς), Θεραπευτικές ιδιότητες φυτών, Αρχαιοβοτανική-Ιστορία, Λαογραφία-Παραδοσιακή ιατρική, Αγροτικό τοπίο, Επιχειρηματική διάσταση και βέβαια Γαστρονομία-Τουρισμός.
Στις 6-7 Ιουλ 2012, στον Πύργο, Σαντορίνης το Διεθνές Συνέδριο «Ο Φυτογενετικός Πλούτος & η Αγροτική Παράδοση των Νησιών του Αιγαίου», μας περιμένει (Τ22863024758, http://agric2012.conferences.gr


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο