Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, ζήτησε από τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, μέτρα για τους πληγέντες από την πρωτοφανή κακοκαιρία.


Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα) που εκδηλώθηκαν στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2012 σε διάφορες περιοχές του Δήμου
Λιβαδειάς και Ορχομενού, κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Μουλκιώτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Κώστα Μπακομήτρο, Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, επισκέφθηκαν  τις πληγείσες περιοχές, για μια πρώτη εικόνα των ζημιών.
Την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, οι γεωπόνοι της υπηρεσίας,  πραγματοποίησαν αυτοψίες, κατέγραψαν τις ζημιές, σε όλη την Βοιωτία και τις γνωστοποίησαν   προς  τον ΕΛΓΑ.
Οι πληγείσες εκτάσεις, που ανέρχονται άνω των 30.000 στρεμμάτων, είχαν καλλιεργηθεί με βαμβάκι, αραβόσιτο, αμπέλια, ελαιώνες, βιομηχανική τομάτα, μηδική, κηπευτικά, ενώ υπέστησαν ζημιές εγκατεστημένα ποιμνιοστάσια, θερμοκήπια κ.λ.π.
Το ποσοστό των ζημιών, σύμφωνα με εκτίμηση των  υπηρεσιακών παραγόντων μας, σε πολλές περιπτώσεις ανέρχεται σε 100% ολοκληρωτική καταστροφή.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού τους γνωστοποιεί, ότι οι εκτάσεις που επλήγησαν, είχαν καλλιέργειες που βρίσκονταν ήδη στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής των προϊόντων και οι παραγωγοί υπέστησαν τεράστια οικονομική ζημία, επίσης  ζήτησε:
1. Να σταλούν άμεσα συνεργεία για την διαπίστωση, την δίκαιη καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών καθώς επίσης και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων. Οι δε αποζημιώσεις να καλύπτουν το σύνολο της ζημιάς.
2. Να ληφθεί κάθε δυνατή πρόνοια για τους πληγέντες βαμβακοπαραγωγούς, που ένεκα των ζημιών, δεν θα καλύψουν το προβλεπόμενο όριο ελάχιστης παραγωγής, που είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στα κατά τόπους εκκοκκιστήρια, προκειμένου να τύχουν της συνδεδεμένης ενίσχυσης που προβλέπεται για το βαμβάκι.
3. Να ανασταλούν οι πληρωμές προς το Ελληνικό Δημόσιο και τις Τράπεζες για 3 χρόνια, εκείνων των παραγωγών, που από τον έλεγχο του ΕΛΓΑ, θα διαπιστωθεί ότι υπέστησαν   ολοκληρωτική ζημιά.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο