Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΝΤΑ

Τα λόγια φτωχά. Οι αναμνήσεις πολλές. Η θλίψη άφατη. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΕΠΑ.Λ.
Λιβαδειάς αισθάνεται την ανάγκη να αποχαιρετίσει έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν εξαιρετικό συνάδελφο, έναν πολυαγαπημένο δάσκαλο. Υπηρετώντας για χρόνια το σχολείο μας με συναίσθηση ευθύνης, αστείρευτο κέφι, θαυμαστή συνέπεια από τη θέση του εκπαιδευτικού, του Υποδιευθυντή και του Διευθυντή ο Βαγγέλης Καντάς μας δίδαξε ήθος, αξιοπρέπεια, μεράκι για τη δουλειά μας και τη ζωή. Γνώριζε τον κάθε μαθητή και τον κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, ενδιαφερόταν για όλους, είχε για όλους μια καλή κουβέντα κι ένα ζεστό χαμόγελο. Με περισσή φροντίδα, σύνεση και συνέπεια, και συνάμα με φιλοπρόοδο πνεύμα υποστήριζε όλες τις δραστηριότητες του σχολείου αλλά και οποιοδήποτε εγχείρημα έκρινε με τη διορατικότητα και την οξυδέρκεια που τον διέκρινε ότι θα μπορούσε να συμβάλει στη σύνδεση του σχολείου με την κοινωνία, τον κόσμο, τον πολιτισμό. Όραμά του: ξεπερνώντας τους σκοπέλους και τα σημεία των καιρών να σταθεί όρθιο το δημόσιο σχολείο, να κρατηθεί ζωντανή η δημόσια επαγγελματική εκπαίδευση, να οικοδομηθεί ένα όσο το δυνατόν καλύτερο «αύριο» για τα παιδιά.
Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Τίποτα δεν είναι πια το ίδιο σ’ ένα σχολείο που σφράγισε με την παρουσία του. Μας λείπει ήδη το ενθαρρυντικό του βλέμμα, η καλοπροαίρετη διάθεση, η εντιμότητα, η ειλικρίνεια, η ευσυνειδησία του, η βαθιά συναίσθηση του καθήκοντος που τον χαρακτήριζε. Ως συνάδελφοι και φίλοι θεωρούμε χρέος μας να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου μας Διευθυντή και να κατευοδώσουμε με την πιο μεγάλη θλίψη έναν καλό δάσκαλο, έναν καλό άνθρωπο. Θα θυμόμαστε πάντα τις συμβουλές του, τις φιλοφρονήσεις του, την πραότητα του χαρακτήρα του, τη γλυκύτητα, την καλή του διάθεση…
Βαγγέλη, καλό ταξίδι! Ακόμα κι αν έφυγες όμως τόσο πρόωρα και αναπάντεχα από κοντά μας, θα εξακολουθείς να υπάρχεις για πάντα. Γιατί «οι άνθρωποι υπάρχουν από τη στιγμή που βρίσκουν μια θέση στη ζωή των άλλων». Και η δική σου θέση είναι κατοχυρωμένη στη ζωή των αγαπημένων σου προσώπων,  στη μνήμη των συναδέλφων σου αλλά και στις καρδιές των μαθητών… Ευχαριστούμε που κόσμησες τον εκπαιδευτικό κόσμο με την παρουσία σου.
      
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ. Λιβαδειάς

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο