Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ

«ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ»


Το τεράστιο πρόβλημα της αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, ένα ζήτημα σχεδόν πανελλαδικό, αποκαλύπτει με Ερώτησή του στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «το ΚΤΕΛ και οι ιδιοκτήτες μισθωμένων οχημάτων αρνούνται να μεταφέρουν φέτος μαθητές διότι η αλυσίδα Υπουργείο Οικονομικών-Υπουργείο Παιδείας-Υπουργείο Εσωτερικών-Περιφέρειες και Δήμοι οφείλουν τα κόμιστρα περασμένων σχολικών περιόδων».

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Λέσβου (Εκλογικής Περιφέρειας που βρίσκεται υπό τη βουλευτική εποπτεία του Τέρενς Κουίκ) όπου το ΚΤΕΛ Λήμνου αρνήθηκε να κάνει τα δρομολόγια εξυπηρέτησης της μαθητιώσας νεολαίας, εφόσον οι οφειλές από την Περιφέρεια και το Δήμο, ανέρχονται στα 120.000 ευρώ.

Επίσης, όπως ενημερώνει τον Τέρενς Κουίκ η Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Στέλλα Καβαλέρου, ενώ όλα τα ΚΤΕΛ που εξυπηρετούν μαθητές ανά την Ελλάδα θα υποστούν μείωση 17% επί των κομίστρων τους, απο εποχής πρώην Νομαρχία Λέσβου έχουν υποστεί και άλλη  μείωση της τάξεως του 20%!

«Οι ψεύτες υπουργοί της κυβέρνησης, όλο υπόσχονται ότι θα φέρουν το σχετικό νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή και νομοσχέδιο δεν μας έρχεται, ταλαιπωρώντας παιδιά και γονείς», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ με τη κατάθεση της Ερώτησης.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ


Κύριοι Υπουργοί,

Το πρόβλημα έχει γίνει σχεδόν πανελλαδικό. To ΚΤΕΛ και οι ιδιοκτήτες μισθωμένων οχημάτων, αρνούνται να μεταφέρουν φέτος μαθητές στα σχολεία τους, διότι η αλυσίδα Υπουργείο Οικονομικών - Υπουργείο Παιδείας - Υπουργείο Εσωτερικών - Περιφέρειες - Δήμοι, οφείλουν τα κόμιστρα περασμένων σχολικών περιόδων.

Ενδεικτικά, επειδή η Λέσβος είναι εκλογική περιφέρεια που εποπτεύω βουλευτικά, από την αρχή της σχολικής χρονιάς το ΚΤΕΛ Λημνου δεν δέχθηκε να κάνει τα δρομολόγια εξυπηρέτησης των μαθητών, μιας και οι οφειλές από την Περιφέρεια και το Δήμο (ο οποίος έχει δώσει μία προκαταβολή), είναι κοντά στα 120.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτού, ΚΤΕΛ και ιδιοκτήτες οχημάτων, αποφάσισαν να μην αναλάβουν τα σχολικά δρομολόγια καθώς δήλωσαν αδυναμία πληρωμής προς τους πιστωτές τους, οι οποίοι τους παρέχουν καύσιμα και συντήρηση των οχημάτων τους .

Να  σημειώσω εδώ ότι τα χρήματα υπάρχουν σε κάποιο λογαριασμό ο οποίος όμως μπορεί να ανοιχτεί μόνο κατόπιν ψήφισης νομοθετικής ρύθμισης (από τη Βουλή) την οποία ζητάμε κατεπειγόντως.

Εκτός αυτού, όπως με ενημέρωσε η Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Στέλλα Καβαλέρου, ενώ όλα τα ΚΤΕΛ που εξυπηρετούν μαθητές ανά την Ελλάδα θα υποστούν μείωση των κομίστρων τους (στις νέες συμβάσεις) ύψους 17%, στην πρώην Νομαρχία Λέσβου έχουν υποστεί ήδη απο το 2010 με απόφαση της τότε Νομαρχιακής Αρχής (επι νομαρχίας Παύλου Βογιατζή)  αδικαιολόγητη μείωση 20%, οπότε αν υποστούν και την μείωση από τις καινούργιες συμβάσεις, θα έχουν αθροιστικά 37% μείωση κομίστρου. 

Προσθέτω ότι ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, συνεχίζοντας τις προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος μεταφοράς μαθητών, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητώντας να αναληφθεί άμεσα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Το ίδιο απόγευμα σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Αναπληρωτής Υπουργός  Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, με την αγωνία του ότι εκλέγεται στη Ε.Π. Λέσβου - Λήμνου, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Λήμνου ότι συγκαλείται τεχνική συνάντηση την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012, το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να προετοιμαστεί και να κατατεθεί άμεσα η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση.

Μέχρι στιγμής οι τηλεφωνικές υποσχέσεις του κ. Αθανασίου είναι κενές περιεχομένου. Στη Βουλή δεν παραλάβαμε ΚΑΜΙΑ σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για ψήφιση. Και σήμερα, μάλιστα, οι μεταφορείς της Λήμνου, αλλά και άλλων περιοχών, το θέτουν ως προϋπόθεση για την επανέναρξη των μαθητικών μεταφορών.

Με βάση τα ανωτέρω, σας θέτω τις εξής ερωτήσεις:

1.    Πότε θα φέρετε προς ψηφιση και μαλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος, την πολυαναμενόνη νομοθετική ρυθμιση που αφορά σχεδόν όλη την Ελλάδα;

2.    Και ειδικότερα τί σκοπεύετε να πράξετε για την αποκατασταση της αδικίας της επιβολης μείωσης κατά 20% εδω και 2 χρόνια, ώστε το κόμιστρο των λεωφορειουχων Λέσβου - Λήμνου, να ειναι ίδιο με τις άλλες περιοχές της Ελλαδας;


Ο ερωτών βουλευτής


Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο