Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ​Υ ΤΟΥΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΤΟΥ ΣΑΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ,
ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ
ΕΘΕΣΕ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ


Σημαντικά ζητήματα που δεν είχαν προηγουμένως τεθεί από άλλους Βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση την οποία έκανε σήμερα (18/09/2012) ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, έθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την απίστευτη διάβρωση που έχει ήδη καταφέρει στην περιοχή της Θράκης η Άγκυρα μέσω του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, ζήτησε, ως πρώτο άμεσο μέτρο, να εφαρμόζονται πλήρως οι νόμοι για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, που ζουν στην περιοχή, διότι ακριβώς το αντίθετο που συμβαίνει έχει αποθρασύνει επικίνδυνα την Άγκυρα, το παρακράτος της και τους πράκτορές της σε όλη την περιοχή.

Ζήτησε επίσης, με την πρώτη ευκαιρία, ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας να πραγματοποιήσει μία επίσκεψη στην περιοχή για να δει από κοντά την πραγματική κατάσταση.

Ο κ. Αβραμόπουλος ευθυγραμμιζόμενος με τις θέσεις που ανέπτυξε λίγα λεπτά πριν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρος, απάντησε ότι αυτό δεν είναι πρέπον για τον Υπουργό Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι: «Δεν έχει κανένα λόγο να πάει ο Έλληνας ΥΠΕΞ στη Θράκη. Δεν είναι εξωτερική υπόθεση η Θράκη, αλλά καθαρά εσωτερική. Είναι πολύ ευαίσθητη η υπόθεση της εξωτερικής πολιτικής και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε είτε από το θυμικό μας είτε από τα φοβικά μας»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,  σε συζήτηση που είχε μετά με τον κ, Αβραμόπουλο, επέμεινε στη θέση του, υποδεικνύοντας ότι εάν δεν επιθυμεί ο κ. Υπουργός των Εξωτερικών να δώσει την όποια επισημότητα στο ταξίδι του στη Θράκη, να το πραγματοποιήσει έστω και ως ομιλητής σε κάποια εκδήλωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. «Χρήσιμο θα είναι να πάτε, έστω με το πρόσχημα μιας οποιασδήποτε ημερίδας, γιατί θα στείλετε μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες», πρόσθεσε ο Τέρενς Κουίκ.

Επίσης, ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε πιο σθεναρή αντίδραση και απάντηση στις προκλήσεις Τούρκων αξιωματούχων όπως αυτή η τελευταία του Τούρκου Βουλευτή Μπουλέτ Τεζτζάν, ο οποίος με επίσημη Ερώτησή του στην τουρκική Βουλή, ζητά να πληροφορηθεί τις θέσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου για τα νησιά του Αιγαίου που έχουν υψωμένη την...ελληνική σημαία.

Ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συνομιλητές μας εκείνους που εκφράζουν τέτοιες ακραίες θέσεις επισημαίνοντας ότι οι θέσεις της Ελλάδας σε αυτά τα ζητήματα είναι ξεκάθαρες και δεν επιδέχονται την οποιοδήποτε διάλογο.

Ο Τέρενς Κουίκ ανταπάντησε:

«Το ζήτημα δεν είναι μόνο η Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή του ο Τούρκος Βουλευτής. Το θέμα είναι τι θα του απαντήσει ο Νταβούτογλου. Εκεί περιμένω να δω ποια ακριβώς θα είναι η αντίδραση της ελληνικής πλευράς».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  αναφέρθηκε ακόμα και στις εργασίες που γίνονται για την επαναλειτουργία του Φάρου Ζουράφας (Λαδοξέρα) υπό την επίβλεψη…τουρκικών ακταιωρών, με ένα μόνο σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας να παρακολουθεί τη κατάσταση! Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων:

«Σε λίγο οι Τούρκοι, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις εργασίες που πραγματοποιούν οι Έλληνες δύτες, θα ανέβουν επάνω στο Φάρο της Ζουράφας! Δεν το βλέπετε ότι θέλουν να καταστήσουν γκρίζα ζώνη και τη Λαδοξέρα; Βεβαίως, εσείς κ. Υπουργέ κινήσατε τις διαδικασίες για την αποκατάσταση του Φάρου, μετά από επίσκεψή μου στο Γραφείο σας, τις πρώτες μέρες που είχα αναλάβει Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά προσέξτε μην πάθουμε καμιά ζημιά εκεί!

Δεν θα μπορούσε άραγε ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού να κάνει ενισχυτικά δύο-τρεις διελεύσεις από την περιοχή, έτσι ώστε να δείξει η Ελλάδα ότι η Ζουράφα δεν γίνεται με τίποτα γκρίζα ζώνη όπως διακαώς επιθυμούν οι Τούρκοι;»

Ο Τέρενς Κουίκ έθεσε και το θέμα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του, όπως επίσης και τον οικονομικό έλεγχο των δεκάδων εκατομμυρίων που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στο ΣΑΕ από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη λειτουργία του. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι έχει καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, αναμένοντας απάντηση.

Ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε απόλυτα και είπε ότι για το θέμα αυτό θα υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις.

Τέλος ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ζήτησε από τον ΥΠΕΞ να έχει πληροφόρηση και για το θέμα Ειρηναίου στα Ιεροσόλυμα, επισημαίνοντας:

«Είναι ζήτημα που ενεπλάκη κυρίως το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Ειρηναίος αθωώθηκε από τα δικαστήρια, αλλά εξακολουθεί να είναι εγκλωβισμένος εκεί που βρίσκεται από τότε μέχρι σήμερα. Θα ήθελα να γνωρίζω τις οποίες σκέψεις σας».

Ο κ. Αβραμόπουλος δεν απάντησε στο ερώτημα.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο