Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΥΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΥΡΙΟΥ ΘΗΒΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ




Την αγανάκτηση και την εξάντληση της υπομονής τους για τις εγκληματικές πράξεις, που διαπράττονται καθημερινά από ομάδες τσιγγάνων που διαμένουν στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ, πολύ κοντά στη συνοικία «Πυρί» της Θήβας, διαδήλωσαν το πρωί της Κυριακής δεκάδες κάτοικοι του Πυρίου Θηβών.
 

Παρόν στη συγκέντρωση ήταν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δ.Ε. Βοιωτίας κ. Γ. Ψυχογιός και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Θήβας,  συμπαραστεκόμενοι στις προσπάθειες των κατοίκων, που το μόνο που ζητούν είναι η προστασία της ζωής τους, των παιδιών τους και των περιουσιών τους.

Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, που ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχει διογκωθεί.  Πριν από 20 χρόνια περίπου σχεδιάστηκε να εγκατασταθούν προσωρινά στη θέση Καζί στο Πυρί Θηβών, οι Θηβαίοι τσιγγάνοι που υπήρχαν στην περιοχή, οι οποίοι εκείνη την εποχή απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες.

Με την πάροδο όμως του χρόνου, ο αριθμός των τσιγγάνων πολλαπλασιάστηκε, με την προσέλευση άλλων από διάφορες περιοχές της χώρας, που εγκαταστάθηκαν εκεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα, επιβεβαιώνοντας τη ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Από τότε τα προβλήματα ολοένα και μεγάλωναν. Από τη μια δημιουργήθηκαν σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, από την άλλη αύξηση της εγκληματικότητας, αφού ομάδες τσιγγάνων δρουν ανεξέλεγκτα, κλέβοντας και ληστεύοντας πολίτες, διερχόμενους οδηγούς, σπίτια, καταστήματα, αγροτικές εγκαταστάσεις, ενώ διακινούν ναρκωτικά και υποθάλπουν εγκληματίες εντός του καταυλισμού, ο οποίος έχει καταστεί «γκέτο». 

Δυστυχώς, η μη επαρκής στελέχωση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών οδηγεί στη ραγδαία αύξηση και διαιώνιση του προβλήματος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαρχόντων αστυνομικών.

Οι κάτοικοι του συνοικισμού «Πυρί» Θηβών έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους και προειδοποιούν τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές αρχές ότι αν δεν επιληφθούν άμεσα του ζητήματος, θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη με ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αυτοδικίες, όπως αναφέρουν στο ψήφισμα που συνέταξαν στην συνέλευση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, δήλωσε στο πλευρό των κατοίκων τονίζοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα και μέσω της νόμιμης οδού, με κυρίαρχο παράγοντα τον άνθρωπο, αφού δεν είναι όλοι οι Τσιγγάνοι υπεύθυνοι για την εγκληματικότητα, ούτε την ανέχονται όλοι.

Ενημέρωσε παράλληλα τους κατοίκους του Πυρίου, ότι ο Δήμος κάνει προσπάθεια, για μετεγκατάσταση των Τσιγγάνων Θηβαίων Δημοτών και μόνο, και απομάκρυνση αυτών που έχουν εγκατασταθεί στον καταυλισμό αυθαίρετα και παράνομα. Ωστόσο όπως είπε «πρέπει να γίνει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, χρειάζεται πολιτική απόφαση- πολιτική βούληση για τη χρηματοδότηση».

Επεσήμανε δε την αναγκαιότητα παρέμβασης του Εισαγγελέα στα θέματα της αρμοδιότητάς του και ζήτησε την αστυνόμευση της περιοχής, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που έχει προς τούτο αποσταλεί. Ήδη όπως είπε το πρώτο βήμα έγινε και «στις 14/9 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων της ΕΛ.ΑΣ στην Περιφέρεια  (Λαμία) και πρόκειται να ενταθεί η αστυνόμευση της περιοχής με συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία έχετε και έχουμε ζητήσει».

Κλείνοντας είπε ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Υπουργεία για την γρήγορη προώθηση των αιτημάτων και ζήτησε τη συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων για την επίλυση του προβλήματος αλλά και ενίσχυση από τους Βουλευτές του Νομού.

Οι κάτοικοι του Πυριού μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης προχώρησαν συμβολικά, στο κλείσιμο του κόμβου της επαρχιακής οδού Θηβών-Λιβαδειάς, πάνω από τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ.

Παραθέτουμε το Ψήφισμα της συνέλευσης των κατοίκων του Πυριού Θηβών :

Με το παρακάτω υπογεγραμμένο από εμάς, τους κατοίκους του Πυρίου αλλά και κατοίκους από διάφορες περιοχές της Θήβας, δηλώνουμε την αγανάκτησή και την εξάντληση της υπομονής μας γύρω από την ανοχή διενέργειας εγκληματικών πράξεων, που διαπράττονται καθημερινά από τσιγγάνους, οι οποίοι διαβιούν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στο Πυρί(θέση Καζί).

Απευθυνόμενοι προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ιδιαίτερα προς τον κ. Εισαγγελέα Θηβών και την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, κάνουμε ύστατη έκκληση για την προστασία της ζωής μας, της ζωής των παιδιών μας και των περιουσιών μας.

Δεν μας είναι δυνατόν πλέον να κυκλοφορούμε απροστάτευτοι εν μέσω εγκληματιών, οι οποίοι λυμαίνονται με κάθε τρόπο της περιοχή.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οποιαδήποτε αναβολή ή καθυστέρηση για επίλυση του ζητήματος, δυναμικά θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δεν επιθυμούμε να γίνουμε οι ίδιοι εγκληματίες και ζητούμε από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να μας προστατεύσουν, έτσι ώστε να μην υπάρξουν  φαινόμενα αυτοδικιών και άλλων αδικημάτων.

Διανύουμε δύσκολες εποχές και είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο αποτελεσματικά ενάντια στις κλοπές, τις ληστείες, τις φθορές ιδιοκτησίας, του εμπορίου ναρκωτικών και της υπόθαλψης των εγκληματιών, εάν οι εκκλήσεις μας δεν βρουν ανταπόκριση.

Δεν απειλούμε κανέναν αλλά έχουμε την αξίωση να εισακουσθούμε από τις κρατικές αρχές και να γίνει κατανοητή η ανάγκη παρέμβασής τους.

Αξιώνουμε εδώ και τώρα:

-Ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή.
-Απομάκρυνση του καταυλισμού από την περιοχή και σύλληψη των εγκληματιών.
-Λήψη μέτρων ώστε να θωρακισθεί η τάξη και η δημόσια ασφάλεια.

Καλούμε τον κ. Εισαγγελέα Θηβών να θεωρήσει την παρούσα ως δημόσια ανακοίνωση τέλεσης αδικημάτων, τα οποία διώκονται αυτεπαγγέλτως και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τον Ποινικό Κώδικα.

Είμαστε στην διάθεση των Δικαστικών αλλά και οποιονδήποτε άλλων κρατικών αρχών, ώστε να επιλυθεί γρήγορα και αποτελεσματικά η τελματωμένη κατάσταση της συνοικίας μας, με νόμιμους τρόπους.

Το κείμενο αποφασίστηκε και υπογράφηκε από τους κάτωθι κατοίκους του Πυρίου και της Θήβας, σήμερα την 16η Σεπτεμβρίου στο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, με την εντολή να επιδοθεί στον κ. Εισαγγελέα, στον κ. Δήμαρχο, στον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας, στους Βουλευτές του νομού, στον Αντιπεριφερειάρχη και να δημοσιευθεί  στα ΜΜΕ.



ΘΗΒΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
  ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο