Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σλοβακία - Ελλάδα 0-1: Και... φύγαμε για Βραζιλία

Μεγάλη ομάδα μπορείς να επικαλείσαι ότι είσαι, όταν κατορθώνεις ακόμα και στην κακή σου μέρα να πετυχαίνεις το στόχο και η Εθνική Ελλάδας πιστοποίησε και στην Μπρατισλάβα ότι δικαιολογημένα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, νικώντας τη Σλοβακία με 1-0.

Μια νίκη που ήρθε με τον Σαλπιγγίδη να αξιοποιεί τη μοναδική καλή φάση ή αν προτιμάτε τη μοναδική υποψία καλής φάσης, στέλνοντας τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και χαρίζοντας στο αντιπροσωπευτικό «συγκρότημα» την πλέον πολύτιμη νίκη, στη μέχρι τώρα, αλλά ίσως και στη συνολική της διαδρομή προς τα γήπεδα της Βραζιλίας.
Με τον Καρνέζη να κατεβάζει ρολά και τους Σλοβάκους να τα βάζουν με την ατυχία τους, καθώς στο 88’ είχαν δοκάρι με τον Μπρέζνανικ, η Ελλάδα πήρε αυτό που ήθελε, όταν όλα έδειχναν ότι θα έπρεπε να ήμασταν ευχαριστημένοι ακόμα και με το Χ. Και όμως, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έδειξαν ότι δεν έχουν καμία διάθεση να θέσουν σε αμφισβήτηση τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, την οποία -βέβαια- εξακολουθούν να μοιράζονται με τους Βόσνιους που και εκείνοι συνέχισαν με νίκη τη δική τους προσπάθεια για διεκδίκηση της πρόκρισης.
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να βρουν τους… διαδρόμους για την εστία του Κούσιακ, ωστόσο, το ψηλοκρεμαστό σουτ του Κατσουράνη στο 5’ πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Σιόβα στο 11’ έπειτα από φάουλ του Νίνη.
Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές, πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν στο 16’ με τον Στοκ, αλλά ο Καρνέζης τον πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα, ενώ στο 27’ ο Χάμσικ δεν βρήκε στόχο με το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Εθνική απείλησε με τον Νίνη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και στο 30’ η κεφαλιά του Γκέκα βρήκε σε ετοιμότητα τον Κούσιακ και στο 36’ ο Γκέκας δεν κατάφερε να κάνει καλά το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.
Στα επόμενα λεπτά, η Σλοβακία ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, απείλησε στο 39’ με τον Χάμσικ, αλλά το σουτ πέρασε άουτ και στο 42’ έχασε σημαντική διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Στοκ, όπου ο Καρνέζης απέκρουσε και στη συνέχεια ο Χάμσικ έκανε το σουτ, αλλά ο Τοροσίδης στη γραμμή έδιωξε.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βγήκαν καλύτερα και έφτασαν σε πολλές φορές με αξιώσεις στην περιοχή του Καρνέζη. Στο 51’ ο Κούτσκα σούταρε χωρίς να βρει στόχο. Στο 57’ ήταν η… σειρά του Μπρέζνανικ να απειλήσει, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε και στο 59’ ο Παπασταθόπουλος έδιωξε προ του Χάμσικ.
Οι Σλοβάκοι έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, έχασαν νέα ευκαιρία με τον Χάμσικ στο 62’ και από την στιγμή που δεν τα κατάφεραν ούτε και τώρα, η Εθνική… χτύπησε σαν… κόμπρα. Στο 63’ ο Κατσουράνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σαλπιγγίδης στο πρώτο δοκάρι, χωρίς αντίπαλο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κούσιακ για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ελληνική ομάδα έφτασε μία… ανάσα από το δεύτερο γκολ, με τον Σπυρόπουλο να κάνει την σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο «χρυσός» σκόρερ του «συγκροτήματός» μας, ο Σαλπιγγίδης δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να διπλασιάσει τα τέρματα για την Εθνική μας.
Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα της Κεντρικής Ευρώπης προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στο 81’ το σουτ του Μπρέζνανικ βρήκε σε ετοιμότητα τον Καρνέζη, ενώ στο 86’ ο Έλληνας πορτιέρο μπλόκαρε έπειτα από άστοχη κεφαλιά του Σκρτελ! Η τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 88' όταν ο Μπρέζνανικ, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Σλοβακίας, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Καρνέζη και κατέληξε άουτ.



Διαβάστε επίσης

 OnSports

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο