Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Κινεζικό «big deal» με την Ελλάδα

Η επέλαση και το στοίχημα στον ελληνικό ήλιο.

Σε στρατηγικής σημασίας μνημόνιο προχώρησε η Ελλάδα με την Κίνα για την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών σε... διάφορες περιοχές της χώρας μας όπως η Ηλεία, Αττική, Βοιωτία, Μακεδονία, συνολικής ισχύος έως 116MW.


Η συμφωνία υπεγράφη το περασμένο Σάββατο στην πόλη Σουτζόου της Κίνας ενώ όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού προξενείου στη Σαγκάη, ο επενδυτικός φορέας αυτού του έργου είναι η κινέζικη εταιρεία Winsun, με την χρηματοδοτηση του τραπεζικού κολοσσού την China Development Bank.

Την κατασκευή των Φ/Β σταθμών θα αναλάβουν τρεις ελληνικές εταιρείες (Green Progress, Renelux και Sunrise) που δραστηριοποιούνται χρόνια στο χώρο των ΑΠΕ και διαθέτουν πολυετή κατασκευαστική εμπειρία.

Το έργο αυτό αποτελεί μια σημαντική επενδυτική δράση για την Ελλάδα καθώς θα ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο στάδιο της κατασκευής εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει πάνω από 700 θέσεις εργασίας.

Στην τελετή παρέστη ως κεντρικός τιμώμενος ομιλητής ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη Ευγένιος - Δημήτριος Καλπύρης.
dealnews.gr
 NewsNow

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο