Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΘΗΒΑΣ»

 Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγαλύτερης στην ιστορία του καπιταλισμού διεθνούς κρίσης. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση του κεφαλαίου που κύριο στόχο έχει τη μετατροπή των εργασιακών σχέσεων  σε σχέσεις δουλείας και την χωρίς αντίτιμο παραχώρηση της  δημόσιας περιουσίας.      

 Γι’ αυτό το λόγο το σύστημα και τα παρακλάδια του (Μ.Μ.Ε, τύπος, όργανα εξουσίας, παρακρατικές οργανώσεις κ.α.) δεν κάνουν άλλο πράγμα από το να καλλιεργούν τον ανορθολογισμό, το φόβο και την τρομοκρατία με σκοπό την πλήρη χειραγώγηση του (αγωνιζόμενου) λαού. Σημαντική  και οφθαλμοφανής  είναι, επίσης, η πολιτική χειραγώγησης και αποδυνάμωσης του κόσμου της εργασίας με τη λογική του “διαίρει και βασίλευε”. Ιδιωτικοί  υπάλληλοι vs δημοσίων υπαλλήλων, συμβασιούχοι vs μόνιμων, εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης vs εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, ντόπιοι  vs ξένων εργαζόμενων, μετανάστες χωρισμένοι σε νόμιμους και παράνομους. Διαιρούν με αυτό τον τρόπο τους εργαζόμενους σε αντίπαλα κομμάτια βάζοντας στη θέση του εχθρού το διπλανό μας κι όχι τον απέναντι. Θυμίζει εξαιρετικά αυτό που κάποτε έγραψε  ο Κώστας Βάρναλης  «να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί».
ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ - Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
            Για να υλοποιηθεί η πολιτική του κοινωνικού κανιβαλισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση της «τρόϊκα εσωτερικού» μαζί με την διεθνή κλίκα του κεφαλαίου (Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – Ε.Κ.Τ.), απαιτείται το τσάκισμα κάθε φωνής αντίστασης.
Οι τόνοι χημικών ενάντια στους διαδηλωτές, η καθημερινή καταστολή από ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, η απαγόρευση διαδηλώσεων, η βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που βγάζουν τις απεργίες παράνομες & καταχρηστικές, η κατάργηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου & προστασίας του εργαζόμενου,  το «διευθυντικό δικαίωμα» αποκλειστικός κριτής μισθού, ωραρίων, απολύσεων, η αναγόρευση της "Τάξης & ασφάλειας" σε ύψιστο αγαθό - όταν λείπουν τα βασικά αγαθά απ' το τραπέζι όλο & περισσότερων οικογενειών.
            Όλα αυτά κάνουν τη ζωή μας ασφυκτική, την αντίσταση "απαγορευμένη" πράξη & οδηγούν με ταχύτατους ρυθμούς στον εκφασισμό ολόκληρης της κοινωνίας.
            Σ’ αυτό το δυσοίωνο μέλλον, από κοντά & η ακροδεξιά εφεδρεία του συστήματος που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, λειτουργώντας ως συμπλήρωμα αυτής της πολιτικής.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ – ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Ο κίνδυνος του φασισμού και της μαύρης αντίδρασης πηγάζει από ένα φόντο κοινωνικής αποσύνθεσης, διάλυσης και ακραίας φτώχειας χωρίς προηγούμενο. Κάνει σήμερα δυναμικά την εμφάνισή του  στην Ελλάδα, όπου ο νεοφασισμός  κι η ακροδεξιά σηκώνουν απειλητικά κεφάλι στοχοποιώντας αρχικά μετανάστες ως υπαίτιους όλων των κακών του τόπου.
Καννιβαλιστική επιλογή ενός χρεοκοπημένου συστήματος, για την υπέρβαση της κρίσης ο νέο-φασισμός εξαπολύει πογκρόμ μεταναστών , εμπρησμούς σπιτιών , απειλές για εκκαθαρίσεις σε σχολεία, μαχαιρώματα, καταστροφές πενιχρών μέσων επιβίωσης, ακόμα και δολοφονίες.
Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η δράση των φασιστών θα απλώνεται και σε όλους τους αγωνιστές δημοκρατικών και εργατικών δικαιωμάτων, όπως και στον καθένα που δεν εντάσσεται στην ολοκληρωτική, ανορθολογική ιδεολογία τους. Όσοι δεν είναι μαζί τους είναι εναντίον τους. Χτυπήματα σε αγωνιστές του κινήματος αυξάνονται μέρα με τη μέρα (μέλος του ΚΚΕ στην Αγ. Παρασκευή, μέλη αντιρατσιστικών κινήσεων σε Καλλιθέα και Πειραιά, ανένταχτος πολίτης στην Ξάνθη, διαδηλωτές στη πλ. Συντάγματος………….)
ΠΟΣΟ «ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ»  ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ;
Δεν τρέφουμε καμία απολύτως αυταπάτη για το πόσο αντισυστημικοί είναι!
 Το έδειξαν με την βοήθεια στο ξεπούλημα της ΑΤΕ στον Σάλλα της  Πειραιώς - Όταν στον αγώνα των Χαλυβουργών πήραν το μέρος του αφεντικού Μάνεση, που επιδίωκε μισθούς των 400€ - Όταν συγκρούονται με  το «μετανάστη εργάτη», αλλά όχι με τα αφεντικά που θέλουν να δουλεύουμε όλοι με μισθούς & δικαιώματα μετανάστη - Όταν είναι «ενάντια στο μνημόνιο», αλλά ορκίζονται πίστη στο €υρώ -  Όταν «στηρίζουν την εθνική παραγωγή», αλλά κουβέντα για την Ευρωπαϊκή  Ένωση & τις πολιτικές που ξεκλήρισαν την εγχώρια παραγωγή - είναι «ενάντια στο διεφθαρμένο κράτος», αλλά λειτουργούν με τη στήριξη των χειρότερων μηχανισμών του (αστυνομία – δικαστές - ΜΜΕ)

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ
 Ο φασισμός, περισσότερο από κάθε άλλη μορφή αντίδρασης στηρίζεται στην ωμή βία, την περιφρόνηση της δημοκρατίας, την άρνηση της λογικής και του επιχειρήματος.
Στοχεύει στην επικράτηση του φόβου, γιατί λαός που φοβάται δεν αντιστέκεται!
            Δεν μπορεί, έτσι, να πολεμηθεί μόνο με λόγια αλλά κυρίως με έργα από ένα ρωμαλέο, επαναστατικό, αντιφασιστικό κίνημα με πρωτεργάτη τον κόσμο της εργασίας και τις οργανώσεις του. Ένα κίνημα πολιτικό, ιδεολογικό, αντικαπιταλιστικό.
 Η απραξία είναι συνενοχή! Όταν ο περίγυρος αδιαφορεί ή σιωπά μπροστά σε φασιστικά ή ρατσιστικά φαινόμενα, τα ενισχύει και τα νομιμοποιεί.
Εμείς ως απλοί εργαζόμενοι, συλλογικότητες, ανένταχτος κόσμος, σωματεία εργαζομένων, πρέπει να συσπειρωθούμε, όχι για την απάντηση αυτή καθ΄αυτή στις παρακρατικές δυνάμεις αλλά για να προωθήσουμε μια άλλη κουλτούρα και πολιτισμό. Μια  άλλη πρόταση για την κοινωνία και τη ζωή συνολικότερα. Ένα μέτωπο που θα παλέψει για τον κοινό αγώνα ελλήνων και μεταναστών ενάντια στις πολιτικές της τρόικα και της κυβέρνησης και τις συνέπειες τους, φτώχεια – ανεργία - εγκληματικότητα. Που θα πρωτοστατήσει για τη δημιουργία κινήσεων αλληλεγγύης για κάθε συνάνθρωπό μας ανεξάρτητα από φυλή και εθνική καταγωγή. Που θα υπερασπίζεται τα θύματα των φασιστικών επιθέσεων στηριγμένο στο οργανωμένο μαζικό κίνημα.
Εμείς, εργαζόμενοι των 400 ευρώ, άνεργοι, θαμώνες των κλεισμένων νοσοκομείων, παιδιά των πίσω θρανίων, πιστεύουμε ότι όπως αναφέρει ο Paulo Freire « η επανάσταση αγαπά  και δημιουργεί ζωή και για να δημιουργήσει ζωή μπορεί να υποχρεωθεί να εμποδίσει μερικούς ανθρώπους να βάλουν φραγμό στη ζωή. Πέρα απ’ τον κύκλο ζωής και θανάτου, που είναι βασικός στη φύση, υπάρχει ένας ζωντανός αφύσικος θάνατος. Η ζωή που στερήθηκε την πληρότητά της.»
Ας παλέψουμε ενάντια στο πισωγύρισμα της ιστορίας, τον ολοκληρωτισμό και τη μισαλλοδοξία, με όπλα την αλληλεγγύη, τα κοινά δικαιώματα και το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση.
Ας αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για ένα κόσμο ισότητας χωρίς φόβο και ρατσισμό , για ένα κόσμο που θα είναι πιο εύκολο να τον αγαπάς.

Καλούμε όλους στη σύσκεψη για τη δημιουργία αντιφασιστικής κίνησης
ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 8.00΄΄μ.μ.
στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα Αρμονία)

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο