Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το βουλευτή Γ, Σταθά στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

Το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών επισκέφθηκε την Τρίτη 16 Οκτώβρη ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάς, συνοδευόμενος από τα στελέχη του κόμματος Α. Ντάντο και Δ. Αλεξάνδρου.
Η επίσκεψη που διήρκεσε 4 ώρες, έδωσε την ευκαιρία στον κ. Σταθά να δει από κοντά την κατάσταση και να έχει μια ουσιαστική ενημέρωση για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, τα προβλήματά τους και τα προβλήματα του προσωπικού.
Ο κ. Σταθάς συνομίλησε με τη Δ/ντρια και τα στελέχη της φυλακής, καθώς και με το Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.  
Επίσης επισκέφθηκε την ειδική πτέρυγα κράτησης μητέρων, το χώρο υλοποίησης του προγράμματος απεξάρτησης «εν δράση» του ΚΕΘΕΑ και το εργαστήριο καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Ως σημαντικότερα αξιολογήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα που επηρεάζουν τη σίτιση και τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων γυναικών, η πλήρης έλλειψη εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (μόνο η Δ/ντρια βρίσκεται στο σχολείο), καθώς και ο μη υπολογισμός των ημερών συμμετοχής στο πρόγραμμα απεξάρτησης, ως εργάσιμων.
Παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, η αδυναμία στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό, η έλλειψη ψυχιατρικού καταστήματος και ουσιαστικής νοσοκομειακής φροντίδας.
Τέλος οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την σημαντική συρρίκνωση των μισθών τους, μίλησαν για απλήρωτες υπερωρίες και νυχτερινά, καθώς και για την εξαίρεση των Διοικητικών Υπαλλήλων από τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αν και έχουν άμεση επαφή με τις κρατούμενες.  

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο