Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η Γερμανία απαιτεί εκχώρηση κυριαρχίας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ


Η ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνεται για την Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας επώδυνης διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση του PSI, αλλά και τη συμφωνία για το Μνημόνιο ΙΙ, επιβεβαιώνεται πλήρως και από την αποκάλυψη του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Reuters», ότι η Γερμανία σχεδιάζει να θέσει στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών τη Δευτέρα, ζήτημα εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αποκαλυπτικό VIDEO για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Σε αυτό το video που διαρκεί μόλις τρία λεπτά θα δείτε τι συμβαίνει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και πως το υποβρύχιο «Παπανικολής» βρίσκεται ( αντί στην θάλασσα) στην στεριά!

Και όμως ! Γερμανοί και Λιβανέζοι έχουν εισπράξει ( από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι σήμερα) 410 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να έχουν κάνει καμία εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Πώς το κατάφεραν ;

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... ΣΒΗΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΔΟ, ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΓΕΦΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ! ΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ...

Το καλοδουλεμένο σχέδιο της προδοσίας, προχωρά πλέον με γοργούς ρυθμούς.

Και μεις παραμένουμε μουδιασμένοι και άπραγοι.
Το δόλιο σχέδιο της υποδούλωσης μας σκεπάζει και μας συντρίβει.
Και μεις παραπατάμε και περιμένουμε.
Οι νεκροί αυξάνουν στα παγκάκια.
Εμείς μετράμε και συνεχίζουμε.
Οι ύαινες ξεχύθηκαν στους δρόμους γελώντας και ξεσκίζοντας ελληνική σάρκα. .
Και μεις περιμένουμε. Ψεκασμένοι την ήττα και τον φόβο.
Ο Επιμενίδης όμως πάλι κοιμάται στις σπηλιές της Κρήτης. Δεν έρχεται να μας λυτρώσει από το άγος και το μίασμα.

Στείρωση απο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι-Βίντεο

Ενας κτηνοτρόφος στις ΗΠΑ πιστεύοντας τις διαβεβαιώσεις της βιοτεχνολογίας και των πολυεθνικών εταιρειών ξεκίνησε να χρησιμοποιεί σαν αποκλειστική διατροφή των γουρουνιών του γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.

Στην αρχή δεν είχε προβλήματα, παρατήρησε όμως οτι....

τα ζώα του σταδιακά όλο και πιο πολλά, ενώ εμφάνιζαν τα χαρακτηριστικά της εγκυμοσύνης, είχαν δηλαδή πλακούντα, δεν είχαν έμβρυο. Όταν γεννούσαν το αποτέλεσμα ήταν απλώς σκέτο νερό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την πλήρη οικονομική του καταστροφή.

Ο ίδιος λέει ότι στράφηκε προς την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. Στην συνέχεια κατάφεραν να εντοπίσουν και άλλους κτηνοτρόφους στις ΗΠΑ με τα ίδια προβλήματα.

Σπέρνουν ξανά τον πανικό, για να τους πούμε στο τέλος κι ευχαριστώ!

Τις τελευταίες ώρες δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα. Μας “ πυροβολούν” με ειδήσεις, απειλές και αδιανόητα διλήμματα. Μας λένε ότι θα μας στείλουν Γερμανό να μας συντάσσει τον προϋπολογισμό και θα χει δικαίωμα να αποφασίζει που θα ξοδέψει το ελληνικό κράτος τα λεφτά του!
Μέχρι και γερμανικό έλεγχο στην Σχολή Ευελπίδων θέλουν να επιβάλλουν, όπως αποκάλυψε ο Γ. Τράγκας το μεσημέρι στον Real, που ξεφτύλισε τον μνημονιολάγνο Χαρδαβέλα  στην ίδια του την εκπομπή!
Ειλικρινά, μέσα σ’αυτόν τον “ βομβαρδισμό” χάνουν οι λέξεις και οι έννοιες την αξία τους και το νόημά τους. Το “ Δόγμα του Σοκ” λειτουργεί και παγώνει τις λαϊκές αντιδράσεις μέσα στην τρομοκρατία που δημιουργεί! Ποιος θα διανοούνταν πριν από λίγα χρόνια, ότι θα μας έλεγε κάποιος πως θα μας βάλει επίτροπο να ελέγχει την χώρα και δεν θα ξεσηκωνόταν το σύμπαν;

Starbucks σε κοντέινερ

Δεν πρόκειται για ένα κατάστημα των Starbucks σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, άλλα ούτε και σε κάποια περιοχή που έχει χτυπηθεί από σεισμό ή τσουνάμι. Πρόκειται για ένα "drive-thru" κατάστημα της γνωστής αλυσίδας, κατασκευασμένο από τέσσερα μεγάλα κοντέινερ και βίσκεται στην πόλη Tukwila στην Washington.

Επιβεβαιώνονται οι προφητελιες Πατροκοσμά και Παϊσίου

«Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς…»
Παρακολουθώντας τις τραγικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας, το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την πολιτική, τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους προς τους πολίτες, δεν μπορώ παρά να θυμηθώ τα λεγόμενα του γέροντος Παϊσίου, ενός μοναχού που μόνασε στο Περιβόλι της Παναγίας, στο Άγιο Όρος και που σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών, μοναχών αλλά και κοσμικών, είχε πολλά χαρίσματα και ανάμεσα σε αυτά ένα καταπληκτικό και πολύ σπάνιο –ακόμη και ανάμεσα στους αγίους της Εκκλησίας μας- χάρισμα, αυτό της προγνώρισης!!!

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ

Νίκος Νικολούδης
Διδάκτωρ Ιστορίας Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Kings College)

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση», τ. 506,
σελ. 71-77 έκδοση ΥΙΝ/ΓΕΝ, ΙΟΥΛ-ΑΥΓ 1997. Αναδημοσίευση
στο Περί Αλός με την έγκριση της ΝΕ και του συγγραφέως Ν.Ν.

Η ναυμαχία στη Πρέβεζα.
Έργο του Ohannes Umed Behzad (1866)
Turkish Naval Museum. Κωνσταντινούπολη.
ΦΩΤΟ: Wikipedia

Μία από τις σημαντικές καινοτομίες που σημάδεψαν την εξελικτική πορεία από τους μεσαιωνικούς χρόνους προς την Αναγέννηση ήταν η εφεύρεση των πυροβόλων όπλων, ειδικότερα των κανονιών. Η εμφάνιση του πυροβολικού στο πεδίο της μάχης άλλαξε ριζικά τις συνθήκες των πολεμικών αναμετρήσεων αχρηστεύοντας ακόμη και τις ισχυρότερες οχυρώσεις και εξουδετερώνοντας τη δύναμη κρούσης που εξασφάλιζε μέχρι τότε η παρουσία των θωρακοφόρων ιππέων.

ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ – ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

(βίντεο στο τέλος του άρθρου) - Μετά τα νέα στοιχεία που αποκαλύψαμε χθες για την δυνατότητα του ΔΝΤ να κηρύξει ΑΠΑΙΤΗΤΟ το σύνολο του χρέους, μαζί με τους τόκους, κρίνεται επιτακτική η ακύρωση της πρώτης δανειακής που ούτως ή άλλως έχει υπογραφεί παράτυπα και καταχρηστικά από δύο πρόσωπα. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα συντελέσει και η ΕΜΜΙΣΘΗ ΣΧΕΣΗ του κυρίου Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ (!!!) όπως και η εκδίκαση της υπόθεσης που θα καταδείξει την εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος ώστε να καλυφθεί η ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗ πίσω από την υπογραφή της δανειακής.

Στις 9 Φεβρουαρίου θα κριθεί αν θα κουκουλώσουν ή όχι τις καταγγελίες για ΕΛΣΤΑΤ και CDS

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου θα κρίνει σε λίγες μέρες από τώρα, στις 9 Φεβρουαρίου, το αν θα πρέπει να αλλάξουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης.


Ο Γρηγόρης Πεπόνης έχει ήδη παραπέμψει την υπόθεση για τη διόγκωση του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή, προκειμένου να εξετάσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Μάιος 2008 , Ιανουάριος 2012 τέσσερα χρόνια στο ίδιο έργο θεατές.


Ιούνιος 2010 Φ.Ε.Κ-956/7/10 μας ευχήθηκαν και καλή δουλειά όμως η τράπεζες και οι τραπεζικοί έβαζαν συνεχώς εμπόδια για την μη πραγματοποίηση της χρηματοδότησης .

Ιούνιος 2011 την στιγμή που οι τράπεζες και η πολιτεία αδιαφορούν για την επαναλειτουργία αυτής της εταιρείας η Διοίκηση της εταιρείας και οι εργαζόμενοι πιστεύουν σ΄αυτήν και καταφέρνουν να προσελκύσουν επενδύτη για την εξαγορά της .

Πεπόνης και …”Πεπόνιας”


Θωμάς Άπιστος ιστόρησε


Αναρτήθηκε από kafeneio

Τι επιτέλους είναι αυτή η περιβόητη ΤΡΟΪΚΑ ;

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.

Τρόικα έλκηθροΗ λέξη τρόικα είναι ρωσική που σημαίνει τριμερής, ή τριπλός. Ειδικότερα με την ονομασία τρόικα φερόταν παραδοσιακή ιππήλατη άμαξα, συνηθέστερα έλκηθρο, που το έσερναν τρεις ίπποι ζευγμένοι κατά μέτωπο.

Σε επαγρύπνηση ο Δήμος Θηβαίων για την αντιμετώπιση κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) αναμένεται επιδείνωση του καιρού με πιθανή χιονόπτωση από το βράδυ της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θηβαίων. Γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.


Παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας για τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχει δημοσιεύσει ο Δήμος Θηβαίων προς όλα τα Μ.Μ.Ε. και στην επίσημη ιστοσελίδα του www.thiva.gr. Τα μέτρα αυτοπροστασίας έχουν τοιχοκολληθεί επίσης στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου καθώς και σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες.

ΕΛΑΜΨΕ !!! ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Η ΒΑΣΩ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ !!!

Πραγματοποιήθηκε τήν τετάρτη 25 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Ρέντη (αίθουσα εκδηλώσεων «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ» η ετήσια μεγάλη γιορτή( κοπή της πίτας ) των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Πειραιά. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η γλυκύτατη Βέρα Αντωνιάδου.

Έκοψαν την πίτα τους τα Κ.Α.Π.Η. Θήβας και Βαγίων

Με αισιοδοξία, τραγούδι και χορό υποδέχτηκαν τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. Θήβας και Βαγίων το νέο χρόνο κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2012, ανταλλάσσοντας ευχές


Το Κ.Α.Π.Η. Βαγίων έκοψε την πίτα του το πρωί της Πέμπτης στο κτήριο όπου στεγάζονται στα Βάγια Θηβών, παρουσία του Αντιδημάρχου Θηβαίων κ. Π. Τσαραμπάρη, της Δημοτικής Συμβούλου κας Αι. Χατζίνας, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σ. Δρένιου, του Προέδρου Δ.Ο.Θ. κ. Δ. Κουντούπη, του Αντιπροέδρου Δ.Ο.Θ. κ. Δ. Κουτσοδήμου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βαγίων κ. Γ. Τσέλλου και των συμβούλων του κ. Θ.Θεοδώρου, κ. Ε. Παπαλουκά και κ. Β.Αγγελίνα. Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Αλέξανδρος.

Απλήρωτοι oi προμηθευτέ​ς στα carrefour!​!

Καλησπέρα,


Είμαι προμηθευτής των carrefour και είμαι απλήρωτος για 8 μήνες(το ίδιο ισχύει και για άλλους προμηθευτές). Έχουμε καταστραφεί από την πολιτική τους να σε πληρώνουν όποτε θέλουν και όσα θέλουν. Τώρα μάθαμε ότι εκκρεμούν και δύο αιτήσεις πτώχευσης εις βάρος των carrefour και ότι πάει να γίνει το επόμενο Aτλάντικ.

Αραγε υπάρχει κανείς αρμόδιος σε αυτό το κράτος να σταματήσει αυτή την καταστροφική πολιτική τους;

Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμα μπορούν να χρηματοδοτούν οι Ελληνες παραγωγοί και οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις την ΓαλλοΟλλανδική πολυεθνική που πάει να χρεωκοπήσει στην χώρα της με πτώση τζίρου 30%, όταν και οι ίδιοι πιέζονται από ι Δημόσιο για φόρους και ΦΠΑ που χρωστάνε και από τις τράπεζες που βγάζουν καθημερινά τα χωράφια, τα σπίτια και τα μηχανήματά τους σε πλειστηριασμούς.

Θεωρείτε λογικό ό μικροπαραγωγός να περιμένει την όποια Καρφούρ Ελλάδας να πληρώσει σε δυό -τρία χρόνια (κι άν πληρώσει τελικά), όταν αυτή χρωστάει πάνω από ένα δισεκατομμύριο στην Ελληνική αγορά, χώρια τις Τράπεζες? Προσωπική μου γνώμη είναι ότι παίζει η Καρφούρ με τον χρόνο ώσπου τελικά να ζητήσει την υπαγωγή της στο Αρ. 99 του πτωχευτικού νόμου, ή να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις πτωχεύσεως που έχουν κατατεθεί σε βάρος της και δικάζονται Απρίλη.

Πρωτοβουλία Δημοτών Αλιάρτου



Τρέιλερ της ταινίας που θα προβληθεί την Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

UD ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ!!

Η πολιτική έκφραση της δημοκρατίας ήταν: Οι λαοί να ψηφίζουν τις κυβερνήσεις που θέλουν και να έχουν την δυνατότητα να τις αλλάζουν όποτε θεωρήσουν ότι δεν τους αντιπροσωπεύουν σωστά.

Οι κυβερνήσεις από την πλευρά τους να φροντίζουν για την ευημερία των πολιτών -την οικονομική, εκπαιδευτική, την πολιτιστική κτλ.) καθώς και την ασφάλεια του κράτους.

Από αυτή την προαιώνια συνθήκη της Δημοκρατίας που πρώτη δίδαξε η αρχαία Ελλάδα, η παγκόσμια πολιτική σκηνή διολισθαίνει προς μια νέα μορφή διακυβέρνησης. Ο λαός έχασε την εξουσία, σήμερα ζούμε “τον πολιτικό κύκλο της πλουτοκρατίας” :οι κυβερνήσεις εγκαθίστανται από μια οικονομική ολιγαρχία και εν συνεχεία φροντίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας να γίνονται όλο και πιο ισχυρά, προωθώντας την παγκοσμιοποίηση, με απώτερο στόχο την δημιουργία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης από έναν παγκόσμιο ηγέτη. Οι λαοί ας πάνε να κοιμηθούν, ο κύκλος της “εξουσίας στο λαό” έσπασε.

Για ποιαν "ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ";

Τι είναι "Ελλάδα"; Αυτό το ερώτημα έθεσε έμμεσα η επιτροπή πρωτοβουλίας "ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ" που οργάνωσε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 στην Παλιά Βουλή μια ημερίδα με θέμα τη δραματική έκκληση: "ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ".

Είναι θλιβερό να βλέπει κανείς ότι η "επιτροπή των 18" δεν είχε στην ουσία τίποτε νεότερο να πει από όσα μας είπε το 1821 ο Κοραής και ο Μαυροκορδάτος, όσα επαναλήφθηκαν μέχρι τον Καραμανλή του 1979 στο Ζάππειο. Τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα, θριαμβικά ως προς το ΦΩΣ του Λονδίνου και του Παρισιού, κασσάνδρεια ως προς τα δεινά που θα επέλθουν, αν η Ελλάδα μείνει έξω από τη "Δύση". Κανένας προβληματισμός ως προς την αμείλικτη ιστορία που συνδέει τα δάνεια, το πολίτευμα, την υποτέλεια με το βιασμό του πολιτισμού, με τους ωμούς εκβιασμούς, τις δολοφονίες, τις συκοφαντίες. Οι εμπρηστές καλούνται (και πάλι) να σβήσουν τη φωτιά.

Τι Πάει Στραβά στις Συνομιλίες;

Με αρθρογραφία για τριάμισι χρόνια για την παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων («Πορεία χωρίς ανακοπή», «Ασυγχώρητα διαπραγματευτικά λάθη», «Ασήκωτες ευθύνες», «Μόνο ζημιές συσσωρεύονται» κ.ά.), τεκμηριώναμε ότι ο σχεδιασμός στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης όχι απλά θα αποτύχει –μακάρι να ήταν έτσι-, αλλά θα αποφέρει ζημιές. Ο σχεδιασμός προέβλεπε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με στόχο να καταλήξουν σε αποδεκτή λύση στην βάση των διακηρυγμένων αρχών, διαφορετικά, σε περίπτωση αδιεξόδου θα αναδεικνύονταν έτσι η αδιαλλαξία και οι ευθύνες της Τουρκίας, με ανάλογες πιέσεις της διεθνούς κοινότητας. Ούτε λύση στη βάση αρχών προκύπτει, ούτε η Τουρκία στριμώχτηκε. Και η αποτυχία δεν οδηγεί στο σημείο εκκίνησης –αν γλυτώσουμε τελικά– αλλά επιδιώκεται να μας φορτώσουν βαρίδια που δόθηκαν ως «δώρα» εκ μέρους του Προέδρου. Τα γράφουμε αυτά για μην θεωρηθεί ότι κάνουμε σήμερα αναλύσεις εκ των υστέρων.

Ξανά το ίδιο θέμα: Απλοποίηση ελληνικής γλώσσας...

Η γλώσσα μας

 Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)


Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ' αυτήν δεν υπάρχουν όρια.

(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)

Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και.....στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.

Οι μετανάστες της Υπατίας πάνε στο υπ. Εσωτερικών

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα που οι μετανάστες της Νομικής άφηναν το κτίριο στη Σόλωνος για να μεταφερθούν σε αυτό της Υπατίας, στην Πατησίων.
Σήμερα, κάποιοι, ελάχιστοι στον αριθμό, μαζί με εκπροσώπους φόρουμ μεταναστών που τους υποστηρίζουν, βρίσκονταν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασ. Σοφίας και ζητούσαν συνάντηση με το γενικό γραμματέα του υπουργείου.
Κι αυτό γιατί ισχυρίζονται ότι δεν τους ανανεώνονται οι άδειες εργασίας και χωρίς αυτές, όπως συνεχίζουν, δεν θα έχουν άδειες παραμονής. Αυτή την ώρα, πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου χωρίς ωστόσο να έχει κλείσει κάποιος κεντρικός δρόμος.

Ο Fitch υποβάθμισε 5 χώρες της ευρωζώνης

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch μείωσε σήμερα τη βαθμολογία του για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο πέντε κρατών της ευρωζώνης.
Έτσι, το μακοπρόθεσμο αξιόχρεο της ιταλικής οικονομίας υποβαθμίστηκε κατά δύο βαθμίδες, στο Α-. Επίσης κατά δύο βαθμίδες υποβαθμίστηκε η βαθμολόγηση για το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της ισπανικής οικονομίας, σε ΑΑ- πλέον.
Κατά μία βαθμίδα υποβαθμίστηκε η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Βελγίου, σε ΑΑ πλέον. Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Σλοβενίας υποβαθμίστηκε δύο μονάδες, σε Α πλέον.

Ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών η ΔΕΗ

Του Χάρη Φλουδόπουλου


Σε οριακή κατάσταση έχει οδηγηθεί η ΔΕΗ εξαιτίας του εκρηκτικού κοκτέιλ που έχει δημιουργηθεί στην αγορά ηλεκτρισμού και το οποίο συνθέτουν η αρνητική πορεία των οικονομικών μεγεθών, το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό από τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια που θα κατευθυνθεί στα ταμεία της ΔΕΗ, τα φέσια στην αγορά και η λήξη δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ που πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν εντός του πρώτου τριμήνου. Υπό αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ διαμήνυσε προ ημερών ότι βρίσκεται σε δεινή θέση και φέρεται να ζήτησε μετάθεση πληρωμής για κάποιες καταβολές προς το ΔΕΣΜΗΕ.

ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ !

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ !


Σήμερα 27 Ιανουαρίου το αγαπημένο σας ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ γιορτάζει!!! Κλείνει 7 μήνες στην όμορφη μπλοκο-οικογένεια!!!

Εύχομαι με την βοήθεια του Θεού να έχουμε όλοι οι ιστολόγοι μεταξύ μας καλές σχέσεις, καλή συνεργασία και να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους επισκέπτες και αναγνώστες μας με αξιόλογα και χρήσιμα θεματάκια, ειδησούλες κλπ...

ΕΚΚΛΗΣΗ: Πολιτικό συμβούλιο της Σπίθας

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ


Πληροφορούμεθα ότι συζητάτε την κήρυξη απεργίας διαρκείας αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματά σας και, επομένως, και για το δικαίωμα του ελληνικού λαού σε δημοκρατική και αληθή ενημέρωση, στις τραγικές αυτές στιγμές που περνάει η χώρα του.

Είναι αυτονόητο ότι είμαστε αλληλέγγυοι με τον αγώνα σας και με τις επιδιώξεις σας. Σας ζητάμε κι εμείς από την πλευρά σας να; κάνετε ότι μπορείτε, και με τις κινητοποιήσεις σας και με τη δουλειά σας και με την επιρροή σας για να σώσουμε την πατρίδα μας από την επερχόμενη καταστροφή.
 Ο ρόλος σας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος γιατί το +πρόγραμμα καταστροφής της χώρας μας δεν περιέχει μόνο οικονομικά μέτρα, αλλά και μια προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου του ελληνικού λαού, ότι δήθεν σώζεται με την πορεία που μπήκε η χώρα τον Μάιο του 2010 και ολοκληρώνεται τώρα με την αυτοκατάλυση του ελληνικού κράτους. Γιατί τίποτα λιγότερο δεν είναι το αγγλικό δίκαιο για τα ομόλογα και η νέα δανειακή. Και ότι δήθεν δεν υπάρχει άλλη λύση για τη χώρα από αυτή.

Συγχώρα τους Γέρο! Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι…


Μόνο θλίψη και κατήφεια μπορεί να προκαλέσει η είδηση από το Ναύπλιο όπου άγνωστοι αποπειράθηκαν να κλέψουν το κανόνι του αγάλματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από την ομώνυμη πλατεία. Εύχομαι οι δράστες να είναι αλλοδαποί, από τους γνωστούς εχθρούς του έθνους που λυμαίνονται τα τελευταία χρόνια τον τόπο μας.

Προσωπικά, δεν μπορώ να δεχτώ πως μπορεί να κυλάει αίμα ελληνικό, περήφανο κι ηρωικό σε αυτά τα αποβράσματα που θέλησαν να βεβηλώσουν την μνήμη ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες οπλαρχηγούς. Έναν ακούραστο πολεμιστή που έδωσε στην κυριολεξία και την τελευταία ρανίδα του αίματός του για την ελευθερία της πατρίδας και του Χριστού την Πίστη την Αγία, για να μπορούμε εμείς τώρα να μιλάμε και να γράφουμε ελληνικά. Κι όλα αυτά τα έκανε για μια πατρίδα που τον κέρασε απλόχερα το πικρό ποτήρι της αχαριστίας.

Μπέρναρντ Σω "Είναι επικίνδυνο να είσαι ειλικρινής εκτός αν είσαι και ηλίθιος. "

.....Και επειδή ο Μιχάλης δεν είναι ηλίθιος, είναι επικίνδυνος για το ΠαΣοΚ. Αρχισε η κατεδάφιση....

από kafeneio

Πράσινο τουρλουμπούκι δηλώσεων

Για να γελάσουμε λίγο ας σταχυολογήσουμε μερικές δηλώσεις στελεχών του ΠαΣοΚ τις τελευταίες ημέρες.


Διαβάστε και θα καταλάβετε ότι στο ΠαΣοΚ είναι μια ωραία ατμόσφαιρα

Μανώλης Οθωνας: «Αν ήμουν τρόικα θα έπαιρνα το αεροπλάνο και θα έφευγα»

Χάρης Καστανίδης: «Η χώρα μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση κι εμείς ως ΠΑΣΟΚ χτενιζόμαστε»

Ανδρέας Λοβέρδος: «Οποιος επιχειρήσει να πειράξει τον Γιώργο Παπανδρέου θα μετατρέψει τη χώρα σε μακελειό»

Πάρης Κουκουλόπουλος: «Πέμπτη θέση στις δημοσκοπήσεις και .......

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙ​ΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑΘ

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι και το Δ.Σ. της επιχείρησης, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευχόμενοι πάνω απ' όλα ΥΓΕΙΑ για όλο το κόσμο. Σε αυτή τη δίνη που όλη η Ελλάδα έχει μπει, ας έχουμε την υγειά μας και ότι βρέξει.....

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΥΕΘΑ προς Ι.Σάφα: "Θέλω τα υποβρύχια για την Α.Μεσόγειο. Φτιάξτα και θα πληρωθείς"!

"Το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται τα υποβρύχια για την Ανατολική Μεσόγειο. Τα έχετε πληρθεί κι εσείς και οι Γερμανοί. Φτιάξτε τα"! Με μια εξαιρετικά σαφή τοποθέτηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, οριοθέτησε το νέο πλαίσιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Ισκαντέρ Σάφα, αναγγέλλοντάς τους ταυτόχρονα ότι η σύμβαση σκάνδαλο του Σεπτεμβρίου του 2010 αι ο νόμος-σκάνδαλο που ακολούθησε με την οποία έμπαινε σφραγίδα στο ορώτο σκάνδαλο επιλογής και προμήθειας του 1998 και του 2000, θα άλλαζε!

Παρέμβαση-​αναδίπλωση Μπερίσα

Παρέμβαση-αναδίπλωση Μπερίσα, στον προσανατολισμό του Πατριωτικού Μετώπου, για επαναδιεθνοποίηση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας.
Με στόχο να προλάβει τις διαφαινόμενες εξελίξεις από την επαναδιεθνοποίηση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας την οποία έχει δρομολογήσει το Πατριωτικό Μέτωπο, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα απέρριψε κατηγορηματικά την άποψη περί ένωσης της χώρας του με το Κόσοβο: «Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον των Αλβανών να σεβαστούν τα υφιστάμενα σύνορα» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Σαλί Μπερίσα και πρόσθεσε: «Σ' αυτή τη συγκεκριμένη φάση, το συμφέρον μας είναι να βλέπουμε το κοινό μέλλον μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε επαναπροσδιορισμός των συνόρων σήμερα εγκυμονεί τον κίνδυνο οι Αλβανοί να χάσουν εδάφη και επειδή εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι τα εδάφη είναι αιώνια, αρνούμαι ένα τέτοιο σενάριο», συμπλήρωσε.

Παναγία η Λαοδηγήτρια!

γράφει ο αρισταρχος
Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι θόλο ζουν οι πολιτικοί μας. Και τι φαντάζονται,  πως κάπου η μπόρα θα κοπάσει;
Δόλιοι, δεν πήρατε χαμπάρι τίποτε; Δεν ακούτε το τσουνάμι που έρχεται; Δεν ακούτε τις σειρήνες που χτυπούν δαιμονισμένα; Δεν ακούτε τις οιμωγές;  Κουφαθήκατε;
Δεν πήρατε χαμπάρι το μεγάλο πείραμα που γίνεται σε βάρος της Ελλάδας και όχι μόνον. Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ανωμαλία σε όλα τα κράτη, να ξεσηκώσουν τους λαούς ενάντια στου θεσμούς του παγκόσμιου Δημοκρατικού πολιτεύματος. Κάποιοι προσπαθούν να επαληθεύσουν κάποιες προφητείες, για να πετύχουν τι;
Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει χωρίς επιστροφή.
Ντρέπεσαι να σκεπάσεις τον πάτο του καροτσιού στο Super Market, ντρέπεσαι να φοράς καλά ρούχα, ντρέπεσαι να είσαι χορτάτος.

Η Αθήνα συσκέπτεται, οι Βρυξέλλες αποφασίζουν

Σε μια άνευ προηγουμένου αυτοπαγίδευση, μέσω της οποίας όμως έχει παγιδευτεί ολόκληρη η χώρα, έχει οδηγηθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξαιτίας της προσπάθειάς του να αποφύγει πάση θυσία τις εκλογές.

Στην πιο κρίσιμη ώρα, τη στιγμή ακριβώς που χρειαζόταν μια κυβέρνηση ευθύνης – και τέτοια μόνο μια κυβέρνηση μετά από λαϊκή εντολή είναι – η χώρα παραμένει ακέφαλη και ακυβέρνητη, καθώς στο τιμόνι της βρίσκονται διάφορες αλληλοσπαρασσόμενες (και έντρομες προ του δημοσκοπικού κατήφορου) φατρίες του ΠΑΣΟΚ.

Μουσουλμάνοι φοροφυγάδες

Λιάνα Μυστακίδου

Οι δημοσιογράφοι της Ιστοσελίδας Haberturk κάθισαν και διάβασαν διεξοδικά τον μακρύ κατάλογο των 4.152 οφειλετών του  ελληνικού δημοσίου. Εντόπισαν ανάμεσα στα ονόματα και 37 Μουσουλμάνους της Δ. Θράκης που οφείλουν συνολικά  27 εκ. ευρώ. 

Οι τρεις μεγαλύτεροι οφειλέτες είναι οι Meral Orter (7,6 εκ.),  Muhammed Demirci  (5,3) και Ahmet Sehata (5,04).

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ​Σ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ​: ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ​...

Αθήνα, 24/10/2011
Αριθμ.Πρωτ.4992
Προς
Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους
Της Χώρας
ΠΦΣ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Συμπληρωματικά της με αριθμό 4926/17-10-2011 εγκυκλίου–επιστολής μας, σας γνωρίζουμε επί προσθέτως τα εξής, τα οποία πρέπει να έχετε υπόψη σας, στις κατά τον χειρισμό, εκ μέρους σας του θέματος του ωραρίου:


1. Ως μας γνώρισε ο Καθηγητής κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χειρίζεται εκ μέρους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου το θέμα του ωραρίου, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, η με αριθμό ΔΥΓ/30(β)Γ.Π.οικ 109282/7-10-2011 Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2251/2011) ευθέως αντίκειται  στις διατάξεις, περί προστασίας της Δημόσιας Υγείας του Συντάγματος, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματος του φαρμακοποιού.

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε στις 25/1/2012 στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σύσκεψη παρουσία της Υπουργού κ. Άννας Διαμαντοπούλου, του αναπληρωτή Υπουργού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και εκπροσώπων όλων των Περιφερειών της χώρας, με θέμα την εφαρμογή του Ν.3879/2010 «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης» και ειδικότερα τη μετάβαση των δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ) στις Περιφέρειες.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 24 ΑGROTIKA 2012

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετάσχει στην 24η AGROTICA 2012, τη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, με ένα κεντρικό περίπτερο και με στόχο την προβολή των δραστηριοτήτων της Π.Στ.Ε και των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας.


Η 24η AGROTICA 2012 θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 1 έως 5 Φεβρουαρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προτρέπει όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων και τους αγρότες της περιφέρειας μας να επισκεφτούν τη σημαντικότερη έκθεση του κλάδου, που προωθεί την αγροτική ανάπτυξη και αξιοποιεί τα νεότερα δεδομένα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δήλωση Υφυπουργού Γ. Δριβελέγκα για την ασφάλεια

αγροτικών προϊόντων του Νομού Βοιωτίας


Μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους παραγωγούς αλλά και στο καταναλωτικό κοινό για πιθανές μολύνσεις των αγροτικών προϊόντων του Νομού Βοιωτίας από βαρέα μέταλλα και εξασθενές χρώμιο, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Περιμένοντας τον Γιώργο για να (ξανα)στηρίξει Παπαδήμο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τελικά, μόνο στην Ελλάδα μπορεί κανείς να λέει και να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να πληρώνει ποτέ και για τίποτε.

Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία τόλμησε τις προάλλες ο Πρόεδρος Καβάκο Σίλβα να πει – δίκην παραπόνου και συμμετοχής στο κοινό δράμα – πως επλήγη και αυτός από την κρίση, καθώς μία από τις συντάξεις του μειώθηκε στα 1.300 ευρώ και έχει γίνει ο κακός χαμός.

Κατά δεκάδες χιλιάδες οι Πορτογάλοι υπογράφουν διαδικτυακά αίτημα για άμεση παραίτηση του Προέδρου.

Αυτονόητα και λογικά πράγματα, δηλαδή.

Στη χώρα μας, την ώρα που οδεύουμε προς την επικύρωση της χρεοκοπίας, οι απίστευτοι εγχώριοι προπαγανδιστές έχουν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο πως η σωτηρία του (τώρα, γιατί πριν ήταν το Μνημόνιο) είναι το PSI.

Ο ναυαγοσώστης Παπαδήμ(ι)ος

 από kafeneio

ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Διατηρείτε το σπίτι ζεστό και παραμείνετε μέσα όσο αυτό είναι δυνατό.
Σε όλες τις περιπτώσεις λάβετε ειδική μέριμνα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
Μην αφήνετε τα παιδιά να βγαίνουν έξω με κακοκαιρία.
Φοράτε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
Να ενημερώνεστε συνεχώς από τα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τηλεόραση κλπ) για την  εξέλιξη των φαινομένων και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των Δελτίων Καιρού της Ε.Μ.Υ.
Εάν διαθέτετε, να έχετε πάντα μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο και φορτιστή μπαταρίας του.
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, την Αστυνομία (100), το ΕΚΑΒ 166 ή την  Πυροσβεστική (199) και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν τους παραπάνω αριθμούς.
Προμηθευτείτε εφόδια πρώτης ανάγκης (φακό, φορητό ραδιόφωνο με μπαταρίες, κουτί πρώτων βοηθειών).
Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών, όπως π.χ. σε περίπτωση εκκένωσης της περιοχής, διευθέτησης κυκλοφορίας κ.λ.π.

Προς διαγραφή ο Χρυσοχοϊδης

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις 2 Φεβρουαρίου, ενδεχομένως να σηματοδοτήσει την πρώτη «μάζωξη» του κορυφαίου οργάνου του Κινήματος, χωρίς πλέον τον  Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στις τάξεις του.
Στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και ευρύτερα μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ επικρατεί έντονος εκνευρισμός για τη στάση του Υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος, μετά τις προ εβδομάδων προσωπικές επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά του Γιώργου Παπανδρέου, και την προχθεσινή δημόσια παραδοχή ότι…

Μου χρωστάς, δεν σου χρωστάω…


Το συγκεκριμένο ρεφρενάκι από το γνωστό τραγούδι του Φίλιππου Νικολάου κοντεύει να γίνει ο εθνικός ύμνος των δοκιμαζόμενων Ελλήνων που στενάζουν κάτω από τα ασφυκτικά οικονομικά μέτρα της τρόικας (εσωτερικού κι εξωτερικού). Ο ελληνικός λαός έχει μείνει άναυδος από την λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει οι ντόπιοι και οι διεθνείς τοκογλύφοι σε σημείο που οι περισσότεροι συμπολίτες μας να έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης. Το χειρότερο είναι πως το βαρέλι φαίνεται να μην έχει πάτο και το οικονομικό επιτελείο ζητά συνεχώς νέα μέτρα από τους νεόπτωχους Έλληνες, λες και θέλουν να μας οδηγήσουν στην εξαφάνιση.

«Πρόσκληση σύγκλησης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»


Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 31 του μηνός Ιανουαρίου έτους 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Γιατί οι Έλληνες χάνουν την Ελλάδα

Του Μενέλαου Τασιόπουλου


Τι κρύβει ο όρος αποκρατικοποιήσεις και γιατί οι βουλευτές είναι αμφίβολο αν γνωρίζουν τι ψηφίζουν.

Πίσω από τις έννοιες εμπράγματες εγγυήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, μείωση των δημοσίων δαπανών, προβληματικών επιχειρήσεων του Δημοσίου, αποκεφαλαιοποιήσεις, ανταγωνιστικότητα, άνοιγμα της αγοράς από το κρατικό μονοπώλιο, επενδύσεις στις αποκρατικοποιήσεις και Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου κρύβεται κάτι πολύ απλό:

Τετάρτη, 1 Φεβρουάριος 2012 "απαγόν"

Τοποθεσία


ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Το ζευγαράκι!!

Ένας Σβούρος, και μια Μπάλα, έμεναν κι οι δύο στο ίδιο κουτί με άλλα παιχνίδια.
Μια μέρα ο Σβούρος λέει στη Μπάλα:
-Αρραβωνιαζόμαστε; Έτσι κι αλλιώς μαζί θα ζήσουμε όλη μας τη ζωή.
Η Μπάλα όμως, που ήταν ντυμένη μες τα μεταξωτά και είχε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της, δεν του έδωσε καμία απάντηση.
Το άλλο πρωί ήρθε το αγοράκι, που του ανήκαν τα παιχνίδια, κι αφού έβαψε τον Σβούρο κίτρινο και κόκκινο, του κάρφωσε κι ένα μπακιρένιο καρφί στην κορφή του.
Έτσι στολισμένος ο Σβούρος, είχε μεγαλόπρεπη όψη, καθώς τριγύριζε πάνω στη μύτη του.
-Για δες με!...έλεγε τώρα στη Μπάλα. Πώς με βρίσκεις λοιπόν; Σκέψου πόσο ταιριασμένο ζευγάρι θα ήμασταν.... Εσύ να πηδάς κι εγώ να χορεύω! Κανένας δεν θα ήταν πιο ευτυχισμένος από εμάς τους δυο.
-Νομίζετε;...ρώτησε η Μπάλα. Ξεχνάτε φαίνεται, από τι οικογένεια κατάγομαι εγώ. Ο πατέρας μου και η μητέρα μου ήταν μεταξωτές παντούφλες, κι εγώ έχω μέσα μου μια τοοόση μεγάλη καρδιά από φελλό.

Συνελήφθη ξανά ο Λάκης Γαβαλάς!

Χειροπέδες για δεύτερη φορά για τον Λάκη Γαβαλά!

Οι υπέρογκες οφειλές του γνωστού επιχειρηματία προς το δημόσιο τον φέρνουν για άλλη μια φορά ενώπιον της δικαιοσύνης.   

Αυτή τη φορά το ύψος των οφειλών του 60χρονου εισαγωγέα ρούχων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 7.597.233,96 ευρώ!
Ο Λάκης Γαβαλάς παραπέμπεται να δικαστεί αύριο Παρασκευή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος εις βάρος του για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΥΑ

Φωτογραφική επιμέλεια MA'RA'KI'

Στους ανατολικούς πρόποδες του Υφάντειου λόφου (ανατολική άκρη του Ακόντιου όρους) και στο δυτικό άκρο του σημερινού Ορχομενού βρίσκεται ένα από τα πιο έξοχα και εντυπωσιακά μνημεία των Μινυών. Υπολογίζεται ότι χτίστηκε κατά τη 2η χιλιετηρίδα π.Χ.
Το μνημείο έφεραν στο φως οι ανασκαφές του Ερρίκου Σλήμαν στα 1881-1885, αν και πρώτος επιχείρησε το 1803, χωρίς επιτυχία, ο γνωστός άγγλος Έλγιν. Μετά τον Σλήμαν έκαναν ανασκαφές το 1893 η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και στη συνέχεια Γερμανοί αρχαιολόγοι, με επικεφαλείς τους H. Bulle και A. Furtwaengler, στα 1903 και 1905.

Bristol Beaufighter

 «Ψιθυριστός Θάνατος»
στον βυθό…
Κείμενο - Φωτογραφίες: Βασίλης Μεντόγιαννης
Επαγγελματίας Δύτης (Φωτογραφία – κάμερα – Σκηνοθεσία)

Ανάρτηση στο Περί Αλός με την έγκριση του
UFR TEAM Underwater Filming & Research και
του συγγραφέως Βασίλη Μεντόγιαννη.


Οι ακροπτέρυγες του αεροπλάνου έχουν
σχεδόν διαλύσει. Πιθανόν από την μεγάλη
καταπόνηση που δεχτήκαν κατά την
προσθαλάσσωση όπως επίσης και από
δίχτυα που μπορεί να μπλέκονται εκεί.
ΦΩΤΟ: Βασίλης Μεντόγιαννης


Είκοσι Οκτωβρίου του 1943, ο πόλεμος μαίνεται. Ένα μικρό καΐκι πλησιάζει μέσα στο πυκνό σκοτάδι και αποβιβάζει επτά άνδρες στο νησί της Νάξου. Ο υπολοχαγός Aitken, είναι ο επικεφαλής μιας βρετανικής περιπόλου των Long Range Desert Group, που έχει το θράσος να κυκλοφορεί σε ένα απομονωμένο ελληνικό νησί κάτω από την μύτη της γερμανικής φρουράς που αριθμεί περίπου 650 άνδρες.
Προσεκτικά και ήσυχα βαδίζουν προς το εσωτερικό του νησιού. Βοηθούμενοι πάντα από τους ντόπιους κατοίκους κρύβονται και παρακολουθούν τις κινήσεις των Γερμανών. Λίγες μέρες αργότερα ο Aitken, παρατηρεί μια ύποπτη συγκέντρωση εχθρικών πλοίων.

Αν δεν υπάρξει λαϊκή αντίδραση πριν τις υπογραφές, χαθήκαμε…

Μας τρομοκρατούν με την χρεοκοπία, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει ήδη συντελεστεί, αλλά μας αποκρύπτουν τη σκλαβιά που μας ετοιμάζουν. Μας εκβιάζουν με επιστροφή στη δραχμή, αλλά μας αποκρύπτουν πως έτσι κι αλλιώς (εκτιμούμε) αυτό θα γίνει.
Τώρα πρέπει να υπάρξει λαϊκή αντίδραση. Τώρα πριν τις υπογραφές του PSI , του νέου μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης.
Μέχρι τώρα η πρώτη δανειακή σύμβαση είναι άκυρη, η χώρα δεν οφείλει ούτε ευρώ με βάση το εσωτερικό και διεθνές δίκαιο. Όσοι υπέγραψαν παράνομα, είναι ατομικά υπεύθυνοι και θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Όμως, αν υπογραφεί τοPSI, που θα βάζει όλο το υπόλοιπο χρέος στο αγγλικό δίκαιο, αν υπογραφεί η νέα δανειακή που θα νομιμοποιεί την πρώτη παράνομη και ταυτόχρονα θα σκλαβώνει την Ελλάδα στη Γερμανία, αφού δεν θα…..

Η "Άμεση Δημοκρατία" και ο νεοπαγανιστικός δούρειος ίππος της Νέας Τάξης Πραγμάτων απο την συχνότητα του Ράδιο 9

Πρίν απο λίγο  τελείωσε η ζωντανή εκπομπή  των  Β. Μπόνιου και  Χ, Λογαρίδη  που μεταδόθηκε απο τον  ραδιοφωνικό σταθμό του κ. Κοντομηνά  (Ράδιο 9) στον οποίο , όπως έχει δημοσιευθεί, θα επανέλθει   η ιδιοκτησία  του  τηλεοπτικού σταθμού Alpha  τον οποίο ο ίδιος είχε πουλήσει στο γερμανικό RTL.
Αυτά βεβαίως αφορούν  τον κ. Κοντομηνά  και όσους εν πάσει περιπτώσει έχουν επαγγελματικό ή και  πολιτικό  "ενδιαφέρον" σχετικά με το μέλλον  των ραδιοτηλεοπτικών του επενδύσεων.

Το αποκαλυπτικό δεκασέλιδο του "Δεύτερου Μνημονίου"

Των Μαρίνα Μάνη, Σπύρου Δημητρέλη


«Δύο μεγάλες αποκρατικοποιήσεις» προσεχώς, προνομιούχες μετοχές, φορολογικό, μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, απολύσεις στο Δημόσιο, επικουρικές.

Ένα δεκασέλιδο πυκνογραμμένο κείμενο παρέδωσε στους «εμπλεκόμενους» με τη νέα δανειακή σύμβαση υπουργούς ο Λουκάς Παπαδήμος μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου.

Το κείμενο αποτελεί, στην ουσία, τις βασικές αρχές του «δεύτερου Μνημονίου», καθώς απαρτίζεται από το σύνολο των υποχρεώσεων που καλείται να αποδεχθεί η χώρα προκειμένου, μαζί με τη συμφωνία για το «κούρεμα», να ανοίξει ο δρόμος προς το νέο δάνειο.

Υπόμνημα της Τρόϊκα για νέα μέτρα …μπανανίας!

Εντολές – σοκ σα να είμαστε καμιά μπανανία της Αφρικής, παρέδωσε η τρόικα στα χέρια της κυβέρνησης και των πολιτικών αρχηγών, με το γνωστό υπόμνημα που αναφέρουν τα ΜΜΕ από το πρωί.
Το χαρτί με τα μέτρα που θα συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση, δηλαδή το Μνημόνιο που κυοφορείται, είναι εξαιρετικά σκληρό και θα προκαλέσει δέος στην ελληνική κοινωνία με την αναλγησία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα δεν προτείνει αλλά απαιτεί τα εξής μέτρα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα:

Αφίσα με το Χρυσοχοΐδη προκαλεί σάλο στο διαδίκτυο

Σάλο στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει από το πρωί μία αφίσα που απεικονίζει τον Υπουργό Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Κουρουπλή.
Ως γνωστόν ο κ. Κουρουπλής είναι τυφλός κάτι που δεν τον έχει εμποδίσει ωστόσο, να κερδίζει επί αρκετά χρόνια την εμπιστοσύνη των πολιτών της περιοχής του αναπτύσσοντας έντονη δράση, η οποία μάλιστα την οδήγησε και στη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ μιας και αρνήθηκε να υπογράψει το Μνημόνιο. Αυτό σκέφθηκαν μάλλον και κάποιοι χρήστες του facebook και συνέδεσαν την άποψη του βουλευτή για τα δεινά που έχει επιφέρει στη χώρα η είσοδος στο ΔΝΤ, με τα λεγόμενα περί μη ανάγνωσης του Μνημονίου από τον Υπουργό Ανάπτυξης δημιουργώντας μία αμφιλεγόμενη αφίσα που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα εκατοντάδες  σχόλια.

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών (Σπίθα) καταδικάζει την κλιμάκωση των οικονομικών μέτρων κατά του Ιράν, κλιμάκωση που γρήγορα θα καταλήξει και σε στρατιωτική εμπλοκή, πιθανά και με πυρηνικά όπλα, με τεράστιο κίνδυνο για την ειρήνη στην περιοχή, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Η βαθύτατα υποκριτική και ταχύτατα παρακμάζουσα Δύση, βλέπει τον κίνδυνο από τα ανύπαρκτα πυρηνικά του Ιράν, αλλά δεν αντιλαμβάνεται ούτε τα υπαρκτότατα πυρηνικά του Ισραήλ, ούτε τον κίνδυνο από αυτά. Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί…

Αν δεν μπόρεσε να με λυγίσει ο θάνατος τίποτα δεν το μπορεί.!!!

Γράφει η Μαρία Αλιφραγκή (η δασκάλα που μας συγκλόνισε με την παραίτηση της)

Θέλω να μιλήσω, σε όλους το οφείλω
Στην άβυσσο που βρέθηκα τον Ιούλιο, βιώνοντας ένα ύπουλο και άνανδρο χτύπημα από τους εχθρούς της χώρας μου, που διέλυσε, γκρέμισε, σκόρπισε τη ζωή μου, φωτεινές λυχνίες στο σκοτάδι αυτό ήταν οι φίλοι, οι συνάδελφοι, οι συναγωνιστές μου. Όλους αυτούς τους θεωρώ αδέλφια μου, ομοαίματους. Γιατί μαζί τους πορεύτηκα……….

Αίτηση χρηματοδότησης για την κατασκευή Μονάδας (MEA)

Αίτηση χρηματοδότησης για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ν. Βοιωτίας

Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε υπέβαλλε αίτηση χρηματοδότησης, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στο ΥΠΕΚΑ (Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), ύψους 24.938.794,30 ευρώ, για τη κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ).
H υλοποίηση αυτής της δράσης αφορά στην δημιουργία και τη λειτουργία ΜΕΑ στην περιοχή του ΧΥΤΑ Θήβας, συνολικής δυναμικότητας 80.000 τν/έτος, η οποία θα δέχεται προς επεξεργασία τα αστικά απορρίμματα και τη λυματολάσπη των Δήμων – Μελών, το οργανικό υπόλειμμα της αγροτικής δραστηριότητας και των συσκευαστηρίων της περιοχής μας καθώς και τα βιομηχανικά μη επικίνδυνα απόβλητα.

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΑΡ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Να λοιπόν που δεν ψηφίστηκε νόμος, κι όμως δεν έπεσε η κυβέρνηση!!!

Μας έχουν πάρει τα μυαλά, τόσα χρόνια, με την προπαγάνδα τους πως αν δεν ψηφιστεί κάποιος νόμος, θα πέσει η κυβέρνηση, ενώ αντιθέτως το Σύνταγμα αφήνει πλήρη ελευθερία για κατά συνείδηση ψήφο στον κάθε βουλευτή. Μας έχουν ζαλίσει κυριολεκτικά.
Πάνω σ’ αυτή την προπαγάνδα κτίστηκε ολόκληρη η πολιτική πρακτική των κομματικών μαντριών. Ο ευκολόπιστος λαός που έφαγε αμάσητη αυτή την προπαγάνδα, τόσα χρόνια τώρα, θεωρούσε ότι θα πέσει η κυβέρνηση, θα καταστραφεί η χώρα, αν τύχει και δεν ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα κάποιων παρασίτων. Αυτή η ευκολοπιστία του λαού και η ετοιμότητά του να τιμωρήσει πολιτικά όποιον βουλευτή….

Επαναλαμβάνουμε: τι θα κάνει ο κ. Παπαδήμος με τα ομόλογα της ΕΚΤ;

Τα επόμενα 24ωρα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον του κουρέματος και για το πώς θα κλείσει το PSI. Ο Τσ. Νταλλάρα ξανάρχεται στην Αθήνα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με δύο βασικά προβλήματα. Το πρώτο είναι το γνωστό και αφορά στο επιτόκιο. Οι Γερμανοί ζητούν κάτω από 3,5% οι ιδιώτες ομολογιούχοι ζητούν γύρω στο 3,9%, αλλά όπως φαίνεται κάπου θα τα βρουν και θα λήξει το θέμα.
Ο νέος πόλεμος που έχει ξεσπάσει και απειλεί να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα είναι η συζήτηση που γίνεται για τη συμμετοχή ή όχι στο κούρεμα και των ομολόγων της ΕΚΤ.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο