Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - '' ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ '' στον ALPHA !!! Πέμπτη 10 Μα'ι'ου 2012

Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΟΥ ΤΟΥ Β΄ΠΠ, ΚΟΣΜΑ Ν. ΚΟΛΛΑΡΟΥ

ΜΝΗΜΗ ΚΟΣΜΑ Ν. ΚΟΛΛΑΡΟΥ
1921-1944


του Στρατή Γ. Φιλιππότη

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Ελλάς», τ. 901, σ.87
ΟΚΤ 2008, εκδ. ΕΘΕ (Ελληνική Θαλάσσια Ένωση) / ΓΕΝ.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση της ΕΘΕ.

Κοσμάς Ν. Κολλάρος - Πύργος Τήνου 1921,
Πόρος 1944 - ναύτης του Β.Ν.
ΦΩΤΟ: Ναυτική Ελλάς


Επιχείρηση «Μάννα»

10 Οκτωβρίου 1944
Σήμερα φτάσαμε με τα καΐκια μας από τα Ψαρά στον πανέμορφο όρμο της Τήνου Πάνορμο, περιμένοντας από στιγμή σε στιγμή διαταγή για την έναρξη της επιχείρησης απελευθέρωσης των Αθηνών με τον κωδικό «Μάννα».

Το νόημα των εκλογών

Πολλά ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες για τα αποτελέσματα των εκλογών. Ο κάθε ένας το μακρύ του και το κοντό του. Πολλοί εκλογολόγοι, συνταγματολόγοι, δημοσιογράφοι, υποψήφιοι, βουλευτές, πρόεδροι κομμάτων κλπ έδιναν τη δική τους ερμηνεία για το πως ψήφισε ο Ελληνικός λαός και ποιό μήνυμα έστειλε. Το πραγματικό μήνυμα που έστειλε ο Ελληνικός λαός στα κόμματα στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012, δεν το είπε κανένας. Είναι ήδη πινακίδα ονομασίας οδού στη Θήβα.


ΣΚΑΝΔΑΛΟ – ΑΛΛΑΞΑΝ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Σωκράτη Ξυνίδη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, σε Κοινή Υπουργική Απόφαση τροποποιείται ριζικά η λειτουργία των Κεντρικών Αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προς όφελος των τραστ και των καρτέλ που διακινούν κρέατα, φρούτα και λαχανικά.

Με την Κ.Υ.Α. που σκανδαλωδώς υπεγράφη την Παρασκευή 4 Μαΐου, (αριθμ. πρωτ. Α2-565) δύο ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου και χωρίς να δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, με αρχιτέκτονα τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του ΥΠ.Α.ΑΝ. κ. Στέφανο Κομνηνό, ο οποίος μας έχει απευθύνει επανειλημμένως το ερώτημα για το αν έχουν ρόλο ύπαρξης οι Κεντρικές Αγορές, αγνοήθηκαν όχι μόνο οι ενδιαφερόμενοι φορείς της Αγοράς, αλλά και οι διοικήσεις των δύο Αγορών (Αθήνας -Θεσσαλονίκης), οι οποίοι παρεκάμφθησαν παρά του ότι ήταν επιφορτισμένοι να κάνουν διάλογο με τους εμπόρους και είχαν ήδη φτάσει σε συμφωνία για κοινό κανονισμό λειτουργίας ο οποίος εφαρμόζετο ήδη με τη σύμφωνη γνώμη όλων.

Κυριακάτικες εφημερίδες [13-5-2012]

 

..............

Διαπόμπευσε ΤΩΡΑ τις ιερόδουλες κι από Δευτέρα το «ξεφουσκώνουμε»…

-Ωραία! Όλα τά’ χαμε, οι ιερόδουλες με aids μας έλειπαν τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές.
-Πρέπει να το διαχειριστούμε άμεσα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για να τ’ αφήσουμε να ξεχαστεί όπως παλιά.
-Και τι να κάνουμε ρε Ανδρέα; Τι προλαβαίνουμε να κάνουμε πάνω στο τελείωμα των εκλογών;
-Το μόνο που μπορούμε.
-Δηλαδή;
-Η κοινή γνώμη απαιτεί άμεσο χειρισμό. Εκρηκτικά εκτονωτικό χειρισμό.

Ντροπή! Ογδόντα δύο βουλευτές ζητούν 250.000 ευρώ

Οι βουλευτές δεν ζητούν μόνο να τους καταβάλλει τα αναδρομικά το Δημόσιο, αλλά και από δέκα χιλιάδες ευρώ για… ηθική βλάβη.
 

Τι κι αν υπάρχει κρίση; Τι κι αν η χώρα ακόμα κινδυνεύει με χρεοκοπία; Τι κι αν η συντριπτική πλειοψηφία βιώνει περικοπές που τους στέλνουν στη φτώχεια; Τι κι αν, όταν αποκαλύφθηκε τους “έκραξαν”; Αυτοί, επιμένουν.

Τεράστιο όγκο στρατευμάτων μετακινούν οι Τούρκοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Μια τεράστια πολεμική μηχανή έχει τεθεί σε κίνηση στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, αλλά και μέσα στο Αιγαίο από το βορρά μέχρι το νότο εκτελώντας αποβατικές ασκήσεις, αποστολές αεροπορικής υποστήριξης, ανθυποβρυχιακές αποστολές, αποστολές καταστροφής στόχων επιφανείας κλπ. Οι ασκήσεις ξεκίνησαν την …επομένη των ελληνικών εκλογών στις 7 Μαΐου και η μεν πρώτη ολοκληρώνεται στις 17/05 ενώ η δεύτερη στις 24/05.
Οι δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί είναι τεράστιες και ουσιαστικά πρόκειται για επίδειξη ισχύος ή καλύτερα για επιχείρηση τρομοκράτησης της Ελλάδας, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση διεξαγωγής ερευνών από την Τουρκία εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:Πρώτος Γραμματέας Οργανωτικού του κινήματος ο Χρήστος Λύτρας

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, βουλευτή Επικρατείας, Μιχάλη Γιαννάκη συστάθηκε η Γραμματεία Οργανωτικού του κινήματος.


Με την ίδια απόφαση ορίστηκε στη θέση του πρώτου Γραμματέα Οργανωτικού ο κ. Χρήστος Λύτρας.

Δημοσκόπηση Kappa Research ,20,5% o Σύριζα

Αλήθειες και σενάρια πριν την ύστατη προσπάθεια

Με πιθανότερο το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου θα συνεδριάσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.



Το συμβούλιο θα συγκληθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, οπότε θα γίνει η τελευταία προσπάθεια για να βρεθεί λύση στην ακυβερνησία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Τα σενάρια που επεξεργάζονται τα κόμματα τις τελευταίες ώρες είναι τα εξής:

Αντιδράσεις από τον δημοτικό σύμβουλο Θήβας κ. Βασίλη Σβίγγο

Μεγάλη έκπληξη και απορία μου προξένησε μια πρόσκληση που διάβασα σε τοπικά blogs . Για να γίνω πιο σαφής , πρόκειται για πρόσκληση εθελοντικής συμμετοχής στον αγώνα ράλλυ Ακρόπολης που θα γίνει στην πόλη μας (Καλό!!! Δε λέω.) . Αναλογιζόμενος τους δύσκολους καιρούς που διανύει ο τόπος μας και η χώρα γενικότερα και ως εκπρόσωπος των συμπολιτών μου στο συμβούλιο δημοτικής κοινότητας Θήβας , θα ήθελα με τη σειρά μου να προσκαλέσω όλους τους εκλεγμένους συναδέλφους να σκύψουμε το κεφάλι στα σημαντικά και ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους συμπολίτες μας (γι'αυτό άλλωστε μας εμπιστεύτηκαν) . Επιγραμματικά αναφέρω μερικά από αυτά :

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ

6ΗΣ ΜΑΪΟΥ 2012

Fitch προς ευρωζώνη: "Να παρακαλάτε να μην βγει η Ελλάδα από το ευρώ, γιατί αλλιώς..."

H έξοδός μας, η κόλασή τους. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει η ίδια η Fitch: Σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ όλες οι αξιολογήσεις των κρατών της Ευρωζώνης θα λάμβαναν αρνητικές προοπτικές ανακοίνωσε πριν λίγο ο ένας από τα τρία μέλη της "αγίας τριάδας" (μαζί με την S&P και τον Moody's) ο οίκος αξιολόγησης Fitch:


Στο πλαίσιο αυτό, οι χώρες που έχουν ήδη αρνητικές προοπτικές αξιολόγησης όπως η Κύπρος, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σλοβενία και το Βέλγιο, θα κινδύνευαν με άμεση υποβάθμιση, αλλά και οι υπόλοιπες χώρς, όπως η Γερρμανία και η Ολλανδία που έχουν τριπλό "Α" το χάνουν!

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Ειδική Συνεδρίαση -Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

 Σας καλούμε να  προσέλθετε στην Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (παλαιό Δημαρχείο- οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 23η του μηνός ΜΑΪΟΥ 2012, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00 με μοναδικό θέμα τη συζήτηση – ενημέρωση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της περιοχής μας.

Εκλογές και στρατηγική αυτοχειρία

«Δεν αισθάνομαι πατριωτισμό όταν με αδικούν, τον αισθάνομαι εκεί που ασκώ με ασφάλεια τα πολιτικά μου δικαιώματα» (Θουκυδίδης Ζ’ 92, Λόγος Αλκιβιάδη προς Λακεδαιμόνιους 415 π.Χ.)


Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος


Δημοσιογράφος – Αμυντικός Αναλυτής

Ο ελληνικός γεωγραφικός χώρος εντός του οποίου, εμείς οι εξ αίματος κληρονομικοί απόγονοι των Αχαιών, των Δωριέων, των Ιώνων και των Αιολέων – οι σύγχρονοι Έλληνες του 21ου αιώνα – συνεχίζουμε την προσπάθεια διαφύλαξης των μακραίωνων ιστορικών παρακαταθηκών, προασπίζοντας παράλληλα τα εθνικά συμφέροντα, κινδυνεύει να αναδειχθεί σε θέατρο εκτέλεσης απόφασης στρατηγικής αυτοχειρίας.

Βαγγέλης Αλεξανδρής: Λίγοι άνθρωποι κρατάμε όρθιο το ελληνικό μπάσκετ

Συνέντευξη στον Λευτέρη Θεοδωρακόπουλο


«Τα ρόστερ και οι προϋπολογισμοί τους πάνε στα συρτάρια όταν μιλούν οι ψυχές στο παρκέ»


«Ο Άρης θα είναι αυτός που θα επανεκκινήσει  το ελληνικό μπάσκετ και το πιστεύω ακράδαντα αυτό»
Ξέρει το ελληνικό μπάσκετ όσο ελάχιστοι σε αυτή τη χώρα και το όνομα του σηματοδοτεί μεγάλες επιτυχίες στα ελληνικά παρκέ.

Νέα δημοσκόπηση δείχνει πρώτο το Σύριζα. Τα ποσοστά και η σειρά

Η  δημοσκόπηση έγινε από το metron Analysis ...

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Δ ΄ ΕΘΝΙΚΗ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ Α ΄ Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Σ.Α. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ !!!

Ο Αξιος Πρωταθλητής Ποδοσφαίρου τής Α ' Ε.Π.Σ. Βοιωτίας Α.Σ.Α .ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ είναι πανέτοιμος γιά τήν διαδικασία τών αγώνων Μπαράζ τού 7ου Ομίλου τής Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όπου οί τέσσερις Πρωταθλήτριες ομάδες τών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων τής Βοιωτίας , Εύβοιας , Φθιώτιδας καί Ευρυτανίας θά αγωνιστούν σέ διπλούς αγώνες μεταξύ τους εντός καί εκτός έδρας μέ τήν φιλοδοξία νά κατακτήσουν τίς δύο πρώτες θέσεις τής τελικής βαθμολογίας πού οδηγούν στήν Δ ' Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου Ελλάδος .

VIDEO: Αδειάζει η Ομόνοια και γεμίζει η Θήβα ...λαθρομετανάστες

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του STAR Κεντρικής Ελλάδας στους καταυλισμούς των λαθρομεταναστών, περιμετρικά της θήβας.
Χιλιάδες αλλοδαποί κυρίως από Πακιστάν και Μπακλαντές, έχουν καταλάβει εγκαταλελλειμένα κτίρια-ερείπια και ζούν υπό άθλιες συνθήκες για ένα φθηνό μεροκάματο πείνας. Σε απόγνωση έχουν έρθει οι ντόπιοι της περιοχής και καλούν Δήμο και Αστυνομία να λάβουν μέτρα.









Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ελείτροχος: Έκθεση φωτογραφίας «Απ-Όψεις»

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, “Ελείτροχος” σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας των μελών του συλλόγου, με τίτλο: “Απ-Όψεις”, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Μαΐου, και ώρα 20.30 στο Café-Bar-Restaurant «Ζήθος», Επαμεινώνδα 90 (Πεζόδρομος) – Θήβα.


Διάρκεια Έκθεσης: Παρασκευή 11 Μαΐου – Κυριακή 27 Μαΐου 2012


Είσοδος: Ελεύθερη

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:

ΠΑΓΙΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:


"Οι θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για το ευρώ είναι πάγιες, αναφέρονται με σαφήνεια στην Εθνική μας Αντιπρόταση και πάντοτε εντός ευρωζώνης και έχουν επανειλημμένα διατυπωθεί ξεκάθαρα από τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

Ο Εκπρόσωπος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:


"O κ Σαμαράς ευρίσκεται σε πλήρη απελπισία και πολιτική αμετροέποια.

Αφού διέλυσε την παράταξη του, τώρα εκλιπαρεί. Μιλάει για διαπραγμάτευση, ξεχνώντας τεχνητά την υπογραφή του για πλήρη εφαρμογή του μνημονίου.

Δεν τολμά να εξηγήσει τους στόχους της διαπραγμάτευσης, γιατί αδυνατεί να αρνηθεί Αγγλικό Δίκαιο, εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας, ειδικό λογαριασμό και ασφαλώς ξένους Επιτρόπους στα Ελληνικά υπουργεία.

Απειλές και εκβιασμοί: Πρώτα κυβέρνηση, μετά δόσεις

Οι Ευρωπαίοι θέλουν κυβέρνηση που θα τηρήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί, μετά θα ξαναδώσουν τις δόσεις


Μπορεί η Ελλάδα να εξασφάλισε έστω... κουτσουρεμένη τη δόση του Μαΐου, αφού, αντί για 5,3 δις ευρώ, θα εισπράξει 4 δις, ωστόσο, το μήνυμα που έρχεται από τις Βρυξέλλες είναι ξεκάθαρο όσο και κατηγορηματικό: «Δεν θα ξαναπάρετε άλλα λεφτά, μέχρι να φτιάξετε κυβέρνηση, ικανή να εφαρμόσει όλα όσα έχουν συμφωνηθεί».

Final 4: Στόχος διπλός, τελικός ελληνικός

Στα παγωμένα νερά του Βόσπορου και την Αγιά Σοφιά, χτυπάει σήμερα (11/05) δυνατά η «καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Για τον έξι φορές Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, την Μπαρτσελόνα που αναζητά τη χαμένη της αίγλη, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που διψά για εκδίκηση και τον Ολυμπιακό που μπαίνει στο παρκέ ως το μεγάλο αουτσάιντερ…

Το «Σινάν Ερντέν» ανοίγει τις πύλες του και φιλοξενεί Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (18:00, ΕΤ1, Novasports 1) στην πρώτη μεγάλη μάχη της ημέρας, με φόντο την πρόκριση στον τελικό του Final 4 της Euroleague.

Το ελεύθερο διαδίκτυο ισοπέδωσε παραδοσιακούς νταβατζήδες και τα ηλεκτρονικά τσιράκια τους

Τα δεδομένα των εκλογών της 6ης Μαΐου
Δεδομένο 1: Οι εκλογές αυτές έδωσαν 2+ εκατομμύρια στο δικομματισμό.
Δεδομένο 2: Η Αθήνα εξαφάνισε το δικομματισμό. Η επαρχία αν όχι τον ανέδειξε σίγουρα πάντως τον στήριξε.
Δεδομένο 3: Οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει πλέον τα 4 εκατομμύρια. 3,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι με πάνω από τους μισούς στην Αθήνα.
Δεδομένο 4: Το facebook ψήφισε ΟΧΙ σε δικομματισμό και μνημόνια σε ποσοστό που πρέπει να κινείται γύρω στο 60% και στους πολύενεργούς χρήστες, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 80%.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας συγχαίρω όλους και ειδικά καλωσορίζω τους καινούργιους συναδέρφους ανάμεσά μας.
Έχουμε, σήμερα, 108 βουλευτές. Απ’ αυτούς 53 είναι από την προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία που επανεξελέγησαν, ενώ βγήκαν και 55 καινούργιοι συνάδελφοι. 37 ανάμεσά μας εκλέγονται στη Βουλή για πρώτη φορά.
            Παρά το γεγονός ότι είμαστε το πρώτο κόμμα, το εκλογικό αποτέλεσμα προφανώς δεν μας ικανοποιεί. Και, ως κόμμα, θα το συζητήσουμε αναλυτικά.
            -- Το ΠΑΣΟΚ, κύριος υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, γνώρισε αληθινή συντριβή.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΕΒΕ

ΤΙΤΛΟΣ
ΟΝΟΜΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
E-MAIL - FAX
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
6978007275 2262029350
ΑΓΓΕΛΙΔΗ 5 ΘΗΒΑ Τα.Κ. 32200
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
6944865451 2262025576
ΑΥΛΙΔΟΣ ΘΗΒΑ Τα.Κ. 32200
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6972413288 2262023033
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 89 ΘΗΒΑ Τα.Κ. 32200
ΤΑΜΙΑΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
6977250685 2262028671
ΠΕΛΟΠΙΔΟΥ 36 ΘΗΒΑ Τα.Κ.32200
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6939628670 2262029350
haratsis@hotmail.com 2262027707
ΑΓΓΕΛΙΔΗ 5 ΘΗΒΑ Τα.Κ. 32200
ΜΕΛΟΣ
ΞΕΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
6944385157 2262021800
xenakis@otenet,gr 2262021441
3οΧΛΜ ΘΗΒΩΝ - ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ ΘΗΒΑ Τα.Κ.32200
ΜΕΛΟΣ
ΚΑΝΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6984027371 2262023918

ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 1 ΘΗΒΑ Τα.Κ.32200

Καταθλιπτικά παιδιά, εξαρτημένοι έφηβοι…

Συμπτώματα ακόμα και από την προσχολική ηλικία
Στη μέγγενη της κατάθλιψης και τα Ελληνόπουλα! Η οικονομική ύφεση, η ανασφάλεια και η ανεργία που βιώνουν πολλές ελληνικές οικογένειες, οδηγεί ολοένα περισσότερα παιδιά, ακόμη και προσχολικής ηλικίας, στα νοσοκομεία με καταθλιπτικά συμπτώματα.
Πονοκέφαλοι, κοιλιακά άλγη και πόνοι στα άκρα αναφέρονται με ανησυχητική συχνότητα ως συμπτώματα σε λιλιπούτειους και τους οδηγούν στα παιδιατρικά νοσοκομεία, όπου οι ειδικοί διαγιγνώσκουν ότι δεν πρόκειται για  συμπτώματα κάποιου κοινού παιδικού νοσήματος αλλά για σοβαρές ενδείξεις κατάθλιψης!
«Δυστυχώς από τη βαριά αυτή ατμόσφαιρα που βιώνουμε στη χώρα δεν μένουν ανεπηρέαστα τα παιδιά, ακόμη και αυτά που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία» υπογράμμισε...

Η επιστολή του κ. Τσίπρα προς τους προέδρους της Κομισιόν, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και… του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Αθήνα, Πέμπτη 10 Μαϊου 2012

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουάριου.

Χτυπήστε μας δυνατά, τώρα που μπορείτε..​.

Ηλικίες, σαρανταβάλε έως εξήντα τόσο. Μηδενός εξαιρουμένου, είστε το παράδειγμα προς αποφυγή που μας έφερνε η μάνα μας όταν κάναμε κάτι άσχημο (και ήταν απλώς ζαβολιά). Γενικά κυμαίνεστε στο μέτριο, ίσως και κάτω από αυτό. Ένα τσούρμο (ή και αγέλη) από κολεγιόπαιδα, γνωστοί από τα σαλόνια της νομενκλατούρας του βλαχομπαρόκ, αλλά και κομπλεξικά αγροτόπαιδα που ντρεπόσασταν επειδή οι γονείς και οι συγγενείς σας ίδρωναν για το ψωμί που έβγαζαν. Τεμπέληδες από κούνια, που προτιμούσατε τις αερολογίες από το να κάνετε πράξεις… Όλοι σας επιζητούσατε να ζήσετε το όνειρό σας, το αμερικάνικο όνειρό σας, με τις γραβατούλες σας (ροζ κατά προτίμηση), ύφος προφέσορα με τα στημένα γυαλάκια να προσδίδουν στυλ ψοφοειδούς παπαγάλου. Μεταξύ σας και κάποιες αναμαλλιέρες που έκαναν την επανάστασή τους στο κομμωτήριο της Κούλας, αλλά μπόρεσαν με τις κατάλληλες «γυμναστικές ασκήσεις» να πηδήξουν σε ανώτερα στάδια με Louis Vuitton και άλλα αξεσουάρ…, που πίστεψαν ότι είναι αμαζόνες, γυναίκες και άλλα πολλά…

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ

Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και του ίδιου του λαού σε πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων άνοιξε, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, νέους δρόμους και έστειλε μηνύματα ελπίδας και προοπτικής για έξοδο από τη λαίλαπα των μνημονίων.


Κάναμε το πρώτο βήμα. Μένει να κάνουμε το επόμενο και πιο αποφασιστικό.

Καλούμε, λοιπόν, όσες και όσους έχουν τις ίδιες αγωνίες και στήριξαν αυτό τον αγώνα- μέλη, φίλους, ψηφοφόρους και μη- τη Δευτέρα 14 Μαΐου και ώρα 8.30 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας να συζητήσουμε για όλα και να συντονίσουμε τον παραπέρα βηματισμό μας.

Ο λόγος του Χρυσαυγίτη είναι συμβόλαιο


Ο βουλευτής Ευβοίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Νικόλαος Μίχος


προς τους Ευβοιώτες

Πιθανότητα κυβέρνησης από Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μέσω του Κάρολου Παπούλια - Δεδομένη η άρνηση Τσίπρα - Δεν αποκλείονται νέες εκλογές

- Τα τρία κόμματα γνωρίζουν την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα του χρεώσουν την όποια αποτυχία
- Την Παρασκευή τα κρίσιμα ραντεβού Βενιζέλου με Σαμαρά και Τσίπρα
- Η ΔΗΜΑΡ πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014
- Συντονισμένη επιχείρηση πιέσεων στην Ελλάδα να σχηματίσει άμεσα κυβέρνηση

Οι εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι πλέον καταιγιστικές τις τελευταίες ώρες, καθώς ενώ όλα έδειχναν πως η χώρα οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει ένα τέτοιο γεγονός, πλέον υπάρχει μία μικρή αισιοδοξία ότι θα είναι εφικτή ο σχηματισμός...

Βίντεο από το Δίστομο: Τι λένε οι Διστομίτες για τους ψήφους που πήρε η Χρυσή Αυγή

Ο Πάνος Καμμένος στον ΑΝΤ1 10/5/2012

Οι τέσσερις ελληνικές πτωχεύσεις

Αν εξαιρέσει  κανείς την Κατοχή, στη διάρκεια της οποίας η χώρα υποχρεώθηκε για υπέρτερους λόγους σε παύση πληρωμών, έχουν περάσει 77 χρόνια από την τελευταία φορά που η λέξη «χρεωκοπία» ακούστηκε στην Ελλάδα τόσο πολύ όσο αυτές τις ημέρες. Ήταν η χρονιά της τελευταίας από τις τέσσερις ελληνικές
πτωχεύσεις των ετών 1827, 1843, 1893 και 1932. Πτωχεύσεις που οφείλονταν στην αδυναμία της χώρας να εξυπηρετήσει έναν υπέρμετρο και πανάκριβο εξωτερικό δανεισμό και λύνονταν με ακόμη μεγαλύτερο και επαχθέστερο δανεισμό δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο που έσπασε μόλις στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Και που είχαν σχεδόν πάντα μια έμμεση ή άμεση σχέση με την εθνική κυριαρχία.

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:«Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής»

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 14 Μαΐου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝ​Ο ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΩΣΙΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΟΥ​Σ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ​ΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

. Στο πλαίσιο της 46ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως και 20 Μαΐου 2012 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει με ειδικό θεματικό περίπτερο των αγροτικών της προϊόντων (Β Εκθεσιακός χώρος).

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κοινωνική έκρηξη ή επαναληπτικές εκλογές;



Στην παρούσα κατάσταση και με τα σημερινά δεδομένα υπάρχουν δύο δρόμοι για το πολιτικό μας σκηνικό…
α. Να σχηματίσουν μια κεκαλυμμένη μνημονιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κουβέλη, ο οποίος ευαγγελίζεται την θολή “απαγκίστρωση” απ’τον Μνημόνιο, να τον παρουσιάσουν ως εναλλακτικό, αριστερό (sic!) πολιτικό πρόσωπο και να συνεχίσουν την μνημονιακή πολιτική για να περάσουν τα μέτρα του Ιουνίου, συνεχίζοντας το ξεπούλημά μας. Ίσως βρεθεί και ένα τρίτο πρόσωπο τύπου Παπαδήμου. Το σενάριο αυτό όμως

Αχ βρε Στρατούλη μου!!!

Αντιδράσεις και έντονη ανησυχία προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη στο ΒΗΜΑ FM σχετικά με τα χρήματα των καταθετών στις τράπεζες.
Ο ίδιος το απόγευμα όντας καλεσμένος στο ΣΚΑΙ και το Νίκο Ευαγγελάτο με το σάλο να έχει ήδη δημιουργηθεί και ταυτόχρονα αξιοποιηθεί από το αντι-αντιμνημονιακό μέτωπο,  δεν κατάφερε -άποψή μου- να ξεδιαλύνει την κατάσταση αλλά αντίθετα συντήρησε το τοπίο στην ομίχλη.

(ηχ. απόσπασμα)Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός > ‘Οι Τούρκοι θα έρθουν στην Ελλάδα, διότι δεν θα έχουμε κυβέρνηση’

Ἀκοῦστε ἕνα ἠχητικό ἀπόσπασμα ἀπό μία συνάντηση τοῦ Γέροντα Ἰωσήφ του Βατοπαιδινοῦ μέ Ρώσους προσκυνητές. Ἀφαιρέθηκαν τά ρώσικα, ὥστε νά εἶναι πιό εὔκολη ἡ ἀκρόασή του. Ὁ ἅγιος Γέροντας ἐξηγεῖ τά ἐπερχόμενα γεγονότα μέ πλήρη λεπτομέρεια πολλά χρόνια πρίν αὐτά συμβοῦν. Ἡ ὁμοιότητα τῶν λόγων τοῦ Γέροντα μέ τίς τρέχουσες ἐξελίξεις πού προέκυψαν μετά τίς ἐκλογές εἴνα ἀξιοθαύμαστη.

Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή πρέπει να αποσχολήσει τους δανειστές μας.Τι γράφουν οι Αμερικανοί

Μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το μνημόνιο εντός Ελλάδας να θέτουν δίλημμα “αν θα μείνουμε ή όχι στο ευρώ”,φαίνεται όμως ότι το ίδιο δίλημμα το έχουν τρόϊκα και Βερολίνο.Και όχι δεν είναι απαραίτητο να έχουν αποφασίσει για την αποχώρησή μας.


Διαβάζοντας τα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου ,ο οποίος παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις στην ευρωζώνη,βγαίνει το συμπέρασμα ότι το παιχνίδι που παίζεται είναι πολύπλοκο,σίγουρα υπάρχει ρίσκο στην επιλογή του αντιμνημονίου,αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι “είμαστε από χέρι χαμένοι”.

«Κατέβασαν» το site της Χρυσής Αυγής - Τι απαντούν

Λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, το site της Χρυσής Αυγής που φιλοξενείται στο WordPress έπαψε να λειτουργεί.


Στη θέση του υπήρχε μια ανακοίνωση της εταιρίας που το φιλοξενούσε, η οποία ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος παραβίαζε τους όρους λειτουργίας.

Στο mail μας ήρθε μια ανακοίνωση με τη μορφή δελτίου Τύπου από τη Χρυσή Αυγή η οποία αναφέρει:

Στην Αρχαία Ολυμπία είναι στραμμένο αυτή την ώρα το διεθνές ενδιαφέρον καθώς αυτή την ώρα πραγματοποιείται η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

46η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Στο πλαίσιο της 46ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως και 20 Μαΐου 2012, .η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει με ειδικό θεματικό περίπτερο των αγροτικών της προϊόντων (Β’ Εκθεσιακός χώρος).


Αποκλειστικός σκοπός και στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας είναι η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των τοπικών μας προϊόντων για λογαριασμό των αγροτών, κτηνοτρόφων κι αλιέων, των φορέων τους και των επιχειρηματιών του κλάδου.

Δύο άνθρωποι αυτοκτόνησαν μέσα σε ένα 24ωρο στην Βοιωτία

lamiastar.gr

Δύο άνθρωποι αυτοκτόνησαν μέσα σε ένα 24ωρο στην περιοχή της Βοιωτίας. Ένας 50χρονος άνδρας βρέθηκε χθες το μεσημέρι νεκρός από τον αδελφό του στην αυλή του σπιτιού του στο Δήλεσι της Βοιωτίας.


Νωρίτερα, ο 50χρονος είχε τηλεφωνήσει στον αδελφό του και σε υπάλληλο του μαγαζιού, που διατηρούσε στην περιοχή, ότι σε λίγα λεπτά θα βάλει τέλος στην ζωή του και ότι δεν θα προλάβουν...

Ο Οικονομικός Κύκλος Β’

1.  Στο προηγούμενο άρθρο Ο Οικονομικός Κύκλος Α΄ εξέτασα εκτενώς και όσο πιο απλά γίνεται ορισμένες γενικές απόψεις του κύκλου αυτού (business cycle).

Στο Διαγρ. 1 βλέπουμε τις τέσσερις κύριες φάσεις του κύκλου: κάμψη, ύφεση (βαθιά ή όχι, παρατεταμένη ή σύντομη), ανάκαμψη και άνθηση. Η κάμψη αναγνωρίζεται σε πολλές χώρες όταν το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) πέφτει συνεχώς για έξη μήνες...

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


Είμαστε πολλοί

Είμαστε ανεξάρτητοι

Είμαστε Έλληνες

Χριστός Ανέστη

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Σας καλωσορίζω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Το κίνημα των πολιτών που ξεκίνησε ενώνοντας Ελληνίδες και Έλληνες από όλο το πολιτικό φάσμα του χθες, από όλη την Ελλάδα και απέτρεψε την συγκυβέρνηση της Τρόικας και της υποτέλειας, της παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας.

Νέα μετεκλογική δημοσκόπηση: Στο 25% ο ΣΥΡΙΖΑ!

Κατά 7,2% έχει ανέβει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires που επικαλείται εσωτερικές δημοσκοπήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πλέον στο 25%, ενώ δεν μεταδίδει πληροφορίες, σύμφωνα με το newspost.gr, για τα μετεκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ο Βενιζέλος πήρε το μήνυμα και στέλνει τον ΓΑΠ σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες και διαρροές από την Ιπποκράτους ο Βενιζέλος αποφάσισε να κινηθεί στο εσωκομματικό τοπίο και να πάρει πρωτοβουλίες.

Δεν θα βάλει το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου στις λίστες του ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους για τις εκλογές, και εξετάζει εισήγηση να βγάλει από τις λίστες των επόμενων εκλογών και όλους τους υπουργούς του.

Στόχος δεν είναι άλλος......

Η άνοδος και η πτώση Σαμαρά.

Στις 29 Νοεμβρίου 2009,  800.000 θυμωμένοι Νεοδημοκράτες στήθηκαν με τις ώρες μπροστά στις κάλπες, προκειμένου να εκλέξουν με κινηματικές διαδικασίες τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, με απόλυτη πλειοψηφία, καταδικάζοντας οριστικά την οικογενειοκρατία, τους κλώνους και τις κομματικές παρέες. Ο Αντώνης Σαμαράς, πήρε την εξουσία που του έδωσαν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά δεν πήρε όμως και το μήνυμά τους!!!

Έτρεχε σαν τρελή πίσω από τον εφοπλιστή

Δεν έβλεπε μπροστά της σύμφωνα με επισκέπτες του νησιού των Σπετσών που έβλεπαν τη νεαρή παρουσιάστρια σε κατάσταση ημιμέθης να κηνυγάει ξυπόλητη τον εφοπλιστή και να του φωνάζει «εγώ σ’ αγαπώ και νοιάζομαι για σένα».


Το περιστατικό συνέβη το τριήμερο του Πάσχα στο κοσμοπολίτικο νησί όπου είχαν πάει μαζί και έγιναν «μύλος».

Δεν γνωρίζουμε τι είχε προηγηθεί, πάντως ο εφοπλιστής πέρασε καλά στο νησί ενώ η παρουσιάστρια σίγουρα δεν θα ξεχάσει ποτέ πόσο χαμηλά έφτασε για έναν άντρα.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΆ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

"Στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Αλέξη Τσίπρα.


Είχαμε μια εκτενή συζήτηση και για τα θέματα της οικονομίας και για τα επιμέρους εθνικά θέματα.

Καταρχάς υπάρει μια διαπίστωση.Μια διαπίστωση, ότι δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να γίνει συζήτηση για συγκρότηση κυβέρνησης του αντιμνημονιακού μετώπου, διότι ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός των 120 βουλευτών, έστω και για ψήφο ανοχής, δεν υπάρχει.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο