Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

30 Δραχμές Πατρίδα

30drh
γραφει ο αιων
Ξεκινούσε η ταινία προχτές, και αντί για τίτλους είχε λόγια από πολίτες μιας πόλης. Στις Η.Π.Α σε μια πόλη με ιδιαίτερα νούμερα εγκληματικότητας. Μου έκανε εντύπωση. Εν-τυπώθηκε δηλαδή στα μάτια και στον νου μου όταν ανάμεσα στα λόγια αυτά διάβασα : ¨Αυτή η πόλη με κατέστρεψε κυριολεκτικά και ολοκληρωτικά, αλλά είμαι περήφανος που γεννήθηκα και μεγάλωσα σ`αυτήν¨. Με πλημμύρησε με συναισθήματα και πίεσε τους δακρυγόνους αδένες  να βγει από μέσα μου. Η κατανόηση, η αναγνώριση του συναισθήματος της πατρίδας. Του σπιτιού. Αυτό είναι το σπίτι του, και ας τον κατέστρεψε. Αυτή είναι η μάνα που τον ανέθρεψε, τον έκανε άνθρωπο και ας τον ταλαιπώρησε. Του έδωσε και του πήρε ευκαιρίες.
Όλα αυτά διήρκησαν λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα. Μέσα σ` έναν χείμαρρο  άγριων ορμητικών σκέψεων, ατέλειωτες εικόνες γέμισαν  τον ταλαιπωρημένο εγκέφαλο μου. Ήδη πολλά του φόρτωσα τόσα χρόνια, και μου φόρτωσαν κι άλλα τόσα. Εικόνες μιας μάνας πατρίδας, ενός σπιτιού με χώρο να κρατήσει άπειρες γενεές πνευμάτων, μιας ταλαίπωρης και πλέον καταφρονημένης μάνας, και εγώ δίπλα της να λέω ¨Είμαι περήφανος που με γέννησες, και ας  τώρα  καταστρέφομαι μέσα σου¨. Και νομίζω πως δεν μπόρεσα να κρατήσω  τους αδένες μου. Έφυγαν γοργοπόδαρες σαν να τρέχαν να κρυφτούν από τον θάνατο, οι σταγόνες. Τα δάκρυα.

Ένα σύνδρομο απειλεί τον Τσίπρα


Να τα πάρουμε τα πράγματα με την χρονική τους σειρά. Στα τέλη Σεπτεμβρίου τα γραφεία της Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατελήφθησαν από εργαζόμενους στην καθαριότητα. Αίτημα τους;  Το 70% του προϋπολογισμού του ΑΠΘ να πηγαίνει στις εταιρίες που καθαρίζουν το Πανεπιστήμιο. Προσοχή όχι το 7% αλλά το 70%! Οι κινητοποιήσεις αυτές, μέσα σε δύο μήνες μετέτρεψαν το ΑΠΘ σε χωματερή. Οι φοιτητές το εγκατέλειψαν και τη θέση τους πήραν… τρωκτικά. Τελευταία άρχισαν και οι τσαμπουκάδες. Καταληψίες κυνηγούσαν καθηγητές. Κρανοφόροι χτυπούσαν φοιτητές. Γραφεία «άδειαζαν», σχολές σφράγιζαν πόρτες και παράθυρα. «Εικόνες από φαβέλες του Ρίο Ντε Τζανέιρο», έγραψαν στο μπλοκ τους, φοιτητές της Νομικής.

"Δεν γνωρίζουμε τίποτα για έρευνα στο Πολεμικό Μουσείο" - Η κατάντια του ΥΠΕΞ


ΥΠΕΘΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΥΠΕΞ
Ψευδόμενο συλλαμβάνεται το ΥΠΕΞ αναφορικά με την υπόθεση του βιβλίου του αγωνιστή του ΡΚΚ που παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο και πλέον το θέμα αφορά άμεσα την ίδια την κυβέρνηση.

Σεραφείμ Πειραιώς σε Σαμαρά: Ανακήρυξε την ΑΟΖ και διώξε τους λαθρομετανάστες για να γραφτεί το όνομά σου με χρυσά γράμματα...


Με μια επιστολή - πολιτική παρέμβαση ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απευθύνεται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αρχικά του εκφράζει την ικανοποίησή του για την συμφωνία μεταξύ της ΤΡΕΝΟΣΕ, της Cosco και της Hewlett-Packard...

Αγαθονήσι > "Θα πάρουμε τα όπλα"

SOS εκπέμπουν οι 120 κάτοικοι του Αγαθονησίου, εξαιτίας των 170 λαθρομεταναστών που έφτασαν στο νησί, 58 από τους οποίους την περασμένη Τρίτη. Πριν από λίγο, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο του νησιού προκειμένου να βρεθεί λύση για την μεταφορά των μεταναστών σε κατάλληλο χώρο φιλοξενίας.

AIDS: Η μάστιγα του αιώνα, σε αριθμούς


Τι άλλο υπάρχει για να γραφτεί για το AIDS; Η κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας τις τελευταίες δεκαετίες έχει ευαισθητοποιήσει όλους μας και πλέον η γνώση του πώς να προφυλαχθούμε από τη μάστιγα του αιώνα είναι διαδεδομένη. Το θέμα είναι ότι πολλοί από εμάς, ίσως επειδή έχουν επαναπαυθεί από την πρόοδο της επιστήμης, συχνά δεν παίρνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις κατά του ιού.

Προειδοποίηση - σοκ της NASA για το ημερολόγιο των Μάγια

Τις οικογένειες όλου του κόσμου επιχειρεί να προειδοποιήσει αλλά και να ενημερώσει η NASA, ενόψει της 21ης Δεκεμβρίου...
όταν και σύμφωνα με το υποτιθέμενο ημερολόγιο των Μάγια θα τελειώσει ο κόσμος. Σύμφωνα με τον οργανισμό παιδιά και έφηβοι είναι τρομοκρατημένα με αυτήν την προοπτικοί και έχουν βυθιστεί στην κατάθλιψη ενώ πολλοί είναι οι νεαροί που σκέφτονται μέχρι και να αυτοκτονήσουν.

Οι ανθέλληνες είναι εντός


Του Νικόλαου Μουτσόπουλου
Παρά τα ανθελληνικά ιστορικά ψεύδη στην παιδεία και στην καθημερινή «ενημέρωση» των Ελλήνων που μας επέβαλλε το καθεστώς της μεταπολίτευσης, οι αναλλοίωτες ιστορικές αξίες του Ελληνισμού πάντα θα επικρατούν κάθε ανελεύθερης ιδεολογίας.

Βρε κάτι περίεργα πράγματα… Τρέλανέ μας ρε Μαρσέιγ!!! «NE RENIONS PAS L’ORIGINE DE NOTRE VILLE» ! Βίντεο


Θυμηθείτε, κάποιες αναρτήσεις που είχαμε κάνει για τους Ρωμηούς του Λιβάνου και της Συρίας… Ο Ελληνισμός “θνήσκει” στην Ελλάδα και “ξυπνάει” αλλού;;;

Ο ελληνισμός βάλλεται πανταχόθεν (θυμίζουμε π.χ λόγια πρώην πρωθυπουργού, περί τεμπέληδων κλεφτών κλπ κλπ) και αυτοί… ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ για αυτό! Ποια “λογική” μπορεί να το εξηγήσει;;;

ΑΟΖ και εθνική αξία

Ν. Λυγερός

Η ΑΟΖ δεν είναι πια μόνο και μόνο μία οικονομική έννοια, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Έχει αποκτήσει έναν αξιακό συμβολισμό που είναι πέρα από αυτό το στενό πλαίσιο. Η θέσπιση της ΑΟΖ δεν είναι μόνο η αρχή της διαδικασίας της αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που διαθέτει η πατρίδα μας, είναι και μία στρατηγική κίνηση που δείχνει την αξία μας την εθνική. Δείχνει σε όλους και στους συμμάχους και στους εχθρούς ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε παθητικοί και να περιμένουμε από τους άλλους και μόνο να βοηθήσουν την κατάσταση. Δίνουμε το στίγμα μας με την ΑΟΖ και δηλώνουμε ότι για μας το Δίκαιο της Θάλασσας δεν είναι απλά μία νομοθετική ρήτρα. Αυτό το Δίκαιο είναι και το δικό μας και δεν καταπατούμε κανένα. Διεκδικούμε κάτι που μας ανήκει μέσω της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών. Δεν πρόκειται για καμία εχθρική πράξη. Είμαστε ένας λαός της θάλασσας που θέλει να αξιοποιήσει το Δίκαιο της για να μπορέσει να ξεπεράσει τα

Βραβεύθηκαν οι «Γυναίκες στην Επιστήμη» για το 2012


Τρεις ερευνήτριες βραβεύθηκαν με τα ελληνικά βραβεία «L”Oreal-Unesco 2012», για τη συνεισφορά τους στην επιστημονική πρόοδο στη χώρα μας.
Πρόκειται για τη δρα Γεωργία Σφυρόερα, συνεργάτρια ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών, Ενέργειας, Τεχνολογίας, & Ασφάλειας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», τη δρα Μαριάνθη Γεωργίτση από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τη δρα Ελένη Κατράγκου, λέκτορα στον τομέα Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τα Ελληνικά Βραβεία «L’Orea l-

Τώρα είναι πιο εύκολο να διαγράψει μονομερώς η Ελλάδα το δημόσιο χρέος της!

Τώρα που ο κύριος όγκος του δημόσιου χρέους της Ελλάδας είναι προς οργανισμούς και κράτη της ευρωζώνης, γίνεται μια προσπάθεια να πεισθεί ο κόσμος ότι δεν γίνεται τίποτε. Τώρα που μας τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί με αγγλικό δίκαιο και με τους επίσημους μηχανισμούς της ευρωζώνης να ελέγχουν τον κύριο όγκο του χρέους της Ελλάδας, λένε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε εκτός από το να εκλιπαρούμε για την τύχη μας, ή έστω να διαπραγματευτούμε. Με προσοχή όμως για να μην τους προκαλέσουμε. Μάλιστα η προπαγάνδα φτάνει σε τέτοιο σημείο αθλιότητας ώστε να ισχυρίζονται ότι ναι μεν πριν μας δέσουν χειροπόδαρα η μονομερής διαγραφή χρέους ήταν δυνατή χωρίς σοβαρά παρατράγουδα, αλλά τώρα, δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει γιατί μας κρατάνε στο χέρι.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Δουλειά ναι, δουλεία όχι.

slave1
“Όση είναι η ανεργία άλλη τόση είναι η μικρή ή και καθόλου αμοιβή”
Πώς να σηκωθώ να πάω στην δουλειά. Δουλειά μη αμειβόμενη δουλεία είναι. Δυσβάσταχτη και ανέντιμη.
Φοβάμαι να  φύγω μήπως και την χάσω . Ποια να χάσω; Την δουλειά. Γιατί ρωτάς, την είχα ποτέ; Σωστά, ήταν μια … ας πούμε μη αμειβόμενη εργασία. Δηλαδή ότι και ένας Καλός Σαμαρείτης. Μόνο που εκείνος κολλάει παραδόσιμα(ένσημα του παραδείσου) για την ψυχούλα του για να την σώσει από της κόλασης τα δεινά. Ενώ εγώ για την τσεπούλα του αφεντικού(χα!).

8 Ρίχτερ με το νέο φορολογικό σχέδιο


Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ αλλά και της ΝΔ το φορολογικό νομοσχέδιο. Βουλευτές προειδοποιούν με καταψήφιση διατάξεών του. Κρίσιμης σημασίας είναι η σημερινή συνάντηση...
του Γ. Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Οκτώ μεγάλες ανατροπές με «ζημιές» και «κέρδη» για πάνω από 5,5 εκατομμύρια φορολογουμένους φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο, για βασικές ρυθμίσεις του οποίου έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αλλά αντιδρούν και βουλευτές της ΝΔ, προειδοποιώντας μάλιστα με καταψήφισή τους στη Βουλή.

Προσωρινή παύση των διαδικασιών για την χορήγηση της ιθαγένειας


Απόφαση - βόμβα για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας. Αναστέλλεται οποιαδήποτε διαδικασία

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, με απόφασή του, αναστέλλει οποιαδήποτε διαδικασία χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας, "εν όψει προσεχούς δημοσιεύσεως της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας".

«Πρωτιά» της Ελλάδας στην ανεργία στους νέους τον Οκτώβριο


Η ανεργία στην Ευρωζώνη αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 11,7% από 11,6% τον Σεπτέμβριο και 10,4% τον Οκτώβριο του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).  Η ανεργία των νέων αυξήθηκε τον Οκτώβριο στο 23,9% από 21,2% ένα χρόνο πριν. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των 25 ετών (57% τον Αύγουστο) και ακολουθεί η Ισπανία (55,9%). Η Ελλάδα έχει, ακόμη, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες (29% τον Αύγουστο), με δεύτερη την Ισπανία (25,8%).

Stealth τουρκικό σκάφος έκανε ντεμπούτο στη Χίο με παραβίαση ΕΧΥ και παρενόχληση ψαράδων!


Ντεμπούτο στο Αιγαίο με παραβίαση των χωρικών μας υδάτων (ΕΧΥ) και παρενόχληση ελληνικών αλιευτικών σκαφών έκανε το νέο τουρκικό περιπολικό σκάφος ανοικτής θαλάσσης stealth σχεδίασης YTKB 400. Το σκάφος, στο οποίος έχεο δοθεί το όνομα «Karaburun 1201», τα ξημερώματα σήμερα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Άμυνας προχώρησε σε παρενόχληση ελληνικών αλιευτικών που βρίσκονταν στα βόρεια των Οινουσσών!

"ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ" ΣΤΟ "ART TV" ME TON EYAΓΓΕΛΟ ΜΠΕΞΗ



Την νέα του εκπομπή ξεκινά αυτή την Κυριακή στο "ART TV" ο Ευάγγελος Μπεξής.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις έντεκα και τριάντα, μέχρι τις μια και δέκα. 

Η Μαχητικότητά του, η γνώση του, και η αγάπη του για την Ελλάδα, είναι η εγγύηση για την επιτυχία της εκπομπής.

Το blog μας εύχεται στο φίλο μας  Βαγγέλη Μπεξή τα καλύτερα στη νέα προσπάθειά του.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ,ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!!





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Σπείρα που είχε ορμητήριο την Βοιωτία στα χέρια της αστυνομίας


Εξιχνιάσθηκαν (8) ένοπλες ληστείες και (2) απόπειρες ληστειών, που διέπραξαν τα μέλη της σε διάφορες περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αργολίδας. Στην Αργολίδα μετά από ένοπλη ληστεία σε Τράπεζα, κατά την καταδίωξη τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικό. Συνελήφθησαν, με εντάλματα σύλληψης, τρία μέλη της σπείρας, δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας αλλοδαπός που είναι έγκλειστος στις Φυλακές Ιωαννίνων. Η λεία που αποκόμισαν, από την παράνομη δράση τους, υπερβαίνει τις -700.000- ευρώ. Κατασχέθηκαν, μετά από διαδοχικές έρευνες στις οικίες των δραστών, (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, (4) πιστόλια, εκρηκτική ύλη TNT, φυσίγγια κ.α. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ Δ.Τ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ


Αφορμή του παρόντος άρθρου έδωσαν έντονες φήμες που κυκλοφορούν, ότι ο σάπιος, προδοτικός, και διεφθαρμένος πολιτικός κόσμος, ετοιμάζει τον- Μπάρμπα Φώτη-(όπως τον αποκαλεί ο λαός),
για νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας, άμα τη λήξει της θητείας του παρόντος προέδρου. Εμείς αναφωνούμεν, ΟΧΙ  ΑΛΛΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ,

Σπηλιά Κενταύρου στο Ανήλιο Μαγνησίας



TERRAPAPERS
Όταν έφθασα στην Αθήνα κάλεσα στο τηλέφωνο τον σύνδεσμο που μου είχαν δώσει με το παρατσούκλι “Σκορπιός” στο ιντερνέτ. Ήταν ένας άνθρωπος πάνω από τα είκοσι, τα πόδια του φαίνονταν να είναι δεμένα με σίδερα από κάποιο ατύχημα. Με χαιρέτησε με έναν αρχαίο Πυθαγόρειο χαιρετισμό.
Οι Αθηναίοι χαιρόντουσαν γιατί εκείνη την ημέρα 5 Σεπτεμβρίου έμαθαν ότι πήραν τους Ολυμπιακούς του 2004.πήγαμε σε ένα εστιατόριο στην Πλάκα. © John Opsopaus 1997 σε περίληψη από τον Ίωνα Μάγγο. Αυτή η αναφορά γράφτηκε το Φθινόπωρο του1997 μετά από μια επίσκεψη στους ιερούς χώρους της Ελλάδος. Το άρθρο είναι αναδημοσιευση απο άρθρο της www.miastala.com του 2010. 
  
  Η συζήτηση μας ήταν χαώδης. Να μερικά αποσπάσματα από τον Σκορπιό : “Αυτά τα ζωώδη πόδια που έχω είναι το κάρμα μου. Έκανα κάποια πολύ κακά πράγματα στην προηγούμενη ζωή μου. Ξέρει βρήκα ένα βωμό του Πάνα στα δάση του όρους Λύκαιον. Έκανα μια αιματηρή θυσία και τον συνάντησα εκεί. Τώρα ξέρω ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου.” “Εμείς οι Έλληνες έχουμε ξεχάσει τους αρχαίους τρόπους! Όλα αυτά, δείχνοντας την Αθήνα είναι για να παίρνουμε τα λεφτά των τουριστών. Χέζουμε στους αρχαίους ναούς, αυτό κάνουμε” Ήδη είχε πλημμυρίσει δάκρυα. “Αλλά ένας από τους Καβείριους αδελφούς μου είναι πολύ υψηλά στην εκκλησία, δεν ξέρουν ότι είναι ένας από εμάς. Καλέσαμε την Έριδα, και τώρα βρίσκονται σε χάος, πολεμάνε ο ένας τον άλλο για τα λεφτά. Δημιουργούν την δική τους πραγματικότητα.” “Είσαι 4=7 , σωστά?” με ρώτησε χωρίς εξήγηση. Δεν ήμουν σίγουρος τι έπρεπε να πω, έτσι σήκωσα τους ώμους και φάνηκε να το δέχεται για απάντηση. 

Παλαιστίνη: Κράτος παρατηρητής, αλλά κράτος!


Το Ισραήλ «υπενθυμίζει» πως τίποτε δεν έχει αλλάξει στην πραγματικότητα...

Ιστορικής σημασίας είναι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να δώσει στην Παλαιστίνη το καθεστώς κράτους παρατηρητή, παρά την αντίθεση των ΗΠΑ.

ΔΝΤ: Μόνο αν πετύχει η επαναγορά χρέους θα συμμετέχουμε στη δόση για την Ελλάδα


Αυστηρή προϋπόθεση για την έγκριση της επόμενης δόσης θεωρεί την επιτυχή έκβαση του προγράμματος το Ταμείο, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπός του, Τζέρυ Ράις.

ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΖΗΤΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ-ΒΟΜΒΑ!

Την ανάκληση συντάξεων που έχουν εκδοθεί με συνυπολογισμό πλασματικών χρόνων που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο αναγνώρισης που προβλέπει ο νόμος, ζητά από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, με έγγραφό της, η γενική διευθύντρια Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, Χαρίκλεια Γοντικάκη.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε κοινό αγώνα με την Εκκλησία κατά της φτώχειας»


Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο δέχτηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Μακαριώτατος. «Στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά ο λαός μας, θεωρούμε επιβεβλημένο να συσπειρωθούμε γύρω απ’ τους θεσμούς και τις αξίες, που διαχρονικά έχουν ...
βοηθήσει τον Ελληνισμό να σταθεί όρθιος στα πιο δύσκολα, μέσα απ’ τις συμπληγάδες της Ιστορίας» σημείωσε ο Υπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους. Ο κ.

ΚΑΜΜΕΝΟ, ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ CDS


Μποντ, Πάνος Μποντ...

Είχαμε... αποκαλύψεις χθες στη Βουλή. Ο Πάνος Καμμένος ισχυρίστηκε ότι όταν ήταν ακόμη στη ΝΔ, ο νυν υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης του ζήτησε, λέει, κατόπιν εντολής Σαμαρά, να ερευνήσει την υπόθεση των CDS, ωστόσο στη συνέχεια οι ίδιοι τη συγκάλυψαν.

Εξοντώνουν την Ελληνική Φυλή με φόρους στα ... παιδιά - 7,5 εκατ. οι Έλληνες το 2050!


H τρόϊκα πέρα από όλα τα δεινά που έχει προκαλέσει στη χώρα, τώρα κτυπά "στην καρδιά" και το ελληνικό Έθνος, οδηγώντας το σε πληθυσμιακή συρρίκνωση μέσω της φορολόγησης των παιδιών που θα κάνει η κάθε οικογέναια. Οταν σε όλες τις χώρες του κόσμου που αντιμετωπίζουν δημογραφικό πρόβλημα, υπάρχουn πρόσθετα κίνητρα και φοροαπαλλαγές για να τεκνοποιούν οι πολίτες τους, στην Ελλάδα, πλέον η γέννηση κάθε Ελληνόπουλου θα συνοδεύεται από βαριά φορολόγηση, βάσει του νομοσχεδίου που συνέταξαν οι τροϊκανοί (αυτοί συντάσσουν τα νομοσχέδια και οι υπάλληλοί τους στο υπουργείο Οικονομικών απλά τα "σφραγίζουν").

FINANCIAL TIMES > Ο Πίνακας απο το Eurogroup που διέρρευσε & το Εμπιστευτικό 10σελιδο Memo της Τρόικα



Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης επιμένουν ότι η τελευταία συμφωνία για την Ελλάδα,δεν περιλαμβάνει κανένα κούρεμα χρέους. Ωστόσο, οι Financial Times, το αμφισβητούν τώρα αυτό, λέγοντας ότι υπάρχει έγγραφο που δείχνει οτι οι ευρωπαικές κυβερνήσεις θα αναγκαστούν να αποδεχθούν ζημιές, μέσα από τα δάνεια διάσωσης της Ελλάδας. Οι FT εξηγούν ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν θα μειώσουν μόνο τα επίπεδα του χρέους στην Ελλάδα σε 126,6% τοις εκατό του ΑΕΠ μέχρι το 2020 και όχι στο 124% που ανακοινώθηκε από τους ηγέτες της ευρωζώνης και την Κ.Λανγκάρντ. 

Απίστευτο….Η τρόικα ζητάει κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας για οικονομία !!!!


Τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει δυο (2) σχέδια (draft) αναφορών του προγράμματος της τρόικας για την χώρα μας, με τίτλο:
“The Second Economic Adjustment Programme for Greece – First Review, November 2012, DRAFT”
Η μια με ημερομηνία 10/11/2012 και η δεύτερη με ημερομηνία 27/11/2012. Και οι δυο αναφορές έχουν διαρρεύσει και δημοσιευθεί..
Μάλιστα η τελευταία η προχθεσινή δημοσιεύτηκε από το ΒΗΜΑ.

Επιχειρηματικό Πάρκο στα Οινόφυτα, προωθεί το ΒΕΑ


Στη συγκέντρωση του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου για την τυπική ίδρυση της Α.Ε. «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ» και την κατάθεση φακέλου προς αδειοδότηση από τους αρμοδίους φορείς, προχωρά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.
Υπενθυμίζεται ότι, υπό την αιγίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, βρίσκεται σε εξέλιξη φάκελος ίδρυσης Επιχειρηματικού Πάρκου στα Οινόφυτα με την ιδρυτική επωνυμία «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.»

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων προπαρασκευαστικών ενεργειών (οργάνωση, καταστατικό της Α.Ε. κ.λπ.) προχωρεί η δεύτερη φάση της διαδικασίας, δηλαδή της συγκέντρωσης του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου για την τυπική ίδρυση της Α.Ε. και την κατάθεση φακέλου προς αδειοδότηση από τους αρμοδίους φορείς.

Το επιμελητήριο έχει απευθύνει σχετική πρόσκληση συμμετοχής στους ενδιαφερομένους.


 ΘΗΒΑGR

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Βαρουφάκης: Απάτη η επαναγορά ομολόγων - Το χρέος μειώνεται μόνο κατά 2 δισ. ευρώ


ακτινογραφία της απόφασης του Eurogroup. Απάτη η επαναγορά ελληνικών ομολόγων. Δείτε το βίντεο με της συνέντευξης του Γιάννη Βαρουφάκη σε τηλεοπτική εκπομπή (Vid).

«Επέκταση – Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης τοπικής κοινότητας Λεύκτρων Δήμου Θηβαίων»


Υπογράφθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου με τίτλο: «Επέκταση – Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης τοπικής κοινότητας Λεύκτρων Δήμου Θηβαίων», συνολικού προϋπολογισμού 569.855,78 €.

«Η θεραπεία της απληστίας»

Οτιδήποτε κι αν σκέφτεται καθένας ξεχωριστά για την απληστία, σε ένα πράγμα συμφωνούμε όλοι: υπάρχει. Αν η απληστία κυριαρχεί κατά πολύ ή λιγότερο στον κόσμο μας είναι θέμα άποψης του καθενός, όχι κατανόησης. Όμως, πώς προσδιορίζεται η απληστία; Είναι ο αλγόριθμος ο οποίος, ενσωματωμένος στο DNA μας, καθορίζει τις αντιδράσεις μας σε ένα συνεχόμενα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει εχθρικό;

Η νήσος Σάσων...

H μυστική επιχείρηση της ΚΥΠ για την ανακατάληψη της νήσου Σάσωνος εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.Η νήσος Σάσων, που ιστορικά και γεωγραφικά ανήκει στο σύμπλεγμα των Iονίων νήσων, βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου της Αυλώνας και αποτελεί μέγιστης σημασίας στρατηγικό σημείο καθώς ελέγχει τα στενά του Οτράντο.Το βραχώδες νησί έκτασης 4,5 τ.χλμ παραχωρείται με την Συνθήκη του Λονδίνου (1864) μαζί με τα νησιά του Ιονίου στην Ελλάδα όμως η ελληνική κυβέρνηση αδρανεί και η Σάσων ...εμφανίζεται να αποτελεί τουρκικό έδαφος, καθώς οι Τούρκοι κατείχαν τη πόλη της Αυλώνας. Το 1912 ο Αντιπλοίαρχος Kων/νος Γεωργαντάς, κυβερνήτης του ΠΗΝΕΙΟΣ, υψώνει στη Σασώνα την Eλληνική Σημαία και αποβιβάζει άγημα 25 στρατιωτών.

Χαιρετίσματα στην εξουσία !!!!!!

Image
Γράφει ο Άκης Κουστουλίδης
Ο πιο δύσκολος δρόμος του ανθρώπου είναι  ο δρόμος που τον οδηγεί  κοντά στην ψυχή του . Δεν με νοιάζει ποιος κύριος φιλόσοφος το είπε , ούτε ποιος και που το έγραψε, απλά είναι η διαπίστωση η δική μου, από το δικό μου προσωπικό  μονοπάτι που βαδίζω .
Την τελευταία εβδομάδα , ζώντας μέσα στο τελείως παρανοϊκό σκηνικό που διαδραματίζεται στην χώρα μου , οι αφορμές για να θυμώσω είναι πάρα πολλές , οι αφορμές για να παρατήσω την χώρα μου είναι άλλες τόσες , οι λόγοι που νιώθω προδομένος από το σύνταγμα και την βουλή πάρα πολλοί , να απομονώσω το τομάρι μου από την κοινωνική κατάθλιψη είναι κάτι που το κάνω εύκολα , να κλειστω μέσα στον εαυτό μου για να μην βλέπω όλα αυτά που συμβαίνουν είναι ένας ρόλος που πάλεψα για να τον αφήσω , το να προσπαθήσω να συμβαδίσω σύμφωνα με τους νόμους είναι πρακτικά αδύνατο  , να αυτοκτονήσω είναι μια λύση …

Η NASA διαψεύδει ότι έγινε μια ιστορική ανακάλυψη στον Άρη

Η NASA διέψευσε χθες Πέμπτη ότι το αμερικανικό ρομπότ Curiosity έκανε μια μεγάλη ανακάλυψη στον Άρη, απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις ενός επιστήμονα της αποστολής, ο οποίος έκανε λόγο σε συνέντευξή του για μια ανακοίνωση που "θα μπει στα βιβλία της ιστορίας". 

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αποκαλύπτουμε τη μεγάλη απάτη στo Eurogroup !!! Αντίθετα από τις Τράπεζες, συμφώνησαν να διαλύσουν τα Ασφαλιστικα Ταμεία ! (MEΡΟΣ Β΄)

Ο χαμένος της όλης ιστορίας είναι τελικά τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία και οι μικροομολογιούχοι οι οποίοι δεν ανακεφαλαιοποιούνται

Ξεκινώντας από την παρατήρηση ότι ανερυθρίαστα και με περίσσιο θράσος, σε δημοσιευμένη απόφαση ενός οργάνου της Ευρωζώνης, του Eurogroup, εμπεριέχεται ουσιαστικά μία εμπορική-οικονομική συμφωνία μεταξύ κρατών, και αποτελεί ένα είδος γραπτής σύμβασης και δέσμευσης του δανειζομένου και των πιστωτών του.
Σε ότι αφορά κατ’αρχάς την πληρωμή "προμήθειας" στον εγγυητή της δανειακής σύμβασης, η αγορά και η πώληση "χρήματος" έχει περίοπτη θέση.

Κάποτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, σήμερα πραγματικότητα


Ενώ η κοινωνία ελπίζει να υπάρξει τόνωση ρευστότητας, όλοι αναρωτιούνται εάν τα χρήματα από την ανακεφαλαίωση των τραπεζών θα καταλήξουν στην πραγματική οικονομία.

Η Ναυσιπλοία στα αρχαία χρόνια και η Ελληνική συμβολή

ου Γλαύκου Καριόλου Υπεύθυνου Ιστιoπλοίας Ανοιχτής θάλασσας του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ. (Πτυχιούχου Διευθυντού Μαρίνων/Ναυπηγείων) Μέλους του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοίας Ανοικτής Θαλάσσης
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ : ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΡΟΛΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΞΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΑΝΤΑ ΣΤΟ GPS:

Ήφαιστος, ο περίκλυτος θεός


Μία ενδιαφέρουσα περιήγηση σε εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου Δελφών που συνδέονται με την αρχαία ελληνική τεχνολογία και συγκεκριμένα την τεχνική της μεταλλοτεχνίας διοργανώνει η Ι’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχοντας στον εορτασμό της διεθνούς ημέρας για τα Άτομα με Αναπηρία, που για το 2012 έχει ως θέμα την άρση των εμποδίων για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και προσβάσιμη σε όλους.

(VIDEO-ΣΟΚ): ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΟΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ CELEBRITY ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!


ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΕΣ;;;
Η οργάνωση «Humane Society International» φέρνει στο φως τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται διάσημες μπότες, αποκαλύπτοντας θανατώσεις ζώων, και ιδιαίτερα του είδους «νυκτερευτής» (Nyctereutes procyonoides), σε εκτροφεία της Κίνας, ώστε να πάρουν το δέρμα τους και να το εξάγουν στην Αυστραλία.

Νέο "κανόνι" στην αγορά - Η αλυσίδα καταστημάτων Fokas έκανε αίτημα στο πτωχευτικό άρθρο 99


- Οι μισοί εργαζόμενοι στο κατάστημα στην οδό Ερμού έχουν προχωρήσει ήδη σε κατάσχεση εργασίας
- Ο όμιλος ξεκίνησε το 1936 με το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
- Οι εργαζόμενοι καταγγέλουν πως έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο
- Τι δηλώνει η δικηγόρος των εργαζομένων

Καμμένος: Ο Βενιζέλος βρίσκεται στον προθάλαμο του Κορυδαλλού

“Xιροσίμα” έκανε σήμερα την Βουλή ο Πάνος Καμμένος. Είπε ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στο προθάλαμο του Κορυδαλλού για τα

Aπορρίφθηκε η πρόταση εξεταστικής για το μνημόνιο!


Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές. Υπέρ της πρότασης, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ. «Όχι» ….«βροντοφώναξαν» οι βουλευτές των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

"Έχασαν" λαθρεμπορικό ιρανικό τάνκερ με 146.000 τ. πετρελαίου μεταξύ Σύρου & Μυκόνου!


ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ Ή ΑΝΙΚΑΝΟΙ;
Θα μπορούσε να είναι και τίτλος φαρσοκωμωδίας από αυτές που γυρίζονται κατά δεκάδες στο Χόλιγουντ: "Πως να χάσετε σε μία κλειστή θάλασσα ένα mega-tanker με 146.000 τόνους πετρελαίου"!Απίστευτο; Για όσους γνωρίζουν τα χάλια ή για την ακρίβεια την ανυπαρξία του συστήματος διαχείρισης ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο, δεν προκαλεί καμία εντύπωση. Πως νομίζετε ότι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες περνάνε κάθε χρόνο και φτάνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα ή και στην Ιταλία και δεν τους αντιλαμβάνεται κανείς;

Ο Ισοβίτης του Αρκά. Ολόκληρη η σειρά (full movie)

Ο Ισοβίτης είναι ένας αδικημένος, από δικαστική πλάνη, διανοούμενος. Ευαίσθητος και αλτρουιστής, δείχνεται πρόθυμος να βοηθήσει κάθε δυστυχισμένο, έστω κι αν δεν μπορεί, ή νοιάζεται για τις εκλογές, έστω κι αν δεν ψηφίζει. 
Δίπλα του ο Μοντεχρήστος - ένας αρουραίος με νονό τον Αλέξανδρο Δουμά και μοναδική «κομητεία» τη φυλακή - διαθέτει αξιοζήλευτη αμεριμνησία και όλο το σκωπτικό πνεύμα του δημιουργού του.

Παραμένουν στον δρόμο και καταγγέλλουν τους δημάρχους.(video)



ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ
Να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι την Δευτέρα, περιμένοντας την απόφαση της ΚΕΔΕ αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον δήμο της Θήβας.

Δείτε το video στο webtv.lamiastar.gr

Την ίδια ώρα δηλώνουν απογοητευμένοι από την στάση των δημάρχων, αφού όπως λένε, περίμεναν μεγαλύτερη υποστήριξη.


Δείτε το video στο webtv.lamiastar.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Β΄ΜΕΡΟΣ




(DECISION SUPERIORITY)
Tου Aντιπλοιάρχου Ιωάννη Παρτσαλίδη Π.Ν.
 
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τεύχος 575, σ. 33, ΔΕΚ - ΦΕΒ. 2011, εκδόσεις ΥΙΝ/ΓΕΝ.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση της «ΝΕ».
 
…συνέχεια από το Α΄ΜΕΡΟΣ
 


ΦΩΤΟ: Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος

 
Γνωσιο-κεντρική προσέγγιση
Οι όροι «Knowledge» (Γνώση) και «Knowledge Management,KM» (Διαχείριση Γνώσεως), έγιναν πολύ δημοφιλείς από τη δεκαετία του ’90, όταν οι μεγάλες εταιρίες συνειδητοποίησαν ότι αυτό που τελικά «πουλούσαν» δεν ήταν απλά πληροφορίες αλλά «γνώση» (Google, Geek.com, FAQ κ.λπ). Ουσιαστικά, οι εν λόγω έννοιες δεν αποτελούν τίποτε καινούργιο, αφού όταν χρησιμοποιούνταν για την επίλυση προβλημάτων χαρακτηρίζονταν ως «παραγωγικότητα», ενώ όταν χρησιμοποιούνταν για την επίλυση προβληματισμών, καλούνταν «εφευρετικότητα».

ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ...!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...!!!

 Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...!!!


ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΜΕ...!!!

Το Ουγγρικό Εθνικό κόμμα ζήτησε κατάλογο με τους Εβραίους που ζουν στην χώρα!!!

Ο επικεφαλής του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Ουγγαρία Jobbik, Μάρτον Γένγεσι, ανέφερε πως ο κατάλογος είναι απαραίτητος εξαιτίας της αυξημένης έντασης μετά την πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας και θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα μέλη του κοινοβουλίου εβραϊκής καταγωγής.

Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...


«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ»

«ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ   ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»  

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο