Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ευρωπαϊκή καμπάνια ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό


«Κάνε τη διαφορά! Μίλα τώρα!», ονομάζεται η Ευρωπαϊκή καμπάνια ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και κινητοποίησης της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί και μαθητές) αλλά και των γονιών με βασικούς αποδέκτες τα ίδια τα παιδιά.


Η παρουσίαση ξεκίνησε με δύο εφήβους, τη Ράνια και τον Άγγελο, εκπροσώπους του YouSmile.gr , της διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας που έχει υλοποιήσει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οι οποίοι μίλησαν για το φαινόμενο του Bullying όπως τα ίδια τα παιδιά το βιώνουν και παρουσίασαν ενδεικτικά δύο από τα videos που έχουν συσταθεί με αυτό το θέμα.

Η διαδικασία καθιέρωσης Ευρωπαϊκής Ημέρας ενάντια στο φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού προχωρά θετικά και άμεσα, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή Γ. Κουμουτσάκο.

Η παρουσίαση της καμπάνιας συνδυάζεται με την πραγματοποίηση στην Αθήνα της πρώτης συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό, που συντονίζεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στο οποίο συμμετέχουν 17 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο) από συνολικά 12 ευρωπαϊκά κράτη.


Πηγή:Voria


www.parapolitika.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο