Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Έκρηξη (των ΜΑΤ) σε χώρο κλειστό(!)


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΤΟ ΚΚΕ βγαίνει απ’ τη σιωπή, απ’ την αδράνεια και την αφάνεια. Του πήρε, κάποτε, τα συνθήματα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, τους «αχρηστεύει» σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για το αθάνατο ΚΚΕ «ένα είναι το Κόμμα». Με τις καλές και κακές του στιγμές και σε διαδικασία κάποιας προσαρμογής του στις απαιτήσεις των καιρών μας. Χωρίς να χάνει την φυσιογνωμία και τα κλασικά χαρακτηριστικά του (διάθεση για αγώνα, αλλά και ξεροκεφαλιά). Προσαρμόστηκε, για παράδειγμα, στο (βρώμικο) ’89, συμπορεύτηκε με τη δεξιά του Μητσοτάκη, τα βρήκε με τον…διάβολο ο αείμνηστος Χαρίλαος (και με τον κ. Τσίπρα στ’ αχνάρια του σήμερα), αλλά δεν το πρόσεξε πως δεν κινείται φίλο, στο παγκόσμιο (καπιταλιστικό) σκηνικό.


ΚΑΙ, βέβαια, περιμέναμε ένα πειθαρχημένο και πειστικό ΠΑΜΕ. Όπως μας συνήθισε σε περιφρουρημένες πορείες κι ας μας βρίσκει αντίθετους για τη μέθοδο και στο «τάιμινγκ». Κι αν μια διαμαρτυρία μορφοποιείται σε πεισματάρηδες απεργούς που επιμένουν, σε στιγμές που η Ελλάδα ξεψυχάει, θα’ πρεπε η κατάληψη να σβηστεί απ’ το λεξιλόγιό τους, μέχρι νεωτέρας. Δεν θα τους αδικήσουμε στην απόπειρα δυναμικής τους παράστασης στο Υπουργείο. Μόνο στον χαρακτήρα της κατάληψης που προσέδωσαν με την «επίσκεψή» τους θα διαφωνήσουμε.

ΚΑΙ πάμε στην άλλη όχθη. Της Πολιτείας με τους νόμους της και με το δικαίωμα των αντιστάσεών της, με βάση τον νόμο. Στο νόμιμο δικαίωμα του Υπουργού για άμυνα και «απώθηση» των εν δυνάμει καταληψιών. Ωστόσο, τον θέλαμε ψυχραιμότερο, προσεκτικό και προνοητικό, λιγότερο δειλό και καθόλου «εκδικητικό».

ΔΕΝ καλείς τις σκληρότερες δυνάμεις καταστολής σε χώρο κλειστό, κύριε Υπουργέ, λες και δεν είδες ποτέ σου ανοιγμένα κεφάλια με το ρόπαλο απ’ την ανάποδη. Αν ανάψεις έναν τενεκέ μπαρούτι σε ανοιχτή πλατεία, θα’ χεις καύση. Αν το κάνεις σε χώρο κλειστό, έχεις έκρηξη. Κι αν (μετα)φέρεις τον ταύρο στο υαλοπωλείο, μην περιμένεις άσπαστα υλικά και σεβασμό.

ΜΕ την πρακτική τους τα ΜΑΤ και με κάποιους χαρμάνηδες (για ξύλο) ανάμεσά τους, κάτι έχοντας ακούσει πως «πρέπει να ξυλοφορτώνεις τους κομουνιστές όπου τους συναντήσεις», περίμενε «δράση» τους και εκτός Υπουργείου. Με τυφλές ξυλιές και με συλλήψεις.

ΘΑ υπάρξει συνέχεια με δίκες και διαμαρτυρίες συγκεντρωμένων, εστίαση των προβλημάτων μας στο επεισόδιο και με αποπροσανατολισμό σκοπούμενο και…αποτελεσματικό. Για την Κυβέρνηση κι έχει το δίκιο της. Ανέλαβε ό,τι απέφυγαν οι άλλοι επιμελώς. Δρομολογεί (σωστά είτε λανθασμένα) ό,τι δεν διανοηθήκαμε σε καιρούς ανεμελιάς μας που είχε ημερομηνία λήξης, δεν το ξέραμε και…υποφέρουμε.


αἰέν ἀριστεύειν


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο