Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μπαράζ θετικών ειδήσεων από το εξωτερικό για τον ελληνικό τουρισμό


Σε ξένα Μέσα, διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και παγκόσμια συστήματα αναζήτησης διαδικτυακών τόπων κρατήσεων καταγράφονται μπαράζ θετικών ειδήσεων για τον ελληνικό προορισμό και για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

H ελληνική συμμετοχή στη ΜΙΤΤ τη διεθνή έκθεση τουρισμού της Μόσχας που κλείνει αύριο τις πύλες της στέφθηκε από επιτυχία. Και αυτό γιατί απονεμήθηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, του οποίου νέος υπεύθυνος για το γραφείο στη Μόσχα ορίσθηκε ο κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, βραβείο από την εταιρεία ΙΤΕ για την επί είκοσι χρόνια διαρκή παρουσία του στην έκθεση.

Παράλληλα, ο γενικός πρόξενος στη Μόσχα Γιάννης Πλώτας δεσμεύθηκε ότι και φέτος θα

τηρηθεί η διαδικασία για έκδοση των θεωρήσεων εντός 48 ωρών, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία διαπίστευσης των τουριστικών οργανισμών και γραφείων.
Στο πλαίσιο της επιτυχημένης πρωτοβουλίας Brusselicious του Οργανισμού Τουρισμού των Βρυξελλών το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Βελγίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ανακοίνωσαν μία δράση με σκοπό την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στο βελγικό κοινό. Ο ελληνικής καταγωγής υπουργός Τουρισμού της γαλλόφωνης κυβέρνησης των Βρυξελλών κ. Χρήστος Δουλκερίδης υποστηρίζει τη δράση η οποία θα διαρκέσει από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Μαΐου και περιλαμβάνει την ένταξη ελληνικών μενού σε διάσημα εστιατόρια των Βρυξελλών τα οποία θα επιμεληθούν σεφ από ξενοδοχεία της χώρας μας που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία.

Προτάσεις
Η Ιndependent προτείνει έξι τουριστικά θέρετρα στην Ευρώπη που διαθέτουν κλαμπ για παιδιά μεταξύ των οποίων περιλαμβάνει και ένα ελληνικό. Πρόκειται για το Sani Beach Hotel στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής. Οπως αναφέρει, για τους επίδοξους να γίνουν σαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ το Sani Resort στη Χερσόνησο της Κασσάνδρας διαθέτει μία νέα ακαδημία ποδοσφαίρου. Η ακαδημία σε συνεργασία με την παγκόσμια εταιρεία παιδιών θα είναι διαθέσιμη από τις 25 Μαΐου έως την 1η Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών θα μπορούν να ενταχθούν σε καθημερινές προπονήσεις, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην μπάλα και να κερδίσουν ακόμη και μετάλλια.

Η Wall Street Journal προτείνει δέκα μοναδικές πολυτελείς ταξιδιωτικές εμπειρίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνει και τις περιηγήσεις στα ελληνικά νησιά με κρουαζιέρα. Ειδική αναφορά κάνει στη Σαντορίνη και τη Μύκονο αλλά και στην Αθήνα ως πόλη αναχώρησης προγραμμάτων κρουαζιέρας. Η γερμανική ιστοσελίδα της Trivago.de της μηχανής αναζήτησης κρατήσεων που συγκρίνει τις τιμές από περισσότερους από 150 διαφορετικούς διαδικτυακούς τόπους για 600.000 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο δημοσιοποίησε ένα κατάλογο με τα δέκα καλύτερα ξενοδοχεία με μοντέρνα χαρακτηριστικά στον κόσμο, περιλαμβάνοντας και μία ελληνική μονάδα. Πρόκειται για τη μονάδα Semiramis του ξενοδοχειακού ομίλου Yes που λειτουργεί στην Κηφισιά.

Παράλληλα, η ελληνική ιστοσελίδα της Trivago με αφορμή την 25η Μαρτίου δημοσιοποίησε πέντε προσφορές για διαμονή σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη με εκπτώσεις που φθάνουν έως 40%. Οι τιμές ανά διανυκτέρευση ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο των ξενοδοχείων για το τριήμερο ξεκινούν από 18 ευρώ.

Εξάλλου, την προσεχή Τετάρτη πραγματοποιεί την ετήσια γενική του συνέλευση ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην οποία έχει κληθεί να μιλήσει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του συνδέσμου των ταξιδιωτικών πρακτόρων Γερμανίας κ. Γ. Μπάτσι με θέμα «H Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών των Γερμανών».

Του Σταθη Κουσουνη για την καθημερινή

Πύλη Ιάσωνος. 




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο