Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Έρχεται το σεισμόσημο στα ακίνητα

Νέο πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες ακινήτων φέρνει η τρόικα η οποία τώρα θέλει... σεισμόσημο!
Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα οι δανειστές απαιτούν να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές.
Η κυβέρνηση έχει οχληθεί για αυτότο θέμα ήδη από την περασμένη άνοιξη, με τους εκπροσώπους των δανειστών να προβάλλουν το επιχείρημα ότι επιβαρύνεται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός με πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια λόγω των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση ακινήτων ύστερα από φυσικές καταστροφές.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Η συζήτηση επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στη Φθιώτιδα, και μάλιστα έχει προετοιμαστεί ένα σχέδιο που αφορά τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα ασφαλίζει τα ακίνητα μέχρι ενός ύψους και θα δίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότητα να συμπληρώνουν την ασφάλιση για μεγαλύτερα κεφάλαια που θα ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του ακινήτου.
Κάτι τέτοιο όμως μεταφράζεται σε περίπου 100 - 150 ευρώ ανά ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα μόλις το 15% των κατοικιών είναι ασφαλισμένο στη χώρα μας, και αυτό λόγω των πολλών δανείων που συνήφθησαν την τελευταία δεκαετία και τα οποία επιβάλλουν την υποχρεωτική ασφάλιση.
Η υποχρεωτική ασφάλιση σπιτιών είναι διαδεδομένη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει άλλωστε αυξημένη ασφαλιστική συνείδηση, ενώ ακόμη και χώρες όπως η Τουρκία, η Ρουμανία, η Αλβανία, τα Σκόπια και η Βουλγαρία έχουν προχωρήσει στη δημιουργία αντίστοιχων ταμείων, που αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο