Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΝ

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΝ
ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Νέα ενημέρωση είχε σήμερα (22/8/2013)  το πρωί ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ για το πολύ σοβαρό θέμα της απόλυσης των εργαζομένων στους ναυστάθμους της χώρας, που θα έχει ως αποτέλεσμα η επισκευή και η συντήρηση του στόλου να περάσει στα ανεξέλεγκτα χέρια ιδιωτικών εταιρειών.

Τόσο ο Πρόεδρος του ΣΕΙΔΑΧ Σαλαμίνος Νοράι Κεφαλιάν όσο και ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Ηλιάδης συζήτησαν με τον Τέρενς Κουίκ όλες τις παραμέτρους του προβλήματος, που δεν αφορά μόνο την απώλεια εργασίας 400 έμπειρων στελεχών που εργάζονται στο Πολεμικό Ναυτικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αλλά και την πρωτοφανή (σε παγκόσμια επίπεδα) απόφαση που εκπορεύεται από τα μνημόνια, να μην συντηρεί μελλοντικά τα πλοία του στόλου και τους ναυστάθμους το μόνιμο και πιστοποιημένο για την αφοσίωσή του προσωπικό.

Οι δύο συνομιλητές του Βουλευτή Επικρατείας Τέρενς Κουίκ αποκάλυψαν επίσης ότι παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές τους, είναι αδύνατον να επιτύχουν συνάντηση με τον αρμόδιο Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου.

Ο Τέρενς Κουίκ μετά τη νέα επαφή που είχε με τους εκπροσώπους του ΣΕΙΔΑΧ Σαλαμίνος, έκανε την εξής δήλωση:

«Κατ’ αρχήν θεωρώ απαράδεκτο ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου να απαξιώνει έστω και να απαντήσει τηλεφωνικά στους εκπροσώπους των εργαζομένων στους ελληνικούς ναυστάθμους.

Ζητώ από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο να τον επαναφέρει στην τάξη και να επιβάλλει τον ορισμό συγκεκριμένης συνάντησης του κ. Οικονόμου με το Προεδρείο του ΣΕΙΔΑΧ Σαλαμίνος, με δεδομένο ότι η άμυνα δεν είναι τσιφλίκι του κάθε διορισμένου Ειδικού Γραμματέα, ο οποίος και οφείλει να συμπεριφέρεται με την πρέπουσα σημασία όχι μόνο έναντι εκείνων που αγωνιούν για τη δουλειά τους, αλλά προπαντός έναντι εκείνων που έχουν κάνει ένα με τη συνείδησή τους, την ασφαλή λειτουργία των πλοίων και των ναυστάθμων του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Για το όλο θέμα, ενημέρωσα τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα των εργαζομένων Νεκτάριο Ηλιάδη.

Επιμένω στις πληροφορίες μου ότι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί του ΠΝ έχουν αρνητική άποψη και θέση για την απομάκρυνση του έμπειρου προσωπικού, αλλά δεν μπορώ να αξιολογήσω ψιθύρους που φτάνουν στ’ αφτιά μου ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αρχίζει να έχει δεύτερες σκέψεις για το πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει».





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο