Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Συμβουλές για το πως μπορούμε κρατήσουμε τη καλή διάθεση και το Φθινόπωρο

Καταπολεμήστε τη μελαγχολία στο τέλος του καλοκαιριού

Ένας σοφός φίλος συνηθίζει να λέει ότι ο Αύγουστος είναι ένας καλά μεταμφιεσμένος Δεκέμβριος. Στο τέλος του καλοκαιριού όχι μόνο κάνουμε έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς αλλά στεκόμαστε – με δέος – απέναντι στις υποχρεώσεις που μας περιμένουν. Τι μπορούμε να κάνουμε για να μας φτιάξει η διάθεση; Ιδού μερικές συμβουλές.
Το καλοκαίρι – ακόμα και οι πιο τεμπέληδες από εμάς – έχουν καλύτερη σχέση με το σώμα τους χάρις στο κολύμπι. Αυτή η ευεξία που αισθανόμαστε, μπορεί να διατηρηθεί αν συνεχίσουμε με κάποιον τρόπο να αθλούμαστε και τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες
Οι διακοπές τελειώνουν αλλά όχι και οι ευκαιρίες για αποδράσεις. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι ο προγραμματισμός μιας εκδρομής για το φθινόπωρο είναι κάτι που μπορεί να μας φτιάξει το κέφι. Ετσι, για να έχουμε κάτι καλό να περιμένουμε, μόλις επιστρέψουμε στο γραφείο
Συνήθως τον Σεπτέμβριο συγκεντρώνονται πολλές εκκρεμότητες που δεν έχουμε διευθετήσει μέσα στο καλοκαίρι. Οσο πιο γρήγορα τις τακτοποιήσουμε, τόσο καλύτερα θα αισθανόμαστε και θα αποφύγουμε το συσσωρευμένο άγχος.
Οι τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού και οι πρώτες του φθινοπώρου, είναι κατάλληλες για καινούρια πράγματα που θέλουμε να βάλουμε στο πρόγραμμά μας. Επαγγελματικά σχέδια, αλλαγή σπιτιού, συμμάζεμα εξόδων, δίαιτες. Κάπως έτσι έχουμε την αίσθηση – ή και την ψευδαίσθηση – ότι ελέγχουμε την ζωή μας. Η έστω προσπαθούμε για κάτι καλύτερο.
Το καλοκαίρι περνάμε περισσότερο καιρό με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Για να μην νιώσουμε ότι ξαφνικά ξαναμπήκαμε στην απομόνωση, είναι καλό να κανονίζουμε συγκεντρώσεις και εξόδους με φίλους και γνωστούς, να μιλάμε για τις ευχάριστες στιγμές που περάσαμε.
Ειδικά ο φετινός χειμώνας – μιας χώρας σε οικονομική κρίση – προβλέπεται δύσκολος. Οι φωτογραφίες από τις διακοπές στον υπολογιστή, το κινητό και το ipad μας κάνουν να θυμόμαστε ότι τα καλά πράγματα δεν είναι τόσο μακριά όσο πιστεύουμε.
H θετική σκέψη και το να κάνουμε όνειρα είναι από τα καλύτερα φάρμακα για την μελαγχολία που μας πιάνει στο τέλος του καλοκαιριου. Αλλωστε στην Ελλάδα, ο καλός καιρός κρατά τουλάχιστον ως τον Οκτώβριο. Και μετά μένουν περίπου 150 ημέρες μέχρι την άνοιξη. Σημειώστε τις αργίες και κρατήστε την αναπνοή σας ως τότε.

“News247”

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο