Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
Με το Μητροπολίτη Μεσογαίας κ.κ. Νικόλαο

«Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΑΝ ΤΟ ΠΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΑΜΙΩΤΕΣ»

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ F-16 ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ
Με τη Βουλευτή Μαγνησίας κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στη Σάμο του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος και εκπροσώπησε το Κίνημα στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της ναυμαχίας με το στόλο του σουλτάνου το 1824, που σήμανε και την οριστική απελευθέρωση από τους Τούρκους.

Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, μαζί με τον Τέρενς Κουίκ, παρέστη και η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σήμερα (6/8/2013), μετά τη Δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.κ. Νικόλαος, μία από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες της Εκκλησίας, στην ομιλία που έκανε, με εξαιρετικό θρησκευτικό – πατριωτικό περιεχόμενο, αναφέρθηκε σε συνθήκες σκλαβιάς που περνάει ο τόπος μας. Κατέληξε υπενθυμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο απελευθερώθηκαν τότε οι Σαμιώτες.

Το ίδιο ακριβώς ανέφερε και στον Πανηγυρικό της ημέρας ένα εικοσάχρονο κορίτσι που σπουδάζει Ιστορία. Αυτό, νομίζω, τα λέει όλα.

Επιπλέον, απορώ γιατί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών κρατούν μυστικό ότι την ώρα των εκδηλώσεων, πάνω από το χώρο της τελετής, πέταξαν τέσσερα τουρκικά οπλισμένα F-16.

Το 1824 οι Σαμιώτες έβαλαν τέλος στην τουρκοκρατία και την απειλή της και σήμερα, το 2013, η συγκυβέρνηση επιτρέπει να πουληθεί σε… Τούρκους η μαρίνα του Πυθαγορείου της Σάμου, που βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από εκεί που ο Λυκούργος Λογοθέτης και οι άνδρες του έτρεψαν σε φυγή το στόλο του Σουλτάνου.

Θέλω να πιστεύω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ασκήσει βέτο με βάση το Ν. 1892/90 και δεν θα επιτρέψει αυτή τη δικαιοπραξία».

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μαζί με τους Πολιτευτές του Κινήματος Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργο Γαρυφάλλου που τον συνόδευαν, είχαν και δύο σημαντικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο των καταστημάτων εστίασης του Πυθαγορείου, αλλά και με μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Σάμου.

Καταγράφηκαν σημαντικά ζητήματα τα  οποία ο Τέρενς Κουίκ θα προωθήσει μέσω του κοινοβουλευτικού του έργου.

Υπήρξαν επίσης ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Αιγαίου Χριστίνα Καλογήρου, όσο και με τον Περιφερειάρχη Αιγαίου Νάσο Γιακαλή και με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους.

Τέλος, ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε και τα νέα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο Βαθύ της Σάμου, τα οποία και θα εγκαινιαστούν τον επόμενο μήνα.

Ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος επιστρέφει το απόγευμα στην Αθήνα και αναχωρεί αμέσως αεροπορικώς για τη Βόρεια Ελλάδα.

Την Πέμπτη προγραμματίζεται επίσκεψή του στην Κέρκυρα και στα Ιωάννινα και την Παρασκευή στη Φθιώτιδα.

Αναλυτικά Δελτία Τύπου θα εκδοθούν αύριο.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο