Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΔΟΣΙΛΟΓΙΑΔΑ


Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ
ἄνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον,
ὃς μάλα πολλὰ…….
………………
ΡΑΨΩΔΙΑ Ω
Μπε κάνουν τα πρόβατα, το ίδιο και τα γίδια.
Μα ο άρχοντας τους άφησε, νωρίς να τα μαντρώσουν.
ΜΗ! ΩΙΜΕ! ΜΗ ΤΟΥΣ ΘΩΡΕΙΣ!
Που κλέβουν τους αμνούς σου!
Τσίριξε ο αλλοίθωρος, στους δύο μαντραχαλάδες.
Λέει ο πρώτος , ο Χοντρός, με το βαρύ το χέρι.
Αφήστε τα καμώματα. Και μην πολυλογιέστε.
Πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι 40 θα ναι.
Και στις δημοσκοπήσεις μας, πάλι αρχηγός θα είμαι
Τι λες πάλι ρε τόφαλε , βουζούνι και κεφάλα;;
Θαρρείς πως δεν το ξέρουνε, πως πείραξες τα πάντα;
Θαρρείς πως το στικάκι σου, δεν ξέρουν που το κρύβεις;
Είπε ο Ζητοκούνελος γνωστός για τη μπινιά του.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΘΗΒΑΪΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η ΣΠΕΤΣΙΩΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ



Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Δρ. Ιστορίας Ιονίου Πανεπιστημίου
 
Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Περίπλους Ναυτικής Ιστορίας»,
τ. 73, σ. 50, έκδ. του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, ΟΚΤ. – ΔΕΚ. 2010.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση του ΝΜΕ.




Σύγχρονη εικόνα αλιευτικού
σπετσιώτικου σκάφους που μας
ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή.
ΦΩΤΟ: Από τη Συλλογή του
φωτογράφου Nick Ifantis
«Σπέτσες 2011».
 

Σημείωση Περί Αλός: Το παρόν κείμενο αποτελεί τμήμα της έρευνας που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Π.Ε.Ν.Ε.Δ. 2003, υπό την επιστημονική επίβλεψη της καθηγήτριας Τζελίνας Χαρλαύτη με θέμα την ιστιοφόρο εμπορική ναυτιλία των Σπετσών την περίοδο 1830-1870.

Βασικός στόχος της έρευνας αποτέλεσε η εξέταση του ρόλου της σπετσιώτικης ποντοπόρου, ιστιοφόρου εμπορικής ναυτιλίας την περίοδο 1830-1870, που σύμφωνα με την προγενέστερη ιστορική γνώση είχε παρακμάσει.
Η ελληνική ιστοριογραφία βασιζόμενη σε ενδείξεις που προσέφεραν παλαιότερες μελέτες, απέδωσε την παρακμή της ναυτιλίας των Σπετσών στις καταστροφές που προκλήθηκαν κατά τις θαλάσσιες πολεμικές επιχειρήσεις της Ελληνικής Επανάστασης.
Η άκριτη υιοθέτηση της άποψης αυτής την μετέτρεψε σε αυταπόδεικτη αλήθεια.

Αέραααααααααααααααα και σας φάγαμε Γερμαναράδες. Του Θόδωρου Κατσανέβα


Δύο εναλλακτικά σχέδια για να έχουμε καλύτερη μεταχείριση από τους ευρωνταβατζήδες

“Τα δάνεια του ανθρώπους δούλους ποιεί” . Τη γνωστή αυτή ρήση πρωτοειπομένη από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Μαίανδρο, εμμέσως πλην σαφώς, υπενθύμισε ο Υπουργός του Μνημονίου Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δήλωσε στη Βουλή ότι :
katsanevas«Γνωρίζω εκ των προτέρων ότι θα δεχθούμε σκληρή κριτική και θα διατυπωθούν μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο. Δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Ήδη και αυτά η Τρόικα τα δέχεται με το ζόρι… Καλώ  όσους συναδέλφους μου διαφωνούν να με συνοδεύσουν στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα για να τη μεταπείσουμε».

Ληστεία με μαχαίρι στις Θεσπιές!!!

Ληστεία με την απειλή μαχαιριού, έγινε  χθες το βράδυ στις Θεσπιές.Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετα τις 9:00 το βράδυ όταν νεαρό άτομο  με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του(κουκούλα), απείλησε με μαχαίρι τον 57χρονο και του πήρε 200 ευρω.Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Permissospress o 57χρονος είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων,ο δράστης τον παρακολουθούσε και μόλις βγήκε απο το καφενείο τον άρπαξε και πάντα με την απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας τον οδήγησε σε σκοτεινό σημείο στην είσοδο των Θεσπιών.Ο δράστης μιλούσε σπασμένα ελληνικά και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του είχε κολλήσει το μαχαίρι στο λαιμό"ΑΝ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΣΦΑΞΩ"΄δώσε μου οτι έχεις πάνω σου.Πανικοβλημένος ο 57χρονος του έδωσε 200 ευρω, και ο ληστής έφυγε με αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο σε μικρή απόσταση,στο οποίο τον περίμενε συνεργός του.Το θύμα έφερε επιπόλαια τραύματα,οι δράστες αναζητούνται,προανάκριση διενεργεί το Α.Τ.Βαγίων.


permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι αγροτικές επιδοτήσεις και η αλήθεια


Πολλά ψέματα και άλλες τόσες υπερβολές διακινούνται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα έντυπα μέσα ενημέρωσης αλλά και στην τηλεόραση, για τις περίφημες επιδοτήσεις των αγροτών.

Υπήρξαν εποχές που όντως οι επιδοτήσεις αυτές ήταν ανεξέλεγκτες και κατευθυνόμενες (απόσυρση, καπνά, κλπ). Τότε, πολλοί απατεώνες αγρότες (κυρίως όμως αγροτοσυνδικαλιστές και συνεταιριστές) με την βοήθεια (με το αζημίωτο φυσικά) κρατικών ελεγκτών και με ολόκληρη την κρατική μηχανή να κάνει τα στραβά μάτια, πλούτισαν αδικαιολόγητα από τις επιδοτήσεις. Εκείνη την εποχή, δημιουργήθηκε και ο μύθος με τα «κ@λ@μπαρα», τα «μπουζουκτσίδικα» και τις μπαρμπουτιέρες  όπου λέγανε ότι αγρότες με καγιέν και κουρσάρες «ακουμπούσαν» κάθε βράδυ τις επιδοτήσεις της τότε ΕΟΚ. Όχι ότι δεν συνέβησαν και τέτοια παρατράγουδα αλλά όχι ότι ήταν και η πλειοψηφία των αγροτών που είχε τέτοιες συμπεριφορές. Οι περισσότεροι, νοικοκυρεύτηκαν τότε, χτίσανε κανένα αξιοπρεπές σπίτι, αγοράσανε κανένα 4Χ4 αγροτικό ή τζιπ (πιο χρήσιμο στους αγροτικούς χωματόδρομους από τα πεζοδρόμια του Κολωνακίου ή τις κορυφογραμμές του Παρνασσού και της Γκιώνας δεν νομίζετε;), πήρανε καινούριο τρακτέρ (ίσως λιγάκι μεγαλύτερο από τις ανάγκες τους), αγοράσανε φρέζα, ψεκαστικό, καταστροφέα, και άλλο γεωργικό εξοπλισμό απαραίτητο στις καλλιέργειές τους, χτίσανε εγκαταστάσεις (στάβλους οι κτηνοτρόφοι, αποθήκες και σιλό οι αγρότες), ψωνίσανε ρουχαλάκια γι’ αυτούς και τα παιδάκια τους, πήγανε κανένα ταβερνάκι την συμβία. Ότι κάνει δηλαδή ένας φυσιολογικός άνθρωπος που βλέπει τα εισοδήματά του να αυξάνουν. Κανείς δεν το λέει αλλά η ύπαιθρος της χώρας άλλαξε μορφή με τις αγροτικές επιδοτήσεις και η ζωή στα χωριά άρχισε πλέον να γίνεται υποφερτή.

Αναθεώρηση Συντάγματος και αλλαγές ανακοινώνει ο Σαμαράς



Τέσσερις τομές για την αναθεώρηση του Συντάγματατος επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του

Αλλαγή της ατζέντας θα επιχειρήσει, άμεσα, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνειδητοποιεί καθημερινώς ότι όσο η συζήτηση παραμένει στο πεδίο της οικονομίας και των κοινωνικών συγκρούσεων, η τρικομματική κυβέρνηση συσσωρεύει φθορά.

Για αυτό και είναι αποφασισμένος να ανοίξει το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, σε μία κοινή πρωτοβουλία με τους κ.κ Κουβέλη και Βενιζέλο.
Η κίνηση αυτή θα γίνει άμεσα και έχει σαν στόχο να μεταθέσει τη δημόσια συζήτηση σε ένα άλλο πεδίο.
Ο κ.Σαμαράς έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, στο πλαίσιο αναθεώρησης του Συντάγματος, όπως:
-Η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

ΔΥΚ - Η αιχμή του δόρατος της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων


ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Ο συντονισμός της δράσης υπό ενιαίο φορέα των επίλεκτων μονάδων από όλους τους Κλάδους των Ε.Δ, για την κάλυψη απαιτήσεων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αμυντικός σχεδιασμός, είναι πλέον γεγονός.
Η ίδρυση της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, δημιούργησε πολλές προσδοκίες και έγινε δεκτή με ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τα στελέχη των επίλεκτων μονάδων, που είχαν επισημάνει εδώ και πολύ καιρό την ανάγκη κεντρικής συντονιστικής διοίκησης σε επίπεδο επιχειρήσεων.

Ερώτηση βόμβα Νικολόπουλου για τον θάνατο του μακαριστού Χριστόδουλου


Ερώτηση – «καταπέλτη» κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος με την οποία ζητά να μάθει από τον πρωθυπουργό για τα ακριβή αίτια θανάτου του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

Κάνοντας μια αναδρομή στα πεπραγμένα του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου από την ημέρα που εκλέχτηκε στο αξίωμα του αρχιεπισκόπου το 1998, μέχρι που άφησε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από τον καρκίνο, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται στη φημολογία που αναπτύχθηκε γύρω από τα αίτια θανάτου του.

Ο πρώην υπουργός ζητά από τον πρωθυπουργό να του απαντήσει αν τελικά…

έγινε νεκροψία και νεκροτομή στη σορό του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και αν θα προβούν τελικά οι Αρχές στο άνοιγμα της υπόθεσης, προκειμένου να σταματήσουν οι θεωρίες συνωμοσίας που καλύπτουν την περίοδο 2007 – 2009, στην οποία πρωθυπουργός ήταν ο κ. Κώστας Καραμανλής.

ΠΗΓΗ


αἰέν ἀριστεύειν

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο σπίτι καταγγέλλουν το Υπουργείο για προχειρότητα


Θώμη Παληού

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε ημερίδα από τον εκπρόσωπο του Υπ. Εργασίας κ Δ. Ρέμο προς τους εργαζομένους και τους τοπικούς φορείς σχετικά με την παρουσίαση εναλλακτικής πρότασης για την συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο Λ. Γρηγοράκος στη Θήβα στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών.



 Θανάσης Μερτζάνης

Νέα προσυνεδριακή σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Θήβα αυτή τη φορά παρουσία του Λεωνίδα Γρηγοράκου, της Κατερίνας Μπατζελή και της Βασιλικής Τσόνογλου.

Το ΠΑΣΟΚ ενισχύει τις επαφές του με τα κομματικά στελέχη και τους φίλους του κινήματος στην κατεύθυνση της επανασυσπείρωσης των ψηφοφόρων του εν όψει του πολύ κρίσιμου συνεδρίου.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μίλησε για αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ που θα αποτινάξει τις παθογένειες του παρελθόντος και μέσα από τη συλλογικότητα, τον πατριωτισμό και τη σύνθεση των απόψεων θα καταθέσει τη νέα πρόταση διακυβέρνησης για τον άνθρωπο και την κοινωνία.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της Κατερίνας Μπατζελή η οποία απείλησε με την ανατροπή της κυβέρνησης αν η ΝΔ επιμείνει στην τακτική της σύγκρουσης των δυνάμενων καταστολής με εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που διαδηλώνουν ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα στη Λιβαδειά είχε διαδοχικές συναντήσεις με κομματικά στελέχη ο στενός συνεργάτης του Ε. Βενιζέλου και πρώην γραμ. της Ά Αθήνας, Γιώργος Λυμπερόπουλος.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ !!! ΘΑ ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΝ ... Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ...


Η νέα γενιά των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας (HDTV) και των καλωδιακών που πωλούνται στο κοινό περιέχει δυνατότητες που δεν έχουν πολύ γίνει γνωστές από τις εταιρείες τεχνολογίας: κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες που έχουν την ικανότητα καταγραφής του κάθε τι που συμβαίνει στο σαλόνι (ή στην κρεβατοκάμαρα). ¨όχι πολύ διαφορετικά από τις τηλε-οθόνες στο μυθιστόρημα του George Orwell «1984», η τηλεόραση θα είναι σύντομα σε θέση να παρακολουθεί ακόμα και να αναλύει διεξοδικά όλα τα άτομα που θα βρίσκονται στην περιοχή των τηλεοπτικών συσκευών.

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΧΘΕΣ


Oι 3 εκδοχές για τον διαστημικό εφιάλτη: Οργή Θεού, φυσικό φαινόμενο και οι ... συνήθεις ΗΠΑ!

Φυσικό φαινόμενο, αμερικανικό όπλο ή απλά η οργή ​​του Θεου ήταν αυτό που επληξε χθες την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ στα Ουράλια της Ρωσίας? Για τον λαοφιλή και κατά πολλούς στην περιoχή, "άγιο άνθρωπο", τον Μητροπολίτη Τσελιάμπινσκ και Ζιατούστ, Θεοφάνη, η πύρηνος ουράνιος εφιάλτης που έπληξε την περιφέρειά του δεν ήταν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ένα "μήνυμα Θεού":

Εγώ είμαι το λάθος…


Ναι εγώ είμαι ο λάθος συντελεστής και πάει όλη η κοινωνία κατά διαόλου.
Εγώ είμαι το λάθος από τότε που δεν πήδηξα από την κολυμβήθρα όταν με βαφτίζατε χωρίς να με ρωτήσετε.
Εγώ είμαι το λάθος από τότε που δεν την κοπάνησα από τα βιβλία σας που μου σφηνώνατε μέσα στον εγκέφαλό μου.
Εγώ είμαι το λάθος γιατί υπηρέτησα την μαμά πατρίδα και αυτή σε αντάλλαγμα με σκοτώνει κάθε μέρα και από λίγο.
Εγώ είμαι το λάθος που δεν λάδωσα………..στον ΟΑΕΔ για να πάρω την επιδότηση.

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ»





«ΕΛΕΥΘΕΡΟ   ΛΑΪΚΟ   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ   ΑΛΙΑΡΤΟΥ»
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
Συνεργασία με
«Το Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο π. Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου 
κ. Γεώργιος Κοντογιώργης,
γνωστός συγγραφέας, αναλυτής και γνώστης της σύγχρονης 
ελληνικής οικονομικής και πολιτικής πραγματικότητας, 
θα μιλήσει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013  και ώρα 6.00 μ.μ., 
στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου Αλιάρτου, 
με το κατ΄ εξοχήν επίκαιρο και άκρως ενδιαφέρον θέμα: 
«Κομματοκρατία: 
Αιτία της κρίσης και της παρακμής της χώρας»
Το θέμα ενδιαφέρει όλους μας και  η προσέλευσή σας, θεωρείται αυτονόητη.
Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Ο Πρόεδρος της Ε. Β. Μ.
Γεώργιος Ντασιώτης Νικόλαος Κόλλιας
Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου: τηλ. 22683- 50212 (κον. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ. 210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ. 22620-65463 & 6973495836 (κα. Χατζή
Κοινόν των Βοιωτών: τηλ. 6984316411 (κον. Καρβούνη)


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ (ενός ανώνυμου τραπεζίτη)


Παρασκήνιο 
Ακούω πολλούς αγαθούς να λένε…
- Σιγά μη σου πάρει η τράπεζα το σπίτι… τι να το κάνει; ..Ακόμα και αν το πάρει, ποιος θα το αγοράσει;

ΛΑΘΟΣ… θα στο πάρει και όταν θα το χάσεις τότε θα το καταλάβεις…και σας το λέω εγώ ένας τραπεζίτης… και σας λέω και τι θα συμβεί… αλλά και πως θα συμβεί…
Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες…
Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.
Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα ...

Με σχέδιο η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή



-Ενοποίηση του φακέλου των Δεκεμβριανών, του σχεδίου δολοφονίας του Κ. Καραμανλή και των υποκλοπών -Όλο το παρασκήνιο και η εμπλοκή των ξένων κέντρων

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΡΑ 11 ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ


Με πρόσχημα και αξιοποιώντας την καπιταλιστική οικονομική κρίση, το κεφάλαιο και η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, συνεχίζουν με αυξανόμενη ένταση και κυνισμό, την επίθεση στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με τη στήριξη της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Με ωμή κρατική βία, αστυνομική καταστολή, αυταρχισμό, συλλήψεις και δίκες, επιτάξεις και επιστρατεύσεις, προβοκάτσιες και συκοφαντίες, χτυπούν τις εργατικές –λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στη βάρβαρη πολιτική. Απεργάζονται την τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου και την επαναφορά στην εποχή Λάσκαρη και πρότερες σκοτεινές περιόδους.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ξεσηκωμός για τους ΡΟΜΑ στην Θήβα! - Σπ. Νικολάου: «Οι δεσμεύσεις του Δημόσιας Τάξης δεν υλοποιήθηκαν…»


Δρουν ανά πάσα στιγμή και ώρα,  καθ΄ όλη την διάρκεια του 24ώρου…
Ευθύνες σε ΕΛ.ΑΣ και  Δήμο..
Σπ. Νικολάου: «Χωρίς την βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ, ότι και να θέλω  να κάνω, δεν μπορώ να ανταποκριθώ, καθώς οι δεσμεύσεις του Δημόσιας Τάξης δεν υλοποιήθηκαν…»





Έντονος είναι πλέον ο προβληματισμός  στην Θήβα από την διαρκή παραβατικότητα των ΡΟΜΑ του καταυλισμού στο Πυρί, που πλέον δρουν καθ΄ όλη την διάρκεια του 24ωρου σε σπίτια επιχειρήσεις,  ανελλιπώς στην γνωστή γέφυρα, με επιθέσεις σε διερχόμενους οδηγούς, προξενώντας ζημιές  σε οχήματα και οδηγούς, απασχολώντας ανά πάσα στιγμή και ώρα την ήδη ελλιπή σε δύναμη ΕΛ.ΑΣ, που έχει  παράλληλα να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα…
Το πρόβλημα μεταφέρθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Δημοτικό έλεγχο, όπου οι ευθύνες πέφτουν σε ΕΛ.ΑΣ και Δήμαρχο…

Στην Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου θα γιορτάσει η Ομοσπονδία Γυναικών Βοιωτίας την Προστάτιδά της


Στις 19 Φεβρουαρίου μνήμη της Αγίας ΦΙΛΟΘΕΗΣ της ΑΘΗΝΑΙΑΣ  η προστάτιδας της Ομοσπονδίας μας,  θα γιορτάσουμε την μνήμη της στην Ιερά Μονή  Ζωοδόχου Πηγής στο ΝΕΟΧΩΡΙ του Δήμου  Αλιάρτου με  θεία λειτουργία και αρτοκλασία .
Καφές και κεράσματα θα προσφερθούν από τις κυρίες του Δ.Σ .
Όσες μπορείτε να έλθετε ιδιαίτερα από τα κοντινά χωριά θα δώσετε  την  ευκαιρία σε όλες μας  να  συνπροσευχηθούμε και να πάρουμε διδάγματα από τη ζωή της Αγίας μας και την ευλογία Της.
 Η λειτουργία θα αρχίσει στις 8 το πρωί για να μπορέσουμε να μετακινηθούμε από μακριά.

Σύσκεψη Αρχηγών τη Δευτέρα. Σενάρια ανασχηματισμού


Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη τη Δευτέρα. Πιθανό να τεθεί το ζήτημα του ανασχηματισμού. Τι είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής

Νέα συνάντηση θα έχει στις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
Η σύσκεψη θα γίνει στη σκιά της άρνησης της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ.
Επίσης όλα δείχνουν ότι η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την προηγούμενη, είναι πιθανό να τεθεί και ζήτημα ανασχηματισμού.
Στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα -η προηγούμενη είχε γίνει με φόντο τις απεργιακές κινητοποιήσεις- δεν αποκλείεται να τεθεί και ζήτημα ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Βοιωτία: Αποφυλακίστηκε η "Σούλα" του Αλκέτ Ριζάι


«Για τη Σούλα θα εκτίσω την ποινή μου», είχε πει στο δικαστήριο ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι, ωστόσο η 33χρονη είχε "φάει" κάτι παραπάνω από... 13 χρόνια φυλακή!

Για τον μεγάλο και παράφορο ερωτά της η Ασπασία Μητροπία, γνωστή ως «η Σούλα του Ριζάι», νοικοκυρά από το Περιστέρι μητέρα δύο παιδιών, είχε νοικιάσει το ελικόπτερο με το όνομα Αλεξάντροβα και οργάνωσε το τέλειο σχέδιο δραπέτευσης στη δεύτερη κινηματογραφική απόδραση του Αλκέτ Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, η "Σούλα" μετά από 3 χρόνια περίπου στις φυλακές Ελεώνα Θηβών, αποφυλακίστηκε σήμερα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θηβών, με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής της).

lamiareport.gr


 NewsNow

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Άδειασμα Χατζηδάκη από Σαμαρά



«Καπέλο» στον Υπουργό Ανάπτυξης, ο διορισμός Βιρβιδάκη στη θέση Υφυπουργού αρμόδιου για το ΕΣΠΑ

Αν υπήρχε ένας υπουργός, με εμφανή σημάδια αμηχανίας, την ώρα που ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωνε την τοποθέτηση του κ. Κυριάκου Βιρβιδάκη στη θέση του υφυπουργού αρμόδιου για το ΕΣΠΑ, αυτός ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτή η κίνηση του κ.Σαμαρά συνιστά «άδειασμα» του κ.Χατζηδάκη, ο οποίος μέχρι τώρα είχε στην αρμοδιότητά του το ΕΣΠΑ.

Μόνα τους "παλεύουν" τα παιδιά του ΤΕΙ Χαλκίδας για να μην υποβαθμιστεί


Θα ήθελα να σας αναδείξω κ το δικό μας πρόβλημα του φλέγοντος Θέματος των ημερών σχέδιο "ΑΘΗΝΑ".
Στην Εύβοια υπάρχει το ΤΕΙ Χαλκίδας από το 1980 όπου είναι ένα από τα πιο μεγάλα ΤΕΙ της χώρας όσον αφορά τα τμήματά του και όσον αφορά τους σπουδαστές του.Το ΤΕΙ Χαλκίδας έχει ιδιόκτητο κτίριο με εστία ,εργαστήρια κλπ.

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ: Οι Ρώσοι χτύπησαν με πύραυλο τον μετεωρίτη πριν πέσει στη Γη [βίντεο]


Σοκ και δέος σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν σκορπίσει οι εικόνες με τη βροχή μετεωριτών στη Ρωσία. Περισσότεροι από 725 άνθρωποι τραυματίστηκαν, και τουλάχιστον 60 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη από την πτώση μετεωριτών στην περιοχή των Ουραλίων, ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.
Σύμφωνα με ανώνυμες στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today, ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του. H αναφορά αυτή ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.

Ο DA14 στην "Αποκάλυψη": "Έπεσεν εκ του ουρανού αστήρ μέγας καιόμενος ως λαμπάς"!



ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ...

 «... Καὶ ὁ τρίτος ἄγγελος ἐσάλπισε, καὶ ἔπεσεν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀστὴρ μέγας καιόμενος ὡς λαμπάς, καὶ ἔπεσεν ἐπὶ τὸ τρίτον τῶν ποταμῶν καὶ ἐπὶ τὰς πηγὰς τῶν ὑδάτων 11. Καὶ τὸ ὄνομα τοῦ ἀστέρος λέγεται ὁ Αψινθος. Καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῶν ὑδάτων εἰς ἄψινθον, καὶ πολλοὶ τῶν ἀνθρώπων ἀπέθανον ἐκ τῶν ὑδάτων, ὅτι ἐπικράνθησαν "12 κεφ8 (10-12) ...

Το σημερινό γεγονός στην Ρωσία ή κάποιο άλλο μελλοντικό είναι αυτό που αναφέρεται στην «Αποκάλυψη του Ιωάννου"? "Πριν την έλευση του βδελύγματος της Ανομίας (του Παγκόσμιου ηγεμόνα Αντιχρίστου) κατά την Αποκάλυψη θα προηγηθούν σωρείες δεινών στην ανθρωπότητα που περιγράφονται μέσα από το άνοιγμα επτά σφραγίδων, και μέσω επτά σαλπισμάτων "γράφει ο Ιωάννης.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ AD14 ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ!


Πάμε να δουme ζωντανά πόσα σώματα ακολουθούν τον αστεροειδή DA14. Γιατί λογικά θα πρέπει να υπάρχουν ,εδώ τα μπροστινά σώματα χτύπησαν την ΡΩΣΙΑ!! LOOOOL.


Κατοχικα Νεα 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΙΕΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΠΤΩΟΥ


Σε απόσταση 1χλμ περίπου από το Ηρώο του Πτώου στο Καστράκι και αντικριστά σ’ αυτό, στη θέση περδικόβρυση, είχε κτισθεί ο ναός του Απόλλωνα. Μαζί με το ιερό ναό λειτουργούσε και το μαντείο του θεού που χαρακτηριζόταν «αψευδές», δηλαδή, αλάθητο στους χρησμούς.



Το μαντείο αυτό λειτουργούσε πολλούς αιώνες πριν την καταστροφή των Θηβών από το Μ. Αλέξανδρο και τους Μακεδόνες και ήταν ένα από τα έξι μαντεία της Βοιωτίας(Πτώου, Τροφωνίου, Θηβών, Αμφιαράου, Τεγύρας, Αβών). Φαίνεται ότι οι μακεδόνες, μαζί με την Θήβα, κατέστρεψαν και το ναό του Απόλλωνα (335π.χ). Έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί και η διακοπή λειτουργίας για τουλάχιστον 25 χρόνια (μέχρι το 410 π.χ). Το μαντείο αυτό, επειδή έδινε χρησμούς και σε μη Ελληνική γλώσσα, λεγόταν πολύφωνο. Ο Απόλλων στην περιοχή αυτή λεγόταν Πτώος ή Πτώιος ή Πτωιεύς και Ακραίφιος ή Ακραιφιαίος ή Ακραιφιεύς.



Υπάρχουν πολλές δοξασίες για το όνομα. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Απόλλωνας απέκτησε με την Ζευξίππη δυο γιούς, τον Πτώο και τον Ακραιφέα. Ο πρώτος έδωσε το όνομα του στο όρος και στο ναό του Πτώου Απόλλωνα και ο άλλος στην πόλη του Ακραιφνίου. Άλλη δοξασία λέει πως στο βουνό έφτασε η Λητώ να γεννήσει κρυφά τον ερωτικό της καρπό με τον Δία. Ξαφνικά παρουσιάστηκε κάποιος κάφρος, η Λητώ φοβήθηκε, «επτοήθει», τότε το όρος πήρε το όνομα Πτώον. Όπως αναφέρθηκε, όμως, παραπάνω, σύμφωνα με τον Παυσανία, πήρε το όνομά του από τον Πτώο, τον γιό του βασιλιά του Ορχομενού Αθάμαντα. Αυτός, πάλι, αντλεί τις πληροφορίες από τον Σάμιο ποιητή Άσιο, ο οποίος είχε γράψει έπη γενεαλογικού είδους. Δεν αποκλείεται, επίσης, η εκδοχή ο Πτώος να ήταν ιερέας και μάντης του ναού όπως και ο Τήνερος και έτσι να επεκράτησε το όνομά του στο ναό και η θεϊκή του προέλευση.

Το νερό έπνιξε τον κάμπο των Βαγίων.


Σε απόγνωση είναι οι αγρότες του κάμπου των Βαγίων καθώς για μία ακόμη χρονιά είδαν τα χωράφια τους πλημμυρισμένα.

12.000 στρέμματα στο Βαρικό πνίγηκαν στο νερό λόγω των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων με τους αγρότες να απαιτούν οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί την περιοχή δεκαετίες.

 lamiastar

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ KAΠΗ ΘΗΒΩΝ



            Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της      πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ Θηβών στις 02/02 /2013 σε κοσμικό κέντρο
της Θήβας.
            Παρευρέθη και έκοψε την πίτα του Κ.Α.Π.Η μαζί με τον κ. Δήμαρχο Θηβαίων και ο Πανοσιολογιότατος πατήρ Νικόδημος.
            Εκτός από τα μέλη του ΚΑΠΗ Θήβας συμμετείχαν και μέλη του Κ.Α.Π.Η από τις κοινότητες Ελαιώνα ,Καπαρελίου και Νεοχωρακίου.
             Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου Σ. οι Αντιδήμαρχοι κ. Χατζησταμάτης Α. , ο κ. Π .Μίχας , ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ κ. Ι. Παπαδημητρίου ο Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Θ κ. Κουτσοδήμος ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ κ. Κουντούπης Δ.  ο Πρόεδρος  της Επιτροπής του Κ.Α.Π.Η κ. Στρατέλος Ν. ,η Δημοτική Σύμβουλος κ. Κοντού Ι. και η Προϊσταμένη του Δ.Ο.Θ κ. Ζαμπάκου Κ.

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!!!ΥΨΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ


Η Κορινθιακή ψυχή και λεβεντιά σε όλο της το μεγαλείο! Και μάλιστα από 14χρονα και 15χρονα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου. Πήγαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο ,μπήκαν στο Βρετανικό Μουσείο και μόλις βρεθηκαν δίπλα στα κλεμμένα αγάλματα  του Παρθενώνα ξεδίπλωσαν 4 Ελληνικές σημαίες με...την απαίτηση να γυρίσουν οι κλέφτες Άγγλοι τα ιστορικά μάρμαρα του Παρθενώνα στην χώρα μας. Μπράβο και στα παιδιά και στους 3 καθηγητές που συμμετείχαν ενεργά στην γενναία αυτή πράξη!

Πηγή sfedona.gr


ΔΥΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο Μέργος € 3.700,00 κι ο μούργος € 370,00


Τελικά αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι πως όταν το στομάχι είναι γεμάτο, τότε ο άνθρωπος τελεί υπό καθεστώς νωθρότητας και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για να μην εκτίθεται με όσα δηλώνει ή πράττει.
stratisτου Στρατή Μαζίδη
Ο ΓΓ του ΥΠΟΙΚ κος Μέργος ανήκει στην κατηγορία των απρόσεκτων. Στο Κολωνάκι, τη Βούλα και τη Φιλοθέη δεν υπάρχει πείνα. Κάπου λοιπόν ανάμεσα στο κάπνισμα ενός Αβάνας ή μετά το φουαγκρά σκέφτηκε πως ο βασικός μισθός των € 586,00 ευρώ που για ένα νέο κάτω των 25 μεταφράζεται σε € 426,00 καθαρά (ή € 370,00 δίχως τα οδοιπορικά) αποτελεί υψηλότατη αμοιβή.
Έτσι είναι νεαρέ μου.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο