Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Πρέπει να ξεπεράσουμε το ταμπού! Πρέπει τελειώνουμε με αυτἠν την ΕΕ



Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Η ΕΕ από ένωση κρατών έχει καταντήσει γερμανική ηγεμονία. Οι παράλογες απαιτήσεις και η ηγεμονικές τάσεις της Γερμανίας έχουν διαστρέψει την ιδέα της ενότητας των λαών. Κι όπως κάθε συμμαχία που καταλήγει σε ηγεμονία οδηγεί ιστορικά σε καταστροφές.
Πρέπει λοιπόν να διαλυθεί τώρα αυτή η ΕΕ. Δεν μπορεί πλέον να υπάρξει και να διασφαλίσει την ευημερία των λαών της. Φέρνει μόνο την καταστροφή. Και λέω ότι πρέπει να διαλυθεί τώρα γιατί είμαι σίγουρος ότι θα αυτοκαταστραφεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και θα καταστραφεί με τεράστιο κόστος και δυστυχώς ανθρώπινες απώλειες κυρίως στον νότο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ


Για προσωπικό τους όφελος οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης μας οδηγούν συνειδητά στο χάος!...

ΝΔ

Γύρω μας ζούμε την αποσύνθεση των πάντων! Διαλύεται η Ελλάδα, καθώς και η Κύπρος... Το ίδιο και η ευρωζώνη, αλλά και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέτοια κρίση πρωτοφανή είναι βέβαιο ότι δεν έχει ξαναζήσει ποτέ άλλοτε η γενιά μας και όλα πλέον θυμίζουν προοίμια παγκοσμίου πολέμου! Θαρρείς και ζούμε τη δεκαετία του 1930, όταν και το τότε απίστευτο υφεσιακό αδιέξοδο της παγκόσμιας οικονομίας το «απορρόφησε» μόνο ο αιματηρός Β΄ παγκόσμιος πόλεμος των 60 εκατομμυρίων νεκρών, των εκατοντάδων εκατομμυρίων τραυματισμένων και ολόκληρων ισοπεδωμένων χωρών... Μόνο έπειτα από αυτή την καταστροφή, πάνω κυριολεκτικά σε ερείπια, άρχισε ξανά η οικονομική ανάκαμψη του πλανήτη.

Αυτό λοιπόν θα συμβεί και τώρα; Θα ξαναζήσουμε τέτοιες δραματικές στιγμές ως ανθρωπότητα; Είναι αυτό άραγε αναπόφευκτο; Πιστεύουμε ότι (δυστυχώς) τα πράγματα έχουν πλέον φτάσει σε ένα σημείο όχι απλώς επικίνδυνο, αλλά μη αντιστρέψιμο. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η παγκόσμια οικονομία, δομημένη εξ ολοκλήρου πάνω σε έναν σαθρό καπιταλισμό, αργά ή γρήγορα θα οδηγούσε στο απόλυτο αδιέξοδο. Διότι ο παγκόσμιος σατανοκίνητος καπιταλισμός των διεθνών τοκογλύφων και εξουσιαστών δεν κυριάρχησε απλά και μόνο με την επιβολή της χρηματικής του ισχύος. Έκανε κάτι απείρως χειρότερο: κατέστρεψε τις ψυχές των ανθρώπων, αλλοίωσε τον εσωτερικό τους κόσμο! Μετέτρεψε έτσι τον άνθρωπο της καθημερινότητας από πλάσμα Θεού σε άψυχη μηχανή, που επιδιώκει μόνο την απόκτηση υλικού κέρδους, με όλα τα αρνητικά επακόλουθα...

Αυτή η ψυχική (κυρίως) μόλυνση του ανθρώπινου είδους ξεκίνησε από τη σάπια και διεφθαρμένη Δύση. Εκεί πρωτοκυριάρχησαν οι καταραμένοι διεθνείς τοκογλύφοι, με τις τράπεζές τους να επιβάλλονται πάνω στα άθλια πολιτικάντικα συστήματα αυτών των χωρών, έτσι που στο τέλος ο δυτικός πολιτισμός παρήκμασε εντελώς. Τα αποτελέσματα εμφανή γύρω μας (σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική): κοινωνική σήψη, υπογεννητικότητα, δυσλειτουργία κράτους και αγοράς, υπέρογκα δημόσια χρέη και ελλείμματα, δολοφονία κάθε προοπτικής για τους νέους ανθρώπους... Αλλά οι δαιμονισμένοι καπιταλιστές δεν μόλυναν μόνο τη Δύση με την παρουσία τους: εξαπλώθηκαν σιγά σιγά, σαν καρκινογόνος ιός, παντού πάνω στην υφήλιο! Η γάγγραινά τους κατέλαβε ακόμα και χώρες παραδοσιακές, σχετικά αμόλυντες έως πρόσφατα, όπως π.χ. η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία... Τα συμπτώματα λοιπόν και σ’ αυτές τις χώρες υπήρξαν τα ίδια: ψυχική-κοινωνική ανωμαλία, που εκφράζεται μέσω των δολοφονιών μικρών παιδιών, των βιασμών ανήλικων κοριτσιών και της θυσίας ολόκληρων γενεών στον βωμό του κέρδους! Δεν έχει κανείς παρά να παρακολουθεί τα διεθνή δελτία ειδήσεων και θα καταλάβει πόσο πολύ μόλυνε τον κόσμο το πλέον σατανικό σύστημα όλων των εποχών, δηλ. ο καπιταλισμός...

Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα. Και στη μέση η Ελλάδα ως «πειραματόζωο» των διεθνών τοκογλύφων, του κάθε Σόρος και του κάθε Ρότσιλντ, να υφίσταται τα πάνδεινα από τα περιβόητα «νέα μέτρα» των διαφόρων Μνημονίων που φέρνουν στη βουλή προς ψήφιση οι προδότες των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλων «δημοκρατικών» δυνάμεων. Σήμερα λοιπόν, ενώ τα πάντα γύρω μας καταρρέουν με πάταγο, οι τρεις δαίμονες της «κυβέρνησης-τρικολόρε», ο Σαμαράς, ο Βουβουζέλος και ο Κουβέλης... «συσκέπτονται» για το πώς θα αντιμετωπιστεί το ξέσπασμα της νέας κρίσης, αυτή τη φορά στην Κύπρο! Η οποία Κύπρος είναι το νέο θύμα των διεθνών εξουσιαστών, αμέσως μετά την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία. Τι μπορούν όμως να «πετύχουν» οι τρεις δαίμονες των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ; Αφού αυτοί είναι που ευθύνονται για τα όσα άθλια συμβαίνουν στην πατρίδα μας! Γιατί το κάνουν; Για προσωπικό τους και μόνο όφελος! Ο Σαμαράς, επειδή έτσι τον έκαναν «πρωθυπουργό» τα αφεντικά του... Ο Βουβουζέλος, διότι «κυνηγά» την αντιπροεδρία της «κυβέρνησης», ελπίζοντας μετά και στην πρωθυπουργία. Και ο Κουβέλης, με το όνειρο να γίνει πρόεδρος της «Δημοκρατίας»!

Καμία ντροπή δεν έχουν! Γνωρίζουν ότι βυθίζουν τον τόπο μας στο χάος. Και ότι εφαρμόζουν κοινωνικό μαλθουσιανισμό, δηλ. ΕΠΙΤΗΔΕΣ οδηγούν στην εξαθλίωση και την εξόντωση μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού... Κάνουν τα πάντα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, ως πειθήνια όργανα! Ποιοι φταίνε όμως περισσότερο; Οι Σαμαράς, Βουβουζέλος, Κουβέλης; Ή... όσοι εξακολουθούν ακόμα να στηρίζουν αυτή την Τρόικα εσωτερικού της συμφοράς μας;... Εμείς θα το ξαναπούμε για μια ακόμα φορά, απευθυνόμενοι κυρίως στους ψευτοπατριώτες της ΝΔ: είστε συνυπεύθυνοι με τον αρχηγό σας! Τον οποίο εσείς οι ίδιοι αποκαλούσατε κάποτε «αλήτη» και «προδότη»!... Προσέξτε καλά. Η «γκιλοτίνα» της ιστορίας θα πέσει αλύπητα επί των κούφιων κεφαλών σας! Μα τότε θα είναι πολύ αργά για εσάς... Μία μόνο λύση έχετε: εδώ και τώρα να διαχωρίσετε τη θέση σας από την καταστροφή που έρχεται! Άλλη επιλογή δεν έχετε. Αφήστε λοιπόν τις ψευτοδικαιολογίες και εγκαταλείψτε το σαπιοκάραβο της «νέας ΝΔ»-Άνοιξης!... Μέρες, ώρες, λεπτά ΜΕΤΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ!

ΠΑΣΟΚ

Τον έχουν ξεχάσει οι πάντες! Δεν θα κάνει τελικά τη... «ρήξη»!!! Ο λόγος για τον Ανδρέα Λοβέρδο, που προσπαθεί – μόνος του – να γίνει «ηγέτης» νέου πολιτικού κόμματος. Μάταια όμως, διότι δεν τρώμε «κουτόχορτο», ενώ και ο ρόλος που έπαιξε το εν λόγω άτομο είναι πια τοις πάσι γνωστός... Έδωσε όμως (στην εφ. «Πρώτο Θέμα», της 17ης Μαρτίου του 2013) μία συνέντευξη άκρως αποκαλυπτική, αφού σ’ αυτή – χωρίς να το θέλει – επιβεβαιώνει όλα όσα έχουμε γράψει σ’ αυτή εδώ τη στήλη για τον ίδιο και το εγχείρημά του εδώ και αρκετούς μήνες! Βασική μας θέση: ότι πίσω από τον Ανδρέα Λοβέρδο κρύβεται ο Ααρών Αβούρι (Ψευτοσημίτης)!...

Να τι απάντησε ο ίδιος ο Λοβέρδος σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ανδρέα Μπελεγρή (η ερώτηση ήταν: «Στο γραφείο σας έχετε τη φωτογραφία του Κώστα Σημίτη. Μιλάτε με τον πρώην πρωθυπουργό;»):
«Έχω καιρό να μιλήσω μαζί του, αλλά από το 2004 που έπαψε να είναι πρωθυπουργός τού ζητάω ανά έξι μήνες να τον δω και να τον ακούσω. Δεν κάνουμε πολιτικό κουτσομπολιό, πάντα τον ρωτώ για θέματα στρατηγικά – και κυρίως για θέματα που σχετίζονται με την Ευρώπη. Ο μόνος λόγος που ασχολήθηκα με την πολιτική ήταν ο Κώστας Σημίτης».
ΣΧΟΛΙΟ: Υπάρχει άραγε πιο χαρακτηριστική απάντηση που να αποδεικνύει τους εδώ και καιρό ισχυρισμούς μας; Ότι δηλ. ο Λοβέρδος είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ του ίδιου του Σημίτη; Το λέει ο Λοβέρδος από μόνος του... Όσο για το ότι έχει (δήθεν) καιρό να μιλήσει μαζί του... δεν αποκλείεται ο Σημίτης να ήταν στο διπλανό δωμάτιο του Λοβέρδου την ώρα της παραπάνω συνέντευξης και να κρυφάκουγε!

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η απάντηση που έδωσε ο Λοβέρδος στο εξής ερώτημα: «Για σας η Χρυσή Αυγή είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία;». Αυτό, διότι πολύ πρόσφατα ο Λοβέρδος... διαφήμισε δωρεάν (!) τη Χρυσή Αυγή, με σκοπούς άδηλους... Τι «παιχνίδι» άραγε παίζει πάλι σε βάρος του έθνους και του λαού μας ο Αβούρι, που βρίσκεται πίσω απ’ τον Λοβέρδο; Αυτή τη φορά ΚΑΙ με τη Χρυσή Αυγή;... Ιδού η απάντηση του Λοβέρδου στο ως άνω ερώτημα:
«Όχι. Επικίνδυνα για τη Δημοκρατία είναι τα προβλήματα πάνω στα οποία εδράζεται η ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής: παρεμπόριο, παράνομη μετανάστευση και έλλειψη προστασίας. Με καταδίκασαν γιατί είπα ότι η Χρυσή Αυγή κάνει πολιτικό ακτιβισμό, μια φράση που υποτίθεται πως ταιριάζει στην Αριστερά μόνο. Ποιος το λέει αυτό; Εγώ ανέβασα στο Διαδίκτυο από τη γερμανική συζήτηση τη φράση «ναζιστικός ακτιβισμός». Μου είπαν γιατί λέω ότι είναι Κίνημα – και μάλιστα αυθεντικό. Κίνημα είναι κάτι που δημιουργείται χωρίς να το στήνει ένας μηχανισμός και επιδοκιμάζεται λαϊκά επειδή υπάρχει σύμπνοια του ακτιβιστή με τον κόσμο. Υπάρχουν και δεξιά και αριστερά κινήματα. Δεν θα μας πούνε πώς θα μιλάμε».

Τέλος, ενδιαφέρον έχουν και τα όσα λέει ο Λοβέρδος για την παλαιότερη συμμετοχή του στην ΚΝΕ, για την Αριστερά γενικότερα κτλ. Είναι πράγματι πολύ αποκαλυπτικά για την προσωπικότητά του. Είπε λοιπόν και τα εξής:
«Παραμένω στην Αριστερά. Προέρχομαι από την κομμουνιστική Αριστερά. Στη Θεσσαλονίκη, όταν έπεσε η χούντα, ήμασταν δέκα άτομα στο ΚΚΕ. Έφυγα το 1979 με διαγραφή. Ποτέ μου δεν έχω καταγγείλει το ΚΚΕ, ούτε θα το κάνω. Διαφορές έχουμε, αλλά κρατάει ένα πολιτικό επίπεδο στην αντιπαράθεση σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που κάνει προσωπικές επιθέσεις».

ΔΗΜΑΡ

Όταν δεν ασχολείται με το να καταστρέφει τις καριέρες νεαρών αθλητών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης, δίνει συνεντεύξεις, όπως η πλέον πρόσφατη στην εφ. «Αγγελιοφόρος». Σ’ αυτές υποστηρίζει θέσεις εκκωφαντικά εξωπραγματικές, όπως είναι η παρακάτω απάντησή του σε ερώτημα σχετικό με τη μέχρι στιγμής λειτουργία της τρικομματικής «κυβέρνησης» που διαλύει τον τόπο:
«Η κυβερνητική συνεργασία κρίνεται θετική, με το δεδομένο ότι ανταποκρίνεται σε εκείνα που προσδιορίζουν τις άμεσες προτεραιότητες. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η χώρα διέφυγε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και παρέμεινε στο ευρώ. Βεβαίως η τελική αποτίμηση θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Σε αυτή την φάση οι βασικές μας προτεραιότητες είναι η προστασία των αδύναμων στρωμάτων, η εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και οι μεταρρυθμίσεις. Θεωρούμε ότι εκεί πρέπει να ρίξει το βάρος η κυβέρνηση, όπως κάνει η ΔΗΜΑΡ με τις αναλυτικές προτάσεις που έχει καταθέσει για τα κρίσιμα αυτά ζητήματα».

ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Η χώρα παρέμεινε στο ευρώ, Φώτη Κουβέλη, αλλά... σύντομα δεν θα υπάρχει χώρα, ούτε λαός! Αλλά για σένα αυτά είναι «ψιλά γράμματα»: αρκεί να παραμείνουμε «πάση θυσία» στο ευρώ... Θα υπάρχει όμως σύντομα ευρώ; Για να δούμε.

Θέατρο σκιών παίζουν στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ όλοι τους! Όπως άλλωστε πράττουν και σε όλα τα άλλα ζητήματα, «δουλεύοντας» άγρια τον ελληνικό λαό... Και αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα σημερινά κόμματα της βουλής, που είναι εξίσου ένοχα για την καταστροφή που προκαλείται στον τόπο. Για το πρόσφατο λοιπόν επεισόδιο στην προανακριτική μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης, έκανε την εξής δήλωση:
«Οι ψευτοκαβγάδες στην Προανακριτική θυμίζουν "σπαγγέτι-γουέστερν". Τα καραγκιοζιλίκια θα σταματήσουν όταν υπάρξει σοβαρή διερεύνηση και παράλληλος έλεγχος της λίστας από το Λιχτενστάϊν που κάποιοι δεν θέλουν να δημοσιοποιηθεί»...

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ολοταχώς για κούρεμα καταθέσεων και στην Ισπανία


Τον ασκό του Αιόλου ενδέχεται να έχουν ανοίξει οι δραματικές διαπραγματεύσεις της τελευταίας εβδομάδας στην Κύπρο, καθώς οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι στο πλάνο της κυβέρνησης Ραχόι έχει ήδη προκριθεί η πιθανότητα κουρέματος στις καταθέσεις.

Οπως αναφέρουν τόσο η El Pais, όσο και το πρακτορείο Reuters η ισπανική κυβέρνηση ενδέχεται να ζητήσει από τις υγιείς τράπεζες να συνεισφέρουν ποσό της τάξης των 2 δισ. ευρώ, που θα προέρχεται από τις καταθέσεις, στο Ταμείο Εγγύησης που έχει συσταθεί.

Σκοπός είναι να βοηθηθούν 300.000 επενδυτές που επένδυσαν σε τραπεζικά ομόλογα υψηλού ρίσκου και έχασαν χρήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Οπως είναι γνωστό, εδώ και πέντε χρόνια, όταν η ισπανική οικονομία έμπαινε σε μια μακροχρόνια κρίση, οι τράπεζες πούλησαν σύνθετα προϊόντα υψηλού επενδυτικού ρίσκου, αξίας 8 δισ. ευρώ. Πολλοί από τους επενδυτές που τα αγόρασαν χρησιμοποίησαν για το σκοπό αυτό τις καταθέσεις τους, νομίζοντας ότι είναι τίτλοι χαμηλού ρίσκου.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος, «Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων θα ζητήσει από όλα τα χρηματοιπιστωτικά ιδρύματα να κάνουν μια έκτακτη συνεισφορά ύψους τριών ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που υπάρχουν σε λογαριασμούς καταθέσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκεντρωθεί ένα ποσόν ύψους 2 δισ. ευρώ». Πάντως, διευκρίνισε ότι οι μικρότερες και πιο αδύνατες τράπεζες θα εξαιρεθούν από την παραπάνω έκτακτη εισφορά.


 iefimerida


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κύπρος, Ελλάδα, Αργεντινή: Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγική φάρσα



Η επιχείρηση γερμανοποίησης της Ευρώπης, η ανάγκη εξόδου από το ευρώ και δημιουργίας συμμαχίας των χωρών του νότου.



Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Τα διδάγματα της ιστορίας δε συνετίζουν τους ηγέτες της Γερμανίας.
Τα πρωτοφανή γεγονότα στην Κύπρο καταδεικνύουν ότι οι γερμανικές ηγεσίες δε διδάσκονται από τα ολέθρια παραδείγματα του παρελθόντος. Ύστερα από δύο παγκόσμιους πολέμους, η ηττημένη Γερμανία, της οποίας χαρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος των χρεών το 1953, επανέρχεται για να επιβάλλει την επικυριαρχία της στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό νότο. Η πρωτοφανής επιχείρηση της αυθαίρετης αφαίμαξης των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, δεν αποτελεί μόνο κατάφωρη παραβίαση των διεθνών και των Κοινοτικών κανόνων όσον αφορά την τραπεζική πίστη, αλλά επιδιώκει να εξοντώσει την κυπριακή οικονομία. Η οποία στηρίχτηκε στη δημιουργία ενός σταθερού χρηματοπιστωτικού κέντρου στη Μέση Ανατολή, κατ' αντιστοιχία της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου, του Λιχτενστάιν, αλλά και της ίδιας της Γερμανίας που σήμερα συγκεντρώνει παγκόσμια κεφάλαια τοκίζοντας με αρνητικά επιτόκια. Φυσικά, ουδείς θίγει τους πάμπολλους φορολογικούς παράδεισους απανταχού της γης τύπου Νήσων Καϋμάν, οι οποίοι προστατεύονται από τις παγκοσμιοποιημένες αγορές, αν δεν αποτελούν υποκαταστήματά τους για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Τα διδάγματα από την περίπτωση της Ισλανδία και της Αργεντινής
Αλλά η ιστορία είναι πιο πονηρή και δε γράφεται πάντοτε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των ισχυρών, όπως θα έλεγε και ο Hegel. Σε πολλές περιπτώσεις, η λαϊκή αντίσταση τους ανατρέπει. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, εκτός των άλλων, της Ισλανδίας και της Αργεντινής. Στην περίπτωση της τελευταίας, η οικονομία της είχε καταρρεύσει στην περίοδο 1999-2000 μετά τη σύνδεση του νομίσματός της, του πέσος, με το σκληρό δολάριο, το οποίο υποβάθμισε την ανταγωνιστικότητά της. Το έτος 2000, ύστερα από μια σειρά σκληρών αναποτελεσματικών μέτρων ακραίας λιτότητας, η υποτακτική στη δύση κυβέρνηση του Ντε Λα Ρούα, (με το διαβόητο Υπουργό Ντομίνγκο Καβάγιο, αντίστοιχο του δικού μας Στουρνάρα), επέβαλε το επιλεγόμενο corralito, δηλ. το μπλοκάρισμα των τραπεζικών καταθέσεων με δυνατότητα ανάληψης μικροποσών. Αυτό θεωρήθηκε ως βίαιη ανατροπή της τραπεζικής πίστης και αυθαίρετη κατάσχεση των οικονομιών τους που είχαν εμπιστευτεί οι Αργεντίνοι στις τράπεζες. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ακολούθησαν ταραχές και στις 12 Δεκεμβρίου 2001 κηρύχθηκε γενική απεργία με απολογισμό τρεις νεκρούς και 378 τραυματίες. Όλη η χώρα βρέθηκε στους δρόμους με εμπροσθοφυλακή το «κίνημα της κατσαρόλας». Επιστρατεύτηκε σκληρή αστυνομική βία με 35 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και 4.500 συλλήψεις. Στις 19/12/2012 ο Υπουργός Οικονομικών, Ντομίνγκο Καβάγιο εξαφανίστηκε. Δυο μέρες μετά, στις 21/12/2012, ο Πρόεδρος Ντε Λα Ρούα με τη γυναίκα του, δραπετεύει με το γνωστό κινηματογραφικό τρόπο με ελικόπτερο από την ταράτσα του πολιορκούμενου Προεδρικού μεγάρου.
Τη διακυβέρνηση αναλαμβάνει Α. Ροντρίγκεζ Σάα, που δηλώνει ότι δε θα πληρώσει «ούτε ένα σεντ από το χρέος». Επτά μέρες μετά υποχρεώνεται να παραιτηθεί. Τον διαδέχεται ο Ε. Ντουάλτε που τον Ιανουάριο του 2002 αποδεσμεύει το πέσος από το δολάριο και το υποτιμά κατά 55%. Το ΔΝΤ πιέζει σκληρά και δίνει διορία ενός μόλις έτους στην κυβέρνηση για να ξεπληρώσει τα χρέη της. Στη χώρα επικρατεί κοινωνική αναταραχή. Το Μάιο του 2003 Πρόεδρος ανακηρύσσεται τελικά ο Νέστορ Κίρστνερ, ύστερα από εκλογές με αντίπαλό του τον πρώην Πρόεδρο Κάρλος Μένεμ που είχε θεσπίσει τη σύνδεση του πέσος με το δολάριο.
Στη συνέχεια το ΔΝΤ πιέζει όλο και περισσότερο, αλλά ο Κίρστνερ και ο άξιος νέος Υπουργός Οικονομικών του Ρομπέρτο Λαβάνια, ακολουθούν μια διαφορετική πολιτική. Αυξάνουν τους κατώτερους μισθούς και τις συντάξεις ενισχύοντας με παράλληλα μέτρα την εσωτερική κατανάλωση και επιβάλλοντας επιλεκτικούς δασμούς σε εισαγωγές. Ο Κίρστνερ διαπραγματεύεται σκληρά την αποπληρωμή του 25-30% των χρεών και η πλειονότητα των πιστωτών αναγκάζεται να αποδεχτεί τους όρους αυτούς, τους οποίους η κυβέρνηση της Αργεντινής τηρεί στο ακέραιο.
Δέκα χρόνια μετά τη δραπέτευση του Ντε Λα Ρούα με ελικόπτερο το 2001, η Αργεντινή, χωρίς φυσικά να έχει λύσει όλα της τα προβλήματα, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ανέκτησε την ανταγωνιστικότητά της με το υποτιμημένο πέσος και ανέστρεψε την ύφεση. Οι επενδύσεις τριπλασιάστηκαν, δημιουργήθηκαν 3 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, η εσωτερική κατανάλωση αυξήθηκε σημαντικά, η οικονομία της καλπάζει σε επίπεδα του 9-10% ετησίως ξεπερνώντας το ρυθμό ανάπτυξης της γειτονικής Βραζιλίας. Τα ελλείμματα συρρικνώθηκαν θεαματικά, οι μισθοί και οι συντάξει αυξήθηκαν σημαντικά, τα επίπεδα της φτώχειας μειώθηκαν κατά 50%, η ανεργία έπεσε στο 7% και ο επίσημος πληθωρισμός στο 10% (ο ανεπίσημος πληθωρισμός λέγεται ότι ανέρχεται σε επίπεδα της τάξης του 15-20%). Η χώρα συμμετέχει ενεργά στη διεθνή οικονομική ζωή, με τις εξαγωγές των προϊόντων της να αυξάνονται διαχρονικά. Σήμερα, ο Νέστορ Κίρστνερ που έφυγε από τη ζωή στις 27/10/20010, λατρεύεται σαν ήρωας. Η σύζυγός του Κριστίνα Φερνάντες Κίρστνερ που τον διαδέχτηκε στην προεδρία, κέρδισε τις τελευταίες εκλογές του 2011 με το πρωτοφανές ποσοστό του 55% και κατέβαλε στους διεθνείς πιστωτές το τελευταίο ποσό των συμφωνηθέντων χρεών ύψους μόλις 2,5 δισ. δολαρίων στις 29/7/2012. Η ανατρεπτική, στιβαρή και αποτελεσματική αυτή κυβερνητική πολιτική, με επίκεντρο την αποδέσμευση του πέσος από το σκληρό δολάριο που έπληττε την ανταγωνιστικότητα της Αργεντινής, εκτός από τη ριζική βελτίωση της οικονομικής πραγματικότητας της χώρας, χάρισε στους πολίτες της, όπως οι ίδιοι το αναγνωρίζουν, ένα υπέρτατο αγαθό που συμποσούται σε τρεις λέξεις: «ελπίδα, αξιοπρέπεια, εργασία».
Να διδαχτούμε από την ιστορία και να δράσουμε με τόλμη και σύνεση
Το γενικό συμπέρασμα που βγαίνει από το Αργεντίνικη τραγωδία, όπως και απ' αυτό της Ισλανδία και όχι μόνο, είναι τελικά ότι, οι πονηροί επιβήτορές της δε φαίνεται να μαθαίνουν από τα διδάγματά της ιστορίας. Αυτή η ιστορία της Αργεντινής, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτζ, «ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της Ελλάδας». Όπως και της Κύπρου, αλλά και των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού νότου που πλήττονται βάναυσα από τη νεογερμανική ιμπεριαλιστική επέλαση. Αναγκαίο είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, να διδαχτούμε από παρόμοια διδάγματα της ιστορίας. Να οπλιστούμε με το κατάλληλο αποτελεσματικό σχέδιο δράσης για το μέλλον. Να ακολουθήσουμε μια μελετημένη προοδευτική -νεοκεϋνσιανή πολιτική που συνδυάζει την έμφαση στην ανάπτυξη και την απασχόληση, με τον κατά περίπτωση περιορισμό των κρατικών και αντιπαραγωγικών δαπανών, με εφαρμογή προϋπολογισμών μηδενικής βάσης κόστους-οφέλους. Να περιορίσουμε την άκοπη και ληξιπρόθεσμη ευημερία, να καταναλώνουμε όσα παράγουμε, να στηριχθούμε στην εγχώρια παραγωγή, στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του πλούσιου ανθρώπινου δυναμικού της χώρας για να στηρίξουμε το μονόδρομο της αυτοδύναμης ανάπτυξης που είναι αλληλένδετη με το εθνικό νόμισμα. Να διασφαλίσουμε, κατά το δυνατόν, αποτελεσματικές για τη χώρα μας ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και ειδικότερα αυτές των χωρών του νότου. Να κερδίσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στην εργασία, στην ανάπτυξη και τη διασφάλιση του κοινωνικού κράτους. Και πάνω απ' όλα, να τολμήσουμε να βγούμε από το ευρώ που μας σκοτώνει. Γιατί «τα δάνεια τους ανθρώπους δούλους ποιεί». Γιατί η ελπίδα βρίσκεται μέσα στους απελπισμένους που ξέρουν ότι, δεν μπορεί να διασχίσουν τον ωκεανό χωρίς να απομακρυνθούν από την ακτή.
Η Κύπρος δείχνει το δρόμο
Στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έδειξε πρώτος το δρόμο: Να φύγει η Κύπρος από το ευρώ και να επιστρέψει στην κυπριακή λίρα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας είπε. Και παράλληλα, έθεσε ολόκληρη την περιουσία της εκκλησίας στην υπηρεσία της χώρας. Η Κύπρος, μια από τις ανθηρότερες οικονομίες της Ευρώπης πριν από την ένταξή της στην ευρωζώνη, βρίσκεται σήμερα στα Τάρταρα. Την ίδια ώρα, η πάμφτωχη τουρκοκρατούμενη βόρεια Κύπρος, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτή η απλή διαπίστωση και όχι μόνο, αποτελεί κορυφαία απόδειξη του συστημικού προβλήματος που δημιουργεί το σκληρό ευρώ σε όλες της χώρες του νότου, οι οποίες φτωχοποιούνται και μετατρέπονται σε υποτελείς της γερμανικής οικονομικής κυριαρχίας. Αλλά η αντίσταση των Κυπρίων, η αντιμνημονιακή ψήφος των Ιταλών, οι τελευταίες μαζικές εξεγέρσεις των Πορτογάλων, των Ισπανών, δείχνουν ότι η γερμανική επέλαση μπορεί να έχει παρόμοιο τέλος με αυτό των δύο παγκοσμίων πολέμων. Η αλαζονική βουλιμία της Γερμανίας των Μέρκελ-Σόιμπλε με το βελούδινο κάλυμμα της ευρωζώνης, έχει γίνει αντιληπτή από τους Πολωνούς, του Τσέχους, τους Βούλγαρους, από όλες τις χώρες έξω από το ευρώ. Την ίδια ώρα, οι Βρετανοί ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν την κατ' όνομα Ευρωπαϊκή Ένωση και χώρες όπως η Τουρκία και η Σερβία της γυρίζουν την πλάτη. Μόνο εμείς εδώ «Στουρναρίζουμε» με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να ομονοούν στο ότι το ευρώ είναι θρησκευτικού τύπου ταμπού !
Έξοδος από το ευρώ, συμμαχία των χωρών του νότου
Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να κρατήσει πολύ. Όπως στην Κύπρο, έτσι και εδώ, ο ελληνικός λαός, ξεπερνώντας τον ανελέητο φοβικό βομβαρδισμό από τα κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ολοένα και περισσότερο αντιλαμβάνεται ότι το Ευρώ και το Μνημόνιο είναι αδιαχώρητοι Σιαμαίοι αδερφοί. Όσοι φωνασκώντας καταδικάζουν το Μνημόνιο, δεν πείθουν, όταν την ίδια ώρα απλώνουν το χέρι για τα ευρωδάνεια της κ. Μέρκελ. Θυμίζουν το δανειολήπτη που καθυβρίζει τον τραπεζίτη και το δάνειο, αλλά επαιτεί να του το δώσουν ! Μόνο η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με διαπραγμάτευση αποπληρωμής του χρέους, όπως έγινε με τη Γερμανία μεταπολεμικά, μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Με προϋπόθεση τη χρηστή και νοικοκυρεμένη κρατική διαχείριση, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας, με αναπτυξιακό σχέδιο, μπορεί να ελπίζουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Με σκληρή δουλειά, μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και να πάψουμε να ζούμε με δανεικά που μας μετατρέπουν σε επαίτες. Παρόμοιο σκεπτικό συνυπογράφουν, πάμπολλοι σημαντικοί διεθνείς οικονομολόγοι όπως, μεταξύ άλλων, οι Πωλ Κρούγκμαν, Βέρνερ Σίν, Κένεθ Ρογκόφ, Ότμαρ Ίσιγκ, Τόμας Μάγερ, Νουριέλ Ρουμπινί, Μαρτσέλο ντε Κέκο, Χέλμουτ Σλέσιγκερ, Τζόζεφ Στίγκλιτς, Νόαμ Τσόμσκι Ζακ Σαπίρ, Τζώρτζ Φρίτμαν. Και πολλοί-πολλοί άλλοι, όλοι τους μέλη της... «συμμορίας της δραχμής», όπως μας αποκαλούν αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και συνεχίζουν να το κάνουν. Οι χώρες του νότου που βιώνουν την κόλαση του ευρώ, δεν έχουν άλλη διέξοδο από την επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα. Αυτό μπορεί να συνοδευτεί με τη δημιουργία της «συμμαχίας των χωρών του νότου», όπου θα συμμετέχουν η Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, με οικονομικές, νομισματικές και εμπορικές συμφωνίες και πολιτική αλληλοϋποστήριξη. Για τον ίδιο σκοπό, η πολιτική παρουσία των δυνάμεων που προτείνουν την έξοδο από το Μνημονοευρώ, οφείλουν να είναι παρούσες και στη χώρα μας. Και θα είναι.



Newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "ΑΟΖ, ενέργεια και υγεία"



Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου Ε.Β.Ε.Η.- αίθουσα Καστελλάκη, Ηράκλειο, Κρήτη. 
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013, ώρα: 20.00. 



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΠΑ


«Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Περγαντά με τον  Υφυπουργό αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, κ. Βιρβιδάκη και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Γιαννούση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με  τον Υφυπουργό κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη αρμόδιο για το ΕΣΠΑ στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων κ Γιώργος Γιαννούσης, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και της ΕΔΑ Στερεάς Ελλάδας.
Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ, που έχει εκχωρηθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα προτεραιότητας.
Ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι κύρια προτεραιότητά του είναι  η επίσπευση υλοποίησης του ΕΣΠΑ και η εισροή κοινοτικών πόρων απαραίτητων για τη χώρα μας, κατά τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.
Ο  Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων αναφέρθηκε στην υψηλή απορρόφηση του Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας και στην ικανοποιητική εξέλιξη των έργων, που υλοποιούνται.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ολοκληρωμένου πληροφοριακού Συστήματος (15-3-2013) οι εντάξεις ανέρχονται στα 371,68 εκ. € ποσοστό 174,85 % επί της εκχώρησης των 212,57 εκ. €,  οι συμβάσεις στα  251,24  εκ. €, ποσοστό 118,19 % και οι δαπάνες στα 155 εκ. €, ποσοστό 73 % το όποιο είναι το υψηλότερο στη χώρα.
Ο Περιφερειάρχης, κ. Κλέαρχος Περγαντάς αναφέρθηκε στην ουσιαστική δουλειά που έχει γίνει στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ συζήτησε με τον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα για τα αιτήματα υπερδέσμευσης, που έχει υποβάλλει στο Υπουργείο για τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομών, δηλαδή να δοθούν περισσότερα χρήματα , έτσι ώστε να υλοποιηθούν ώριμα έργα απαραίτητα για την ολοκλήρωση βασικών υποδομών.



Ζήτησε, να εκχωρηθούν στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρήματα   του Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας , τα οποία δεν απορροφούνται  (π.χ Ψηφιακή Σύγκλιση) έτσι ώστε να υλοποιηθούν περισσότερα έργα και να υπάρξει μεγαλύτερη απορρόφηση
 Σύμφωνα με τον Υφυπουργό και  τον Γενικό Γραμματέα υπάρχει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να υπάρξει μείωση της Εθνικής Συμμετοχής στο ΕΣΠΑ από 15% στο 5% λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών. Αυτό θα επιφέρει μείωση του Προγράμματος του ΕΣΠΑ . Για αυτό το λόγο ο  Περιφερειάρχης , όπως είχε πράξει με επιτυχία και στο παρελθόν  , ζήτησε να εξαιρεθεί το Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας από τη μείωση της εθνικής συμμετοχής  έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε  μείωση του προϋπολογισμού του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας .
Αναφορικά με το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (0766), προϋπολογισμού 150 εκατ. €, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα αποκλειστικά από εθνικούς πόρους,  ο κ. Περγαντάς ζήτησε να υπάρχει ομαλή και συνεχής ροή χρηματοδότησης, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν όλα τα έργα, που έχουν ενταχθεί και συμβασιοποιηθεί.
Ο Περιφερειάρχης έθεσε την ένταξη του οδικού δικτύου της Εύβοιας στα διευρωπαϊκά δίκτυα.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη σύσκεψη  και τόνισε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς τις δράσεις του ΕΣΠΑ, που της έχουν εκχωρηθεί. Από τη πρώτη μέρα που αναλάβαμε την διαχείριση του Προγράμματος συνεργαστήκαμε αρμονικά και αποδοτικά με όλους τους φορείς της Περιφέρειας, τα Υπουργεία καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καταφέραμε να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Παράλληλα, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την 5η Προγραμματική Περίοδο, βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς μας εταίρους έτσι ώστε να ετοιμάσουμε ένα Πρόγραμμα ρεαλιστικό, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις αλλά και στις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας μας για ανάπτυξη, καταπολέμηση της ανεργίας και αναβάθμιση των υποδομών».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της “Νέας Τουρκίας”, την ώρα που τον Ελληνισμό κυβερνά ο Σαρρής και ο Στουρνάρας


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Την κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης. Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.

Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για την αναβίωση του παλιού κεμαλικού σχεδίου, αυτή την φορά με τις ευλογιές της νεοοθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, που περιλάμβανε παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν αυτή καταρρεύσει οριστικά κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο. Εδική αναφορά γίνεται για το περίφημο μήνυμα του Αμντουλάχ Οτσαλάν από τις φυλακές του Ιμραλή, όπου κάλεσε το κουρδικό ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες με τον τουρκικό στρατό. Το δημοσίευα αναφέρει την αναβίωση του λεγόμενου Εθνικού Συμφώνου, που όπως είναι γνωστό από την ιστορία ήταν η συμφωνία που είχαν κάνει οι Κούρδοι με τον Κεμάλ για να πολεμήσουν στο πλευρό του κατά των Ελλήνων στην Μικρά Ασία και να συμβάλουν στις γενοκτονίες των χριστιανών με εκατοντάδας χιλιάδες θύματα σε όλη την χριστιανική ανατολή.

Η εξέλιξη αυτή με τον Οσταλάν, παράλληλα με το άγριο ξεπούλημα της Κύπρου, αλλά και η επανασύνδεση Τουρκίας Ισραήλ, έχει ενθουσιάσει την Άγκυρα που τώρα θεώρει ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως ο ελληνισμός θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια της και τα ελληνικά όνειρα για τα ενεργειακά κοιτάγματα και την ΑΟΖ, θα είναι για… να γελά ο κάθε πικραμένος. Ειδικά, όπως αναφέρουν οι περισσότεροι αρθογράφοι στον τουρκικό τύπο, (είναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι όπως της Hürriyet, «Büyük Türkiye», δηλαδή, «Μεγάλη Τουρκία» ), ότι μετά το μεγάλο στραπάτσο που έχει πάθει ο ελληνισμός σε όλα τα μέτωπα, τώρα δεν θα έχει καμία προοπτική η όποια ελληνική πρόθεση να προχωρήσει η Ελλάδα στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αντίθετα, η μόνη λύση που υπάρχει πια για τους Έλληνες και την Κύπρο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, είναι η…ελεημοσύνη από την Τουρκία μήπως και πάρουν κανένα κομματάκι από τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής. Τα τουρκικά σχέδια, όπως αναφέρουν στη Άγκυρα, στηρίζουν και οι Γερμανοί, που έχουν μεγάλες μπίζνες με τους Τούρκους και τώρα μετά το ξεζούμισμα της Ελλάδας αυτές θα διευρυνθούν και με τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο, αλλά και οι Αμερικανοί που είναι στο πλευρό τους και πρόσφατα, όπως διαφαίνεται, και οι Ισραηλινοί. Ακόμα και οι Ρώσοι, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, δεν τόλμησαν να θίξουν τα τουρκικά συμφέροντα από τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής.

Μετά από όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεται όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις, η προδοσία που συντελείται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και τώρα δολοφονεί την Κύπρο, θα έχει ολέθριες συνέπιες για το μέλλον του ελληνισμού. Η Ελλάδα με την συμβολή των δοσίλογων της έχει αποδυναμωθεί εγκληματικά και η Κύπρος τώρα θυσιάζεται με τραγικό τρόπο. Η πολιτική κλίκα που μας έφερε μέχρι εδώ, ενώ το φάσμα της ολοκληρωτικής μας παράδοσης στα νεοοθωμανικά νύχια είναι ορατό, θα είναι υπόλογος για όλα αυτά στην ιστορία. Μονό ένας γενικός συναγερμός θα μπορέσει να σώσει ότι είναι ακόμα δυνατό να σωθεί. Συναγερμός από όσους βουλευτές έχουν ακόμα κάποιο αίσθημα εθνικής ευθύνης, από την εκκλησία, από τα συνδικάτα, από τις κοινωνικές οργανώσεις, ακόμα και από τον ελληνικό στρατό, από ότι ακόμα είναι σε θέση να αμυνθεί.
Ειδεμή, θα είναι καλύτερο αντί να βγάζουμε σημαίες στα μπαλκόνια να… μάθουμε όλοι τουρκικά.


"Ας Μιλήσουμε Επιτέλους"


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μητροπολίτης Κόνιτσας Ανδρέας: "Απ’ Τα Κόκκαλα Βγαλμένη Των Ελλήνων Τα Ιερά ..."

Αγαπητοί μου Χριστιανοί,
Ο Εθνικός μας Ποιητής Διονύσιος Σολωμός, έτσι ωραματίστηκε την Ελευθερία μας από τον τουρκικό ζυγό :  «Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά». Και είχε απόλυτο δίκιο.

Γιατί από το 1453 που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Τούρκων, μέχρι το 1821, που υψώθηκε στην Αγία Λαύρα το Λάβαρο της Επαναστάσεως, η Ελλάδα είχε γεμίσει από τα κόκκαλα όλων εκείνων, οι οποίοι, κατά καιρούς, αγωνίστηκαν «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος». Τετρακόσια ολόκληρα χρόνια, τα ψηλά βουνά, οι σπηλιές, οι... 
κάμποι, τα νησιά και οι θάλασσες γέμιζαν από τα σώματα νέων και ηλικιωμένων, ανδρών και γυναικών, οι οποίοι μη μπορώντας να ζήσουν κάτω από τον βαρύ και απαίσιο οθωμανικό ζυγό, σήκωναν, κατά καιρούς, τα όπλα για να διώξουν τον κατακτητή. Ήσαν, όμως, αγύμναστοι, ολιγάριθμοι και, προ παντός, αβοήθητοι από τα διάφορα Ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία, κατά κανόνα, τους υπονόμευαν.
Έτσι, ολόκληρη η υπόδουλη Χώρα ήταν γεμάτη από τα ιερά κόκκαλα των παιδιών της. 

Αλλά, κάποτε, «ήλθε το πλήρωμα του χρόνου».
Στις 25 Μαρτίου 1821 οι ραγιάδες, μαζί με το ουράνιο μήνυμα του αρχαγγέλου Γαβριήλ, άκουσαν και το άγγελμα του ευαγγελισμού της Ελλάδος, που εσάλπιζε ένας άλλος άγγελος, ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός στο αρχαίο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, κοντά στα Καλάβρυτα. 

Η παράδοση λέει ότι, όταν οι Οπλαρχηγοί μαζεύτηκαν στην Αγία Λαύρα, ήθελαν ο καθένας τους να προηγήται το δικό του μπαϊράκι. Τα πνεύματα άναψαν, γιατί κανείς δεν υποχωρούσε. Ο Γερμανός είδε ότι με αυτά τα πείσματα και τις ξεσυνέριες εκινδύνευε να μην αρχίση καν η Επανάσταση, που την περίμεναν οι Έλληνες με όνειρα και με προσδοκίες.
Έτσι, χωρίς να χάνη καιρό και χωρίς να διστάση, βγήκε στην ωραία πύλη και ξεκρέμασε το «βήλο», δηλαδή την κουρτίνα, που έκλεινε το ιερό βήμα από τον κυρίως ναό. Σ’ αυτό το βήλο ήταν χρυσοκεντημένη η Κοίμηση της Θεοτόκου, που χρόνια την έβλεπαν και την ευλαβούνταν όσοι εκκλησιαζόντουσαν η επισκέπτονταν την Μονή.

 Ο Δεσπότης κράτησε ψηλά το «βήλο», ώστε να το βλέπουν όλοι. Και με την επιβλητική φωνή του είπε: - Αδέλφια, από σήμερα και στο εξής, αυτό θα είναι το μπαϊράκι και το λάβαρό μας. 
 Κι’ ήταν θαυμαστό, ότι οι σκληροτράχηλοι εκείνοι οπλαρχηγοί επειθάρχησαν χωρίς αντιλογία. Ο αγώνας έμπαινε κάτω από την ευλογία του Θεού, την προστασία της Θεοτόκου και την μητρική στοργή της Εκκλησίας. Η ελευθερία, βγαλμένη από τα ιερά κόκκαλα των Ελλήνων, ξαναγύριζε στην αρχαία κοιτίδα της, στην Ελλάδα. 

Ο γιγάντιος αγώνας της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας είχε, βέβαια, και τις σκιές του. Οι φατριασμοί και οι διχόνοιες δεν έλειψαν. Όμως, πάνω απ’ αυτές τις μικρότητες και αθλιότητες, οι Έλληνες έβαζαν πάντοτε την πίστη τους στον Θεό των πατέρων τους, την Εκκλησία, την Ορθοδοξία.

Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε ο Μακρυγιάννης στον ναύαρχο Δεριγνύ λίγο πριν από την μάχη των Μύλων : «Εκεί οπούφκιανα τις θέσεις εις τους Μύλους ήρθε ο Ντερνύς (Δεριγνύ) να με ιδή. 
Μου λέγει : «Τι κάνεις αυτού ; Αυτές οι θέσεις είναι αδύνατες • τι πόλεμο θα κάνετε με τον Μπραΐμη αυτού ;» 
Του λέγω : Είναι αδύνατες οι θέσεις και μεις, όμως είναι δυνατός ο Θεός οπού μας προστατεύει». 

Αλλά και ο λόγος του Κολοκοτρώνη, ότι «ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την ελευθερία της Ελλάδος και δεν την παίρνει πίσω», φανερώνει ακριβώς ότι εκείνος ο αγώνας δεν ήταν ... «ταξικός», όπως υποστηρίζουν ανιστόρητα κάποιοι, αλλά αγώνας για τα όσια και τα ιερά της φυλής, με την δύναμη του Θεού και κάτω από την ευλογία της Εκκλησίας. 

Μικρή σε έκταση ήταν η Ελλάδα που προέκυψε από την Επανάσταση του 1821. Όμως, οι Έλληνες ποτέ δεν παραδέχθηκαν ότι αυτό το κομμάτι μόνο ήταν η πατρίδα τους. Έτσι, ύστερα από 100 χρόνια το Έθνος, γαλουχημένο με την Μεγάλη Ιδέα, εξώρμησε μονοιασμένο και ενσωμάτωσε στον Εθνικό κορμό την Μακεδονία, την Ήπειρο, την Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου.

Αλλά είναι γεγονός, ότι οι εθνικοί αγώνες δεν σταματάνε ποτέ.
Έτσι, σήμερα, το Γένος των Ελλήνων παλεύει για την Κύπρο, για την Βόρειο Ήπειρο και για την Θράκη. Οι συνθήκες οι οικονομικές είναι δύσκολες, όχι όμως τόσο, όσο εκείνα τα χρόνια, που πάλευαν να διώξουν την τουρκιά, ρακένδυτοι και πεινασμένοι.
Όποιος έχει γνωρίσει τον αγώνα του Μεσολογγίου, για παράδειγμα, συγκινείται και δακρύζει όταν πληροφορήται ότι οι υπερασπιστές της ιεράς πόλεως έτρωγαν ακάθαρτα ζώα για να επιβιώσουν.

Κι’ όμως, στις προτάσεις του Ιμπραήμ να παραδοθούν απαντούσαν βροντόφωνα με ένα υπερήφανο όχι.
Και τόχε μαράζι ο τουρκοαιγύπτιος εκείνος πολέμαρχος, ότι τον είχε ταπεινώσει «ο φράχτης», όπως έλεγε περιπαικτικά την υποτυπώδη οχύρωση του Μεσολογγίου. Ναι, «φράχτης» ήταν. Αλλά τον έκανε κάστρο απόρθητο η πίστη των αγωνιστών στον Κύριο των Δυνάμεων. Κι’ όταν, μετά την ηρωϊκή έξοδο, μπήκαν στην θρυλική πόλη οι Τούρκοι, δεν βρήκαν τίποτε άλλο από σωρούς ερειπίων και νεκρά σώματα ηρώων, μέσα από τα οποία βγήκε λαμπρότερη η Ελευθερία. 

Λοιπόν, αδελφοί, κουράγιο. 
Ψηλά οι καρδιές. 
Μονοιασμένοι και αγαπημένοι ας αντιμετωπίσουμε την κρίση των συγχρόνων δύσκολων καιρών. Θα έλθουν πάλι οι καλές ημέρες. 
Προσεύχεσθε. 
Αγωνίζεσθε τον αγώνα τον καλό της πίστεως και της αρετής . 

Χρόνια πολλά σε όλους. 
Και, προ παντός, καλά και ευλογημένα. 
Και για την Κύπρο. 
Και για την Βόρειο Ήπειρο. 
Και για τον όπου γης Ελληνισμό. 









Διάπυρος προς Χριστόν ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 
† Ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Α Ν Δ Ρ Ε Α Σ 




ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


Όθων Ιακωβίδης

Οι στρουθοκάμηλοι του καναπέ, οι ανίκανοι για κάθε πτήση, γιορτάζουν το πέταγμα των αητών και ταυτίζονται μαζί τους !!!

Μεθαύριο, 25η Μαρτίου, η “Βουλή των άβουλων”, που επικυρώνει τις επιλογές της “κυβέρνησης των προθύμων”,  με τις οποίες η Ελλάδα έχει γίνει προτεκτοράτο των δανειστών της, θα πρωτοστατήσουν στις γιορταστικές εκδηλώσεις  για την....
απελευθέρωση του Ελληνικού γένους από τον ζυγό των Τούρκων, μετά 400 χρόνια σκλαβιάς.

Οι άνθρωποι που υπέγραψαν ή ανέχονται χωρίς να επαναστατούν, την παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας, δηλαδή της Ελευθερίας (αυτής που κερδήθηκε τότε, το 1821, με ποταμούς αίματος) και επιστατούν λυσσαλέα για τη συνέχιση της κατοχής της χώρας από ξένες δυνάμεις (τη “Διεθνή του Χρήματος”) θα “δοξάσουν” εκείνους που την κέρδισαν !!!
Και θα κάτσουν προσοχή στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου που είναι αφιερωμένος στην Ελευθερία και όχι στην ευημερία, την οποία αυτοί οι ίδιοι, τα ανδρείκελα του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, πρόταξαν, προτιμώντας (όπως λένε) τη μη πτώχευση από την Ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Πώς γίνεται αυτό ;;; Πώς γίνεται και αυτός που περιφρονεί και καταλύει την Ελευθερία, γιορτάζει για την αξία της Ελευθερίας και μάλιστα από τη θέση του τιμωμένου προσώπου;;; Ποιόν κοροϊδεύει ;;  “Ουαί υμίν” υποκριταί και Φαρισαίοι....
Η Νέμεσις έρχεται καλπάζουσα.

Όσο για τους άλλους, τους στρουθοκάμηλους της πολυθρόνας, που δεν θέλουν να δούν τη γύρω τους πραγματικότητα και δεν θέλουν να ακούσουν τον εκκωφαντικό ήχο της απόγνωσης της κοινωνίας από τη στέρηση της Ελευθερίας της, ας αναρωτηθούν την ώρα που θα ακούν και θα βλέπουν σε αναπαραστάσεις, τους ήρωες της Ελευθερίας να θυσιάζονται για να αποκτηθεί η πολυπόθητη: Ή αυτοί ήτανε βλάκες και ηλίθιοι που βασανίστηκαν, θυσίασαν βιός και οικογένειες και πέθαναν για τη Λευτεριά, ή εγώ είμαι βλάκας και ηλίθιος που δεν κουνιέμαι από τον καναπέ και επιτρέπω να μου αρπάζουν αδιαμαρτύρητα το βιός και την οικογένειά μου, να μου κλέβουν τη ζωή, να με δένουν σε μιά κόλλα χαρτί (τά Μνημόνια) και να με διατάσσουν να εκτελώ τα ανθρωποκτόνα καψόνια τους.

Δηλαδή, για να μη πάθουμε ομαδική παράκρουση σχιζοφρένειας, θα πρέπει, αυτή τη μέρα, την 25η Μαρτίου 2013, εμείς οι ζώντες Έλληνες και Ελληνίδες, να κάνουμε ένα από τα δύο:
•    ή ,  θα πρέπει να αναπέμψουμε Ανάθεμα σε  όλους αυτούς που τους αναφέρουμε σαν ήρωες και να καταδικάσουμε σαν πράξεις απροσμέτρητης βλακείας και ηλιθιότητας, τις ηρωικές τους πράξεις  που κόστισαν χιλιάδες ζωές θυσιασμένες στο βωμό μίας ηλιθιότητας, της επονομαζόμενης “Ελευθερίας”,

•    ή θα πρέπει να καταδικάσουμε όσους δεν αντιδρούν και ωθούν την κοινωνία μας στο να ζήσει  σαν υποζύγιο, κάτω από τον ζυγό των (όποιων) δυναστών μας.

Τα δύο μαζί, δεν γίνεται. Δεν μπορούν οι εξανδραποδισμένοι και οι πουλημένοι με τη θέλησή τους, να γιορτάζουν πράξεις θυσίας που έγιναν για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία.

Δεν μπορεί ο (εκ πεποιθήσεως) σκλάβος και δουλικό να εξυμνεί και να γιορτάζει την Ελευθερία που δεν έχει....

Δεν μπορεί ο κάθε στρουθοκάμηλος του καναπέ να ταυτίζεται με τον αητό και να  γιορτάζει το αετήσιο πέταμα.....


ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Εξέλιξη-σοκ στην υπόθεση Παπαγεωργόπουλου


Βρέθηκαν τα χρήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε λογαριασμό υπαλλήλου, η οποία απαλλάχθηκε με βούλευμα-Τζόγος στο Χρηματιστήριο 12 εκ. Ευρώ!

Βρέθηκαν τα χρήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε λογαριασμό υπαλλήλου, η οποία απαλλάχθηκε με βούλευμα-Τζόγος στο Χρηματιστήριο 12 εκ. Ευρώ!

Αποκάλυψη- βόμβα σήμερα στη "Μακεδονία"! Η επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, σε πόρισμα της αποκαλύπτει ότι από τον λογαριασμό μίας υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης διακινήθηκαν 12 εκ. ευρώ, που παίχθηκαν στο Χρηματιστήριο!
Το πόρισμα, το οποίο ένας θεός ξέρει γιατί ολοκληρώθηκε μόλις ένα μήνα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, διαβιβάσθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα, γράφει το δημοσίευμα, που αφήνει σαφείς αιχμές για τις ευθύνες δικαστικών που δεν έψαξαν όσο θα έπρεπε την υπόθεση. Το περίεργο είναι ότι αυτό το πόρισμα-φωτιά δεν συσχετίζεται ακόμη με την υπεξαίρεση αλλά διερευνάται για... φοροδιαφυγή από την πλευρά της υπαλλήλου!

Πολλοί εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση! Τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν εξονυχιστικά. Η δήλωση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ότι βρίσκεται στη φυλακή ως θύμα μία πρωτοφανούς δικαστικής πλάνης θα πρέπει, υπό το φως των νέων στοιχείων, είτε να επιβεβαιωθεί είτε να διαψευστεί!


Παραπολιτικά

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απάντηση Ν. Παπαγελή στις καταγγελίες περί προβλημάτων στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς


Στην έκδοση γραπτής ανακοίνωσης αναγκάστηκε να προχωρήσει ο δήμαρχος Λεβαδέων και πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΛ Νίκος Παπαγγελής επιχειρώντας να απαντήσει στις καταγγελίες περί δυσλειτουργιών του ΧΥΤΑ, που δημιουργούν περιβαλλοντικά προβλήματα. Το θέμα έφθασε και στη Βουλή με ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά. Η ανακοίνωση είναι γενικόλογη, δεν απαντάει στο ερώτημα εάν υπάρχουν περιβαλλοντικές περιπτώσεις στην γύρω περιοχή και στο εάν έχουν γίνει σχετικοί έλεγχοι.
Διαβάστε την ανακοίνωση:.....

Το τελευταίο διάστημα ο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς, αποτέλεσε αφορμή για ποικίλες αιχμές και κατηγορίες, συχνά χωρίς αυτοί που τις διατυπώνουν να κάνουν τον κόπο να αποκτήσουν ίδια άποψη για τον χώρο. Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους δημότες μας για ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής.
- Ο ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς σήμερα, είναι ένας από τους ελάχιστους (μόλις 4) οργανωμένους ΧΥΤΑ σε όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μόνο δύο από τις πόλεις της Στερεάς, η Θήβα και η Λιβαδειά, έχουν ΧΥΤΑ δηλαδή έργα με υγειονομική ταφή, στεγάνωση, περίφραξη και δίκτυα υποδομής.
- Ο πρώτος ΧΥΤΑ κατασκευάστηκε το 1996, στη θέση που βρίσκεται και σήμερα από την δημοτική αρχή του Χ. Παλαιολόγου. Ήταν ένας από τους πρώτους ΧΥΤΑ στην Ελλάδα. Επειδή ο ΧΥΤΑ γέμιζε γρήγορα, την περίοδο 2000- 2001 ετοιμάστηκε φάκελος για νέο έργο στον διπλανό χώρο.
- Σε όλη την περίοδο από το 2002 έως το 2007 ο ΧΥΤΑ υπερχείλιζε χωρίς κανένα έργο. Το νέο έργο – με προϋπολογισμό 2,2 εκατ.- άρχισε να κατασκευάζεται το 2007 αλλά παραδόθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία στις αρχές του 2010 (10 χρόνια αφότου είχε ξεκινήσει η διαδικασία).
- Γενάρη του 2011 που παρέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή, τόσο ο νέος ΧΥΤΑ όσο και ο παλιός ανενεργός χώρος παρουσίαζαν εικόνα εγκατάλειψης ενώ σωροί σκουπιδιών υπήρχαν και εκτός του χώρου. Αμέσως ξεκίνησαν εντατικές εργασίες και έργα που αντιμετώπισαν τα προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα έγιναν και βελτιώσεις στην λειτουργία του χώρου. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η ανακύκλωση με τους μπλε κάδους σε όλο σχεδόν τον Καλλικρατικό δήμο Λιβαδειάς, ανακύκλωση που συνεχίζεται χωρίς καμιά διακοπή μέχρι σήμερα. Παράλληλα μέσα σε μόλις δύο χρόνια έγιναν από την αρχή μελέτες, λήφθηκαν αδειοδοτήσεις, ετοιμάσθηκαν και υποβλήθηκαν φάκελοι, εγκρίθηκαν κοινοτικές χρηματοδοτήσεις ύψους συνολικά 5,5 εκατ. για επιπλέον έργα βελτίωσης και εξοπλισμό που σήμερα είναι σε διαδικασία δημοπράτησης. Πριν λίγο καιρό υπήρξε τεχνικό πρόβλημα κατά τη συντήρηση του χώρου συγκέντρωσης-αερισμού των αποβλήτων και υπερφόρτιση του συστήματος λόγω των πολλών βροχοπτώσεων. Αντιμετωπίσθηκαν με μεταφορά των αποβλήτων με βυτία και διορθωτικές εργασίες που ολοκληρώθηκαν πριν από ένα περίπου μήνα.
Συνολικά εξαιτίας των προσπαθειών των υπηρεσιών και των υπευθύνων του Δήμου Λιβαδειάς από το 2011 ως σήμερα, ο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς λειτουργεί πολύ καλύτερα από ότι στο παρελθόν, με διαρκή παρουσία και ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής. Είναι μια σημαντική υποδομή περιβαλλοντικής προστασίας, παρά την οικονομική στενότητα και την υποστελέχωση του χώρου και έχει προοπτικές να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα λόγω και των νέων χρηματοδοτήσεων. Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη και συμπολίτισσα και ιδιαίτερα τα σχολεία της πόλης να επισκεφθούν και να ενημερωθούν για τον ΧΥΤΑ και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

(τηλέφωνα επικοινωνίας: 22610 26735, 2261350857)


ΘΗΒΑ GR

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Σφάζουν" τους Κύπριους καταθέτες


Η Κύπρος είπε ένα τεράστιο και υπερήφανο «ΌΧΙ» στην πρόταση του οριζόντιου κουρέματος των καταθέσεων για να καταλήξει στην σφαγή των καταθετών των δύο μεγάλων κυπριακών τραπεζών, της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής.

Η απόφαση αυτή προκαλεί αν μη τι άλλο μεγάλα ερωτήματα για τις προτεραιότητες εκείνων που λαμβάνουν αποφάσεις στην Μεγαλόνησο. Η μετάθεση ευθυνών στους δήθεν διώκτες του... ελληνισμού είναι μία εξαιρετική ιδέα για να αποφύγουν στο μέλλον οποιαδήποτε κριτική για τις σημερινές τους αποφάσεις.

Η κεντρική ιδέα της πολιτικής τους είναι να περισώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους καταθέτες, εκτιμώντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσουν ανέπαφη την βιομηχανία των τραπεζικών τους υπηρεσιών.

Αν έκαναν τον κόπο να βάλουν τον εαυτό τους στην θέση του Ρώσου καταθέτη, θα αντιλαμβανόντουσαν ότι ο τραπεζικός παράδεισος της Κύπρου έχει ήδη βουλιάξει, ύστερα από την απόφαση του Eurogroup και το πολυήμερο κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών. Ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα, ακόμη κι αν επιστρέψουν στην αρχική (πολύ καλύτερη από την εξεταζόμενη σήμερα) πρόταση.

Το περίεργο, λοιπόν, είναι ότι επιλέγουν να σφαγιάσουν τις καταθέσεις των Κυπρίων για να περισώσουν τις καταθέσεις των Ρώσων ή τουλάχιστον των περισσοτέρων. Δηλαδή των πελατών των πολλών δικηγορικών και λογιστικών γραφείων της Κύπρου. Κι αυτό όταν γνωρίζουν ότι μόνο οι Κύπριοι θα μπορούσαν με τις οικονομίες τους να στηρίξουν και πάλι την Οικονομία του νησιού. Όπως συνέβη και μετά από την εθνική καταστροφή του 1974. Ένα πελώριο «γιατί» θα τους συντροφεύει από εδώ και πέρα. Γιατί αποφασίζουν το επιλεκτικό κούρεμα; Η απάντηση είναι ότι έτσι νομίζουν πως θα κρατήσουν τους Ρώσους στο νησί. Μία επόμενη ερώτηση είναι πόσοι Κύπριοι πολιτικοί έχουν σχέση με τον άλφα ή βήτα τρόπο με αυτή την βιομηχανία των Ρώσων «πελατών»...

Αρχικά η πρόταση της κυπριακής πλευράς ήταν αυτή του good bank – bad bank μόνο για την Λαϊκή Τράπεζα. Την πρόταση αυτή απέρριψε η τρόικα και αντιπρότεινε να συμβεί το ίδιο ακριβώς και με την Τράπεζα Κύπρου και εν συνεχεία να συγχωνευτούν τα δύο good bank. Διότι μόνο έτσι ήταν βιώσιμο το σχέδιο. Ή αλλιώς να επιστρέψουν στην αρχική πρόταση του οριζόντιου κουρέματος. Το οποίο οριζόντιο κούρεμα θα είχε μία επίπτωση της τάξης του 15% σε όλες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Κι όμως! Ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου δεν το συζητά καν αυτό. Προτιμά να οδηγήσει στον Καιάδα τους καταθέτες της Λαϊκής και της Κύπρου. Ή έστω να προσπαθήσει να «σώσει» την Κύπρου με ένα κούρεμα της τάξης του 25% για τους μεγάλους καταθέτες.

ΣΗΜ: Οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ θα πάνε στην bad bank και θα περιμένουν την εκκαθάριση. Δηλαδή, μερικά χρόνια...

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φυλακές Τρικάλων: 11 κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν



Έντεκα κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν τελικά χθες από τις φυλακές Τρικάλων,  σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες. Οι κρατούμενοι που απέδρασαν ήταν καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές.



Πριν από λίγο καιρό από τις ίδιες φυλακές είχε επιχειρήσει να αποδράσει με ελικόπτερο ο Παναγιώτης Βλαστός.
Όπως σας ενημερώσαμε, από τις 20:30 άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.
Όπως αναφέρουν τα trikalanews.gr, τραυματίστηκαν 2 φρουροί: πρόκειται για τον 37χρονο Μιχάλη Δημητρίου και τον 40χρονο Κώστα Καρρά. Ο δεύτερος μάλιστα είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων. Ο σοβαρότερα τραυματισμένος φρουρός υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, την ώρα που οι εσωτερικοί φρουροί κάνουν έκκληση για αίμα για τους τραυματίες.
Το χρονικό της απόπειρας απόδρασης
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέκα κρατούμενοι από την τρίτη πτέρυγα των φυλακών έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν την εξωτερική φρουρά.
Ο Παναγιώτης Βλαστός είναι έγκλειστος στην Α' πτέρυγα των φυλακών.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρισκόταν ανάμεσά τους.
Ταυτόχρονα, έξω από τις φυλακές άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από ένα ή δύο αυτοκίνητα, προφανώς από συνεργούς κρατουμένων που επιχειρούσαν να αποδράσουν.
Δυνάμεις των ΕΚΑΜ στις φυλακές Τρικάλων
Εντωμεταξύ ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ έχουν εισέλθει, σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί στις φυλακές Τρικάλων, προκειμένου να ελεχθούν τυχόν κρατουμένοι με όπλα που βρίσκονται έξω από τα κελιά τους και να εντοπιστεί ο οπλισμός που πιθανόν είναι κρυμμένος, αλλά και για να γίνει καταμέτρηση των κρατουμένων.

Newsbomb



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάφροι βεβήλωσαν το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη στη Λιβαδειά


Ο Δήμος Λεβαδέων καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αδικαιολόγητη καταστροφή του αγάλματος του Αγνώστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην πλατεία Αθανασίου Διάκου έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στη βάση του αγάλματος και κατέστρεψαν μέρος του, αφού αφαίρεσαν το χέρι και το όπλο και μέρος από το πρόσωπο του.

Η αλγεινή αυτή ενέργεια καταδεικνύει ότι οι υπαίτιοι της καταστροφής δεν σέβονται τα εθνικά σύμβολα και με τις πράξεις τους περιφρονούν την ίδια την ιστορία.

Ο Δήμος Λεβαδέων θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση της κατάστασης του αγάλματος, καθώς απομένουν λίγες ημέρες μέχρι τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.




ΘΗΒΑ GR


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες στο Μουσείο Θηβών!


12 κομβόϊ μεταφέρουν προθήκες και κατασκευές..
Υιοθεσίες Αρχαιολογικών χώρων από Συλλόγους του Καλλικρατικού Δήμου..
Προθήκες και κατασκευές για το νέο Μουσείο Θηβών ξεφόρτωσε χθες το πρωϊ το πρώτο από τα 12 μεγάλα κομβόϊ, που έφτασε από την Ιταλία, προερχόμενο από  την εταιρία, που έχει αναλάβει με σύμβαση το έργο του Μουσείου..
Σύμφωνα με την Δ/ντρια του Μουσείου Θηβών Αλ. Χαραμή, τα κομβόϊ θα φθάνουν σταδιακά, καθώς το φορτίο είναι μεγάλο και θα ακολουθήσει το στήσιμο, οι εργασίες για το οποίο έχουν αρχίσει να γίνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς..
Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Θηβαίων κάλεσε, για δεύτερη συνεχή  χρονιά, τους Συλλόγους του Καλλικρατικού Δήμου Θηβάιων, προκειμένου να υιοθετήσουν αρχαιολογικούς χώρους, να προσφέρουν δηλαδή, εθελοντική εργασία στον καθαρισμό τους και κυρίως να τους επιβλέπουν, ώστε από κοινού, Δήμος και Σύλλογοι, να διατηρούν την καλή τους κατάσταση…
Στην συνάντηση ανταποκρίθηκαν 17 Σύλλογοι του Καλλικρατικού Δήμου κι έπονται και άλλοι, γεγονός που αποδεικνύει ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς…
Τι σημαίνει υιοθεσία των αρχαιολογικών χώρων; «Σύλλογοι και πολίτες αναλαμβάνουν ενεργό δράση για τον καθαρισμό υποβοηθητικά, καθώς ουσιαστικά γίνεται με την επίβλεψη των αρχαιολόγων και ειδικά εκπαιδευμένων ατόμων, καθώς απαιτούνται ειδικοί τρόποι και εργαλεία, ωστόσο ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά ο συμβολικός ρόλος των πολιτών» επισημαίνει η κ. Χαραμή, μιλώντας και για άλλες δράσεις, που έχουν να κάνουν με προτάσεις για εκδηλώσεις και ημερίδες, η οργάνωση των  οποίων γίνονται από την Εφορία Αρχαιοτήτων…
«Πιστεύουμε  ότι θα πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να αγκαλιάσουν  τους αρχαιολογικούς χώρους και να ενεργοποιηθούν  με την συντήρηση και ανάδειξή τους» τονίζει το μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Θηβαίων και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας Αν. Φρούσιος, εξηγώντας την τακτική της υιοθεσίας…


«Ο Δήμος Θηβαίων κάλεσε φορείς και συλλόγους πέρσι, ο ΛΑΪΟΣ χρεώθηκε το Καβείριο, ξεκίνησε τον αγώνα με το ΔΙΑΖΩΜΑ, ο Δήμος ενεργοποίησε οικονομικούς παράγοντες και φορείς της περιοχής, άνοιξε  ο κουμπαράς, ανταποκρίθηκε και  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εγγράφοντας ένα ποσό στον προϋπολογισμό της και άνοιξε ο δρόμος» επισημαίνει, τονίζοντας πως ο κάθε σύλλογος ή φορέας  μπορεί να γίνει μοχλός πίεσης, προκειμένου προτεραιότητες που στην συνείδηση και στην ιεράρχηση των φορέων είναι σε δεύτερη μοίρα,  κάτω από την πίεση των πολιτών να έρχονται σε πρώτη μοίρα..
«Αν η τοπική κοινωνία αντιληφθεί ότι η  πρώτη προτεραιότητα για την προβολή αλλά και την οικονομική επιβίωση της πόλης είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και πιέσει θα  έχουμε έστω και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τελείως διαφορετικά αποτελέσματα» υπογραμμίζει, αναφερόμενος στην πρώτη προσπάθεια του Δήμου, που διέθεσε μηχανήματα και υποδομές για τον καθαρισμό με την συνδρομή και των πολιτών.



viotiki-ora



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Εντυπωσιακό το 1ο Καρναβάλι της Άσκρης!!! Φωτορεπορτάζ


Εντυπωσιακό από κάθε άποψη ήταν το 1o Καρναβάλι που οργάνωσαν οι Σύλλογοι της Άσκρης.   Με άπλετο κέφι, μικροί και μεγάλοι χόρεψαν υπό τους καρναβαλιάτικους ρυθμούς και απέδειξαν  πόσο ανάγκη έχουμε στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, που μας κάνουν να ξεφύγουμε από την δύσκολη καθημερινότητα μας.Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες, στους διοργανωτές και σε όλους όσους συνέβαλαν για την διεξαγωγή της μεγάλης γιορτής.Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ που δείχνει ότι πράγματι υπήρχε κέφι, χορός και φαντασία.










 




ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο