Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Δίστομο: Όταν ήταν 5 χρόνων έμαθε ότι στο τζάκι που έψηναν το φαγητό, είχαν σκοτωθεί 5 άτομα! ΒΙΝΤΕΟ...


Η αφήγηση του Λουκά Δημάκα που κατάγεται από την περιοχή είναι συγκλονιστική.

Όταν ήταν 5χρονών άρχισε να μαθαίνει τα γεγονότα. Μάλιστα οι γονείς του, του είπαν ότι στο τζάκι που έψηναν το φαγητό, είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα.

Η πρώτη λέξεις που διάβασε ήταν το "εδώ φονεύθηκαν" που ήταν γραμμένες σε κάθε γωνιά του χωριού του.

Ο έμπειρος στρατιωτικός συντάκτης Λουκάς Δημάκας εξήγησε πως είναι για ένα μικρό παιδί να πηγαίνει δυο βήματα από το χωριό του ,στη Λιβαδειά και να εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι οι γυναίκες ήταν ντυμένες με ρούχα χρωματιστά!

Γιατί στο χωριό για πάρα πολλά χρόνια ,οι γυναίκες φορούσαν μόνο μαύρα! Δείτε τη συγκλονιστική αφήγηση του Λουκά Δημάκα.




viotianews

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας ο Στέφανος Λουλακούδης


Ο Στέφανος Λουλακούδης γεννήθηκε το έτος 1964 στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας. Είναι έγγαμος και με τη σύζυγό του, η οποία είναι νηπιαγωγός, έχει αποκτήσει δύο γιούς, οι οποίοι σπουδάζουν σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα των Αθηνών.

Κατετάγη το έτος 1984 στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και αποφοίτησε από την Σχολή Αξιωματικών το έτος 1989.
Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες υπηρεσίες και συγκεκριμένα σε Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας. Ως ανώτερος Αξιωματικός από το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, υπηρέτησε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ως Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.

Του έχουν απονεμηθεί παράσημα, μετάλλια αστυνομικής αξίας και διαμνημονεύσεις, καθώς και τρεις (3) υλικές αμοιβές, τέσσερις (4) ευαρέσκειες και εξήντα (60) έπαινοι.

Έχει εκπαιδευτεί – μετεκπαιδευτεί στην Ελλάδα σε διάφορα υπηρεσιακά θέματα και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αστυνομικού ενδιαφέροντος, κυρίως σε θέματα ασφάλειας.

Την 22-03-2013 τοποθετήθηκε ως Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.


ΘΗΒΑ GR

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κλείνουν μετά από 42 ολόκληρα χρόνια οι «4 Τροχοί»


Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο του αυτοκινήτου δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε το παλαιότερο περιοδικό του ειδικού Τύπου. Το Διοικητικό Συμβούλιο των Τεχνικών Εκδόσεων αποφάσισε την αναστολή έκδοσης των περιοδικών της, τουλάχιστον έως τις 8 Μαΐου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων.
Με την απόφαση αυτή τίθεται σε κίνδυνο η ύπαρξη των 4 Τροχών, του περιοδικού που έγινε συνώνυμο του αυτοκινήτου στη χώρα μας. Μετρά περισσότερα από 42 χρόνια λειτουργίας, καθώς εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1970. Παράλληλα διακόπτεται και η κυκλοφορία του εβδομαδιαίου Auto Bild Hellas.
Η ανακοίνωση της «Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ»:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ», στη συνεδρίαση της από 10 Απριλίου 2013, εξέτασε τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη συνέχιση των εργασιών της εταιρείας.
Μετά από πολύωρη συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις αντιμετώπισης των εντεινόμενων οικονομικών προβλημάτων προκειμένου να εκδοθούν τα περιοδικά.
Το Δ.Σ συνεκάλεσε τη Γενική Συνέλευση της εταιρείας για να λάβει θέση και να αποφασίσει για την κρίσιμη αυτή κατάσταση και θα παραμείνει στη διοίκηση της εταιρείας πράττοντας μόνο τα αναγκαία κατά νόμο για τη συντήρηση και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της εταιρείας μέχρι τότε.”

Πηγή: newsauto


troktiko

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναβαθμίζεται η Παλαιά Εθνική Οδός Ελευσίνας – Θήβας


Ένα σημαντικό έργο για την  Βοιωτία και την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής, βρίσκει το… δρόμο του. Συγκεκριμένα, περί τα τέλη Μαΐου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο «Αναβάθμιση – βελτίωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θήβας, οπότε και θα αποσταλεί και η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου με εκτίμηση ολοκλήρωσής του στο τέλος του 2015, σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προς την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, σε σχετικό έγγραφο που είχε αποστείλει για την πορεία του έργου.

Υπενθυμίζουμε, πως το έργο προχωρά χάρη στη μελέτη της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής την οποία κατέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης στις αρχές του 2011 και πάνω στην οποία και θα στηριχθούν οι εργασίες αναβάθμισης της παλαιάς εθνικής οδού. Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής με την Αντιπεριφερειάρχη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν καταβάλλει μια μεγάλη προσπάθεια με πιέσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε το έργο να προκηρυχθεί και να ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες.

Εκτιμάται ότι τα τεύχη δημοπράτησης για το υπόψη έργο θα είναι έτοιμα περίπου στα τέλη Μαΐου 2013, οπότε και θα αποσταλεί και η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου με εκτίμηση ολοκλήρωσης του το τέλος του 2015.

Η κ. Δήμου δήλωσε για το θέμα: «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας. Ένα έργο πνοής, απολύτως αναγκαίο για την περιοχή και προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, αφού έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές. Το έργο αυτό όχι μόνο θα αναβαθμίσει τις συγκοινωνίες, αλλά θα ανοίξει και νέες θέσεις εργασίας. Ευελπιστώ πως το Υπουργείο θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του και θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα».


 thiva-press

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αυξάνει αλματωδώς το “κόμμα” του “Όχι στο ευρώ”


Όλα τα γκάλοπ επιβεβαιώνουν ότι αυξάνει αλματωδώς το ποσοστό των Ελλήνων που εκφράζονται αρνητικά για το ευρώ και συνολικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην έρευνα της Ρublic Issue, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Σκάι, το 42% διατυπώσει αρνητική γνώμη για το ευρωπαϊκό νόμισμα και το 66% για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα αντίστοιχα θετικά ποσοστά είναι μόλις 56% για το ευρώ και 31% για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όλα δείχνουν ότι οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο και η ανασφάλεια για τις τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, έχουν επηρεάσει καθοριστικά το κλίμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο μήνα διευρύνηθηκε κατά τέσσερις μονάδες το τμήμα όσων αξιολογούν αρνητικά το ευρώ (42% από 38%) και μειώθηκε, αντιστοίχα, όσων εκφράζονται θετικά (56% από 59%).

Στις δε κρίσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ανατροπές είναι τεκτονικές, μέσα σε 30 μέρες.
Οι αρνητικές εκτοξεύθηκαν στο 66% (από 50%) και οι θετικές συρρικνώθηκαν στο 31% (από 48%).

Η έρευνα της Ρublic Issue αποκαλύπτει ότι δυο στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ λένε «όχι στο ευρώ». Και μαζί το 22% της ΝΔ και το 15% του ΠΑΣΟΚ.

Εξίσου αποκαλυπτικές είναι και οι απαντήσεις στο ερώτημα «αν γινόταν Δημοψήφισμα, θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά του ευρώ».

Το 58% απαντά «υπέρ» και 39% «εναντίον».

Το «ναι» έχει υποχωρήσει 6 μονάδες μέσα σε ένα μήνα και το «όχι» έχει ανέβει 8 μονάδες.

Έτσι, η διαφορά υπέρ του «ναι», που ήταν 33 μονάδες τον Μάρτιο, έχει περιοριστεί στις 19 μονάδες.

aimxi.gr

αἰέν ἀριστεύειν

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι αλλαγές έρχονται στις συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών


Τρεις αλλαγές, στις συντάξεις, στην αναγνώριση πλασματικών ετών και στα όρια ηλικίας με διαδοχική ασφάλιση ενεργοποιεί ο ΟΑΕΕ με την εφαρμογή σχετικών διατάξεων στο ασφαλιστικό καθεστώς 750.000 επαγγελματιών.Όπως αναφέρει εφημερίδα και σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού:
-Μειώνεται στο 2% το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα από 1-1-2011 και πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν έως 31-12-2014. Η διάταξη αυτή προβλέπεται στο βασικό ασφαλιστικό νόμο 3863/10 και η εφαρμογή της ξεκινά σταδιακά από φέτος με τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 2% για όσους συνταξιοδοτούνται όχι μόνο από τον ΟΑΕΕ, αλλά από όλα τα Ταμεία (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, κλπ) πλην ΟΓΑ.

-Αυξάνεται στα 62 από 60 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους έχουν διαδοχική ασφάλιση και προέρχονται από το ΙΚΑ με βαρέα ένσημα. Στην πράξη ο ΟΑΕΕ λέει ότι από τη στιγμή που το τελευταίο Ταμείο σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης ενός εργαζομένου με βαρέα από το ΙΚΑ, θα πληρώνει τη σύνταξη με τις προϋποθέσεις που ισχύουν από το 2013 για αυτή την κατηγορία, δηλαδή με όριο ηλικίας το 62ο έτος.

Η διαφορά με αυτό που ίσχυε είναι ότι ένας ασφαλισμένος που είχε βαρέα στο ΙΚΑ και μετά ασφαλίστηκε στον ΟΑΕΕ, μπορούσε να αποχωρήσει μόλις συμπλήρωνε ένα από τα όρια ηλικίας του τελευταίου Ταμείου και εν προκειμένω του 60ου έτους που ισχύει στον ΟΑΕΕ.

Έτσι, πολλοί ασφαλισμένοι που είχαν μέχρι το 2012 τις προϋποθέσεις για έξοδο με βαρέα, δηλαδή 4.500 ένσημα εκ των οποίων 3.600 στα βαρέα, αλλά δεν ήταν 60 ετών, είτε θα έπρεπε να περιμένουν για να γίνουν 62 ετών και να συνταξιοδοτηθούν από το ΙΚΑ είτε ασφαλίστηκαν στον ΟΑΕΕ για να κατοχυρώσουν την έξοδο στα 60.

Με την εγκύκλιο του όμως ο Οργανισμός κλείνει αυτό το παράθυρο και οδηγεί όλους όσοι είναι στην κατηγορία αυτή στην υποχρεωτική αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 2 έτη.

-Τροποποιούνται οι ρυθμίσεις που ισχύουν για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης και πλέον όσοι ζητήσουν την εξαγορά χρόνου για να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μετά την υποβολή της αρχικής αίτησης, δεν θα πάρουν αναδρομικά τη σύνταξη από την ημερομηνία που υπέβαλαν την αρχική αίτηση συνταξιοδότησης, αλλά η σύνταξή τους θα αρχίσει να καταβάλλεται από την ημερομηνία που υπέβαλαν αίτηση για εξαγορά πλασματικού χρόνου.


olympia


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΒΟΙΩΤΙΑ: Μια βόλτα στο όμορφο Νεοχώρι

TO NEOXΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ.ΕΧΕΙ 350 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Κ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ Δ.ΑΛΙΑΡΤΟΥ.ΠΑΡ ΟΛΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ 1355 ΗΤΑΝ ΦΕΟΥΔΟ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ ΙΕΡΕΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΛΟΚΑΝΤΑ. Ο ΛΟΚΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΙΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΩΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ..ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΔΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΝΑ Ο ΠΕΡΜΗΣΣΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΦΤΙΣΤΗΚΕ Κ ΠΝΙΓΗΚΕ Ο ΜΥΘΙΚΟΣ ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΤΙΣΜΕΝΗ ΤΟ 1902 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΣΜΕΙ Κ Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ Η Σ Ι Ο Δ Ο Υ.ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΦΗΜΗΖΕΤΑΙ Κ ΓΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗ ΚΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΠΙΟ  ΤΟΝ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟ Κ ΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ.








ΠΕΡΙΣΣΟΣΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι εξελίξεις στο συνέδριο του ΚΚΕ


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, υπερψηφίστηκε ομόφωνα το νέο πρόγραμμα του κόμματος, το νέο καταστατικό και η Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου.

Ολοκληρώθηκε σήμερα, σε κλίμα ουσιαστικής συζήτησης και ιδεολογικοπολιτικής ενότητας η συζήτηση και οι ψηφοφορίες για τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Μίλησαν 77 σύνεδροι και ο χρόνος ομιλίας ήταν 12 λεπτά.

Ταυτόχρονα υπήρχαν δεκάδες παρεμβάσεις – προτάσεις γραπτές και προφορικές στις εισηγήσεις της Κεντρικής Επιτροπής, της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Η Εισήγηση και το κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ υπερψηφίστηκαν ομόφωνα. Επίσης, η Εισήγηση και το κλείσιμο της ΚΕΟΕ υπερψηφίστηκαν με ένα κατά και ένα λευκό.

Το 19ο Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα το νέο Πρόγραμμα του Κόμματος, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται με βάση το χρονοδιάγραμμα.


enikos

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κουνιέται καντήλι στο Άγιο Όρος. Ανάστατοι οι μοναχοί


Ανάστατο το Άγιο Όρος και οι Άγιοι Πατέρες. Το καντήλι που βρίσκεται μπροστά από την εικόνα του Αγίου Μανδηλίου του Καθολικού στον Ι.Ν. Αγίας Άννης κουνιέται μόνο του από χθες στις 9.00 το πρωί.
Εκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχονται οι πατέρες στην Ιερά Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης στο Άγιο Όρος μετά την αποκάλυψη από το ''Αγιορείτικο Βήμα'' για το καντήλι που κουνιέται.Πολύς κόσμος δηλώνει την έκπληξή του για το γεγονός.Το καντήλι που βρίσκεται μπροστά από την εικόνα του Αγίου Μανδηλίου του Καθολικού στον Ι.Ν. Αγίας Άννης κουνιέται μόνο του από χθες στις 9.00 το πρωί.

Το ''Αγιορείτικο Βήμα'' επικοινώνησε εκ νέου την Παρασκευή το βράδυ και οι ερημίτες που ζουν στη ξακουστή Σκήτη, επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά ότι το καντήλι κουνιέται συνεχώς.Η παράδοση αναφέρει, αλλά και όπως έχει αποδειχθεί με τα γεγονότα, ότι όταν το καντήλι κινείται στις εορτές προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, ενώ αντιθέτως...

Όταν κινείται στις καθημερινές ημέρες πιστεύεται ότι αυτό το γεγονός είναι ένα προμήνυμα για δυσμενή γεγονότα.
Βέβαια οι μέρες της σαρακοστής που διανύουμε είναι περίοδο μετανοίας και δεν είναι κοινές μέρες του χρόνου, όπως μας είπε γέροντας από τον Άθωνα, θέλωντας έτσι να δώσει μία θετική ένδειξη του γεγονότος.

Πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση της Ιεράς Σκήτης μετά από τη σύναξη των γερόντων που θα γίνει έκτακτα μέσα στις επόμενες μέρες.


ΘΗΒΑ GR

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η κατάντια των πολιτικών νεολαιών και η κατάρρευση του κομματικού κράτους!


UDemand Προσεγγίσεις!

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν αφίσες της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με έναν κουκουλοφόρο που κρατά καλάσνικοφ.
Η ΝΔ επένδυσε στο παραπολιτικό κομμάτι αυτής της αφίσας και άρχισε να χύνει κροκοδείλια δάκρυα λέγοντας κοιτάξτε ποιοι θέλουν να μας κυβερνήσουν, προσέξτε γιατί θα πέσετε στα χέρια τους κλπ. κλπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπερισπασμό έβγαλε στη φόρα τις σεξιστικές αφίσες της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας και ένα video με χυδαίους πανηγυρισμούς της ΔΑΠ ΤΕΙ Πειραιά το 2011 για δήθεν νίκη τους στις φοιτητικές εκλογές.

Και δικαίως αναρωτιόμαστε…

Αυτή την νεολαία οραματίστηκε για την Ελλάδα μας ο Αδαμάντιος Κοραής, ο Ρήγας Βελεστινλής, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Μίκης Θεοδωράκης και τόσοι άλλοι που έδωσαν ολόκληρη τη ζωή τους γι’ αυτή τη χώρα;

Αυτή η νεολαία είναι το πραγματικό αυγό του φιδιού που τόσα χρόνια εξέθρεφε όλους αυτούς που ροκάνισαν και σκύλεψαν χωρίς την παραμικρή αιδώ το κουφάρι της Ελλάδας.
Από τέτοιου είδους νεολαίες προέρχονται αυτοί που μας κυβέρνησαν ή συνεχίζουν να μας κυβερνούν. Ο Βουλγαράκης, ο Μεϊμαράκης, ο Χατζηδάκης, ο Στυλιανίδης, ο Παπουτσής, η Δαμανάκη, ο Λαλιώτης, ο Τσίπρας και τόσοι άλλοι.
Ποιο είναι αλήθεια το βασικό προσόν αυτών των ανθρώπων; Έχουν ποτέ ψάξει για δουλειά, αξιοκρατικά, με το βιογαρφικό τους;
Έχουν κάνει προσωπική επιχείρηση; Έχουν βγάλει μεροκάματο; Είχαν κάποια πρακτική ιδέα για να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε πέσει σήμερα;
Όχι βέβαια. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι εκπαιδεύθηκαν για να συνεχίσουν το έργο των προκατόχων τους. Είναι κλωνοποιημένες καρικατούρες τους.
Από την αρχή αυτό ήταν το όραμά τους. Εξουσία, χρήμα και η ηδονή που τους προσφέρει η ιδέα ότι ο λαός τους ψηφίζει και τους υπηρετεί.

Και τα πολιτικά τους γραφεία συνεχίσουν ακόμη και σήμερα να γεμίζουν ασφυκτικά από απελπισμένους ανθρώπους που απεγνωσμένα τους ζητούν εργασία.
Ε, λοιπόν, Έλληνες, ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

Δεν μπορούν να σας προσφέρουν τίποτα αυτοί οι άνθρωποι. Μόνο να χαϊδέψουν τα αυτιά σας.
Πάρτε τη ζωή σας στα χέρια σας. Και αγωνιστείτε για εσάς, για να βρείτε το καλύτερο για τη ζωή σας και για να βοηθήσετε τη χώρα σας.
Ο καθένας σας με τον δικό του τρόπο. Λιθαράκι, λιθαράκι.
Και όταν έρθει η ώρα της κρίσης ψηφίστε κάποιους από εσάς, όχι δήθεν μεγάλους και φανταχτερούς.
Αρκετά όλοι αυτοί βίασαν το κορμί αυτής της αιματοβαμμένης χώρας…



UDemand


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΝΤΙΚΥΡΑ: ΔIAΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ


Ζωγραφιά σε τόνους παστέλ
Της Σαντρας Βουλγαρη

Η Αντίκυρα βρίσκεται περίπου μισή ώρα μακριά από τη Λιβαδειά. Ενα ήσυχο ψαροχώρι που συναντάς καθώς βρίσκεσαι χαμένος στους πρόποδες του Παρνασσού. Ταξιδεύοντας για Αράχωβα εάν στρίψεις προς τα εκεί που φαίνεται η θάλασσα θα κατηφορίσεις στριφογυρίζοντας μέσα από βουνά και θα φτάσεις στην Αντίκυρα. Μοιάζει σαν μια όμορφη ζωγραφιά που σε καλεί. Τέτοια εποχή επικρατεί ερημιά. Στο καφενείο της πλατείας μερικοί άντρες πίνουν τον καφέ τους, καθισμένοι έξω. Με καλημερίζουν. Τα σύννεφα έχουν μαζευτεί και όλοι λένε πως έρχεται καταιγίδα. Είναι μόλις δέκα το πρωί και στην κεντρική (μάλλον μοναδική) καφετέρια έχει αρχίσει να μαζεύεται κόσμος από την κηδεία της κυρίας Παναγιώτας, είναι γεγονός της ημέρας, αλλά όχι το μοναδικό.

«Δύσκολος ο χειμώνας στην Αντίκυρα, περιμένουμε τον Απρίλιο να ανοίξει ο καιρός» μου λέει η Μαρία-Κλαίρη Ραυτοπούλου ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «Το Ρόδι», ένας χώρος σαν μικρή όαση, ίσως το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της Αντίκυρας που ανακαλύπτω στην οδό Ομήρου έναν δρόμο παράλληλο με τον κεντρικό του χωριού.

«Το Ρόδι» δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα παιδικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, αντιθέτως. Τα ράφια του κοσμούν οι τελευταίες εκδόσεις παιδικών βιβλίων, όλα τα bestsellers αλλά και ξεχωριστές εκδόσεις περασμένων χρόνων. Επίσης παιχνίδια, όμορφα στολίδια και άλλα αντικείμενα, ιδέες για δώρα καθώς και χώρος για παιδικές εκδηλώσεις δίνουν το στίγμα των καλών προθέσεων με τις οποίες γεννήθηκε το βιβλιοπωλείο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008 κι από την αρχή με πρωτοβουλία της Μαρίας Ραυτοπούλου ζωντάνεψε τους χειμώνες στην Αντίκυρα καλώντας συγγραφείς και διοργανώνοντας εκδηλώσεις για τα παιδιά. Το κλίμα είναι εντελώς οικογενειακό κι αυτό ένιωσα γενικότερα ως χαρακτηριστικό της Αντίκυρας. «Να έρθετε ξανά το καλοκαίρι, είναι πολύ όμορφα και ήσυχα». Τι ωραία ιδέα...


KAΘHMEPINH

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης: Το επιχείρημα του Άδωνη Γεωργιάδη στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ήταν ότι: O κύριος υπεύθυνος για την οικονομική κρίση είναι η νοοτροπία του Ελληνικού λαού.


Τον κίνδυνο φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και της ποινικής δίωξης δεκάδων χιλιάδων πολιτών, για οικονομικά αδικήματα, επισήμαναν οι εκπρόσωποι της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, Βασίλης Αναστασόπουλος και Γεωργία Πατραντή, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, στην τηλεόραση του SKY.

      Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε, το κύριο επιχείρημα του ένθερμου υποστηρικτή του μνημονίου, Βουλευτή Άδωνη Γεωργιάδη, ήταν ότι ο κύριος υπεύθυνος για την οικονομική κρίση είναι η νοοτροπία του Ελληνικού λαού. Η άποψη αυτή, βεβαίως, αποδοκιμάστηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους.

      Επίσης, όπως αποκάλυψαν οι εκπρόσωποι της ΟΚΕ, για το θέμα του κατοχικού δανείου και των Γερμανικών επανορθώσεων, το σύνολο των οικονομικών αποζημιώσεων προς την χώρα μας ανέρχεται στο ποσό των 575 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως δήλωσε ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla, στις 2/7/ 2011.

      Επιπροσθέτως ο επικεφαλής της ΟΚΕ Βασίλης Αναστασόπουλος τοποθετήθηκε και στο θέμα των επίορκων υπαλλήλων, τονίζοντας ότι οι πυρήνες της διαφθοράς, στα Υπουργεία, δεν μπορούν να σχηματιστούν, χωρίς την ανοχή των πολιτικών.

      Αυτό είναι ένα συμπέρασμα, που προέκυψε, ύστερα από εικοσαετή εμπειρία σε ζητήματα διαφθοράς, κατά την διάρκεια της οποίας είχαν κατατεθεί αλλεπάλληλες μηνυτήριες αναφορές, για σωρεία σκανδάλων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έμειναν ατιμώρητα.

    Για πληροφορίες: Email: oke.parembasi@yahoo.gr τηλ. 6972803818                                                                                                                                        




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στοχευμένες δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας...





...για ετοιμότητα διεκδίκησης πόρων στον Πρωτογενή Τομέα,
 κατά τη νέα προγραμματική περίοδο (2014- 2020).


Σε ετοιμότητα, βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, για την άμεση έναρξη υλοποίησης δράσεων, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) και των Τομεακών – Περιφερειακών Προγραμμάτων της νέας Προγραμματικής Περιόδου της Χώρας (2014 – 2020), από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδιασμού  της,  για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της Βοιωτίας, συμπεριέλαβε στις προτάσεις που υπέβαλλε για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που συνεδρίασε στις 27-3-2013, δράσεις που αφορούν άμεσα στην ενίσχυση των υποδομών του αγροτικού τομέα.
Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, γνωρίζοντας άριστα, ότι τα έργα αναδασμού, αρδευτικών δικτύων κ.α. συμβάλλουν τα μέγιστα στη μείωση του κόστους παραγωγής και επιτρέπουν συστηματικότερες  καλλιέργειες,  αλλά και το γεγονός ότι οι διαδικασίες σύνταξης των απαιτούμενων σχετικών μελετών για το έργα αυτά είναι αρκετά χρονοβόρες, υπέβαλλε έγκαιρα συγκεκριμένο πρόγραμμα υποδομών του πρωτογενούς τομέα το οποίο και εγκρίθηκε.
Έτσι, με την δρομολόγηση  σύνταξη μελετών αναδασμού, δικτύων άρδευσης κ.λ.π. ανοίγει ο δρόμος για ισχυρή διεκδίκηση πόρων, από το νέο ΕΣΠΑ, για υλοποίηση  έργων.
Μεταξύ άλλων το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την χρηματοδότηση της «Μελέτης ολοκλήρωσης αρδευτικού έργου Σωληναρίου» προϋπολογισμού 250.000,00€, που είχε υποβάλλει για έγκριση η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Ήδη από πιστώσεις του Γ΄ Κ.Π.Σ., έχει υλοποιηθεί η κατασκευή υπόγειου αρδευτικού συστήματος, για άρδευση 2.700 στρεμμάτων, δαπάνης 2.515.347,73€, ενώ ακολούθησε δεύτερη εργολαβία, από πόρους της Ν.Α. Βοιωτίας, για συμπληρωματικές εργασίες ύψους 254.800€ στην ίδια περιοχή. Παρ’ όλα αυτά και για να ολοκληρωθεί το αρδευτικό δίκτυο ολόκληρου του αγροκτήματος, υπολείπεται η υλοποίηση κατασκευής δικτύου, που αφορά σε 3.000 στρέμματα ακόμη. Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, εν όψει της έναρξης της νέας προγραμματικής περιόδου (2014-2020), στοχεύει να έχει ολοκληρώσει την σύνταξη της απαιτούμενης μελέτης για το υπολειπόμενο τμήμα του αγροκτήματος, ώστε να βρίσκεται σε «ωρίμανση» για την διεκδίκηση πόρων, που θα προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την κατασκευή του έργου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης, δήλωσε: «Επιβάλλεται να σχεδιάσουμε έγκαιρα και οργανωμένα και να διεκδικήσουμε με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα την επίτευξη – υλοποίηση στόχων που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή του τόπου μας. Στόχος μας είναι να έχουμε καλύψει όλες τις προϋποθέσεις και να έχουμε ολοκληρώσει όλα τα απαιτούμενα βήματα, ώστε να διεκδικήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους πόρους, για την ανάπτυξη της περιοχής μας, κατά τη νέα προγραμματική περίοδο (2014 – 2020) . Ο  πρωτογενής τομέας είναι βασικός μοχλός ανάπτυξης για την Βοιωτία, χρέος μας  είναι να τον ενισχύσουμε με όλα εκείνα τα εργαλεία, όπως είναι οι κλειστοί αγωγοί άρδευσης, οι αναδασμοί κ.α., που θα δίνουν την δυνατότητα στους καλλιεργητές να παράγουν με μικρότερο κόπο και κόστος καλύτερα και περισσότερα προϊόντα. Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις, ώστε οι νέοι μας να θέλουν να καλλιεργούν την εύφορη γη μας».


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ολα τα κόμματα συμφωνούν: Να διεκδικήσουμε τα 162 δισ. από τους Γερμανούς στη Χάγη


Για πρώτη φορά τα τελευταία πολλά χρόνια σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας φαίνεται να ομονοεί σε ένα θέμα: Την ανάγκη να ζητήσει επισήμως η Ελλάδα από τη Γερμανία να πληρωθούν τα χρήματα που της οφείλονται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από τις πολεμικές αποζημιώσεις αλλά κυρίως από το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο το οποίο συνομολόγησαν η Τράπεζα της Ελλάδος με τις δυνάμεις κατοχής.

Η προκλητική δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που ζητά από την Ελλάδα να μην ασχολείται με το θέμα των αποζημιώσεων αλλά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν αντιμετωπίστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου -κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης- με μοναδικό ομόθυμο τρόπο.

Στην ουσία τα πολιτικά κόμματα ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να διεκδικηθούν τα τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους, ποσό στο οποίο ανέρχονται σύμφωνα με ακριβείς υπολογισμούς τα οφειλόμενα χρήματα στην Ελλάδα. Τα 108 δισ. για την ανασυγκρότηση των υποδομών της χώρας και τα 54 για το αναγκαστικό δάνειο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι η άμεση απάντηση στην οποία προέβη ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος προς τον κ. Σόιμπλε υπενθυμίζοντάς του πως «το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη».

«Κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος. Και συνέχισε: «Αλλωστε, οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα που έχει αναδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία. Το εάν έχει λήξει ή όχι η υπόθεση αυτή το καθορίζει η διεθνής δικαιοσύνη, καθώς από τη φύση του, το θέμα αυτό άπτεται του διεθνούς δικαίου και των διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων. Η Ελλάδα δεν «αποπροσανατολίζεται» από την πολιτική των μεταρρυθμίσεων, παρά τις μεγάλες θυσίες που βαρύνουν στους ώμους του ελληνικού λαού».

ΣΥΡΙΖΑ: Μέγιστο ζήτημα

Στο ίδιο μήκος κύματος, και μάλιστα ακόμη «επιθετικότερη» είναι η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τόνισε: «Θεωρούμε μέγιστο ζήτημα τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και αυτά που μας χρωστάνε» ενώ έκανε λόγο για «κουτσαβάκηδες» του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι «κούναγαν το δάχτυλο» όταν έθεσε το θέμα των αποζημιώσεων στον κ. Σόιμπλε».

ΠΑΣΟΚ: Το θέμα ανοικτό, δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις

Ανοικτό είναι το ζήτημα, δηλώνει και το ΠΑΣΟΚ. Στη σχετική δήλωση της εκπρσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά σημειώνεται: «Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ήταν και είναι πάντα ανοιχτό για την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δικαιώματα της. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν γνωρίζουν ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεί το δρόμο της μέσα από τις μεταρρυθμίσεις. Δεν χρειαζόμαστε κανενός τις υποδείξεις. Ο κ. Σόιμπλε με τις δηλώσεις του δε βοηθά τον ελληνικό λαό όπως ίσως πιστεύει. Η Ελλάδα δεν προσδοκά να σωθεί μέσα από τις αποζημιώσεις. Είναι όμως ζήτημα τιμής, ήθους, αξιοπρέπειας και κυρίως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους προγόνους μας που έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί. Η Ελληνική κυβέρνηση συγκεντρώνει στοιχεία, εργάζεται συστηματικά και θα ασκήσει τα δικαιώματα της όποτε το κρίνει αυτή».

Στη συνέχεια της σχετικής της δήλωσης η κυρία Γεννηματά αναφέρεται στις ενέργειες που έχουν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν: «Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει ότι το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων έλαβε νομική υπόσταση με τη διακοίνωση του τότε αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αειμνήστου Γ.Α. Μαγκάκη στον τότε γερμανό υφυπουργό Εξωτερικών, με τις αγωγές που άσκησε ο αείμνηστος Ιωάννης Σταμούλης πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ απόφαση της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η παρέμβαση της Ελλάδος υπέρ της Ιταλίας και κατά της Γερμανίας στη δίκη ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης πριν δυο περίπου χρόνια. Οι ενέργειες αυτές ήταν πολύ πιο προωθημένες από τη σύνταξη μιας υπηρεσιακής έκθεσης του ΓΛΚ που διαβιβάζεται στο ΝΣΚ. Το ΠΑΣΟΚ στο ίδιο πνεύμα θα προτείνει να ληφθούν από τη κυβέρνηση μια σειρά από ουσιαστικές πρωτοβουλίες».

ΔΗΜΑΡ: Στηρίζουμε τις κινήσεις της κυβέρνησης

Αυστηρή κριτική στον κ. Σόιμπλε για τις δηλώσεις του κάνει και η Δημοκρατική Αριστερά που και αυτή με τη σειρά της στηρίζει τις όποιες νομικές κινήσεις αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση για τη διεκδίκηση των χρημάτων.

Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωσή της αναφέρεται: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να ασκήσει το δικαίωμά της για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Τα ηθικά και πολιτικά ζητήματα που προκύπτουν από αυτές τις υποθέσεις έχουν αξία και για την ιστορική δικαίωση των αγώνων του ελληνικού λαού.

Προφανώς η έγερση αυτών των θεμάτων δεν αποτελεί αντίβαρο στα ζητήματα της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων και από αυτήν την άποψη ήταν απολύτως άστοχες οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε».

ΚΚΕ: Απαράδεκτη και προκλητική η δήλωση του Σόιμπλε

«Απαράδεκτη και προκλητική» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ, την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων, προσθέτοντας ότι το ζήτημα αυτό «είναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό για το λαό, ωστόσο όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις απέφυγαν ουσιαστικά να το διεκδικήσουν και το ανέσυραν κατά καιρούς με κύριο στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού».

«Ο λαός έχει το δικαίωμα και οφείλει να διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις από την κυβέρνηση της Γερμανίας, κλιμακώνοντας ταυτόχρονα την πάλη του για την απόκρουση της πολιτικής των βάρβαρων αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων και των μνημονίων που μαζί τού επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

ΑΝΕΛ: Ας προετοιμάζεται ο Σόιμπλε και η παρέα του να πληρώσουν

«Ο κ. Σόιμπλε και η παρέα του στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για την άμεση εξόφληση των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου συνολικού ποσού τουλάχιστον 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους, που οφείλει η Γερμανία στην πατρίδα μας και να μάθουν επιτέλους ότι θα πρέπει να τηρούν τις διεθνείς τους υποχρεώσεις απέναντι στον ελληνικό λαό που φτωχοποίησαν με τα μνημόνια που επέβαλαν», δήλωσε ο Νότης Μαριάς.

Γλέζος: Μπορούμε να κερδίσουμε το πολύ σε ένα μήνα

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η νέα δήλωση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει την υπόθεση μέσα το πολύ σε ένα μήνα.

Μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Γλέζος δήλωσε πως «έχουμε ένα άτοκο δάνειο 99 ετών. Εάν δεν το δούμε ως κομματική εκμετάλλευση, εάν δεν το δούμε ως ένα θέμα κομματικής προβολής και δημιουργήσουμε ένα πανεθνικό μέτωπο από όλες τις κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις – γιατί δεν αποκλείω κανέναν – και αγωνιστούμε μαζί με τον ελληνικό λαό, θα πετύχουμε.

Με βάση στοιχεία που μου έχουν δώσει δικηγόροι που ασχολούνται με αυτά τα διεθνή θέματα, μπορούμε να κερδίσουμε την υπόθεση σε 15-20 μέρες - το πολύ ένα μήνα. Γνωρίζω και προσωπικά τον κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Παπούλια και έχουμε επανειλημμένα συζητήσει το θέμα και δεν είναι προσχηματική (η συζήτηση). Θέλω να τη χαιρετίσω, αλλά και να προσθέσω το εξής: δεν είναι νομικό το ζήτημα. Για ποιο λόγο έρχεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να μας πει τι πρέπει να γίνει; Το θέμα είναι πολιτικό».


 iefimerida


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οργή για τις νέες αποκαλύψεις για τον Άκη Τσοχατζόπουλο - Βρέθηκαν και "πάγωσαν" 10 εκατ. φράγκα στην Ελβετία που συνδέονται με το όνομά του



- Τα χρήματα αυτά στην Ελβετία αντιστοιχούν σε 8,2 εκατομμύρια ευρώ
- Το τεράστιο αυτό ποσό βρέθηκε σε τράπεζες στη Ζυρίχη και τη Γενεύη
- Σύμφωνα με τον ελβετό εισαγγελέα η έρευνα αφορά και έναν ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου
- Στις 22 Απριλίου ξεκινάει η πολύκροτη δίκη του πρώην υπουργού και ισχυρού άντρα του ΠΑΣΟΚ


Ελβετοί εισαγγελείς διέταξαν το πάγωμα 10 εκατ. ελβετικών φράγκων (8,2 εκατ. ευρώ) σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Γενεύη και στην Ζυρίχη τα οποία συνδέονται με τον Έλληνα πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο και ερευνούν το εάν και κατά πόσον πρόσωπα στην Ελβετία τον συνέδραμαν στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ανέφεραν οι αρχές της χώρας.

Την ώρα δηλαδή που οι έλληνες πολίτες δυσκολεύονται να πληρώσουν μέχρι και τον λογαριασμό της ΔΕΗ, οι νέες αυτές αποκαλύψεις για τον πρώην υπουργό, προκαλούν μόνο οργή και αποτροπιασμό.

Στην ετήσια έκθεσή της, η ελβετική συνομοσπονδιακή εισαγγελική υπηρεσία ανέφερε ότι ερευνά πολυάριθμες κατηγορίες περί ξεπλύματος χρήματος σε βάρος τραπεζών μετά την σύλληψη του Τσοχατζόπουλου, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αυτή δείχνει ότι ελβετικές τράπεζες ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν σε υποθέσεις διαφθοράς.

«Αυτό δημιουργεί κινδύνους για την φήμη όχι μόνο των τραπεζών οι οποίες ενέχονται (σ.σ. στην υπόθεση του Έλληνα πολιτικού) αλλά και της Ελβετίας συνολικά», σύμφωνα με την έκθεση.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της εισαγγελίας, 10 εκατ. φράγκα έχουν παγώσει στο πλαίσιο της εξελισσόμενης έρευνας.

Ελληνικό δικαστήριο καταδίκασε τον Τσοχατζόπουλο, άλλοτε πανίσχυρο στέλεχος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κόμματος, τον Μάρτιο σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Ο ίδιος αντιμετωπίζει νέα δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ότι χρησιμοποίησε υπεράκτιες εταιρείες για την αγορά ενός πολυτελούς ακινήτου στην Αθήνα.

Η Ελβετία προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της και να αποκρούσει τις κατηγορίες ότι αποτελεί προορισμό για πόρους που έχουν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο· έχει παγώσει ποσά που ανέρχονται σε σχεδόν 1 δισεκ. ελβετικά φράγκα και συνδέονταν με τους δικτάτορες οι οποίοι ανατράπηκαν στις λαϊκές εξεγέρσεις της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης: της Αιγύπτου, της Τυνησίας, της Λιβύης και της Συρίας.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της ελβετικής συνομοσπονδίας Μίχαελ Λάουμπερ, η έρευνα επίσης αφορά έναν εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σε βάρος του Τσοχατζόπουλου υπάρχουν υποψίες ότι διασπάθισε και αποπειράθηκε να νομιμοποιήσει ποσά εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ως προμήθεια για την αγορά πυραύλων από τη Ρωσία και υποβρυχίων από τη Γερμανία. Μέλη της οικογένειάς του κατηγορούνται ότι ενέχονται επίσης στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Ο πρώην υπουργός διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές.


NewsIt 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

«Δημιουργία, ξανά!»: Να εκλέγεται από τους πολίτες ο πρόεδρος της Ε.Ε.


Ευρώπη: να προχωρήσει σε ολοκλήρωση πριν διαλυθεί!

Να εκλέγεται από τους πολίτες ο πρόεδρος της Ε.Ε.

Για κίνδυνο αποσταθεροποίησης σε ολόκληρη την ευρωζώνη κάνει λόγο σε έκθεση της η Ε.Ε. Μάλιστα χαρακτηρίζει 13 από τις χώρες - μέλη της ως «οικονομικά ευάλωτες» ενώ υποστηρίζει ότι οι αν δεν αντιμετωπισθούν άμεσα τα προβλήματα τους θα απειληθεί ολόκληρη η ευρωζώνη.

Την ίδια στιγμή φόβους για επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων στις υπερχρεωμένες χώρες εκφράζει ο Γ. Άσμουσεν της ΕΚΤ, ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο μέσω αυτών μπορούν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στο ευρώ.

Είναι προφανές πως η Ευρώπη περνά βαθιά κρίση. Μια Ευρώπη πολλών οικονομικών ταχυτήτων και δημοσιονομικών πολιτικών είναι ένα ασταθές οικοδόμημα. Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα θα είχαν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα αν είχε προχωρήσει η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δηλαδή η πορεία που έχει στόχο να καταστήσει την Ευρώπη μία ενιαία πολιτική και οικονομική οντότητα.

Η «Δημιουργία, ξανά!» θεωρεί ότι το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δεν είναι εύκολο. Η Ευρώπη έχει εθνότητες με ισχυρή ταυτότητα, ιστορία, διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικά χαρακτηριστικά και έντονες αντιστάσεις στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε μία κεντρική κυβέρνηση. Όμως, εναλλακτική επιλογή δεν υπάρχει, εκτός από τη διάλυση. Η παρούσα κρίση πρέπει να χρησιμεύσει ως εφαλτήριο προκειμένου η Ευρώπη να αποκτήσει το ταχύτερο ενιαία διοικητική δομή, με ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με εκλογή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με άμεση ψηφοφορία από τους πολίτες.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ορκωμοσία Νεοσύλλεκτων στη Θήβα (2013 Β΄ΕΣΣΟ)


ΚΕΠΒ: ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΤΗΣ 2013 Β΄ΕΣΣΟ
Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού στη Θήβα η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2013 Β΄ ΕΣΣΟ, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου, συνοδευόμενου από τον Πρωτοπρεσβύτερο Συνταγματάρχη (ΣΙ) Νικήτα Βελεγράκη. Στην τελετή, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκπροσώπησε ο Διευθυντής Πυροβολικού Υποστράτηγος Γεώργιος Καμπούρης. Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι  της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, Βουλευτές, οι Δημοτικές Αρχές,  Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί ε.ε. και ε.α. των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπών αρχών καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νεοσυλλέκτων.







permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο